PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13033
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

odcinek 8

ocenił(a) serial na 10

Kiedy będzie odcinek 8? bo nie ma informacji ani zapowiedzi tego odcinka

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Całkiem ciekawe te teorie masz, a zwłaszcza 1-sza. Całkiem prawdopodobne może to być. Ucieczka Korry i odegranie się na Tarrloku... Bardzo mnie to zaciekawiło, choć końcówkę bym trochę zmnienił. Np. Po wygranym pojedynku z Tarrlkoiem, Korra uciekłaby do Tenzina i powiedziałaby co on jej zrobił. Wtedy wraz z Tenzinem poszliby do niego i załatwiliby to jak trzeba.
Moja teoria może trochę być abstrakcyjna, ale to tylko teoria ;) A wiec, Tarrlok zawozi Korrę w tajemnicze miejsce poza miastem. W tym czasie Korra traci przytomność i doświadcza kolejnej, tym razem dużo dłuższej wizji, w której na końcu słyszy głos Aanga wzywający ją, po czym się budzi. Tarrlok dojechał do swojego celu, którym okazuje się jedna z kryjówek Amona i Equalistów. Podczas rozmowy między Tarrlokiem, a Amonem dochodzi do sprzeczki, która kończy się dla bendera tragicznie. Amon mówi mu, że potrzebny był tylko, aby w radzie zrobił co on chciał i że teraz nie jest już mu potrzebny. Po czym zrobił to co zawsze robi z benderami, którzy wchodzą mu w drogę. Korra korzystając z okazji przemyka obok Amona i Equalistów niezauważona i ucieka jak najdalej do miasta. W mieście odnajduje Teznina i mówi mu wszystko co się stało. Tenzin początkowo nie mógł w to uwierzyć, ale Korra go przekonała. Tenzin w międzyczasie uwolnił z więzienia Mako, Bloina i Asami, którzy bardzo się cieszą, że Korra wróciła i jest cała. Później Korra jeszcze mówi Tenzinowi o kolejnej wizji, którą miała i słyszała głos Aanga, który jakby ją wołał. Tenzin proponuje, aby spróbowała się połączyć z duchem Aanga po przez medytacje. I wtedy Korra zaczyna rozmyślać i myśleć co te wizje znaczą i co duch Aanga próbuje jej powiedzieć.

Straiker07

A może po prostu Korra zostanie porzucona naprawdę DALEKO i akcja przeniesie się poza to całe Republic City? Może to czas na motyw drogi i zawieszenie akcji?

ocenił(a) serial na 6
flcker

Motyw drogi może nie, ale pewnie jakieś wprowadzenie do świata duchów (siedząc uwięzionym ma się sporo czasu na medytacje, czyż nie?) i finału pierwszego sezonu, a następnie będzie czas na Spirita, który jak podejrzewam będzie tytułem drugiej księgi.

flcker

Aaaaa widziałam zwiastun tego odcinka! Aaaaaaa Jak ja wytrzymam do soboty?!?!

margi_127

http://avatarfetish.tumblr.com/post/24417863210/fangirlingforeverz-jenny-sdcc zwiastun odcinka. Czyli jednak Korra będzie medytować w samochodzie :)

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Na tym fragmencie to wygląda, jakby Aang był przyparty do ziemi i później uwolnił się dzięki Stanowi Avatara. Czy więc jest to jedna ze scen, która miała miejsce podczas tego niby-procesu? Być może uwalnia się spod władzy bloodbendera. :)

Pallea

Tak, Aang jest w City Hall :) Ponadtoz wizji z ostatniego odcinka widać, że Sokka jest radnym miasta :)
Podejrzewam, że Aang wszedł w Stan Avatara i uwolnił się spod władzy Yakone, po czym dogonił go i go... wykończył? Odebrał moc? To są te sceny gdy Aang stoi na Yakone na ulicy i jest w Stanie Avatara.

ocenił(a) serial na 10
flcker

uwielbiam motyw drogi w tla,tego mi strasznie brakuje u Korry,w trakcie podrózy posacie się rozwijały,dojżewały na naszych oczach.Bardzo lubię nowy serial,ale troszkę za szybko akcja się toczy,ale i tak 10/10

Straiker07

Hm, akurat wątpię by Tarrlok współpracował z Amonem. Zbyt bardzo go nienawidzi. Jak był wściekły, gdy Korra go do niego porównała! To z powodu tych słów ją zaatakował.

Hm, a może ten odcinek będzie podobny do "The Avatar and the Firelord"? W nim Roku pokazywał i wyjaśniał Aangowi swoją przeszłość, więc może w tym odcinku Aang opowie i pokaże Korrze co się stało 42 lata wcześniej?

