Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64785
6,7 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Co zrobi Jane?

ocenił(a) serial na 10

Zastanawiam się tak od jakiegoś czasu, dokąd zmierza wątek Red Johna. Według najprostszej i najpomyślniejszej drogi dla Jane'a, to Lorelei zdradzi mu tożsamość naszego seryjnego mordercy. Ale co dalej? Uwierzy jej na słowo i go zwyczajnie zastrzeli? Będzie prowadził jakieś śledztwo? Co, jeśli RJ znów podstawi kogoś innego?

A co by było, gdyby Lorelei wyznała mu, że to Lisbon jest Red Johnem? Oczywiste jest to, że by nie uwierzył, ale gdyby zaczęły pojawiać się nowe dowody potwierdzające winę Teresy?

ocenił(a) serial na 7
adrian593

"A co by było, gdyby Lorelei wyznała mu, że to Lisbon jest Red Johnem?"

Wątpliwe. ;DD Lorelei już powiedziała Jane'owi, że "dziwne iż on i RJ nie zostali przyjaciółmi". To zupełnie wyklucza Lisbon.

użytkownik usunięty
milkaway

Zresztą to był pamiętny tekst Patricka jak Teresa go zapytała czy widnieje jej nazwisko w notesie a on jej powiedział wtedy chyba najmilszy tekst z tego całego sezonu dlatego też tak mi utkwił w pamięci : D
Jestem na liście?
-Wyraziła zdziwienie,|że się nie zbrataliśmy.
-Nas łączy przyjaźń.|Nie jesteś podejrzana.
Ulżyło mi.

użytkownik usunięty

No i żadnych dowodów na winę Teresy nie ma i nie będzie, ale przyznam jak by coś się znalazło na Lisbon to był bym w szoku ; D

ocenił(a) serial na 10

Przypuszczam, że gdyby to był serial np. Showtime, wrobienie Lisbon przez RJ mogłoby mieć miejsce, ale tutaj jest najwyraźniej przeznaczone to, by RJ spróbował ją zabić.

ocenił(a) serial na 7
adrian593

Ja tak trochę masochistycznie wręcz czekam, aż coś się Teresce wreszcie stanie, ale podejrzewam, że twórcy zostawiają to na później, być może nawet na jakiś dramatyczny finał finałów z nutką wyboru (np. TL czy RJ, TL czy Lorelei - dylematy można mnożyć, ale wybór -właściwy- jest tylko jeden ;-).

Twórcy M są (bywają) dość nieszablonowi i niekoniecznie jest to serial czerpiący z nieprawdopodobnych lub banalnych schematów, dlatego bardzo mnie ciekawi jego ostateczny finał - jak (np. czy PJ zabije RJ, czy ktoś z dobrej strony mocy zginie) i co potem (PJ odejdzie, - niby dokąd)? I czy będzie ten Jisbon ;-)

ocenił(a) serial na 10
creep_

a ja się przyznaję
nie mam pomysłu :(((
już tak zakręcili, że czekam za ich pomysłem nie wysnuwając nic swojego :)

sun_luna

To prawda, że zakręcili. Ja mam aż za dużo pomysłów, a wtedy wcale nie jest lepiej;)

ocenił(a) serial na 8
adrian593

Powiem tylko - nie zastanawiaj się. Szkoda życia ;)

ocenił(a) serial na 7
natalle

Spoiler!

Lorelei została zabita przez RJ ;/ Przed chwila obejrzałem 16 odcinek 5 sezonu i Jane wciąż nie wie kim jest zabójca jego rodziny :(

ocenił(a) serial na 7
infa

Trochę niebezpieczne podkladać takie spoilery znienacka w wąku nieodcinkowym - nawet oznakowane. Mam nadzieję, że Natalle się na niego nie natknie przed obejrzeniem odcinka. ;]

ocenił(a) serial na 7
milkaway

To prawda, zupełnie nieprzemyślana wypowiedź, informująca, że ktoś obejrzał odcinek (to nie jest jednak prywatny blog, czy inny facebook...).

A od tego co zrobi Jane (choćby w finale sezonu), ostatnio bardziej mnie zastanawia co zrobi Heller. Tak sobie myślę, że wkrótce dowiemy się czy będzie 7 sezon - zarówno Heller, jak i Baker mówili kilka m-cy temu o możliwości zakończenia serialu na (kolejnych) 1-2 sezonach.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Przeczytałam...

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 8
infa

wielkie dzięki!..

ocenił(a) serial na 7
kiszkazmiodem

Przepraszam za spoiler dość późno pisałem ten komentarz i nie przemyślałem go. Chciałem go usunąć ale nie wiedzialem jak

ocenił(a) serial na 7
infa

Jedynym sposobem jest zgłoszenie nadużycia - w uzasadnieniu piszesz, że nieopatrznie zamieściłeś spoiler, itd.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

zrobione

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Jak możesz to też napisz :)