PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64382
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

Już dawno wiem, wiedziałem i teraz tylko chcę wiedzieć czy mój instynkt dobrze zadziałał - otóż dla mnie to osoba która zagrała w pierwszym odcinku pierwszego serialu - pilot, ten chudzielec co wymachiwał kijem golfowym a o którym Jane powiedział - że "staje mu podczas horrorów". To by nakreślało dlaczego RJ zabija - dla podniecenia, adrealiny, dreszczyku emocji. Głos również jest podobny jeśli chodzi o koniec sezonu 2 i ten wierszyk z lwem. http://www.youtube.com/watch?v=k26u5EOWWTU

użytkownik usunięty
dawid10809

śledzisz moje poczynania? :D

ocenił(a) serial na 8

nie po prostu wpisalem red john w wyszukiwarce tematów i próbuje ogarnac kim jest red john

ocenił(a) serial na 8

gdyby Teresa przespala sie z RJ - wieksza afera niz w modzie na sukces i pewnie bedzie wtedy podejrzana o wspolprace z RJ

Ksieciuno

Moim zdaniem Red Johnem jest Walter Mashburn. Byłby rozczarowaniem chociażby przez to, że przespał się z Teresą. W ogóle był taki miły i zyskał sobie sympatię mimo tej jego aury bogatego sukinsyna. Mam przeczucie, że to on i koniec. :D

ocenił(a) serial na 7
banalnaa

Nah, to nie byłoby rozczarowanie. Właśnie Mashburn by pasował na RJ. A tak na prawdę okaże się nim ktoś tak zwyczajny, że nawet byśmy go nie podejrzewali o bycie RJ. Ja tak to widzę. :P

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Według mnie Red John to facet koło 40.. szczupła/średnia budowa ciała, charyzmatyczna osobowość, sposób bycia. Kierując się takimi danymi można już odrzucić wielu podejrzanych. Na pewno nie jest to Brett Stiles, na pewno nie Bret Patridge.. a gdyby się okazało, że to on według mnie byłaby to żenada, a nie rozczarowanie ;D Z postaci, które przewinęły się w serialu pasowałby mi napewno Robert Kirkland, jednak to byłoby chyba zbyt oczywiste, oprócz niego Ray Haffner też jest dość ciekawą postacią, ale problem taki sam jak w przypadku Kirklanda. Myślę, że może to być Walter Mashburn... byłoby to ciekawe rozwiązanie.. a noc spędzona z Lisbon dodaje jeszcze pikanterii całej sytuacji ;D Ale pomijając wszelkie spekulacje, chciałbym powiedzieć o pewnym ciekawym aspekcie, który nie wszyscy zauważyli. Mianowicie chodzi o rozmowę telefoniczną Alexy z Minellim z 5x5. Większość osób skupiła się na postaci Kirklanda i podobieństwie jego głosu to tego Red Johna.. zwróćcie jednak uwagę na słowo -"No" wypowiedziane przez Minelliego. podobieństwo jest niewiarygodne ;D Myślę, że jest to celowy zabieg twórców.. ukazują nam dwóch podejrzanych w jednej scenie (na podstawie głosu). Jednak co jeszcze uderzyło mnie w tej scenie ... Mam wrażenie, że Minelli, który mówi - "no" odsłania wtedy swoją prawdziwą tożsamość, tożsamość Red Johna.. a Alexa o wszystkim doskonale wie, zdaje sobie sprawę, że rozmawia z Red Johnem i daje mu informacje na temat Patricka Jane ;D Taka moja mała teoria.. twórcy po prostu ukazali nam red johna jednocześnie robiąc zasłonę z Roberta Kirklanda.. aby zrobić nas nieco w balona. Oczywiście to tylko przypuszczenia.. a Virgil Minelli ma z 60 lat i nie odpowiada na wstępie podanym danym.. ale jednak ta scena wydała mi się niesamowicie podejrzana.

ocenił(a) serial na 7
VictoR__

Minelli został postawiony trochę w dwuznacznym świetle, ale moim zdaniem nie aż w takim. ;]
Na czym opierałaby się ich współpraca, gdyby Alex wiedziała, że Virgil to RJ? Powiedziała mu przecież, że będzie mógł liczyć na wsparcie ważnych przyjaciół. Wynikało z tej rozmowy, że Minelli ma słabszą pozycję od niej i jej "przyjaciół". A niby to RJ ma pociągać za wszystkie sznurki. Sądzę też, że RJ dawno by się dowiedział o pobycie Jane'a w psychiatryku, a nie po fakcie, kiedy już go przyjmował na konsultanta.