Cóż, w opisie odcinka jest powiedziane, że Korra zacznie rozpracowywać swoje wizje, a Tenzin i Lin zaczną poszukiwać porwanych metalbenderów. Z tego wnioskuję, że Korra na początku odcinka ucieknie Tarrlokowi, ponieważ w innym przypadku Tenzin i Lin zaczęliby raczej szukać Avatara, a nie policjantów... Jakoś wątpię by wybrali oni poszukiwanie metalbenderów nad poszukiwanie Korry, tym bardziej, ze wszystkie dowody będą wskazywać na Tarrloka (zniszczone City Hall i jego gabinet).

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Myślę, że Tarrlok może jednak w przyszłości dogadać się z Amonem, bo w końcu mają wspólnego wroga - Korrę. A nic tak ludzi nie łączy jak wspólny wróg, patrz: Zuki i cały Gang:).

Na pewno jeszcze nie dowiemy się, co stało się w przeszłości, za wcześnie! Myślę, że Tenzin i Lin może i od razu zauważą zniknięcie Korry, ale niekoniecznie połączą wszystkie elementy układanki. Wszak Tarrlok teoretycznie jest po dobrej stronie mocy.

Na angielskich forach dominuje teoria, że Toph żyje (a Lin jest córką jej i Sokki;), natomiast Amon to rzekomo Asami (panna śliczna, blee). Aha! I jeszcze czytałam, że Bracia mogą być dziećmi Sokki;). Ach, rozkminki...

ocenił(a) serial na 10
Dai

no ja tez już mialm swoje teoryjki na temat Asami i Amona, ale najwyrqźniej nie tylko ja :)
Toph i Sokka? a co z Suki?

ocenił(a) serial na 10
asztan

Też się zastanawiam;).

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Mam nadzieję, że uda jej się uciec...Zmasakrowali ją dość. :|

Destiny98

Ludzie, rozmawiajmy o tym nowym trailerze!! Na sam koniec Korra otwiera oczy i mówi: "Aang?". Mam wrażenie, że w tym odcinku usłyszymy Aanga i Korra utnie sobie z nim pogawędkę!! :D :D Chodzą plotki, że dubbinguje go Rob Paulsen, rewelacyjny dubbbingujący aktor, którego głos idealnie pasuje do Aanga. Posłuchajcie go sobie na youtube. Facet dubbingował Yakko z "Animaniaków" (kocham tą kreskówkę :D), Pinky'ego z "Pinky and Brain" (również kocham tą bajkę) czy Donatello z "Wojowniczych żółwi ninja" :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Coś czuję ze odcinek 9 bedzie miazdzyc :D moze dowiemy sie kim byl ten koles co uzyl bloodbendingu i moze korra porozmawia z aangiem jzu sie nie moge doczkeac :D

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Coś czuję ze odcinek 9 bedzie miazdzyc :D moze dowiemy sie kim byl ten koles co uzyl bloodbendingu i moze korra porozmawia z aangiem jzu sie nie moge doczkeac :D

kendzi76pl

Opis 10 odcinka: “Republic City gets bombarded by the Equalists.”
Holy shit!

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Oby ten opis nie odnosił się tylko do ostatnich 2 minut odcinka, jak to czasem twórcy takich produkcji mają w zwyczaju robić. :P

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Ty, na serio taki jest opis odcinka!? Kopara mi opadła... dosłownie. Naród Ognia wydaje się być amatorem w porównaniu z Equalistami, jeśli chcą zrównać miasto z ziemią za pomocą bomb.

Ps. Znalazłem inny opis tego odcinka, ale sens jest ten sam ;) "The Equalists begin to attack Republic City."

Straiker07

Shit just got real. Już sobie wyobrażam miasto ogarnięte chaosem. Wszyscy ze sobą walczą, budynki wybuchają, mechy wychodzą na ulicę... Ale będzie walk...!

ocenił(a) serial na 7
Luelle

O taaak... Już dawno czekam na taki odcinek, w którym każdy ze sobą będzie walczył i panować będzie całkowity chaos. Do tego walące się budynki i mamy apokalipsę. Amon nie przebiera w środkach, aby posunąć się jeszcze dalej. Ciekawe co zrobi Korra i jej team, jak zobaczą Republic City w ruinie. Zapowiada się naprawdę epicko :)

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Czyli tak, jak to nazwał Tenzin, wojna w Republic City. Coraz ciekawiej się robi :D

ocenił(a) serial na 10
Luelle

mechy w avatarze *___* bring it on, amon~!! xD

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Skoro w pierwszej księdze podnieśli poprzeczkę tak wysoko, to ciekawe, co przygotowali na księgę drugą. Jest kilka ciekawych wątków, które pewnie pociągną, ale jaki będzie ten największy czarny charakter... boss w następnej księdze, skoro według mnie, powinien przynajmniej dorównywać Amonowi (jeśli ten zostanie pokonany w księdze pierwszej, oczywiście).
A może twórcy pójdą w drugą stronę i wszystko się trochę uspokoi? Jak myślicie?

