PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12982
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

KorraTV

ocenił(a) serial na 9

Temat zaginął tajemniczych okolicznościach...

W każdym razie przez problemy z .co.cc skombinowałem domenę .pl:

http://korratv.pl/

W wolnym czasie być może zrobię fansite z forum albo coś w tym rodzaju ;)

ocenił(a) serial na 10
alien555

wyslem i ktos linka z odcinkiem 8 niestety nie moglem obejzec bo pracowalem wczoraj -.-

ocenił(a) serial na 7
kendzi76pl

Wejdź sobie tutaj http://pastebin.com/AacGkyk8 Tu są wszystkie odcinki i wszystko co do tej pory ukazało się w tej tematyce ;)

ocenił(a) serial na 9
kendzi76pl

Przepraszam za poślizg ale miałem zawirowanie przez weekend.
Teraz ściągam i wrzucę go, także będzie gdzieś popołudniu.

ocenił(a) serial na 9
alien555

Jak obiecałem, dodałem odcinek 8. Jak na razie z angielskimi napisami, a gdy tylko się pojawią to dodam polskie.
Jeszcze jako takie "małe wynagrodzenie" wideo jest w pełnej jakości konwertowane jedynie przez Google.

ocenił(a) serial na 9
alien555

Przed chwilą pojawiły się polskie napisy i zostały dodane na stronę. Kto czekał zapraszam do oglądania ;-)

alien555

Naprawdę świetna stronka! Nic się nie zacina, są angielskie i polskie napisy, świetna jakość ! Dzięki. Aha i piszę się Tarrlok, a nie Tarlokk. ;)

Nick4321

Jeszcze lepszy ten polski fansite ! Tylko jak Luelle napisała, kolory trzeba zmienić. I tematyka z Korrą lepiej się nadaję, bo przecież jak też napisała Luelle, można nawrzucać grafiki z LoA. Rozumiem, że będzie (jak wszystko dobrze pójdzię :D) stronka główna, forum i stronka z odcinkami. Świetnie. Jak będzie to coś na miare (jak się rozbuduję) amerykańskiej wiki o awatarze, to pozostaje tylko wyczekiwać ;-) A co do nazwy to zdecydowanie krótka, treściwa i pasująca. Zdecydowanie nie jakaś typu "last airbender". A związku z tym, że juz wirtyna z odcinkami ma już nazwę korratv to nie radze zbytnio zmieniać nazwy na ogólnej stronce, lub forum, żeby było wiadomo, że to należy do tego i żeby spójność była. A te forum o LoA słabę jest. Nawet nie mogę się doczekać z pomocą tam. Jak idą postępy ? :]

ocenił(a) serial na 9
Nick4321

Na razie prace stoją. Jak nabiorę sił przerobowych to powinno pójść w miarę gładko. ;P
Zastanawiam się nad zostawieniem korratv.pl w koncu jest juz troche popularna.
Generalnie zalezy to od was bo to serwis tworzony dla was ;)

alien555

Zostawisz jak już wszystkie odc. LoK będą wrzucone z napisami ;D

ocenił(a) serial na 9
alien555

Dodałem odcinek dziewiąty. Jak zwykle gdy pojawią się napisy angielskie, a później polskie to dodam. Miłego sensu. ;)

ocenił(a) serial na 8
alien555

Machnęłam napisy do 9 odcinka, więc jakby ktoś chciał : http://www.send space.com/file/zszz82 (wystarczy pozbyć się spacji)
Są to moje pierwsze napisy, więc wszelkie uwagi mile widziane :)

ocenił(a) serial na 9
koala950

Ok, wielkie dzięki. Wrzuciłem już angielskie, teraz wrzucę te, a później jeszcze je sprawdzę ;)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Ok, muszę przyznać że całkiem nieźle. Drobne błędy raczej wynikały z bazowych napisów, jedna kwestia wydawała mi się dziwnie przetłumaczona, ale nie mogę jej teraz znaleźć.
Generalnie mam nadzieję że ujrzymy twoje szybkie tłumaczenie przy kolejnym odcinku. ;)

ocenił(a) serial na 8
alien555

Miło słyszeć ( a właściwie czytać xD), że napisy nie są złe :D. Napisy przeszły jeszcze małe kosmetyczne poprawki, dzięki osobie, która napisała maila ze swoimi sugestiami.
wersja z poprawkami - http://www.sendspace.pl/file/179877e3f6e3b58bb47d15c
Jakby ktoś chciał, to szukam kogoś, kto pomógłby w wyłapywaniu wszelkich błędów :D. A co do następnego odcinka, jeśli nic mi nie wypadnie powinny być gotowe do poniedziałku ;)

