PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64368
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

dfsfg

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie kto może być czerwonym johnem? Czy pokazali jego postać w serialu czy jest to ktoś z bliska? Ja nie wiem dlaczego ale męczy mnie wątek kolesia z ostatniego odcinka drugiej serii i nie wiem jak to jest w trzeciej serii bo jeszcze nie zaczelam oglądać.

ocenił(a) serial na 9
mag__

ja myślę , że czerwonym jasiem będzie Cho.

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

hahaha w sumie, a dlaczego? :)

ocenił(a) serial na 9
mag__

Po pierwsze uważam , że to musi być ktoś z biura ( bo za wiele wie ), po drugie był taki odcinek (UWAGA SPOILER), wtedy co zaszczelono przyjaciela Lisbon i okazało się, że to była pracownica bliska tego policjanta , ta kobieta szła z przesłuchania do aresztu i uśmiechnęła się do jakiegoś gościa ( niewiemy do kogo) a on ją pomaział jakimś świnstwem - ona umarła, w między czasie była scena , że po przesłuchaniu otaczają Patricka pracownicy ( nie ma tam Cho).Niewiem mam jakieś przeczucie, że to będzie Cho....moja siostra uważa że Czerwonym Jasiem jest Rigsby, a mój tata myśli , że czerwonym Jasiem jest Lisbon.Więc są różne postrzeżenia na ten temat.

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

a Van Pelt? To przecież przy jej warcie porwał tą całą Kristine Frey jednak nie sądzę by Czerwonym Johnem był ktoś z bliska, tylko ma osobę współpracującą w ekipie Patrcika..

DALIA_22

hehe ja mam takie samo przeczucie.

ocenił(a) serial na 7
DALIA_22

`Cho? xD śmieszne. jest tak moralny, że aż nieprawdopodobnym byłoby pomyśleć, a co dopiero powiedzieć, iż on może być, jak to nazwaliście wyżej 'czerwonym jasiem'. lubi wyzwania i zależy mu na pracy, to wszystko. nie widzę żadnego założenia, aby miał cokolwiek wspólnego z John'em.
`Van Palt... zbyt urocza i dziewczęca. nieśmiała i dość skryta bojąca się własnej przeszłości. nie lubi się przyznawać do popełnionych przez siebie czynów. gdyby już pomagała John'owi szybciej popełniłaby samobójstwo.
`Rigsby... nie chcę nikogo urażać, ale ja odbieram go jako... zbyt przejmującego się zdaniem innych. zbyt szybko się zakochuje i zbyt szybko ufa. może to i pretekst by nazwać go pomocnikiem John'a, lecz jest zbyt ciamajdowaty i zapatrzony w grace, aby być kimś takim. znając jego już pewnie dawno by się wygadał... xD
`Lizbon... nic dodać nic ująć. jedyna w swoim rodzaju, dość krytyczna i pewna swoich wyborów. gdy już zdobędziesz jej zaufanie pilnuj się, aby go nie stracić, bo nie szybko wybaczy (chyba, że kupisz jej koszyczek truskawek - sezon 2 odcinek 1 - no i będziesz Patrick'iem :D )
dzięki za wypowiedź. przepraszam, jeśli ktoś się nie zgadza, ale uważam, że John ma jakieś inne wtyki niż ich grupa... no cóż. to tyle. Panna M.

brith

A wg mnie będzie to Danny Ruskin, czyli szwagier Patricka... :)

ocenił(a) serial na 7
slawekkk9

bardzo możliwe, lecz jeszcze zastanawiam się nas postacią Jack'a Plotnick'a http://www.imdb.com/media/rm2233894656/nm0687443

co Wy na to?

ocenił(a) serial na 9
brith

Też o nim myślałam jak go zobaczyłam w serialu, bo w sumie ma twarz mordercy, ale chyba za głupkowaty na Red Johna

ocenił(a) serial na 7
DALIA_22

tak myślisz...? ja sama nie wiem. no cóż. poczekamy zobaczymy. ;>

ocenił(a) serial na 9
brith

Bo Twoim zdaniem on będzie chodził z bluzką na której będzie miał narysowaną buźkę????Właśnie chodzi o to, że to musi być osoba ,która jak wyjdzie że to on/ona to każdy zrobi "OOOOOOOOOOOOOOOO Tego bym się nie spodziewał " i musi być wielkie bum bo to pewnie będzie finał serialu.

