PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788868}

Las

La Forêt
2017 -
6,8 9,7 tys. ocen
6,8 10 1 9681
Las
powrót do forum serialu Las

już jest

ocenił(a) serial na 7

na Canale+ zapowiada się całkiem dobrze :)

sylsob1

Po dwóch odcinkach zaleciało mi trochę...."Belfrem" ;)

pogodno_2

Od 7 stycznia na Ale Kino. Godzina 20.10.

ocenił(a) serial na 3
pogodno_2

Po I odcinku zaleciało mi mocno "La Treve" (Intruz), który został w pewnym sensie skopiowany w "Belfrze".

Seecue

Ja też poczułam powiew Belfra ;) Jestem po czterech i czekam na resztę odcinków.

pogodno_2

Gdzie obejrzałaś 3 i 4?

minimorris

Dobre pytanie, bo zajrzałam w miejsce, gdzie to widziałam i...już nie ma. Hmmm. Po czterech odcinkach zapadła dłuuuga cisza, stąd czekałam na emisje w Ale Kino, zeby dokończyć.

minimorris

Dobra, udało się. Tu jest całość: https://freedisc.pl/grazyna1833,d-2479022,la-fort-las

pogodno_2

Nie buforuje się:(

minimorris

Ooo, a ja wczoraj dokładnie dokończyłam ten serial! Hmmmm.

pogodno_2

Gdzie można obejrzeć wszystkie odcinki?
Bo ja tylko obejrzałam 1 i 2 nie mogę znaleźć:/

lilka123_2

Jest problem. Tam, gdzie ja oglądałam, teraz nie da się oglądać. Swoją drogą, zupełnie nie rozumiem, dlaczego po dwóch odcinkach trzeba czekać na resztę tyle czasu.

Seecue

To nie jest skopiowany serial bo występują inne laski

frych3

Ty serio czy trollujesz?

perun_6

Serial cienizna nawet laski drugiego sortu, można by wszystko wyjaśnić w dwóch odcinkach

ocenił(a) serial na 3
Seecue

Po II odcinku już nie chcę dalej oglądać.
Dłużyzny - rozciąganie nic nie znaczących ujęć na maksa i do tego jednak plagiat m.in tego belgijskiego serialu (który zresztą też rozgrywa się w Ardenach)...

ocenił(a) serial na 8
pogodno_2

Uwaga słuszna ,z tym ,ze to lepsza wersja .

pabomir

Masz na myśli podobieństwo do Belfra? ;)

ocenił(a) serial na 8
pogodno_2

Tak .

pabomir

"Las" jest-wg mnie-dobrym serialem. Widziałam lepsze, ale i widziałam słabsze. Ze wspomnianym "Belfrem" mam większy problem, bo po dwóch sezonach widzę dużo gorszą kontynuację. Pierwszy sezon był dla mnie bardziej wciągający, spójny bardzo dobrze zagrany. Tutaj, miałam wrażenia jakiegoś miotania się scenariusza, na zasadzie, byle bardziej zakręcić, byle bardziej zszokować. Trochę za dużo grzybów w barszczu. Pojedynek wygrał sezon pierwszy, zgodnie z zasadą, że czasem-im prościej, tym lepiej ;)

ocenił(a) serial na 8
pogodno_2

W całej rozciągłości podpisuję się pod Twoją opinią. Dodam ,że odbiór polskich seriali utrudnia niezrozumialosc 70% dialogów w nich .

pabomir

Jest wciąż wiele do zrobienia na naszej polskiej scenie serialowej. Coś się dzieje, trzeba to docenić, bo jeszcze całkiem niedawno, kilka lat temu, poza pseudo-serialami (nie urażając nikogo), praktycznie panowała susza. Teraz, przynajmniej, powoli rozkręcają się stacje-producenci, typu HBO, czy Canal+, zachęcone sukcesem. Chcę widzieć szklankę do połowy pełną, żeby nie narzekać. Szczególnie w tak kijową pogodę potrzeba pozytywów jest duuuuża ;)