Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 65 tys. ocen
7,7 10 1 64766
6,7 6 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

A mnie interesuje inna rzecz. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek, który wg mnie będzie
najbardziej przełomowym w tym serialu- kończy się bowiem coś bardzo ważnego- Tytuł RED
JOHN kończy definitywnie tytuły odcinków z motywem czerwieni. Następnie mamy zieleń, błękit i
biel.

ocenił(a) serial na 10
canyouwrite

zieleń - odpoczynek, błękit - spełnianie marzeń, biel - sprawiedliwość zwycięża

jagamiga1

Skąd taka interpretacja? Biel to czystość, niewinność, w tym wypadku kojarzy mi się z odkupieniem.

W odcinkach najpierw jest błękit.

ocenił(a) serial na 10
Cairns

no czystość i niewinność jest uosobieniem sprawiedliwości :), a to tylko takie moje pierwsze skojarzenie z kolorami, bo nawet jeszcze nie poczytałam angielskich tytułów, zaraz nadrobię braki

jagamiga1

Myślałam, że coś wyczytałaś. Sprawiedliwość według PJ ma być krwawa, więc mi się nie kojarzy ani z bielą, ani z niewinnością. Jeśli kierujemy się tylko kolorami to moim zdaniem na początku sprawiedliwość w czerwieni, błękit jako uspokojenie po wypełnionym zadaniu, zieleń to powrót do normalności i biel będąca odkupieniem. Oczywiście będzie inaczej, ponieważ dopiero 11 odcinek się zakończy w tym momencie;)

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

Niebieski to mi się raczej inaczej kojarzy - smutek/depresja (Kieślowski), niejako w kontradykcji do nieba. To może być odcinek już 2 lata po, kiedy to życie PJ w Am. Płd. wypełnia pustka, samotność itd. :)))

ocenił(a) serial na 7
creep_

Optymizm od samego rana jak widzę. ;)

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Zawsze :). Zresztą i sam "Mentalista" ostatnio posiada zdolność wprowadzania raczej w gorsze samopoczucie (irytując, rozczarowując, nawet śmiesząc). No, ale może tylko do niedzieli (poniedziałku), a później będzie już tylko lepiej...

ocenił(a) serial na 10
creep_

niebieski jest " zimny" ja piszę o błękitnym, a to bardzo marzycielska odmiana :), symboliczne korale u Kieślowskiego były zresztą też symbolem rozerwanych marzeń , zapoznałam się z tytułami, ale za dużo tu nie mogę powiedzieć bo założycielka posta nie dała ostrzeżenia spoiler

ocenił(a) serial na 7
jagamiga1

No tak, angielskie blue można też i jako błękit tłumaczyć. Chociaż blue przełożony na nastrój to też smutek właśnie. Że już nie będę cytować klasycznego "I'm Blue da ba dee dabba da-ee" :P

No i w tym artykule spoilerującym sprzed tygodnia było chyba napisane, że PJ ma być wrakiem człowieka (czyli jak po tej przerwie z końca poprzedniego sezonu). Nie wiem tylko, co na to ta tajemnicza kobieta, którą to ma coś z PJem łączyć (słabo się stara?).

ocenił(a) serial na 10
creep_

całkiem jak bławatek w zbożu, może być chwastem do wyrwania, albo pięknem do podziwiania, My Blue Haven to chyba od utworu muzycznego pochodzi, czyli po RJ nas czeka rhythm and blues

ocenił(a) serial na 10
creep_

To w końcu Ameryka Południowa czy RPA??? Trochę się gubię???

użytkownik usunięty
PeaceMac

Ja czytałem, że Ameryka Południowa. ;/

ocenił(a) serial na 10

Ja też czytałem, że Ameryka Płd ale ktoś gdzieś wrzucił, że RPA...Więc wolałem się upewnić.

użytkownik usunięty
PeaceMac

No ja też tu czytałem że RPA. ;D

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

Komuś się południowa Ameryka z południową Afryką pomieszały. :D

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Tak. Austria - kraina kangurów...:)

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

No przecież. Byłam to widziałam. Jeden kangur nawet sprzedawał zimne napoje, jak leżałam na plaży. :D

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

A miś koala???

