PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13033
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

odcinek 8

ocenił(a) serial na 10

Kiedy będzie odcinek 8? bo nie ma informacji ani zapowiedzi tego odcinka

Straiker07

Hm, chyba mnie nie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że Tenzin powiedział, iż z tego samego, jednego powodu Korra maoże mieć blokadę airbendingu i swojej duchowej strony. Że to jest ze sobą w pewien sposób połączone. I tym może być własnie pewnego rodzaju nieświadoma ignorancja różnych kwestii. Korra nie myśli jak airbender, wszystko załatwiałaby od razu. Z tego powodu (że jest taka "tough" :P) w ogóle nie zwraca uwagi na takie delikatne sprawy jak sprawa duchowa (jak nie zdała sobie sprawy ze swoich wizji. Uważała je za halucynacje). To samo może być powodem jej blokady airbendingu.

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Ahh... Dobra chyba załapałem, bo miałem chwilowe zaćmienie :P Być może masz racje, że to ignorowanie jest tą właściwą "blokadą". Chociaż ostatnio można z odcinków zauważyć, że Korra zaczęła się interesować airbendingiem, więc to raczej nie ignoruje, a mimo to dalej ma blokadę. Co innego jej duchowość. Zupełnie to ignoruje (jak na razie) i w zasadzie to może być trafne z twojej strony jeśli chodzi o duchowość. Mi się wydaje, że to jest inny powód tych blokad tylko nie wiem jeszcze jaki. Muszę nad tym pomyśleć ;)

Straiker07

Jestem pewna, że na tą blokadę składa się wiele czynników, ale myślę, że najważniejszym z nich jest właśnie ta nieświadoma ignorancja. Owszem, Korra się stara to zrozumieć, ale dalej ignoruje tak istotne rzeczy jak wizje. Kurczę, gdybym ja była Avatarem i dostała nagle jakiegoś przebłysku z poprzedniego życia to od razu pobiegłabym do swojego mistrza! A tym bardziej gdyby sytuacja się powtórzyła (a Korra miała już 2 takie wizje). Nie myśli ona po prostu jak airbender. Zamiast szukać innych sposobów walki, rzuca się na pojedynek. Zamiast próbować zrozumieć dziwne rzeczy, które się z nią dzieją, to je ignoruje i twierdzi, że to tylko halucynacje. Korra musi zmienić trochę swoje podejście do siebie i świata. Ponadto wszystkie dziwne rzeczy, które jej się przydarzają nie powinny jej w sumie dziwić, bo w końcu jest Avatarem, dlatego powinna próbować je zrozumieć. Dlatego mam nadzieję, że po tej scenie, którą widzieliśmy w klipie, Korra zabierze się za medytacje :P

ocenił(a) serial na 10
Luelle

http://www.youtube.com/watch?v=DcXIzz3iX88&feature=g-u-u

http://www.youtube.com/watch?v=7iCwdGzprxI&feature=g-u-u

ocenił(a) serial na 7
kendzi76pl

I po co dajesz linki do tego samego. Wystarczy, że jedna osoba daje link do clipu i reszta jest już niepotrzebna :P

Straiker07

http://www.justin.tv/livetoons2 o, tu jest nowy livestream (i to chyba tej samej osoby, której wcześniej zablokowano. A miała naprawdę dobrej jakości livestream, więc pewnie ten też taki będzie). Tylko wchodźcie już teraz, bo potem znów zabraknie wam miejsc ;)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Dzięki za link. Ja też nalazłem kilka linków, ale wszystkie maja słabą jakość obrazu :( Jak na razie działa i mam nadzieję, że nie zablokuje mi i nie poprosi o wykupienie premium, kiedy będzie leciała Korra ;)

Straiker07

Ok, jakby co to znalazłam jeszcze 2 linki. Jeden z nich również ma bardzo dobrą jakość --> http://www.livestream.com/tv_ar a drugi jeszcze nie wiem, bo nie ruszył livestream (będzie działał przed samą Korrą) --> http://lolerstream.com/