Teraz oczywiście dochodzi do tego wiek. 60 to jeszcze nie taki sędziwy wiek. Tylko że w czasie morderstw na farmie miałby ok. 40 lat. Talbot podobnież 50., czy nazwałby młodszego o 10 lat mężczyznę "dzieciakiem"? Poza tym biorąc pod uwagę, że Minelli jednak doszedł w swej karierze do stołka szefa CBI, to nie mógł w połowie życia pracować na farmie z sekciarzami. ;]

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Podnoszę rękę do góry i przyznaję się - nie bez lekkiego rozczarowania - że Red John to Brett Stiles. Miniony odcinek, a dokładnie informacje które padły sprawiły, że na 99,9% nie będzie to Stiles (te 0,01 zachowałem sobie dla otuchy :)) Ten odcinek wykreślił chyba również Partridge'a, który byłby zdecydowanie za młody...

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

Oczywiście to nie Brett Stiles - muszę przestać tak późno pisać bo gubię słowa...

ocenił(a) serial na 7
PeaceMac

Nie daj się zwieść pozorom - aktor grający Partridge'a (Jack Plotnick) ma 44 lata. Jeśli postać ma mniej więcej tyle samo to pasuje wiekowo.

Ksieciuno

Brett Partridge to Red John ? Nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem tej teorii, aczkolwiek są argumenty za i przeciw, niektóre być może naciągane.
ZA:
1) Bardzo podobny głos ( http://www.youtube.com/watch?v=7rjXOkCxUUw )
2) Udawanie idioty, w celu nie wzbudzania podejrzeń
3) Jest w notesiku Jane'a
4) William Blake w swoim wierszu/piosence pod tytułem narysował coś na kształt ptaka. Partridge z angielskiego to przepiórka/kuropatwa ( http://3.bp.blogspot.com/-9AI-4kkHunA/TlI5qwWgr6I/AAAAAAAAATQ/tGP8GQJRxp8/s1600/ The_Tyger_LC_1826.jpg )

PRZECIW:
1) W jednym z odcinków Jane rozmawia z jedną pomocnic Red John/osobą którą go widziała ( nie pamiętam), w każdym razie opisuje go jako mężczyznę który ma poniżej 6 stóp wzrostu ( 6 stóp to ok. 183 cm ), nieumięśniony, ale niesłaby/miękki. Może przesadzam, ale Brett Partridge wygląda jak przysłowiowa ci**a :D
2) W ostatnim odcinku ( tj. "The red barn ) możemy określić mniej więcej wiek RJ i nijak ma się on do wieku BP ( aczkolwiek Krzychu Ibisz też nie wygląda na swoje lata, więc można spekulować :)

ocenił(a) serial na 7
wooba1

Drugi argument przeciw moim zdaniem odpada - aktor grający Partridge'a ma 44 lata.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Partridge to zdecydowanie nie mój faworyt na bycie RJ i pozwolę sobie zauważyć fakt, że wiek aktora niekoniecznie musi oznaczać wiek granej postaci, w tym wypadku postać wygląda na lat około 35

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

Oczywiście, wiek aktora nie musi odpowiadać wiekowi granej postaci, ale sam argument odpada - dopóki nam jasno nie powiedzą w serialu, że jest za młody. Też nie jestem zwolenniczką tej teorii, ale równie dobrze taka aura niedojrzałości może być częścią kamuflażu RJ. ;] Poza tym nawet jeśli ma w serialu te 35 lat, to moim zdaniem jeszcze się kwalifikuje, jeśli przyjmiemy, że na farmie był dosłownie jako dzieciak = nastolatek.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

ale zważywszy jego budowę to wówczas był jeszcze bardziej szczypiorkowaty i by nie dał rady zabić tych dwóch i ich zawlec do piwnicy

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

Być może, ale nie możemy tego stwierdzić z całą pewnością. Takie żylaste osoby mogą mieć całkiem dużą siłę - sekto-farmerzy byli tam na jakichś dopalaczach na dodatek. ;] Poza tym, "where there's a will, there's a way".

