Może wy też na tyle lubicie Mentalistę by głosować, póki co tylko ja go zasilam 5 punktami w tym
konkursie, do którego link zamieszczam poniżej, bo autor konkursu jakoś tu nie dotarł , na nasze
forum
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2...
Sorry przekleiłam za krótki link http://www.filmweb.pl/serial/Zemsta-2011-616571/discussion/Konkurs+na+najlepszy+ ameryka%C5%84ski+serial+sezonu+2012+2013,2154165
To powinno działać
Dzięki za linka!
Już zagłosowałam.
Czy dobrze rozumiem, że trzeba codziennie?
Ja dotarłam chyba za późno ponieważ tam trwa teraz jakieś negatywne podsumowanie. Jak rozumiem nie można na razie głosować na najlepsze?
bo zrobili podsumowanie i wyznaczyli te co maja najmniej punktów i do niedzieli się tylko na te , które wyznaczasz do odpadnięcia głosuje a na MENTALIST będzie można znów od Poniedziałku do Środy, jest na 8 miejscu póki co, więc nie zapomnijcie go wesprzeć.
no niby, w takim tygodniowym podsumowaniu, w sumie to po wszystkich eliminacjach to zostanie 1 serial i ten wygra, jak się zmobilizują wierni fani Mentalisty to może będzie to on
Hmm, ale to chyba nie trzeba być prorokiem, żeby przewidzieć, że wygrają "Pamiętniki wampirów" (skoro to na ichniejszym forum jest). A sam system... kojarzy mi się z Eurowizją. Podziwiam jednak pomysłowość w postaci głosowania tylko na M, zawsze to duży skok przed całą konkurencje :D
wiesz, to nie tylko na wampirach jest, na forum Revenge też, a autor konkursu to na Good Wife głosuje, tak więc nic nie jest przesądzone:) , ja na tą zabawę trafiłam przypadkiem i mnie wkurzyło, że nie było żadnego głosu na Mentalist i postanowiłam interweniować, taka żyłka sportowca się we mnie odezwała ( gorzej bo ostatnio tak w aucie mam i się ścigam niepotrzebnie)
a taka jakaś szmira straszna sądząc z opisów i 1 odcinka, który widziałam, zazwyczaj się nie wypowiadam po tak małej dawce zobaczonych epizodów, ale tu to jakaś porażka nie tylko aktorska a też pomysł na intrygę infantylny strasznie
Pewnie kwestia targetu wiekowego, zważywszy już nawet sam tytuł. To już chyba te wampiry lepsze.
a szybko się spostrzegli i zabronili nam tylko na Mentalist głosować, po interwencjach pozwolili łaskawie dawać max 4 punkty jeżeli się tylko na TM głosuje
Aż z ciekawości zerknęłam i faktycznie Mentalista teraz dostaje tylko 4. Normalnie limity wprowadzili :D. Regulują się jak gospodarka wolnorynkowa. A to tylko widzowie TM tak sprytnie głosowali?
Aż sama zagłosowałam nawet, trochę to obchodząc bo na 5 'moich' seriali, chyba 3 już odpadły, a już mi się nie chciało poprawiać (z trudem wybrałam tą piątkę, nie jestem chyba wystarczająco oblatana w serialach, przynajmniej nie z tej listy). I może to jest metoda? - Udawać głupka? Wpisać Mentalistę (5) i 4 odpadnięte seriale. Vive la résistance! / F*ck the system itd. itp. XD
nie da rady się zaraz przyczepi, jak Ci sie nie chce pisać pięć seriali to wpisuj tylko The Mentalist - 4 pkt, udało się nam Z Joewelem wynegocjować 4 punkty bo chcieli pozwolić tylko na 3 :))
Strasznie poważnie do tego podchodzą, jakby jakieś nagrody co najmniej przewidywali...
Na ich miejscu wprowadziłabym jeszcze jakiś cenzus, żeby nie było tak demokratycznie. No bo czemu mój głos ma się równać głosowi trzynastolatki (chociaż 30latki są często nie lepsze). Zadanie matematyczne w formie captcha, uzasadnienie na tysiąc słów (do późniejszej weryfikacji, jak to na FW się zwykło robić), sonet opiewający wdzięki głównych bohaterów ulubionego serialu - i tu dodatkowe punkty za wartość artystyczną. Średnia ważona podług punktów na FW...
Konkurs ogólnie jest dziwny - z tych wszystkich zaproponowanych seriali oglądam aktualnie 3, a muszę wybrać aż 5. Wynik nie będzie zbyt reprezentatywny. Plus jakoś nie potrafię im podarować NCIS i Spartakusa.
