Temat zaginął tajemniczych okolicznościach...
W każdym razie przez problemy z .co.cc skombinowałem domenę .pl:
http://korratv.pl/
W wolnym czasie być może zrobię fansite z forum albo coś w tym rodzaju ;)
Ogłoszenie parafialne:
Zależy mi na szybkim wrzuceniu dzisiejszego odcinka, jednakże jestem poza zasięgiem więc spodziewać się go będzie można dopiero (późnym) wieczorem.
Za uniedogodnienia przepaszam i mam nadzieję że spotkam się ze zrozumnieniem z waszej strony. :-)
Hmm... jednak nie będzie opóźnienia. Gotów do ściągnięcia i wrzucenia nigdzie jeszcze nie znalazłem nowego odcinka. Więc nie jest źle. ;)
Obserwowałem przez cały ten czas co się dzieję na torrentach/warezach i stwierdzam że releaserzy mieli jakiś problem z dzisiejszymi odcinkami Korry, ale w tej chwili już pobieram 720p by Secludedly, a gdy wyjdzie webrip to zaktualizuję.
Co do strony, konkretnie headera to przeszkadzała mi ta pustka po prawej stronie i postanowiłem ją uzupełnić:
http://members.upcpoczta.pl/a.kowalski831/header2.jpg ;)
Odcinki 11 i 12 są już dostępne wraz z angielskimi napisami.
Przepraszam za lekkie opóźnienie, ale robiłem co mogłem. ;)
Kiedy któryś z naszych kochanych tłumaczy zrobi . :-)
Wstępnie barbossa z n24 zapowiada na środę/czwartek.
Od kilkunastu minut dostępne na n24 polskie napisy zostały dodane. Jeżeli ktoś jeszcze zwlekał z oglądnięciem finału to zapraszam. ;)
co do tej strony fajnie by było jakbyś jeszcze powrzucał wszystkie odcinki Aanga, najlepiej po angielsku :P oczywiście jak będziesz miał na to czas i chęci :)
Oczywiście mogę wrzucić, jedynie przeszkodą jest moje wolne łącze przy uploadzie (1,5Mbits) przez co wysyłanie jest prawdziwą udręką.
Może uda się skombinować jakiś serwer VPS lub coś w tym stylu (mała zrzutka ;>) wtedy poszło by to gładko i przyjemnie. ;)
Fajnie byłoby, gdyby w headerze po prawej stronie (tam gdzie jest Amon i Equaliści) zmieniałby się obrazy co odświeżenie.
Logo jeszcze powinno być bardziej kolorowe i mieć jakiś efekt (np. cień) , bo takie czarne i zwykłe nie wygląda najlepiej.
Tu właśnie chodziło mi o prostotę (chodź i tak jest bogato). Resztę grafik też staram się "uprościć", a co to zmiany zdjęć to nawet niezły pomysł, kiedyś miałem takie coś w innym projekcie musiałbym odkopać i spróbować wrzucić.
Co do postępów to na razie złapał mnie wakacyjny leń i ich nie ma. ;> Postaram się zmobilizować żeby w końcu wyszedł mi jakiś trwalszy projekt.
Alien, czemu te napisy sa po angielsku ? :P
Da sie jakos wlaczyc polskie ?
Z gory dzieki
Macie może podobną stronkę z pierwszą serią? (legenda Aanga). Zależy mi na wersji z napisami, no i żeby jakość była dobra
Ok dzieki ^ ^
Moglbym pomoc z wrzutka na serwer jak cos
Uzytkownik Shizuma no a jakosc jaka jest taka jest
No niestety jakość nie powala, muszę szukać dalej, pewnie prędzej znajdę wersję bez napisów, w sumie może to i lepiej, pierwszy raz oglądałem bez sub, czemu niby teraz miałbym to zmieniać ^^.