ocenił(a) serial na 10
milkaway

No właśnie, nie wykluczając Breta jako Red Johna (choć mnie osobiście nie wydaje się zbyt Redjohnowy), zastanawiam się nad tym jak ta zbrodnia została dokonana. Na filmie widać (w scenie retrospekcji, kiedy pani weterynarz z córką wchodzą do piwnicy), że te ciała leżą obok siebie odwrotnie, nie głowa przy głowie, a głowa przy nogach i mają związane ręce drutem i ociekają krwią. Nie jestem pewna czy można niezbicie stwierdzić (oglądając ten krótki urywek), że mają jedynie rany postrzałowe, czy może też ślady innych tortur, typu właśnie pocięcie ciała nożem.

A zatem, co Waszym zdaniem, zaszło? Czy on najpierw jakoś odurzył ich i wciągnął do piwnicy i tam ułożył, następnie związał im ręce drutem i czekał aż się obudzą, a potem torturował i na koniec zabił z broni palnej, czy jeszcze inaczej to wyglądało? A może ich do tej piwnicy zwabił. Wtedy miałby łatwiej, bo nie musiałby ich ciągnąć nieprzytomnych do piwnicy, ale też trudniej, bo gdyby ich tam zwabił przytomnych, to by na pewno nie dali mu się związać (czy też odurzyć i związać), tylko przy pierwszych oznakach, że coś nie tak, zapewne broniliby się i we dwóch daliby mu radę. Nie wydaje mi się zbyt prawdopodobne, że oni by sami z siebie zeszli do tej piwnicy i tam zasnęli, a Red John tylko wykorzystałby okazję, żeby ich związać i zabić. Czemu mieliby zasnąć w tej okropnej piwnicy.

To wszystko jest bardzo tajemnicze. Teoretycznie, taki młody Bret Patrtige dałby radę, gdyby miał jakiś dobry plan jak to przeprowadzić.

Dodam jeszcze, że podoba mi się ten obrazek z tygrysem i odręcznie napisany wiersz "Tyger" Blake'a - chyba w tym wątku wczoraj go widziałam. :) Ten ptak rzeczywiście unosi się tam na obrazku. Nie wiem jednak czy scenarzyści sugerowaliby się obrazkiem i zawarliby w nim taką podpowiedź dla widza, bo ten obrazek chyba nie jest z byt popularny, ale fajny jest.

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

A więc.. obejrzałem nareszcie odcinek z napisami ;D Mój angielski jest na chwilę obecną słaby, więc dopiero teraz mogę się jakoś realnie wypowiedzieć.
Rozmowa z księdzem jest niezwykle ważna gdyż pozwala wykreślić sporo osób z grona podejrzanych, a także pokazuje Patrykowi nowe fakty :
1. Red John ma 35-50 lat, to jest szeroki przedział .. ( Ja stawiał bym w przedział 35-45 lat)
2. Przebywał na farmie około 20 lat temu
3. Mógł być wtedy członkiem Visualize (to jest ważne gdyż mimo braku nakazu, myślę, że Patrick Jane jest w stanie zdobyć listę członków Visualize z tamtego okresu)

Podejrzani ? Kierując się tym, że Red Johna już widzieliśmy i ,że nie była to 10 sekundowa scena... w chwili obecnej Walter Mashburn mi pasuje.. no i była to postać, która jednak jakoś zaistniała w serialu (dwa ciekawe odcinki) .. Oczywiście oprócz niego jest jeszcze wielu mężczyzn w wieku 35-45, którzy przewinęli się w serialu (chociażby Kirkland, Haffner, Bertrand, Ardiles, Mars). Ja tylko chciałbym żeby była to osoba, która miała jakiś udział w serialu (tzn. widzieliśmy ją przynajmniej w 2 odcinkach i nie były to sceny 5-sekundowe) .. bo jeżeli Red Johnem okażę się ktoś kogo widzieliśmy 10 sekund w przekroju całego serialu, lub ktoś zupełnie nowy.. to będę troszkę rozczarowany ;D