ocenił(a) serial na 7
DALIA_22

ok... ale to nie Cho... Playboy'e z Avon Park'u nie są tacy xD

ocenił(a) serial na 9
DALIA_22

a ja się w ogóle zastanawiam czy twórcy wiedzą kto jest Red Johnem no i ciekawe czy będzie czwarty sezon bo jak nie to walną coś glupiego na zakończenie

ocenił(a) serial na 10
mag__

A jak dla mnie to Van PELT! ;] była nowa, przyszła kiedy to wszystko sie zaczeło ;] a do tego te czerwone włosyyy :D TYLKO VAN PELT :]

ocenił(a) serial na 8
mag__

Cho, bo jak Red John też nie ma poczucia humoru ;)

ocenił(a) serial na 10
dbrzost

Wszystkie Wasze dywagacje są bezsensowne.... Van Pelt albo CHo!>>?? O malo z krzesła nie spadłem... I jakie tłumaczenia, naprawde, jak człowiek coś sobie wmówi to we wszystko uwierzy...

ocenił(a) serial na 10
almodrama

hahaha trzeba być obiektywny, jakie jest Twoje zdanie?

ocenił(a) serial na 9
mag__

Moim zdaniem Red Johnem nie może być byle kto. Stawiam, że Malcolm McDowell zostanie przez scenarzystów ostatecznie wcielony do tej roli. Dla nie zorientowanych w serialu gra on szefa jakiejś sekty. Aktualnie jest to najbardziej przyswajalna wersja wydarzeń, pokazywany jest on jak bardzo inteligenty i cwany. W jednym z odcinków pomógł znaleźć przetrzymaną Kristine Frey. No nie wiem czas pokaże....

ocenił(a) serial na 10
LetThe_

Możliwe, McDowell a raczej jego postać byłaby najlogiczniejszym rozwiązaniem.. Choć moim zdaniem troche za stary na Red Johna ale cóż., prędzej czy później się chyba tego dowiemy, zważywszy na świetne wyniki oglądalnosci Mentalisty można się spodziewać kolejnych sezonów, co ma też przecież wpływ na samych scenarzystów jak i samego Bruno Hellera który zapewne kieruje pracami nad wątkiem Czerwonego Jasia w serialu..

mag__

Otoz, ja uwazam, ze Red John to sledczy, ktory pojawil sie w 2 odc - na pewno w Pilocie i jeszcze jednym (niestety nie pamietam ktorym). Posluchajcie jak bardzo podobnie brzmi glos pana CSI, kiedy tlumaczy jak doszlo do zbrodni w Pilocie oraz glos Red J. kiedy recytuje wierszyk Patrickowi ;-)

ocenił(a) serial na 10
Linkin

tak serio to mi się wydawało, że Czerwony John był w ostatnim odcinku 2 sezonu, znaczy się jakoś w początkowych scenach..

mag__

Linkin ma rację. Red John to ten oto technik http://www.imdb.com/media/rm2233894656/nm0687443
Jego głos brzmi identycznie z głosem Red Johna spod maski.

ocenił(a) serial na 10
random_crap

No w sumie to na psychola wygląda i na pewno ładnie mu w czerwonym :)

ocenił(a) serial na 9
random_crap

też bym postawił na niego, ale to tani epizodyczny aktor więc rola red johna to chyba za duże wyzwanie dla niego

ShasOBrawleR

czy ja wiem, może to celowe zagranie? mi też on pasuje na Red Johna.
ale z kolei Jane by go rozpoznał, czyż nie? po głosie mam na myśli: skoro to człowiek z cbi...?

ocenił(a) serial na 9
mag__

Virgil Minelli,kapitan który w 2sezonie idzie na emeryturę, myślę,że to on jest Czerwonym Johnem.

agape88

A może nowy facet Van Pelt ten z FBI ?? Nie pamiętam jak się nazywa :) Pojawia się nagle, ma na wszystkich oko ;) ale to tylko przypuszczenia.

ocenił(a) serial na 9
agape88

Mi również się tak wydaje( tzn chodzi o kapitana).

ocenił(a) serial na 8
mag__

Red Johnem jest Jane, a całe jego życie jest wytworem środków psychotropowych i traumy, którą przeżył zabijając swoją rodzinę. Obecnie odsiaduje dożywocie w jakimś zakładzie karnym dla obłąkanych. Co wy na to?

ocenił(a) serial na 8
bgimp

Się oglądało Wyspę Tajemnic za dużo razy, co? ;P
Ale gdzieś czytałam podobną opinię, tylko że bez tych środków i dożywocia^^
Jedno jest pewne, Red Jackass nie jest kobietą, chyba że jest transwestytką i mu tylko męski głos został.

