Jak już pewnie wiecie, dzisiaj rusza powtórka 2 sezonu na antenie TVN7, natomiast w piątki na Canal+ pojawiać się będą odcinki 4 sezonu. Szykuje się więc od stycznia cotygodniowy seans sezonów 2,4,5. Mi tam pasuje :)
W emisji Mentalisty przez TVN widzę tylko jedną dobrą rzecz - zwiastuny. Te bowiem wychodziły im całkiem nieźle. Szkoda, że przestali je robić w ogólnej stacji, ale na TVN7 czasem się pojawiają, więc całkiem fajne info.
TVN ma u mnie ogromny minus za to jak potraktowała serial !!!!!
jakieś bzdurne filmy to puszczają po kilka razy, szkoda słów
a porządny serial, bez brutalnych scen, bez sexu i ogólnie tzw bardzo familijny puszczają w nocy niemalże i tak jak piszesz bez żadnych zwiastunów. Gdybym znajomym nie poleciła serialu i namówiła a oni nie posiadali by nagrywarki aby nie czekać do północy to chyba nikt by go nie oglądał. Jestem zaskoczona, czy wogóle nie zobaczyli rankingów oglądalności w stanach???
ręce opadają
na szczęście jest TVN7 , Canal + oraz net :) i chwała im za to :)
Pretensje możemy kierować zarówno do TVN'u jak i społeczeństwa. Dopóki takie "coś" jak Trudne, Nudne, Ukryte Sprawy będą popularne dopóty inteligentne seriale jak Mentalista będą puszczane o 23 czy 24. Nie oszukujmy się, w tym biznesie liczy się wola większości, a że większość to idioci cierpi reszta.
Ja już dawno dałem sobie spokój z oglądaniem seriali w Polskiej TV.
1. Lektor
2. Godziny emisji
3. Reklamy w przerwie filmu (Rozumiem, że stacja z czegoś musi się utrzymywać, ale CO DAJE IM PUSZCZANIE REKLAM SAMYCH SIEBIE?)
4. Opóźnienie względem emisji premiery za granicą
Ewentualnie mogę oglądać seriale w nSeriale (VOD), tam np. Mentalista jest tydzień po premierze
Do tego dochodzi to co właśnie na tvn się dzieje czyli pozostawienie serialu na 2 serii...
Co do pkt. 3 pełna zgoda. Raz na dzień można puścić ten ich cały "programator" ale nie do cholery przy każdej przerwie na reklamy.
Ja gdy Mentalista leciał na TVN nagrywałem odcinek i oglądałem w poniedziałek wieczorem - godzinę emisji miałem w nosie a reklamy wystarczyło przewinąć :)