ocenił(a) serial na 9
koala950

OK, zaktualizowałem napisy. Ogólnie wielkie dzięki za zaangażowanie ;)

ocenił(a) serial na 10
alien555

miłego sensu? xD
Ps. tak, tak, wiem miało być seansu, ale i tak mnie to śmieszy

ocenił(a) serial na 9
asztan

Czepiasz się, późno było :P

ocenił(a) serial na 10
alien555

nie, absolutnie nie chodzi mi o czepianie się ciebie, po prostu wydaje mi się to śmieszne :D

ocenił(a) serial na 9
alien555

Tak jak ustaliliśmy, kolorystyka uległa zmianie na zbliżoną do serialu (dzięki Luelle ;)). Jak na razie mam tylko header, ale w niedługim czasie można spodziewać się reszty (wina Euro). Tak prezentował się wcześniej:

http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/screenniezalogowany.png

A tak to mniej więcej będzie wyglądało:

http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/nowyheader.png

Według mnie duuużo lepiej, ale jak zwykle liczę na wasze wypowiedzi :-)

ocenił(a) serial na 7
alien555

Wygląda o wiele lepiej :) Ale nie wiem, czy nie lepiej będzie bez tych "odprysków" otaczających postacie. Niby fajnie to wygląda, ale na moje oko to lepiej by wyglądało bez tego dodatku ;) No i jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy wszystkie przyciski typu "loguj", jak jest na headerze będą wyglądały w tym samym stylu, czy tylko ten jeden? Bo jeśli tak, to trochę lipa. Przydałoby się chyba w takim tradycyjnym stylu. Takie są moje sugestie ;)

Ps. Kiedy planujesz otworzyć ten portal?

Straiker07

Popieram. Wygląda o wiele lepiej, ale te odpryski nie pasują do tematu strony. Przydałby się trochę bardziej tradycyjna stylistyka :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Ad. 1 OK trochę pozmieniam z tymi plamami i zobaczę jak to będzie wyglądać
Ad. 2 Przycisk "Loguj" jest jedyny w swoim rodzaju, jakby się uprzeć to można go zmienić ;)
Ad. 3 Otworzę jak skończę, a skończę gdy otworzę ;D Jest jeszcze trochę pracy, czasem na bieżąco muszę poszerzać swoją wiedzę, więc Please, be patient :)

ocenił(a) serial na 7
alien555

Do Ad. 2 A jak ten "Loguj" jest jedynym takim to myślę, że nie będzie chyba nikomu przeszkadzał ;)
Do Ad. 3 Spoko, tak tylko zapytałem z ciekawości ;) Czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Proszę bardzo, wersja bez plam, odprysków czy jak tam chcecie:
http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/nowyheaderbezplam.png

Jeśli pasuje to jak to mawia Dariusz Szpakowski pójdę za ciosem i reszta będzie na podobiznę headera. Amen.

ocenił(a) serial na 7
alien555

No... I to się nadaje do telewizji ;) Jest elegancko. Wygląda o wiele lepiej, ale teraz zauważyłem, że po prawej stronie wygląda jakby nałożone zostały 2 motywy: Korra z Nagą i z tyłu posąg Aanga. Trochę nakładają się i to dziwnie wygląda. Moja sugestia jest taka, żebyś przesunął tego Aanga z tyłu bardziej na prawą stronę, żeby nie nakładały się na siebie tak bardzo. Wtedy by to wszystko ładnie już wyglądało. No i może ten Pabu obok Loguj trochę też nie pasuję (zwłaszcza, że po lewej stronie też jest) Można by go stamtąd usunąć lub przenieść w inne miejsce ;)

alien555

Jak dla mnie wersja headera z odpryskami jest ładniejsza. Racja, że odpryski nie pasują do tematyki strony, ale te w tle akurat ładnie wyglądają. Można by było tylko usunąć tą plamę na "nazwastrony.pl" i tego Pabu przy przycisku logowania (poniżej jest identyczny), ewentualnie dać obrazek na którym jest w innej pozycji (oczywiście już bez tej plamy).

ocenił(a) serial na 10
alien555

niee, absolutnie nie zmieniaj tego, wszystko jest pięknie, te odpryski nawet dodają uroku, ale nawet jakbyś miał zmieniać to przycisku w żadnym wypadku NIE ruszaj, jest świetny!!!

ocenił(a) serial na 9
alien555

Widzę trochę sprzecznych zdań. ;) Będę musiał w takim razie poeksperymentować i zobaczyć co z tego wyjdzie.