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

zawsze mogą jakąś retrospektywę rzucić i już będzie tej postaci więcej, ja obstaję przy Rystonie Danielsie. on mi póki co pasuje najbardziej, już od dawna to piszę, ale powtórzę : 1) hipnotyzer i utalentowany psychoanalityk
2) ma szkołę samodoskonalenia 3) odpowiada opisowi Rosalyn 4) podobnie jak Patrick związany i w jakiś sposób pokonany przez amatorów dał się oszukać asystentce (Jane go uratował a on później mógł uratować Patricka od wcześniej wspomnianych) 5) wygląda na zdolnego hipnoterapeutę i odpowiada obrazowi jaki nakreśliła Lorelei

ocenił(a) serial na 10
jagamiga1

no i mógł zaczynać na tej farmie

ocenił(a) serial na 6
jagamiga1

A co z akcentem?? Daniels miał brytyjski akcent, myślisz, że Rosalind nie wspomniałaby o tym?? (choć teoretycznie mógł zmieniać akcent)

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

Hmm.. Bardzo ciekawa propozycja.. myślę, że dodam go do listy swoich podejrzanych. Do tej pory nie brałem gościa pod uwagę, po prostu wypad mi z głowy jakoś.. ale jak napisałeś to doskonale przypomniałem sobie o kogo chodzi. Cóż - umiejętności hipnozy oraz wygląd są argumentami za .. chociaż, no właśnie.. nie chce mi się wierzyć, że ktoś tak potężny dałby wrobić się asystentce .. nawet jeżeli miała ona niezwykłe zdolności ;p Z Patrickiem to trochę inna sprawa, wprawdzie jest człowiekiem obdarzonym niezwykłymi umiejętnościami, jednak nie posiada takiego fundamentu jak Red John.. tylu popleczników, informatorów itd. Poza tym w przytoczonej przez Ciebie sytuacji Patrick jak dobrze pamiętam liczył, że znajdzie w tym budynku wskazówkę na temat Red Johna lub jego samego.. jak dobrze wiemy gdy chodzi o Red Johna Jane jest trochę nieobliczalny i możliwe, że bez przemyślenia podejmuje pewne akcje.. bo przecież wejście do tego budynku bez wsparcia nie było zbyt mądre ;d

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

tak jak Jane powiedział o tej asystentce, że była jak szara myszka, która się prześlizguje przez szczeliny i można na nią nie zwrócić uwagi, w końcu nikt nie jest nieomylny i niepokonany

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

Red John to jednak Red John.. myślę, że doskonale zna każdego swojego człowieka.. każdego z którym zawiązuje większą znajomość, nie bez przyczyny bowiem nikt jeszcze go nie zdradził, nawet na łożu śmierci ;D Myślę, że kobiecie szczególnie by się nie dał zrobić w balona xD chociaż jakimś kandydatem na pewno jest.. wszystko jest możliwe

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

Ja myślę, że Daniels nie jest jednak Red Johnem, bo po tym odcinku z "szarą myszką", która okazała się zabójcą CBI wypuściło Danielsa wolno. Gdyby więc był Red Johnem, to pierwsze, co by zrobił, to zemściłby się na Rigsbym za to, że mu rozkwasił nos (dla Red Johna to duża zniewaga i nie byłby chyba skłonny brać pod uwagę okoliczności łagodzących dla Rigsbyego).

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

gdzie można zobaczyć odcinek z napisami? ;-S

ocenił(a) serial na 9
sun_luna

na zalukaj :)

ocenił(a) serial na 7
sun_luna

niestety nie chce mi umieścić linka ; /

ocenił(a) serial na 7
VictoR__

Może ktoś napisać jak wrzuca się tutaj na forum linki ? chce wrzucić, ale coś ble ble ble o regulaminie serwisu oO

ocenił(a) serial na 9
VictoR__

Też chciałam wrzucić bezpośredni link do odcinka, niestety regulamin zabrania i jest blokada.
@VictoR__ @sun_luna
Jak pisałam w poście wyżej, odcinek można obejrzeć na stronie zalukaj ALE z tego co widzę wpisując w wyszukiwanie na stronie zalukaj "mentalista" jest brak wyników. Ja zawsze w google wpisuje "mentalista zalukaj" i wtedy w pierwszym wyniku jest to o co chodzi. Nie wiem dlaczego wyszukiwanie na stronie pokazuje brak wyników, chyba, że to jakiś problem z wtyczkami do strony - nie mam pojęcia.

