PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12982
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

KorraTV

ocenił(a) serial na 9

Temat zaginął tajemniczych okolicznościach...

W każdym razie przez problemy z .co.cc skombinowałem domenę .pl:

http://korratv.pl/

W wolnym czasie być może zrobię fansite z forum albo coś w tym rodzaju ;)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Ogłoszenie parafialne:
Zależy mi na szybkim wrzuceniu dzisiejszego odcinka, jednakże jestem poza zasięgiem więc spodziewać się go będzie można dopiero (późnym) wieczorem.
Za uniedogodnienia przepaszam i mam nadzieję że spotkam się ze zrozumnieniem z waszej strony. :-)

alien555

Spoko. Ważne, że w ogóle wrzucasz odcinki Korry (i to jeszcze z napisami :D).

ocenił(a) serial na 9
alien555

Hmm... jednak nie będzie opóźnienia. Gotów do ściągnięcia i wrzucenia nigdzie jeszcze nie znalazłem nowego odcinka. Więc nie jest źle. ;)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Obserwowałem przez cały ten czas co się dzieję na torrentach/warezach i stwierdzam że releaserzy mieli jakiś problem z dzisiejszymi odcinkami Korry, ale w tej chwili już pobieram 720p by Secludedly, a gdy wyjdzie webrip to zaktualizuję.

Co do strony, konkretnie headera to przeszkadzała mi ta pustka po prawej stronie i postanowiłem ją uzupełnić:
http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/header2.jpg ;)

alien555

OMG Meelo XD Jak dla mnie może tak zostać.

Hikari3

Meelo "Be the leaf" może zostać jak najbardziej :D

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Popieram przedmówców. Meelo jest znacznie lepszy niż tamten Pabu :)

ocenił(a) serial na 9
alien555

Odcinki 11 i 12 są już dostępne wraz z angielskimi napisami.
Przepraszam za lekkie opóźnienie, ale robiłem co mogłem. ;)

alien555

kiedy będą napisy?

ocenił(a) serial na 9
ToxicFlower

Kiedy któryś z naszych kochanych tłumaczy zrobi . :-)
Wstępnie barbossa z n24 zapowiada na środę/czwartek.

ocenił(a) serial na 9
alien555

Od kilkunastu minut dostępne na n24 polskie napisy zostały dodane. Jeżeli ktoś jeszcze zwlekał z oglądnięciem finału to zapraszam. ;)

alien555

co do tej strony fajnie by było jakbyś jeszcze powrzucał wszystkie odcinki Aanga, najlepiej po angielsku :P oczywiście jak będziesz miał na to czas i chęci :)

ocenił(a) serial na 9
ToxicFlower

Oczywiście mogę wrzucić, jedynie przeszkodą jest moje wolne łącze przy uploadzie (1,5Mbits) przez co wysyłanie jest prawdziwą udręką.
Może uda się skombinować jakiś serwer VPS lub coś w tym stylu (mała zrzutka ;>) wtedy poszło by to gładko i przyjemnie. ;)

ocenił(a) serial na 10
alien555

Fajnie byłoby, gdyby w headerze po prawej stronie (tam gdzie jest Amon i Equaliści) zmieniałby się obrazy co odświeżenie.
Logo jeszcze powinno być bardziej kolorowe i mieć jakiś efekt (np. cień) , bo takie czarne i zwykłe nie wygląda najlepiej.

ocenił(a) serial na 9
Miyata

Tu właśnie chodziło mi o prostotę (chodź i tak jest bogato). Resztę grafik też staram się "uprościć", a co to zmiany zdjęć to nawet niezły pomysł, kiedyś miałem takie coś w innym projekcie musiałbym odkopać i spróbować wrzucić.

Co do postępów to na razie złapał mnie wakacyjny leń i ich nie ma. ;> Postaram się zmobilizować żeby w końcu wyszedł mi jakiś trwalszy projekt.

ocenił(a) serial na 10
alien555

Alien, czemu te napisy sa po angielsku ? :P

Da sie jakos wlaczyc polskie ?

Z gory dzieki

ocenił(a) serial na 8
asansiasz

Polskie napisy masz, wybierasz w pasku opcji.

ocenił(a) serial na 8
alien555

Macie może podobną stronkę z pierwszą serią? (legenda Aanga). Zależy mi na wersji z napisami, no i żeby jakość była dobra

ocenił(a) serial na 10
Esey

Ok dzieki ^ ^

Moglbym pomoc z wrzutka na serwer jak cos

Uzytkownik Shizuma no a jakosc jaka jest taka jest

ocenił(a) serial na 10
asansiasz

na video anyfles wklep last airbender i masz a jakosc jaka jest taka jest

ocenił(a) serial na 8
asansiasz

No niestety jakość nie powala, muszę szukać dalej, pewnie prędzej znajdę wersję bez napisów, w sumie może to i lepiej, pierwszy raz oglądałem bez sub, czemu niby teraz miałbym to zmieniać ^^.

ocenił(a) serial na 7
Esey

Pierwszej części, czyli TLA nie znajdziesz w jakości 720p, bo takiej nie ma. Nie była ta seria robiona w wysokiej rozdzielczości, bo wtedy jakość HD dopiero wchodziła, albo nawet jej jeszcze nie było :P Jest co najwyżej w 480p, ale dalekie jest to od ideału ;) Niestety...