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Długo się nie nacieszyłem tym pierwszym linkiem :c Znów prosi o premium. Ale 2 link jest ok. Chyba na livestream.com nie ma tych ograniczeń co na justin.tv ale to się okaże w praniu ;)

Straiker07

Czyli jednak już pierwszy link jest przepełniony... Eh, ludzie są szybcy ^^ Ale na szczęście masz jeszcze inne lnki :) Nie mogę się już doczekać. Dziś pojawił się też nowy, króciutki klip, w którym jest "spotkanie" (jeśli tak to można nazwać :P) między Korrą a Tarrlokiem. Ten aresztował Mako, Bolina i Asami O_O http://avatarfetish.tumblr.com/post/24257129782/tuiandla-the-new-clip-on-nick-sh itty-quality

ocenił(a) serial na 7
Luelle

3 link jest świetny. Doskonała jakość obrazu prawie jak HD :D To jest dopiero livestream. Poza tym puszczają tam przerobione scenki z TLoK.

Straiker07

Mówisz o http://lolerstream.com/ ? :) Tak, też zauważyłam, że jakoś jest tam wyjątkowo rewelacyjna!! :D Na pewno tam będę oglądać :)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Tak. Jest rewelacyjna. Naprawdę świetny livestream i jak wcześniej pisałem dużo śmiesznych przeróbek z TLok tam puszczają. Mało co, abym z siedzenia spadł ze śmiechu XD

Straiker07

I puszczają tam wszystkie reklamy Old Spice XD lubię to :P

ocenił(a) serial na 9
Luelle

niecałe 20 min :0 kurde nie mogę się doczekać

ocenił(a) serial na 10
Igorekt95

a ja dzisiaj nie dam rady obejrzeć nowego odcinka i muszę czekać do jutrzejszego wieczora :(

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

jak mi sie bedzie podobalo to wrzuce dziekuje

ocenił(a) serial na 9
kendzi76pl

Oficjalnie stwierdzam, iż poziom ADHD Ikki i Meelo gwałtownie wzrósł.

ocenił(a) serial na 9
asztan

Magia krwi. *-*
Biedna Korra. ;c

ocenił(a) serial na 9
Destiny98

Kurde :/ Tarrlok musi być potężny, użył magi i nie potrzebował do tego pełni

ocenił(a) serial na 6
Destiny98

Trololololololoolololol o_O :OOOOOOO Ale ownage. Tego się nie spodziewałem, luuuuuuulz xD

ocenił(a) serial na 9
Kwaziu

Przynajmniej wiemy skąd Korra ma te blizny
Miałem nadzieję, że podczas walki wejdzie w stan avatara, ale jak widać na marne :/

ocenił(a) serial na 7
Destiny98

I to się nazywa niespodziewane zakończenie. Żadna z naszych teorii nie była prawdziwa. Odcinek ogólnie bardzo dobry, ale nie był tak dynamiczny jak 6 odcinek (moim zdaniem). Team Avatara został rozbity, a sama Korra została zawieziona nie wiadomo dokąd przez Tarrloka. Coś mi się wydaje, że on współpracuje jednak z Equalistami, choć jest benderem. Mako pokazał się używając lightningbendingu w walce. Widać, że jest w tym doświadczony, bo precyzyjnie punktował oponentów. Ikki i Meelo to są dopiero urwisy. Jedna gada jak najęta, aż Korra musiała się jej pozbyć bo by powiedziała za dużo o pewnym temacie (wiecie o co chodzi ;) ), a drugi to ma stanowczo za dużo pozytywnej energii i musiał ją ulotnić w dość nietypowy sposób :D (to było świetne). Podsumowując mamy kolejny bardzo dobry odcinek z pewną niewiadomą. Kim tak na prawdę jest Tarrlok i dokąd wywiózł Korrę? Jak uważacie?