kiral

Myślę, że w Księdze 2 możemy mieć za przeciwnika jakiegoś potężnego, złego Ducha. Czegoś takiego jeszcze nie było i byłoby trudniej pokonać taką istotę - w końcu to nie człowiek.

ocenił(a) serial na 7
kiral

Mi się wydaję, że Amon i Equalist są "tylko" rozgrzewką przed tym, co się będzie działo po ich klęsce. 2 Księga musi być bardziej widowiskowa od 1-szej, choć to nie będzie takie łatwe, bo ta seria po prostu wymiata! Mam nadzieję, że twórcy staną znów na wysokości zadania i dadzą nam kolejną solidną porcję akcji i może wreszcie bardzo długoooo wyczekinany airbending w wykonaniu Korry... No i może jeszcze rozwinięcie jej strony duchowej, bo już najwyższy czas, aby się tym zajęła ;)

Straiker07

Ja też nie mogę sobie wyobrazić pobicia tego, co do tej pory mamy. No kurcze, skoro teraz mamy tak szokujące, ekscytujące odcinki, przez które spadają nam skarpetki z nóg, to przez 2 Księgę dostanę chyba zawału (chyba że dostanę go w finale 1 Księgi :P).

ocenił(a) serial na 7
Luelle

No wiesz... Po tym co mogliśmy zobaczyć w promo 2-óch ostatnich odcinków, to możesz dostać ataku serca. Ja też nie wiem czy dam radę obejrzeć 2 takie odcinki jednego dnia. Chyba powinienem załatwić sobie jakieś tabletki na uspokojenie, bo podczas seansu mogę wybuchnąć jak te bomby spuszczone z samolotów przez Eqalist'ów ;) Już niedługo "The fight of the Night" ---> Korra vs. Amon ---> Who will win?

Straiker07

Aaagghhh, moje ciśnienie skacze na samą myśl o tym finale... O_O Dlatego nie wiem jak przeżyję tą GODZINĘ 23 czerwca... Moje serce wybuchnie, płuca przestaną pracować (na pewno zapomnę o oddychaniu), a oczy wyskoczą z orbit... Może powinnam jakby co przygotować telefon z szybkim wybieraniem na pogotowie? :P Jaaa nie mogę. Ten serial z odcinka na odcinek robi się coraz bardziej... intensywny i niszczący psychikę...

ocenił(a) serial na 10
Luelle

23 czerwca ? No nie, znowu trzeba tak długo czekać :/ Oni tak specjalnie, tym razem, czy jak?

Pamiętacie szósty odcinek, od którego poprzeczka nagle zaczęła iść ostro w górę? Chyba wszyscy wtedy myśleli "o rany, ale epicki odcinek" ;p Już minęło kilka genialnych odcinków, a teraz idzie zdecydowanie lepszy (mam nadzieję) finał :D Ciekawe, jaki w takim razie będzie poziom pozostałych ksiąg.

Tak się zastanawiam, jak ja ten czas między finałem a drugą księgą wytrzymam? xD

kiral

Spokojnie, najpierw czeka nas jeszcze odcinek w tą sobotę ^^
A od 6 odcinka akcja zrobiła się tak intensywna, że aż uwierzyć w to nie mogę, iż to w ogóle jest możliwe. Przez tyle odcinków szokować i trzymać w napięciu widzów? Bije brawa dla Bryke'a.

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Uff, to mnie uspokoiłaś trochę, bo wizja niedzieli (jakoś mi się w soboty nigdy nie udaje obejrzeć) bez kolejnego odcinka LoK jest przerażająca xD

ocenił(a) serial na 10
Straiker07

Jeśli do ich klęski w ogóle dojdzie. Nie zapominajmy, że twórcy są strasznymi trollami i mogą nas jeszcze zaskoczyć.

kiral

Ja mam tylko skrytą nadzieję, że w drugiej księdze zobaczymy rodzeństwo Tenzina i pozostałe dzieci innych starych bohaterów, ot takie małe ciche pragnienie, bo w 1 - szej serii tego raczej już nie ujrzymy. Tak nawet przez moją głowę przechodziła myśl, żeby w drugą księge od pierwszej dzieliło kilka lat, chciałbym żeby Jinora trochę podrosła i dołączyła do teamu ^^ Ale czy Kya i Bumi mają dzieci ? Jak mają oby starsze były.

ocenił(a) serial na 10
Nick4321

Ich dzieciaki powinny być zdecydowanie starsze. Tenzin późno się za to zabrał ok.40 a jest najmłodszy z rodzeństwa.

ocenił(a) serial na 10
Nick4321

Oby tylko nie miały takiego adhd jak Meelo i Ikki, bo tego by już było za wiele ;p