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

Byc moze przeoczylem temat

Kiedy to bedzie na nicku i jest juz tutaj taki temat co do kanalu nick hd u nas i dubbingu ?

ocenił(a) serial na 7
asansiasz

Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Czy chodziło ci o to, kiedy TLoK będzie na Nick HD, czy TLA? Bo TLA chyba jest na Nick HD, a TLoK to nie wiem. Wiem tylko, że na zwykłym Nicku będzie we wrześniu. Pewnie kilka miesięcy po premierze tam, będzie na HD.

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

Ok wlasnie o to mi chodzilo ;]

To jeszcze sporo czasu, ale dobrze ze sa juz napisy ;) wczesniej musialem sobie radzic z avatarspirit.net i moze z 5% weszlo tego angielskiego ;P

ocenił(a) serial na 7
asansiasz

Wiesz, zawsze można na skróty pójść tj. włączyć Chrome'a i przetłumaczy ci stronę na polski i będziesz wiedział mniej więcej co tam piszą ;)

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Hmm... można w sieci znaleźć wersje 720p. Jak dla mnie są z tym dwa problemy:
Po pierwsze, to 720p wygląda słabo, śmierdzi upscalingiem.
Po drugie, jest wersja o proporcjach 4:3 (960x720) jak w oryginale, oraz widziałem też wersje 16:9, która znów wydawała mi się sztucznie rozciągnięta.
Pozostaje jeszcze kwestia napisów, nawet angielskich, nie wiem jak z nimi do tych wydań.

Jest z tym trochę zamotania, ale postaram znaleźć jakiś kompromis. Jeszcze sobie przypomniałem że mam na dysku całą serie z polskim dubbingiem. ;)

ocenił(a) serial na 7
alien555

Te niby 720p, które można znaleść, to tak na prawdę jest przerobione 480p. To jest tylko zmiana rozdzielczości, a nie jakości. Poza tym po takim zabiegu obraz wygląda jeszcze gorzej niż oryginał, więc lepiej trzymać się tych 480p ;) Jak "twórcy" robili TLA to popularne właśnie było 480p i w takiej jakości zrobili. Nie poprawiali później, kiedy 720p wiódł prym, więc jak zobaczysz w necie TLA w 720p to nawet nie patrz na te przeróbki, bo szkoda czasu sobie na to marnować.

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

jak dla mnie te 480p wystarczy w zupelnosci jakosc dzwieku i obrazu jest bardzo dobra

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Tak teraz z ciekawości obczaiłem i zauważyłem że TLA leci na Nick HD. Czyli powinien być w 1080i. Akurat mam dostęp do tego kanału więc jutro to jeszcze sprawdzę, ale nawet gdyby to trudno było by mi nagrać wszystkie odcinki...

ocenił(a) serial na 7
alien555

Wydaje mi się, że zmienili tylko rozdzielczość na 1080p, a jakość jest taka sama. Jakby poprawili jakość na HD to zapewne bym wiedział o tym, ale nie wykluczam też, że mogłem przeoczyć coś takiego. Ja akurat nie mam dostępu do kanałów HD u siebie, więc daj znać jak zobaczysz. Może rzeczywiście przerobili TLA na jakość HD.

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Prawdopodobnie masz racje, testowo nagrałem kawałek starszego programu:
http://www.youtube.com/watch?v=HcagSaOH2Os
No i wygląda jak wygląda, mało ma to wspólnego z HD. O 21:30 jest Aang to jeszcze z ciekawości zobaczę.

alien555

I już zablokowane...

