Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64785
6,7 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Bob KIrkland

ocenił(a) serial na 10

Witajcie, wiele osob uwaza osobe z mojego tematu za Red Johna.. Mi jednak wydaje sie ze nie jest nia, a jedynie jest jego wtyczka postawiona bardzo wysoko w hierarhii władzy w Agencji Bezpieczeństwa dzieki czemu ma oko na wszystkie ruchy Patricka i jego zespołu.
W 5 odcinku 5 sezonu jak jest opowiadana historia przyjęcia Jane'a do CBI na koncu jest scena w ktorej Agentka FBI rozmawia z Minellim i prosi go o informowanie jej o postepach pracy Mentalisty w sprawie RJ.. Kto siedzi razem z nia w limuzynie?
Młody Bob Kirkland
Kogo widzimy w nastepnym odcinku?
Boba Kirklanda ktory interesuje sie sprawa zaginiecia Lorelie i Jane'a.. tak wiec jak dla mnie, on i Agentka FBI sa wtyczkami Czerwonego Jasia...:)

ocenił(a) serial na 10
Miki20

ja uważam, że Red John to od młodego "amatora" -( wydarzenia na farmie ) rozwinął się w nieomal jakąś "instytucje", stworzył system powiązań w świecie biznesu i służb państwowych i stąd zainteresowanie nim nawet przez Homeland a tym samym Kirklanda, Bob nie jest moim zdaniem ani wtyką RJ, ani tez samym RJ ale może wciągnął do współpracy Stilesa z sekty V, to by tłumaczyło ( jak pisałam w innym wątku) fakt, że sekta ma stosunkowo dużą bezkarność a Bret sporą wiedzę o ruchach RJ ,. Alexa i Kirkland interesują się Patrykiem bo on może ich doprowadzić do RJ za pomocą niedostępnych im sposobów. Z pewnością teraz śledzą wszystkie ruchy Patricka bo jak i on czekaja na rozwój wydarzeń z Lorelei. Scenarzyści podrzucają widzom wiele mylnych tropów, tak naprawdę to powinni ustalić nagrodę dla tego kto odgadnie tożsamość Red Johna, ale by im oglądalność wzrosła.

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

Zastanawiam się w ogóle co scenarzyści chcą/chcieli osiągnąć z Alexą, Kirklandem i FBI oraz czy sami się w tym wszystkim nie pogubili.
Jak widać Alexa i Kirkland śledzili dokładnie poczynania Jane'a po morderstwie jego rodziny. Na początku tego sezonu CBI i Jane w ogóle dla FBI nie byli potrzebni, jak dzieci się bili o sprawę RJ. I teraz niby znowu obserwują go z ukrycia czekając aż doprowadzi ich do RJ...?

ocenił(a) serial na 10
milkaway

no wiesz generalnie to w końcu wszyscy tego RJ chca złapać i jak to bywa też w realu czasem podkładają sobie nogę niechcący, czasem w jakimś celu, a zazwyczaj jednak rywalizują o to komu przypadnie splendor za likwidacje killera, Jane'a śledzili ( Homeland i FBI ) i nie na darmo Kirkland powiedział mu, że go zna , można ten fakt różnie interpretować, A czy Jane stał sie dla FBI niepotrzebny to mogło tak wyglądać wtedy, gdy zwinęli Lorelei z CBI i mieli nadzieje, że z niej coś wyciągną, ale się im nie udało i teraz pewno znów patrick jest poyrzebny, pytanie czy FBI współpracuje dalej z Homeland w tej sprawie , To, że w FBI jest teraz brak zaufania to widać byłoi po akcji z Lorelei, muszą mieć jakieś przypuszczenia kto u nich jest wtyką bo przecież chowali Lorelei nie tylko przed CBI i Patrickiem ale też przed innymi agentami z FBI.

ocenił(a) serial na 10
jagamiga1

a co do scenariusza to tam jest tylu dobrych scenarzystów, a i Heller czuwa, tak że nie pogubią się , dobrze że gmatwają nie cierpię, gdy wszystko widać jak na dłoni