PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13005
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

KorraTV

ocenił(a) serial na 9

Temat zaginął tajemniczych okolicznościach...

W każdym razie przez problemy z .co.cc skombinowałem domenę .pl:

http://korratv.pl/

W wolnym czasie być może zrobię fansite z forum albo coś w tym rodzaju ;)

alien555

Właśnie dzisiaj szukałam tego tematu i się zdziwiłam, że go nie ma.
Mam nadzieję, że niedługo znowu będzie ci się nudziło, bo bardzo brakuje mi jakiegoś polskiego forum o TLK :D

ocenił(a) serial na 8
alien555

Strona z .co.cc w ogóle u mnie się nie ładowała, nie wiem dlaczego. Ogółem witryna bardzo ładna, forum oczywiści mile widziane i może jakiś chat? :)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Jako że około trzy godziny temu pojawiły się polskie napisy dodałem odcinek 1x06 ;)
Dla zainteresowanych dodam że powoli zaprawiam się do tworzenia naszego fansajtu, więc jeśli kogoś by to interesowało mogę podrzucać info jak idzie.
Dodam jeszcze że jeżeli "projekt" doszedłby do bardziej zaawansowanych kształtów będę potrzebował pomocy przy treści, no ale nie wyprzedzajmy wydarzeń :P

ocenił(a) serial na 10
alien555

kk dzieki :D

alien555

Człowieku, uwielbiam cię :D Zakładam twój fanklub!

alien555

Oczywiście, że byśmy chcieli mieć taki polski fansite ;) Najlepiej połączyć LoK razem z A:TLA :)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Spoko, robię co mogę ale bez przesady. ;P

Hmm, wydawało mi się że jest już jakiś portal o Legendzie Aanga, ale rzeczywiście chyba nie ma czegoś takiego.
W takim razie projektujemy pod całe "uniwersum". :)

ocenił(a) serial na 7
alien555

Właściwie to jest takie forum oto stronka: http://www.avatarlegenda.pun.pl/
Ale w zasadzie to jest głównie o TLA bo o TLoK jest naprawdę niewiele. I chyba nie wiele osób jest na tym forum

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

To forum wygląda dość hmm... no wygląda jak wygląda.
Postaram się coś zdziałać, a jak nie wyjdzie to trudno. :)
Jestem dobrej myśli i mam nadzieje że mnie to nie przerośnie.

ocenił(a) serial na 7
alien555

W takim razie życzę Ci powodzenia i szybkiego zrobienia forum, bo by się przydało takie w prawdziwego zdarzenia ;)

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Od razu dodam że to nie będzie typowe forum tylko portal z forum jako dodatkiem, albo forum będzie oddzielnie.
Jeszcze dokładnie nie wiem, wyjdzie w praniu.

ocenił(a) serial na 8
alien555

I tak super :) ma się wrażenie, że od rozpoczęcia emisji (polskiej) ostatniej księgi A:TLA fandom umarł, a szkoda - przyda się taka strona - znam ludzi, którzy podobnie jak ja oglądali Aanga ze względu na podobieństwo do anime, a potem bardziej 'wsiąknęli' :P Miło, że komuś chce się 'ogarnąć' całość i podjąć takiego zadania...

ocenił(a) serial na 9
alien555

Aby dogodzić większej ilości userów postanowiłem dodawać odcinki bez napisów i w lepszej jakości (prawie dwa razy mniejsza kompresja). Związku z tym dodałem 1x07.
Miłego seansu ;)

ocenił(a) serial na 10
alien555

dzieki :D

ocenił(a) serial na 9
alien555

Odkryłem iż można dodawać ścieżki dialogowe jak na youtube, więc dodałem angielskie napisy do 1x07 (uruchamia się je klikając na "CC").
W wolnym czasie wrzucę resztę części z napisami oddzielnie - polskimi i angielskimi do wyboru.

ocenił(a) serial na 10
alien555

ty cos nie dzialaja te filmy juz chyba ze cos robisz ?

ocenił(a) serial na 9
kendzi76pl

Hmm u mnie wszystko działa, czasem jak coś jest nie tak to można kliknąć prawym gdzieś na stronie i wybrać "Załaduj ponownie ramkę" albo coś podobnego w zależności od przeglądarki.