ocenił(a) serial na 10
Hikari3

skoro leci na HD byc moze odswiezyli Aanga, nie robiliby nowego kanalu dla picu a jesli juz zwiekszyloby to ogladalnosc to nazwali by to nick 2 lub cos w tym stylu ;P

ocenił(a) serial na 9
Hikari3

Heh, a miałem niewielką nadzieje że bot zostawi to w spokoju. Przerzuciłem na Google Drive:
https://docs.google.com/open?id=0B6KXmnJcxQqWVG1mUTdMRHhjOE0

ocenił(a) serial na 7
alien555

To nie jest jakość HD... niestety. Jak widać rzeczywiście miałem co do tego rację, że tylko co najwyżej puszczają w wyższej rozdziałce, a jakość jest taka sama jak w 480p. Poza tym poczytałem tu i ówdzie na temat TLA w HD i jak się dowiedziałem z tego, że nie odświeżyli TLA na jakość HD, bo im się to nie opłacało i jeszcze oznajmili, że nie mają zamiaru wracać do czasów TLA, bo to "było i nie wróci". Więc nie ma co szukać TLA w jakości 720p tylko jak już to wrzucić te 480p i też będzie dobrze ;)

ocenił(a) serial na 10
alien555

a nie w 720p ??

ocenił(a) serial na 9
kendzi76pl

W Polsce na kanałach HD jest rozdzielczosc 1080i. ;-)

ocenił(a) serial na 10
alien555

w sumie to co lepsze 720p czy 1080i ? ta druga jakas taka sztuczna

no to prosze to co przeslales napewno nie jest w HD ale jesli w Polsce jest to po co nam Ameryka ;D

ocenił(a) serial na 7
asansiasz

Jasne, że 720p jest lepsze od 1080i dlatego, że 1080i (jak i w każdym z dopiskiem "i") jest tylko pozorną rozdzielczością obrazu, stosowaną u "polaczków", aby ci uwierzyli, że to jest prawdziwe Full HD, ale nie jest. Natomiast te co mają dopisek "p" na końcu to mają rzeczywistą rozdzielczość pionową obrazu i np. 1080p jest to już prawdziwe Full HD (1920x1080 pikseli).

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Ehh... tak to jest jak się pisze post 15 minut ;)

ocenił(a) serial na 9
asansiasz

Generalnie wiadomo że 1080i w końcu mamy więcej pikseli, ale nie jest idealne.
Więcej info dla zainteresowanych: http://pl.wikipedia.org/wiki/1080i http://pl.wikipedia.org/wiki/HDTV
Dochodzi jeszcze do tego mój tuner, który nie jest najlepszy co nie pomaga jakości.
Nagrałem dla czystej ciekawości, zabawy i nabrania skilla odcinek TLA który był przed godziną (s03e09), w tej chwili jeszcze się konwertuje i go wrzucę.

ocenił(a) serial na 7
alien555

I tak według mnie 720p jest bez porównania lepsze od udawanego 1080i, bo miałem okazję się tymi rozdziałkami pobawić i ocenić więc różnicę widziałem między tymi dwoma zawodnikami ;)

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Prawdopodobnie masz rację, nie jestem wielkim specem w tej dziedzinie.
Wiem że Niemców nie robią w balona, oni mają 720p. :P

btw, wysyłam ten odcinek, ale idzie to mozolnie, tak jak pisałeś nie jest to 720p, ale może ktoś jest ciekawy jak to serwują na polskim Nick'u HD

ocenił(a) serial na 7
alien555

możesz wrzucić, bo nawet sam jestem ciekaw jak to jest na tym Nicku HD, a i przy okazji inni też zapewne skorzystają, wiec śmiało :)

Edit: Czy to jest ten S03E09 o którym pisałeś wcześniej? Bo jeśli tak to trochę lipa. Strasznie nudny :(

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Tak to 3x09 i tak jest nudny, ale co poradzisz. Z dziś/jutro o 02:05 jest 2x01 ale nie mam o tej porze dostępu do tunera. ;)
A jutro o 21:30 kolejny odcinek czyli 3x10.

ocenił(a) serial na 7
alien555

No, i to ja rozumiem S03E10 i S03E11 są jednymi z najciekawszych odcinków TLA (w końcu inwazja na Naród Ognia). Mam nadzieję, że te 2 odcinki też nagrasz i wrzucisz?

Edit: No to ładnie idą na HD w tymi odcikami, bo wczoraj i 2 dni temu właśnie były 3x10 i 3x11 na zwykłym Nicku, bo brat oglądał chyba z 20 raz z rzędu hehe...

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Się zobaczy, chodź niewiele w tym sensu skoro to zwykłe odcinki SD.

ocenił(a) serial na 7
alien555

W sumie to racja. Zapomniałem już tym problemie. Ale i tak przydałoby się wrzucić TLA tak jak Korrę. Chyba, że na portalu, który robisz byś wrzucił, aby każdy mógł sobie obejrzeć bez zbędnego przechodzenia ze strony na stronę. Co o tym sądzisz, ma to jakiś sens, czy lepiej tradycyjnie do Korra.tv dorzucisz?

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Oczywiście jak skończę KorraTV.pl to mam nadzieje że wypełni się ładnie treścią, między innymi dorzucę całe TLA.