ocenił(a) serial na 7
asia_145

Kurcze, no właśnie ... Denerwuje mnie ten regulamin.. nawet jak próbowałem wrzucić link ze spacjami nie dało rady ; / Rozumiem, że są przepisy pewnie, ale to już jakaś przesada .. nie mogę nawet się podzielić z kimś linkiem do odcinka przez takie coś.. ahh, no trudno, cóż zrobić ;p
Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego weekendu ;D

ocenił(a) serial na 7
VictoR__

Najlepiej umieszczać spacje w linkach, no ale linki do takich stron są wbrew regulaminowi i lepiej ich nie zamieszczać.

ocenił(a) serial na 10
milkaway

Mnie też nie wchodzą linki. Żadne. :(
Nawet jak napiszę skrót "między innymi" (oczywiście literami z kropkami), to mi program nie chce zamieścić posta, bo "jest w nim niedozwolony link".
Spróbuję z tymi spacjami, gdybym czasem chciała wkleić linka do jakiegoś filmiku na youtube czy czegoś.

ocenił(a) serial na 7
nastasja_filipovna

dokładnie, za cholerę nie da się wysłać nic... próbowałem spacje, a nawet entery już i nadal nie chce przejść, trzeba przyznać, że bardzo solidna blokada .. jednak bardzo denerwująca zarazem ;D

ocenił(a) serial na 8
nastasja_filipovna

oj mozliwosci jest wiele w takim przypadku ,nie pamietam tego odcinka ale to moglo byc tak: farma jest wiec moze byc tez alkohol -móglby ich upic ale by musial czekac az wytrzezwieja bo po alkoholu nie czujesz bólu wiec czekanie chyba nie jest w stylu RJ
srodki usypiajace- taka tabletka jedna powalila mnie na 10 h ale RJ mógl ich ocócic i zaczac tortury

ogluszenie - jezeli byla tam krew to mógl ich z czegos zepchnac ( jakies schody )

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Masz rację, takie możliwości mogły być.
Red John pewnie chciał, żeby byli przytomni na tych torturach. :(

ocenił(a) serial na 8
nastasja_filipovna

jesli chcesz znalezc dobre wytlumaczenie czegos mysl jak osoba za to odpowiedzialna- ja musialem myslec jak morderca zeby sie nad tym zastanowic

ocenił(a) serial na 8
jagamiga1

mój kolega ma 1,62 wzrostu i rozlozyl z co prawda malymi klopotami 2 byków po 195 wzrostu i 115 kg wagi wiec nie mów hop

milkaway

No to super :) "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" opowiada o człowieku, który na początku ma bodajże około 90 lat, a na końcu 0. Ale jak to, przecież Brad Pitt ma 49 lat -.-

ocenił(a) serial na 7
wooba1

Przydałoby się, gdybyś doczytał resztę konwersacji pod moja wypowiedzią.

ocenił(a) serial na 8
wooba1

uzasadnienie drugiego argumentu przeciw do mnie przemawia

ocenił(a) serial na 9
Ksieciuno

A moim zdaniem Red John to Bob Kirkland z Agencji Bezpieczenstwa Narodowego :)
Dlaczego? Sama scena gdy wpada na Patricka w przejściu (koniec 7 odcinka 5 serii)
"Excuse me mr Jane"
"Do I know you?"
"No, but I know you!"
A co najważniejsze - uścisnęli dłoń!!!

ocenił(a) serial na 7
Barzyk_LV

Pisałem też o tym ; D Przede wszystkim Kirkland idealnie pasuje na Red Johna ; D Ma niesamowitą charyzmę, jego sposób mówienia, spokój, sam wygląd .. / To oczywiście po odcinku 5 i 7 stał się główny kandydat .. jednak większość osób nie przyjmuje tej teorii, bo byłoby to zbyt banalne ;D Dla mnie pasuje idealnie.. jednak przyznam , że rzeczywiście byłoby to łatwe hehe cóż.. może właśnie tak ma być.. no ale nie wiem ;D
Pewny jestem natomiast tego, że twórca chciał abyśmy myśleli po tych scenach, że to Kirkland .. to jest pewne ;D