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

Palmą mnie wachlował... a czarna wdowa mi drinki podawała. :D

użytkownik usunięty
Lajonowa

Cześć Karolina :D

ocenił(a) serial na 10

Cześć, Wojtek. xD Dawno się nie witaliśmy. xD

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Full wypas...

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

C' nie? *żuje natrętnie gumę* All inclusive... xD I pomyśleć, że taka piaszczysta Austria w sumie niedaleko...

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Szkoda, że nasze dreamlineary tak długo tam lecą...

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

Na upartego można na to przymknąć oko. Zawsze zostaje mój poczciwy, acz wypasiony matiz.

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Matiz...aratti, chyba???

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

Prawie na pewno nie zrozumiałam tej wypowiedzi!

ocenił(a) serial na 10
Lajonowa

Mój kolega tak mówi na swojego Matiza.

Nie stać go na Maseratti to ma jego małą namiastkę :)

ocenił(a) serial na 10
PeaceMac

Tak właśnie skojarzyłam, ale nie byłam pewna! :D Dla mnie to Mój Bolid. <3

użytkownik usunięty
canyouwrite

ale masz piękną fotkę ;D

ocenił(a) serial na 10

A Wojtek jak zwykle pierwszy post w nowym temacie i od razu bajera...(hehe) Poza tym mówiłeś że to boogie pięknie wychodzi na zdjęciach :)

Witam Panie Wojtku :)

użytkownik usunięty
PeaceMac

Kiedy tak mówiłem o Boogie? ;D No co che być miły. ;D Cześć, cześć a ty jak masz na imię? ;D

ocenił(a) serial na 10

Myślałem, że wszyscy są pod OGROMNYM wrażeniem fotki Boogie???

Jak mam na imię? Jak Luther :)

użytkownik usunięty
PeaceMac

Ja jestem i zawsze byłem pod wrażeniem! szkoda , że tylko oczyska zakrywa.Pewnie jest nieśmiała. ;D
Czyli jak? ;D

ocenił(a) serial na 10

Tak samo jak pewien "prześmiewany" w Polsce bokser, były przeciwnik Pudziana, ale również jak nasz jedyny zawodnik w NBA...

użytkownik usunięty
PeaceMac

Marcin? ;D

ocenił(a) serial na 10

Shoot in ten

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 6
PeaceMac

Chłopcy, a czy Wy nie wiecie, że o nieobecnych się nie rozmawia ? :]

@Wertyrost, oczywiście, że Boogie jest piękne zewnętrznie (bo, że wewnętrznie to już o tym wiecie-mam takie bardzo czerwone serce i przeźroczystą duszę), wspaniała, inteligentna, magiczna i w ogóle zabrakłoby tu miejsca na te wszystkie pozytywne epitety, żeby ją określić...i do tego taka skromna ;)

użytkownik usunięty
boogie_woogie

Jezu, ty jesteś ideałem kobiecości. :D

użytkownik usunięty
boogie_woogie

Spodobała mu się twoja fota, to nie moja wina Panno Boogie. :D

ocenił(a) serial na 6

Która fota, ta co ostatnio? Zrobiona zaraz po tym jak się najadłam zmutowanych kurczaków na zmutowanych paszach? ;]

użytkownik usunięty
boogie_woogie

Tamta na plaży była boska, ale ta też jest fajowa co teraz masz ;D Najadłaś się zmutowanych kurczaków na zmutowanych pasztetach i to dlatego jesteś taka piękna? ;D

ocenił(a) serial na 6

Ty i te Twoje bajery...nigdy nie mnie nie działają ;]

użytkownik usunięty
boogie_woogie

Na każdą Piękną dziewczynę działają, no Boogieś, no. ;D

ocenił(a) serial na 10

I jest dziewczyna w kropce. :p

użytkownik usunięty
PeaceMac

hahaha wiem. ;D

użytkownik usunięty

Dziewczyna wystraszyła się, że ją uwiodę. ;D