Pierwszej części, czyli TLA nie znajdziesz w jakości 720p, bo takiej nie ma. Nie była ta seria robiona w wysokiej rozdzielczości, bo wtedy jakość HD dopiero wchodziła, albo nawet jej jeszcze nie było :P Jest co najwyżej w 480p, ale dalekie jest to od ideału ;) Niestety...
Byc moze przeoczylem temat
Kiedy to bedzie na nicku i jest juz tutaj taki temat co do kanalu nick hd u nas i dubbingu ?
Nie bardzo wiem o co ci chodzi. Czy chodziło ci o to, kiedy TLoK będzie na Nick HD, czy TLA? Bo TLA chyba jest na Nick HD, a TLoK to nie wiem. Wiem tylko, że na zwykłym Nicku będzie we wrześniu. Pewnie kilka miesięcy po premierze tam, będzie na HD.
Ok wlasnie o to mi chodzilo ;]
To jeszcze sporo czasu, ale dobrze ze sa juz napisy ;) wczesniej musialem sobie radzic z avatarspirit.net i moze z 5% weszlo tego angielskiego ;P
Wiesz, zawsze można na skróty pójść tj. włączyć Chrome'a i przetłumaczy ci stronę na polski i będziesz wiedział mniej więcej co tam piszą ;)
Hmm... można w sieci znaleźć wersje 720p. Jak dla mnie są z tym dwa problemy:
Po pierwsze, to 720p wygląda słabo, śmierdzi upscalingiem.
Po drugie, jest wersja o proporcjach 4:3 (960x720) jak w oryginale, oraz widziałem też wersje 16:9, która znów wydawała mi się sztucznie rozciągnięta.
Pozostaje jeszcze kwestia napisów, nawet angielskich, nie wiem jak z nimi do tych wydań.
Jest z tym trochę zamotania, ale postaram znaleźć jakiś kompromis. Jeszcze sobie przypomniałem że mam na dysku całą serie z polskim dubbingiem. ;)
Te niby 720p, które można znaleść, to tak na prawdę jest przerobione 480p. To jest tylko zmiana rozdzielczości, a nie jakości. Poza tym po takim zabiegu obraz wygląda jeszcze gorzej niż oryginał, więc lepiej trzymać się tych 480p ;) Jak "twórcy" robili TLA to popularne właśnie było 480p i w takiej jakości zrobili. Nie poprawiali później, kiedy 720p wiódł prym, więc jak zobaczysz w necie TLA w 720p to nawet nie patrz na te przeróbki, bo szkoda czasu sobie na to marnować.
jak dla mnie te 480p wystarczy w zupelnosci jakosc dzwieku i obrazu jest bardzo dobra
Tak teraz z ciekawości obczaiłem i zauważyłem że TLA leci na Nick HD. Czyli powinien być w 1080i. Akurat mam dostęp do tego kanału więc jutro to jeszcze sprawdzę, ale nawet gdyby to trudno było by mi nagrać wszystkie odcinki...
Wydaje mi się, że zmienili tylko rozdzielczość na 1080p, a jakość jest taka sama. Jakby poprawili jakość na HD to zapewne bym wiedział o tym, ale nie wykluczam też, że mogłem przeoczyć coś takiego. Ja akurat nie mam dostępu do kanałów HD u siebie, więc daj znać jak zobaczysz. Może rzeczywiście przerobili TLA na jakość HD.
Prawdopodobnie masz racje, testowo nagrałem kawałek starszego programu:
http://www.youtube.com/watch?v=HcagSaOH2Os
No i wygląda jak wygląda, mało ma to wspólnego z HD. O 21:30 jest Aang to jeszcze z ciekawości zobaczę.