Ps. I jeszcze jedno pytanie: Od kogo Tarrlok nauczył się bloodbendingu?

asztan

Już myślałam, że przejdzie w stan avatara. Czy ktoś może napisać co powiedziała Korra gdy Tarlok, używał bloodbendingu? Czy Tarlok to Amon?

Nick4321

OMG, moje emocje, moje emocje. Co to było!? O_O
I czy we flashbacku Aang użył bloodbendingu na Yakone też bez pełnego księżyca!!?? Co tu się dzieje!!

Luelle

Chyba raczej Yakone użył tego na Aangu.

asztan

Yakone też używał magii krwi... Czyli Tarrlok jest jego synem/uczniem? O.O

ocenił(a) serial na 10
Hikari3

Myślę, że jest oboma.

ocenił(a) serial na 9
Hikari3

Właśnie też mi się zdaje, że jest jakieś pokrewieństwo pomiędzy Tarrlokiem, a Yakone.

Hikari3

Sorry, ale kto to jest Yakone xd ?

ocenił(a) serial na 9
Nick4321

Yakone jest to człowiek, z którym 42 lata temu miał problem Aang

ocenił(a) serial na 9
Hikari3

Toż to sabotaż! D:
Amon, Tarrok, Aang, Yakone...Ludzie, mój umysł szwankuje! D:

Destiny98

To teraz połączcie - Amona, Bumiego, Yakone, Tarrloka i łudząco podobnego do Yakone lidera złej triady Lighting Bolta czy jak mu tam xD

ocenił(a) serial na 9
Nick4321

Tarrlok nie może być Amonem :)
z tego co wiemy to Amon jest non-benderem

Igorekt95

A skąd wiadome, że jest non-benderem, przecież mógł wkręcać poddanych, ale mi także nie wydaje mi się, aby to był Tarrlok

ocenił(a) serial na 9
Igorekt95

Ale...A może Tarrlok jest pomocnikiem Amona? Albo jego bratem. D: *przesadzam, co nie?*

Destiny98

Ale jaki był powód walki Korry i Tarrloka, zbyt słaba umiejętość englishbendingu

ocenił(a) serial na 9
Nick4321

O ile dobrze rozumiem, to Tarrok zaczął nadużywać władzy i jeszcze pojmał jej przyjaciół...ciekawe, gdzie Korrę wywiózł.

ocenił(a) serial na 9
Destiny98

Tarrlok przecież w jednej z misji przerwał trening blockerów chi oraz kilku pojmał :)
MI się wydaję, że po prostu ześwirował on przez władzę

Igorekt95

Prędzej ześwirował przez magie krwii. Hama od tego ześwirowała.

ocenił(a) serial na 9
Nick4321

Hama ześwirowała, bo długo była sama w celi :)
Do tego chciała się zemścić na magach ognia

Igorekt95

Przez używanie tej magii także, widać to też po Tarrloku.

ocenił(a) serial na 10
Igorekt95

Tarrlok jest jak Palpatine, ludzie są dla niego tylko narzędziami, które pozwalają mu dojść do większej władzy.

ocenił(a) serial na 9
Destiny98

Nie sadze, zeby Tarrlok byl jakos powiazany z Amonem.

Igorekt95

Właściwie to tego nie wiemy :) Może ukrywa to, że jest benderem.

ocenił(a) serial na 9
Hikari3

Gdyby był benderem, to chciałby wyeliminować wszystkich benderów tylko dlatego, aby być jedynym?

Igorekt95

Nie znamy jego celu, ale nawet jeżeli byłby nim nie podejrzewam, aby chciałby być jedynym.

ocenił(a) serial na 9
Nick4321

No właśnie :) Więc po co miałby eliminować benderów, skoro jak mówisz może nim być?

ocenił(a) serial na 10
Igorekt95

Kłamie, w końcu jest politykiem.

Igorekt95

Tu musi być głębszy cel. Amon jest albo magiem energii, albo chi blockerem zaawansowanym. Albo po prostu uważa, że benderzy wywierają presję na non-benderach, i zamierza to zakończyć, aczkolwiek to wydaje się zbyt proste jak na awatara.