Też uważam, że dziwny. Tym bardziej doceniam fakt, że na forum Mentalisty akurat nie mamy takich wyliczankowych zabaw, jak to na innych serialowych forach bywa. Jeszcze np. konkurs pt. "Najsłitaśniejsza postać epizodyczna", miałby jakieś walory zabawowe. Nawet miałabym kilka typów, chociaż już się chyba i tak zdradziłam w innych wątkach (inni użytkownicy też zresztą, zwłaszcza Wojtuś, chociaż z tym walczy - wnosząc po zmianie avatara) , więc nawet i taka zabawa byłaby dość jałowa.
Również to doceniam. Często zaglądam na fora Harry'ego Pottera i tam się roi od takich zabaw, jak "ostatnia litera", która mi się zresztą z jakiegoś powodu głupio kojarzy.
Mi też się głupio kojarzy, ale też dlatego, że nigdy w te tematy nie zaglądam i nawet nie wiem do końca o co w tym chodzi, właściwie tylko skojarzenia/domysły mi pozostają (a mądre skojarzenia z zasady tu odpadają). To nawet zabawna ignorancja, zwłaszcza, że zakładający te wątki zwykli w pierwszych linijkach (widocznych bez klikania weń) pisać, że nie będą tłumaczyć reguł - bo każdy je zna. Sprawia to, iż czuję się ekskluzywnie wykluczona, co czasem nie jest złym stanem, np. kiedyś dosyć długo nie wiedziałam kim jest Jola Rutowicz (kim jest to nadal nie wiem - ale to chyba akurat powszechne, natomiast wiem, że jest).
A mnie zaintrygowałaś i właśnie to znalazłam. Pomimo wytłumaczenia zasad: "Jeżeli nie znacie tej zabawy to wytłumaczę: pierwsza osoba pisze jakiś wyraz(związany z Harrym, magią, i w ogóle tym rodzaju) np. różdżka, a następna osoba pisze wyraz(również związany z Harrym, magią) zaczynający się na ostatnią literę poprzedniego wyrazu. Ja zaczynam: Hogwart",
już pierwszej osobie wyszło: "Tom Riddle" i "horkruks" (i było dobrze!), więc niestety coś tutaj nie pojmuję :)
Za moich czasów (zdawać by się mogło, że nie tak dawnych) mówiło się na to "łańcuszek wyrazów", a nie "ostatnia litera". ;]
Zasady-zasadami (też nie widzę tu sensu, może się ktoś pomylił), ale gdzie w tym rozrywka? W Harrym Potterze to jeszcze może ma przynajmniej taką wartość, że tam stworzono (chyba - z HP łączy mnie niewiele) dosyć bogatą nomenklaturę, więc pewnie jest się czym wykazać (tak geekowsko)...
Oj jest, seria jest pod tym względem genialna, tłumaczenie też całkiem niezłe, ale nawet przy całym moim fanatyzmie nie widzę żadnej rozrywki we wklepywaniu haseł na forum. ;]
Mam wrażenie, że to tak zwana gimbusiarnia się bawi.
The Mentalist był na pierwszym miejscu, mobilizujcie siły bo już tylko 20 seriali w grze
ale o głosowaniu to się zapomina i znów Mentalistę póki co wyprzedzają Pretty Little Liars
Też oglądam wasz serial The Mentalist, przypadkowo wpadłem na ten temat, od soboty może już dawać The Mentalist 5 pkt, a nie 4 pkt jak było do tej pory, bo już zostanie tylko 16 seriali. Jak dacie 2 lub 3 to: 5,4 albo 5,4,3 i tylko te co oglądacie.
miłej zabawy :)
Zawsze sobie przypomnę gdy jest tam głosowanie negatywne. Jak będziemy wyłaniać faworyta to i ja się włączę bardziej czynnie.
;) Ja też już zagłosowałem negatywnie na The Mentalist nawet się zdziwiłem że 6 filmów wypisują - taka masowa pomyłka z błędu wyprowadziła mnie jagamiga1 ;)
Z ciekawości próbowałem obejrzeć - Pretty Little Liars - czy ktoś to ogląda? po ilu odcinkach was to wciągnęło? i co wam się w tym filmie podoba? jak to może być na pierwszym miejscu??? czy ktoś im płaci za głosowanie ;)
a jednak w tym tygodniu wygrał Supernatural, a te Kłamstewka to chyba dla miłośniczek strojów i naciąganej fabuły są