skoro leci na HD byc moze odswiezyli Aanga, nie robiliby nowego kanalu dla picu a jesli juz zwiekszyloby to ogladalnosc to nazwali by to nick 2 lub cos w tym stylu ;P
Heh, a miałem niewielką nadzieje że bot zostawi to w spokoju. Przerzuciłem na Google Drive:
https://docs.google.com/open?id=0B6KXmnJcxQqWVG1mUTdMRHhjOE0
To nie jest jakość HD... niestety. Jak widać rzeczywiście miałem co do tego rację, że tylko co najwyżej puszczają w wyższej rozdziałce, a jakość jest taka sama jak w 480p. Poza tym poczytałem tu i ówdzie na temat TLA w HD i jak się dowiedziałem z tego, że nie odświeżyli TLA na jakość HD, bo im się to nie opłacało i jeszcze oznajmili, że nie mają zamiaru wracać do czasów TLA, bo to "było i nie wróci". Więc nie ma co szukać TLA w jakości 720p tylko jak już to wrzucić te 480p i też będzie dobrze ;)
w sumie to co lepsze 720p czy 1080i ? ta druga jakas taka sztuczna
no to prosze to co przeslales napewno nie jest w HD ale jesli w Polsce jest to po co nam Ameryka ;D
Jasne, że 720p jest lepsze od 1080i dlatego, że 1080i (jak i w każdym z dopiskiem "i") jest tylko pozorną rozdzielczością obrazu, stosowaną u "polaczków", aby ci uwierzyli, że to jest prawdziwe Full HD, ale nie jest. Natomiast te co mają dopisek "p" na końcu to mają rzeczywistą rozdzielczość pionową obrazu i np. 1080p jest to już prawdziwe Full HD (1920x1080 pikseli).
Generalnie wiadomo że 1080i w końcu mamy więcej pikseli, ale nie jest idealne.
Więcej info dla zainteresowanych: http://pl.wikipedia.org/wiki/1080i http://pl.wikipedia.org/wiki/HDTV
Dochodzi jeszcze do tego mój tuner, który nie jest najlepszy co nie pomaga jakości.
Nagrałem dla czystej ciekawości, zabawy i nabrania skilla odcinek TLA który był przed godziną (s03e09), w tej chwili jeszcze się konwertuje i go wrzucę.
I tak według mnie 720p jest bez porównania lepsze od udawanego 1080i, bo miałem okazję się tymi rozdziałkami pobawić i ocenić więc różnicę widziałem między tymi dwoma zawodnikami ;)
Prawdopodobnie masz rację, nie jestem wielkim specem w tej dziedzinie.
Wiem że Niemców nie robią w balona, oni mają 720p. :P
btw, wysyłam ten odcinek, ale idzie to mozolnie, tak jak pisałeś nie jest to 720p, ale może ktoś jest ciekawy jak to serwują na polskim Nick'u HD
możesz wrzucić, bo nawet sam jestem ciekaw jak to jest na tym Nicku HD, a i przy okazji inni też zapewne skorzystają, wiec śmiało :)
Edit: Czy to jest ten S03E09 o którym pisałeś wcześniej? Bo jeśli tak to trochę lipa. Strasznie nudny :(
Tak to 3x09 i tak jest nudny, ale co poradzisz. Z dziś/jutro o 02:05 jest 2x01 ale nie mam o tej porze dostępu do tunera. ;)
A jutro o 21:30 kolejny odcinek czyli 3x10.
No, i to ja rozumiem S03E10 i S03E11 są jednymi z najciekawszych odcinków TLA (w końcu inwazja na Naród Ognia). Mam nadzieję, że te 2 odcinki też nagrasz i wrzucisz?
Edit: No to ładnie idą na HD w tymi odcikami, bo wczoraj i 2 dni temu właśnie były 3x10 i 3x11 na zwykłym Nicku, bo brat oglądał chyba z 20 raz z rzędu hehe...
W sumie to racja. Zapomniałem już tym problemie. Ale i tak przydałoby się wrzucić TLA tak jak Korrę. Chyba, że na portalu, który robisz byś wrzucił, aby każdy mógł sobie obejrzeć bez zbędnego przechodzenia ze strony na stronę. Co o tym sądzisz, ma to jakiś sens, czy lepiej tradycyjnie do Korra.tv dorzucisz?