ocenił(a) serial na 9
Ksieciuno

Dopiero teraz przeczytałem ten wywiad z Bruno Hellerem gdzie przyznaje, że widzowie będą zawiedzeni tożsamością Red Johna. Trochę mnie posmuciła, myślałem że jego tożsamość będzie szokiem dla widza. Dojdzie do tego, że gdy RJ zostanie zdemaskowany powiemy "o zgadłem/ o wiedziałem" bez emocji i z rozczarowaniem. Skoro tak powiedział to ma świadomość, że widzowie już dawno odgadli tożsamość RJ. Teraz wystarczy wypisać listę wszystkich kandydatów na RJ i przeanalizować. Na pewno jest to osoba, która była/jest mocno podejrzewana o bycie RJ. Zostaje dosłownie kilku kandydatów.

1. Kirkland - wg mnie to nie on. Gdy Jane zapytał go "Do I know you?" odpowiedział "No, but I know you". Moim zdaniem RJ powiedziałby wręcz przeciwnie "tak, znasz mnie". RJ nie boi się Patricka.
2. Partridge - główny podejrzany. Podejrzewano go nawet zanim wyszedł odcinek z wierszykiem Blake'a. Pamiętacie odcinek gdzie podpalono ważnego więźnia w wiezieniu CBI (nie pamiętam dokładnie kto to był) on miał spokojnie do niego dostęp.
3. Patrick Jane - i teoria o rozdwojeniu jaźni. Głupota wg mnie. Skoro tak to dlaczego nigdy druga tożsamość Jane'a nie "włączyła" się choć na sekundę podczas któregoś odcinka, obecności Lisbon itd. Jestem gotów o wiele bardziej uwierzyć, że Patrick to RJ ale jako osoba w pełni zdrowa psychicznie.
4. Ekipa - odpada. Jane by od razu się domyślił. Widać było co potrafi w odcinku 1x09. Choć swego czasu mocno podejrzewałem Rigsbiego. Każdy ma go za fajtłapę itd co daje do myślenia.
5.Plus jeszcze było kilku innych topowych podejrzanych, ale już nie chce mi się wypisywać każdego z osobna (Bret Stiles, szefowie CBI itd itp).

Wszystko wskazuje na to, że najprawdopodobniej aczkolwiek nie na pewno Red Johnem jest Partridge. Mega bym się zawiódł.

Ps. Czy Van Pelt nie należy do Visualize? Ostatni odcinek i to jak broniła Breta Stilles'a :)

ocenił(a) serial na 7
MrEmdowu

Patridge ? zdecydowanie odpada ;D Bardziej Walter Mashburn ... on rzeczywiście pasuje i byłby pewnie dla wielu rozczarowaniem ; D Chociaż .. prawda jest taka, że na chwilę obecną każdy może być rozczarowaniem .. w zależności od tego kogo kto typuje :D Więc bzdurna teoria to jest totalnie. A jeżeli chodzi o osoby które wymieniłeś to zdecydowanie Kirkland ! gość ma niezwykłą charyzmę, bardzo dobry wygląd do takiej roli, sposób mówienia, spokój, dar przekonywania i uspokajania sytuacji (było to widoczne podczas rozmowy z Lisbon), pewnie potrafiłby zdobyć wielu popleczników, a także wzbudzić podziw pięknym kobiet (Lorelai). Na Red Johna pasowałby moim zdaniem perfekt .. jednak niestety chyba byłoby to zbyt oczywiste, chociaż pozostaje w kręgu moich podejrzanych / Co do Patridge - napewno nie, nie pasuje kompletnie.. poza tym wygląda jak "pół dupy zza krzoka"..
Moi podejrzani :
1. Mashburn
2. Kirkland
3. Ardiles
4. *Minelli
5. * Haffner
Dwóch ostatnich oznaczyłem gwiazdkami gdyż mniej mi pasują ;D Te nazwiska przychodzą mi na myśl, jak mi ktoś nowy wpadnie do głowy to napiszę ;D Pewnie również wszystkie wywołałyby rozczarowanie.. nie ma na to lekarstwa niestety .. Chciałbym jednak żeby była to zaskakująca postać, obdarzona charyzmą, która spełni nasze oczekiwania .. no cóż, może jednak tak będzie ^ ^
Wgl.. w serialu pojawiło się tyle osób, które potencjalnie mogłyby być Red Johnem.. że to jak szukanie w igły w stoku siana ,, wymieniłem więc tych podejrzanych , których obecność była jakoś bardziej zaznaczona .. których każdy powinien pamiętać ;D
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
VictoR__