ocenił(a) serial na 10
alien555

wszystko działa, w każdym razie, u mnie :) a sam pomysł genialny, jesteś wielki ;p

ocenił(a) serial na 9
alien555

Mam pytanko kiedy będą napisy w odcinku 7?
Angielski znam średnio, więc nie jestem w stanie wszystkiego zrozumieć :(

ocenił(a) serial na 9
Igorekt95

Dosłownie przed minutą wyszły napisy do odcinka 1x07 - dodane ;)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Wielkie dzięki :)
dobrze, że znalazł się taki ktoś, kto ułatwia nam życie

ocenił(a) serial na 9
alien555

Ej co się stało?
Chciałem sb obejrzeć 7 odcinek, a tu nagle błąd.

ocenił(a) serial na 9
Igorekt95

Też się na to natknąłem, Google ma widocznie jeszcze jakieś problemy z tą obsługą. Wystarczyło odświeżyć.

ocenił(a) serial na 9
alien555

Odświeżałem i nic :(
Dalej jest An error occurred :/ czyli nastąpił bład

ocenił(a) serial na 9
alien555

Błąd nie jest ze stroną, tylko z filmami. normalnie włączam, klikam na strzaleczkę i wyskakuje komunikat o błędzie

ocenił(a) serial na 9
Igorekt95

Jako tymczasowe rozwiązanie pododawałem bezpośrednie linki pod filmami do Google Drive gdzie filmy działają.
Prawdopodobnie przez to że strona opiera się na ramce (domena) mogą wam te odnośniki nie działać.
W takim przypadku trzeba je skopiować albo kliknąć otwierając nową kartę (środkowy przycisk myszy).

Btw. Prace nad stroną z forum są w dość zaawansowanym stanie, trzeba jeszcze trochę po doszlifowywać.
Jak dobrze pójdzie to na dniach wrzucę screen strony głównej i wypowiecie się o designie ;)

ocenił(a) serial na 7
alien555

Naprawdę, odwalasz kawał dobrej roboty robiąc stonkę z odcinkami i to, co najważniejsze czyli portal o tej tematyce :) Mam nadzieję, że będzie oszałamiający, więc czekam (i z pewnością nie ja jeden ;) ) z niecierpliwością na efekty twojej pracy ;)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Jak obiecywałem wrzucam screeny ze strony głównej jako zalogowany użytkownik oraz jako gość:

http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/screenzalogowany.png
http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/screenniezalogowany.png

Mam nadzieje że przypadnie wam do gustu. ;)
Gdyby komuś rzeczywiście się spodobało i miał by mnie wychwalać to dodam iż jestem zbyt leniwy by napisać takie "cuś" od zera więc szablon opiera się na ripie strony: http://animeland.su/

Prace nadal trwają, więc będę rad za wszelkie sugestie i uwagi.
Jako że teraz czas wszelkich poprawek, ostatnich sprawdzianów itp. będzie się to trochę wlec ale postaram się uruchomić stronę jak najszybciej.

ocenił(a) serial na 9
alien555

Nie mogę edytować, a późna godzina i zapomniałem.

Jak widać na screenach nie ma nazwy domeny. ^^
Możemy zrobić mały konkurs kto wymyśli jakąś fajną domenę bo korratv.pl nie bardzo pasuje do całego uniwersum. Także czekam na propozycje, a w nagrodę osoba ta dostanie jakąś fajną rangę na przyszłej stronie. ;)

ocenił(a) serial na 10
alien555

Proponuję np 4Elements, albo 4Nations.. X D
A może Be The Leaf ? :D

alien555

Może "Republic-City" ? Jako miejsce gdzie benderzy i non-benderzy wszystkich nacji żyją razem w pokoju.
Ewentualnie "Avatar-World"

Hikari3

A może "Avatar-Nation"? :)

ocenił(a) serial na 9
alien555

korra.forum.pl
thelegendofkorra.pl

ocenił(a) serial na 6
alien555

Nie kombinuj z nazwą. Przekombinowana tylko źle na to wpłynie. Kolega powyżej zaproponował racjonalne adresy.

ocenił(a) serial na 9
Kwaziu

Racja, im prostsza i krótsza nazwa tym lepiej.
Akurat kolega wyżej podał tylko wiążące się z Korrą a pomysł jest na całą otoczkę.
Dostępna jest przykładowo: Awatarzy.pl

ocenił(a) serial na 9
alien555

lastairbender.
bender.
pro-bender.