Co do odcinków to przez mecz Polska - Czechy prawie zapomniałem o ściągnięciu i wrzuceniu 1x10, ale w chwili gdy to piszę Google już przetwarza dla nas wideo. :) Miłego SEANSU :P

alien555

Kiedy będą polskie napisy

tomi210_filmweb

Jak nic dla Koali950 nie wypadło to powinny być dzisiaj ;)

Nick4321

ok dzięki z info poczekam zobaczę

ocenił(a) serial na 8
tomi210_filmweb

Niestety w piątek zepsuł mi się komputer i dopiero dostałam go z naprawy, więc napisy będą trochę później niż zakładałam :(. Do jutra powinny być.

koala950

dobra poczeka się do jutra

tomi210_filmweb

to kiedy będą te napisy miały być dzisiaj.

ocenił(a) serial na 9
tomi210_filmweb

Nie wiem jak u naszej koleżanki, ale od tłumacza barbossa na napisy24 będą dziś lub jutro.

alien555

to jutro na pewno będą ?

ocenił(a) serial na 9
tomi210_filmweb

Nie mogę ci tego zapewnić, ale zwykle dotrzymywał(a) terminów.

alien555

a koala950 coś napisała do ciebie bo miała na dzisiaj zrobić

ocenił(a) serial na 9
tomi210_filmweb

Nie kontaktowała się się jeszcze ze mną bezpośrednio. Myślę że jak będzie miała gotowe tłumaczenie to się z nami podzieli. ;)

alien555

ok to czekam na napisy a jak będzie finał sezonu to napisy będą szybciej?
by mogły być tak niedziela wieczór lub poniedziałek jak da radę

ocenił(a) serial na 9
tomi210_filmweb

Wiem że to żadne rozwiązanie, ale mimo wszystko polecam edukacje języka angielskiego. Nie tylko do Korry się przyda ;)

ocenił(a) serial na 8
alien555

Po paśmie nieszczęść związanym z brakiem internetu i prądu napisy wreszcie gotowe :D
http://www.sendspace.pl/file/086c35b695577c3e5d0a512
Odcinek tłumaczyło mi się gorzej niż poprzedni, więc są niedociągnięcia, ale mam nadzieję, że napisy podpasują :)

ocenił(a) serial na 7
koala950

Dzięki za napisy :) Zaraz zobaczę jak Ci poszło ;)

ocenił(a) serial na 7
Straiker07

Ogólnie jest całkiem nieźle. Parę kwestii jest do poprawienia, ale ujdzie, więc jest ok. Mam tylko jedną prośbę, a mianowicie czy mogłabyś robić te napisy w formacie .txt? Bo format .srt jest trochę niepraktyczny i muszę robić konwersję :(

ocenił(a) serial na 9
koala950

Również dziękuję za napisy, już wrzuciłem, ale przetestuje dopiero jutro/dzisiaj. ;)
Co do formatu dla mnie nie ma różnicy, str nawet lepiej bo tylko to łyka Google.
Konwersja napisów to kilka kliknięć więc bez przesady :P
Ja bym jednak prosił abyś podawała do jakiego release'u (wydania) przeznaczone są literki. :-)

ocenił(a) serial na 7
alien555

No, może trochę przesadziłem z tą konwersją ;) Lenistwo hehe... Ale co do podawania do jakiej wersji serialu są napisy to się tutaj zgadzam, przydałaby się taka informacja :)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Żeby nie było że się totalnie obijam wrzucam chyba już najbardziej przybliżoną do wersji finalnej headera:

http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/header.jpg

Przypominam że będę potrzebował osób do ogarnięcia treści, czyli odwalenia reszty czarnej roboty (chociażby kategorie na forum etc.) ;)
Dodam jeszcze że strona fizycznie jest już na serwerze, jednak zwykli śmiertelnicy widzą w dalszym ciągu jedynie filmy ;P

PS. Jeśli kogoś razi w oczy "design by Alien" to uprzedzam że to wywalę, po prostu nie chciało mi się tego zapisywać 1000 raz.

Pozdrawiam :)

alien555

Wygląda o wiele bez tych plamek :)
Ja jeszcze mam propozycję. Ostatnio Bryan Konietzko (twórca LoK) stworzył art do finału Korry ---> http://24.media.tumblr.com/tumblr_m5jowilOm91rptk5lo1_1280.jpg Postacie na nim wyglądają naprawdę świetnie, więc można by było gdzieś tego użyć na tej stronie :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Hmm no ładne, zobaczymy czy gdzieś się przyda. Tak w ogóle jak macie jakieś fajne źródło obrazków związanych z Lok (w znośnych rozdzielczościach) to się podzielcie. :)

ocenił(a) serial na 7
alien555

No, teraz jest jeszcze lepiej niż wcześniej :) Ja bym już nic w tym nie zmieniał. Jest to niemalże doskonałe :D Oby tak dalej