Ale właśnie to, że Patridge "wygląda jak pół dupy za krzaka" sprawia, że jeszcze bardziej pasuje. To może być idealna przykrywka, dzięki której nie wzbudza podejrzeń wśród wielu (w tym i Ciebie co idealnie obrazujesz). Red John nie musiał być przecież pokazany w serialu jako elegancki, charyzmatyczny, przystojny? (nie wiem w facetach nie gustuje) mężczyzna. Wręcz przeciwnie RJ mógł się pokazać jako postać nieudolna, niewzbudzająca najmniejszych podejrzeń, którą od razu się skreśli z listy podejrzanych. RJ jest sprytny, ukrywa się, a nie paraduje w garniaku i grozi Lisbon.

Szczerze mówiąc mam nadzieje, że nie będzie to ani Kirkland, Mashburn czy Patridge, ani żadna z osób wymienionych w tym temacie bo byłoby to straszne zakończenie trzymającego w napięciu przez 7 sezonów serialu.

ocenił(a) serial na 7
MrEmdowu

"Wręcz przeciwnie RJ mógł się pokazać jako postać nieudolna, niewzbudzająca najmniejszych podejrzeń, którą od razu się skreśli z listy podejrzanych." - Bzdura .. Właśnie sposób bycia Patridge, nutka szaleństwa i narwanie wywołuje u masy ludzi przekonanie, że to on jest Red Johnem :D jak również sam fakt, że to może być przykrywka / Myślę, że Red John ma lepszy sposób ukrywania swojej tożsamości niż robienie z siebie debila.. i właśnie dlatego, że masa ludzi jest za BP=RJ ja mówię nie ! A z twojej wypowiedzi wynika coś zupełnie odwrotnego.. że on jest skreślany, nie wzbudza podejrzeń itp.. mimo, że właśnie wzbudza ;D
"RJ jest sprytny, ukrywa się, a nie paraduje w garniaku i grozi Lisbon." - Najlepszą przykrywką jest brak przykrywki ;D Przeciętny człowiek pomyśli twoim typem rozumowania tzn - "Jest niezwykle inteligentnym zabójcą, więc żeby się ukryć to zrobi z siebie debila" .. w rzeczywistości to nie przykrywka tylko właśnie odkrycie się ;d Patrick Jane ma na co dzień w pracy styczność z eleganckimi , dobrze ubranymi facetami.. więc to jest właśnie najlepsza przykrywka - 'ukryć się w tłumie' ;D

ocenił(a) serial na 8
VictoR__

wg mnie to RJ to zaden z nich- w sumie RJ jest bardzo inteligentny i wiedzial ze Jane bedzie podejrzewal agentów itd a ci wszyscy kandydaci sa powiazani z RJ który Partirdga,Kirklanda itd ma za zaslone dymna zeby móc skupic uwage Patricka na CBI tylko nie wiem po co - nie ucieknie bo straci zabawe z Janem ,nie ucieknie bo nikt go nie wsypie , pewnie planuje cos wiekszego -taka teoria : Wszyscy wiemy ze Jane ma pozory normalnosci dzieki Lisbon która ma na niego lekko zbawienny wplyw-gdyby ona zginela to Jane by wtedy oszalal ,pamietalby wszystko: jaka ona byla ,dobre chwile ,zle chwile . historia jak HARVEY DENT- zginela jego dziewczyna a on stal sie przestepca ,z PATRICKIEM MOZE BYC PODOBNIE- przestepca odebral mu wszytko a ostatecznie wyniszczony psychicznie zrobi to co RJ chcial zrobic juz dawno -sprawic ze PJ stanie po jego stronie ze bedzie jego uczniem

ocenił(a) serial na 8
Ksieciuno

That's Simple . Rj is :D
http://i4.photobucket.com/albums/y141/ruuger/cbi_ron.png

Redpasiak

^ ten gość nawiasem był w tym odcinku i dość wyraźnie przywitał się z Lisbon