PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=770169}
7,3 28 tys. ocen
7,3 10 1 27858
7,8 26 krytyków
Maniac
powrót do forum serialu Maniac

Nie polecam

ocenił(a) serial na 3

Mimo Emmy Stone, którą bardzo lubię, serial jest kiepski. Można ocieniać go z różnych perspektyw, doszukiwać się jakiś walorów i pewnie część widzów uzna tę propozycję za objawienie.
Ja jednak okrutnie się wymęczyłam... Obejrzałam 6 odcinków i dalej po prostu nie mogę. Nie znalazłam w nim nic co mogłoby rozbudzić moją ciekawość. Sam temat jest dobry, gra aktorska również, ale całość się nie klei i tak jak na początku jest nadzieja, że coś się zadzieje i wciągnie, tak z każdym kolejnym odcinkiem pojawia się znudzenie, rozdrażnienie i w końcu złość, że zmarnowałam kawał czasu...

ocenił(a) serial na 9
Beatrix_fw

No to go dokończ xD Nierozsądnie dawać serialowi ocenę 3 dochodząc do lekko ponad połowy. Nie obejrzałeś, nie oceniaj, proste.

ocenił(a) serial na 3
Marcus4

6 odcinków wystarczy. Nie zmieniłabym swojej oceny, nawet po zaskakującej puencie w 10 odcinku, kiedy przez 9 musiałabym się męczyć. Dobry serial może "wciągnąć" już w drugim odcinku, no może nawet w trzecim, ale nie w 10!!!

ocenił(a) serial na 5
Marcus4

Ja dokończyłem, ale przyznam, że tak, jak miałem mieszane wrażenia podczas seansu, tak ostatnie odcinki niewiele w tym odbiorze zmieniły. Ponadto serial chociaż wydawał się na początku tajemniczy, momentami surrealistyczny fabularnie się wyjaśnił właśnie na 3-4 odcinki przed finałem (a i sam finał jest w odcinku 9 i 10 to właściwie taki epilog), co sprawiło, że brakowało mi napięcia i mimo ładniej oprawy wizualnej nie byłem usatysfakcjonowany, momentami niestety znużony.

ocenił(a) serial na 3
Marcus4

Beatrix_fw - nie kończ. Ja obejrzałem ostatnie odcinki na siłę, tylko z ciekawości jak się skończy. A kończy się banałem.

ocenił(a) serial na 4
baskervillesdog

Zgadzam sie w pelni z tym co napisal pies baskerville'ow. Ja olalem serial w piatym odcinku i tak ogladajac o jeden za duzo. Pomysl byl tylko na 3 odcinki i to naciagane a reszta to brednie ktore mocna odstaja od poziomu pierwszych. Nie ma sensu kontynuowac jesli czujesz ta roznice to trzeba odpuscic bo ogladajac taka kiche na sile nie szanujesz samego siebie. Jak orientujesz sie ze zupa ci skisla w garnku po zjedzeniu 2och lyzek to co bedziesz konczyc talez na sile zeby dostac straczki? No chyba nie...

Zreszta to tylko flet flix seriale oryginalne tej platformy nie maja duszy i sa tylko ladnymi obrazkami ktore sie oglada dla zabicia czasu. Wszytsko co produkuje ta platforma jest puste i bez glebszego znaczenia wiec nie tracisz zupelnie nic olewajac serial po 3ech odcinkach a zyskujesz czas na obejrzenie czegos bardziej wartosciowego.

ps. zapomnialem dodac ze wiele razy sam ogladalem cos co okazalo sie chlamem i pozniej moje roczarowanie bylo o wiele wieksze bo oczywiscie zakonczenie nie moze wynagordzic straconego czasu.

ocenił(a) serial na 5
Beatrix_fw

Też liczyłem na coś ciekawego, ale jakoś w 5 odcinku stwierdziłem że się męczę, a dialogi i sytuacje występujące między bohaterami są nużące i w ogóle mnie nie obchodzą.

Plus za ciekawą, nietypową, choć czasem za mocno przerysowaną scenerię i za dobrą grę aktorską.

Może jeszcze uda mi się dokończyć pierwszy sezon, ale czy warto? Wydarzy się w końcu coś ciekawego?

ocenił(a) serial na 6
Voltear

Strzelają się na końcu i trochę fantasy. Także zakończenie jest nawet dobre.

Ale ogólnie to jest tak jak z reprezentacją Polski w ostatnim meczu z Irlandią. Męczenie buły przez cały czas i to, że na końcu bramkę zdobyli, to nie zmienia tak wiele.

Beatrix_fw

Z ust mi to wyjęłaś, a właściwie z klawiatury. Dziwne, ale zgadzam się w całej rozciągłości z tą opinią. Ja tylko (z trudem) 5,5 odcinka dooglądałem. Pozdrawiam.