ocenił(a) serial na 9
Igorekt95

oczywiście na końcu pl

ocenił(a) serial na 7
alien555

A co powiecie na Avatarsportal.pl

BWT. Stronka całkiem fajna i przyjemna, ale trochę według mnie przesadziłeś z kolorami. Za bardzo rzucają się w oczy te kolory. Reszta wygląda elegancko ;)

Straiker07

Fakt, stronka świetna, ale byłaby jeszcze lepsza, gdyby miała kolorystykę w stylu Republic City, taką steampunkową :) Obecne kolorki trochę nie pasują :)

A co powiecie na Spirit World? Future Industries Fire Ferrets? Cabbage Corp? :P Flameo Hotman? :P Avatar Universe? Order of the White Lotus? Albo po polsku - Zakon Białego Lotosu (czy jak to tam zostało przetłumaczone na polski ;P).

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Co do kolorów to jak ktoś rzucił okiem na tą radziecką stronę anime to zauważy że kolory zachowałem w 99%. Z resztą to zawsze można zmienić.
Steampunk - nie mój styl, z resztą dużo piperzenia się ze szczegółami bo chyba o to w tym między innymi chodzi. Teraz jest moda na minimalizm i pastelowe kolory (chyba że jestem niedoinformowany), więc styl jest w miarę nowoczesny. ;)
Dalej, co do nazwy to myślę raczej coś bardziej ogólnego aby również niezbyt wtajemniczeni mogli ogarnąć. Oczywiście im więcej propozycji tym lepiej.

alien555

E tam, chrzanić modę :P Do Avatara raczej pastele nie pasują :) Najlepiej dostosować stronę do samego charakteru i klimatu serialu :) Przynajmniej ja tak uważam.

ocenił(a) serial na 9
Luelle

OK, całego szablonu nie zmienię ale barwy można zmodyfikować tylko jak?
Ciemniejsze, mniej nasycone czy w ogóle inne odcienie?

ocenił(a) serial na 7
alien555

Najlepiej takie kolory dobrać, aby pasowały do klimatu serialu, tak jak napisała Luelle czyli raczej stonowane. Może przydałby się jakiś motyw steampunkowego Republic City (może jakieś zabudowania w tle z wieżowcami lub widok na zatokę miasta). Takie są moje sugestie ;)

Straiker07

Byłoby świetnie wrzucić gdzieś w tło arenę pro-bendingu nocą. Wygląda przepięknie :) http://25.media.tumblr.com/tumblr_m38u4904x51r0pmbto1_1280.jpg
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3v4vfSnwA1rs9cj9o7_1280.jpg
http://static.hypable.com/wp-content/uploads/2012/04/republiccity.jpg
Pięknie by to wyglądało ;)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Tak się teraz chwilę zastanowiłem i myślę by wywalić z szablonu wszystkie motywy pierwszego awatara, bo mimo wszystko trochę się różni od Republic City i skupić się wyłącznie na Korrze (moim zdaniem nowy lepszy ;)).
Co o tym myślicie?

ocenił(a) serial na 7
alien555

To by był najlepszy pomysł. Czasy Aanga minęły i teraz "rządzi" Korra ;) Ale może byś nie usuwał wszystkich motywów (jakaś pamięć musi być zachowana). Wtedy mógłbyś skorzystać z naszych propozycji do steampunkowej charakteru serialu, choć wiem, że nie przepadasz za takim czymś ;)

Straiker07

Tak, też uważam, że to dobry pomysł. Na "czasy" Korry wrzućmy grafiki związane z LoK.

I może nie to, że typowo steampunkowy klimat (tzn. roboty, maszynieria, przemysł), tylko chodzi o raczej steampunkową kolorystykę , czyli brązy, czerń, szkarłaty, czerwienie itp :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

No proszę, mam konkrety ;)
W wolnej chwili, jak ustabilizuje sytuacje w szkole to będę kończył stronę.

ocenił(a) serial na 9
alien555

Mam pytanko :) Kiedy będzie odcinek 8 z polskimi napisami?

ocenił(a) serial na 9
Igorekt95

Co do polskich napisów to tłumacz barbossa na n24 poinformował że będą w czwartek lub piątek.