ocenił(a) serial na 9
Shani_16

WALTER M. ten który się pojawia w 2x13 !!! wydaje się być bystry , imponuje Patrick'owi... na razie stawiam na niego .. no i umówił się z Lisbon........ ;O

ocenił(a) serial na 9
Liwia_2

zmieniam zdanie xD stawiam na Bret'a Stiles'a ;O on jest odrażający, + psychol ! ^^

ocenił(a) serial na 9
bgimp

eee tak miało być ale scenarzysta zmienił zdanie teraz to wszystko jest "prawdziwe" i to że red john nie jest kobietą też może być nie prawdą bo skoro wszędzie są jego ludzie to może jane'a też uratował "wspólnik" johna, ja bym stawiał na tego technika/john jeszcze nie pojawił się w serialu/medium która "nieżyje"

ocenił(a) serial na 7
ShasOBrawleR

a mi się osobiście wydaje że tak naprawdę nie ma go. Scenarzysci zamierzają jeszcze kontunować serial i jeszcze do końca nie ma go. Wyjaśni się to dopiero pod konieć całego serialu. Tak mi się wydaje ; ) Pozdrawiam ; )

ocenił(a) serial na 9
mag__

Jeśli ktoś by miał kontakt do Malcolm`a McDowell`a czy to telefoniczny lub mailowy prosiłbym o podanie. Chętnie spróbuję się z nim porozmawiać i grzecznie zapytać. :) Może się uda,chociaż raczej na pewno by odpowiedział coś w stylu "nie mogę zdradzać szczegółów" "nic mi na ten temat nie wiadomo". Jak sądzicie? :]

ocenił(a) serial na 10
LetThe_

wierze w Ciebie, ze jednak wyciągniesz jakieś informację, po mimo, że po 'odgadnięciu' zagadkę film będzie nudny.

mag__

Jeśli Red John był już pokazany serialu, to z pewnością jest to technik http://www.imdb.com/media/rm2233894656/nm0687443
Pojawił się w serialu 2 razy, zawsze gdy ktoś podszywał się pod Red Johna. Z drugiej strony może być to taktyczne zagranie scenarzystów, aby "fani" serialu tak myśleli.

ocenił(a) serial na 9
fake300

Też przeszło mi to przez głowę:) koleś jest naprawdę irytujący i nawet mi pasuje na Red Johna.

ocenił(a) serial na 5
fake300

A ja, nie wiem czemu, obstawiam kelnera lub kogoś z knajpy w Jane i Kristina jedli kolacje, szczególnie po teksie ''do boju falo'' . Bo niby co ? Kobieta łapie faceta za rękę, gada o śmierci żony co dla mnie jest niezłym powodem do mordowania innych kobiet. Dla mnie postać Kristiny jest powiązana z Red Johnem.

ocenił(a) serial na 7
ag_a_ta

szczerze powiedziawszy, to jej nie lubię :/
choć jest nowa oczywiście...
no cóż. coś mi w niej nie pasuje xD

ocenił(a) serial na 5
brith

u mnie podejrzenie się zrodziło, gdy ją porwano a zaraz potem pojawił się Red John, poza tym poszła dziewczyna do telewizji bo wiedziała pewnie, że jej nic nie zrobi. Dużo wie o sprawie, tez jest medium więc triki ma obcykane. Poza tym przewija się od pierwszej serii.

ocenił(a) serial na 9
ag_a_ta

co do tego kelnera to można jeszcze dodać, że jak Red John gadał do Jane'a w ost.odc 2 sezonu też powiedział "do boju falo" skąd on miał to wiedzieć? kristina akurat mu powiedziała?

ocenił(a) serial na 9
Liwia_2

Tak naprawdę nie wiadomo czy to był Red John czy jakiś jego wspólnik. Serial musi zakończyć się wielkim zaskoczeniem. Sam mam kilka typów i gdy tylko widzę ich w serialu analizuję każde wypowiedziane przez nich słowo ;D Z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby tak naprawdę Red John nie istniał, a wszystko jest wytworem wyobraźni Patricka, który nie mógł otrząsnąć się po stracie rodziny ( LUB, która może sam zabił?- pyt. ret.). Jeszcze mam 3 tezę, że Red John to sam Patrick Jane... bo to by było chyba największe zaskoczenie wśród widzów. (takie domniemania...). Z początku podejrzewałem Rigsb'iego, potem Jack'a Plotnick i kilka innych aktorów, ale pomyślałem, ze to by było za proste. Naprawdę najbardziej przemawia do mnie 2 i 3 teza.

ocenił(a) serial na 10
MrEmdowu

Ja myślę że żadne z powyższych. A twórca i autor głównego wątku Red Johna czyli Bruno Heller, wymyśli coś takiego że nam jeszcze szczęki opadną... Swoją drogą patrząc na wyniki oglądalności Mentalisty, jedne z najlepszych ze wszystkich seriali w ogóle teraz emitowanych, myśle że jeszcze bedziemy musieli sporo poczekać na ostateczne rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 10
mag__

Przecież poznalibyście po szepcie osobe z bliskiego otoczenia, więc najbliżsi współpracownicy odpadają. To musi być ktoś, kto przewija się w tle całego serialu.

mag__

nie wiem kim może być Red John ale na pewno koleś jest równie "dobry" jak Jane... w sensie ..umie manipulować ludźmi, w ost. odcinku 1 sezonu jest taki urywek pokazany jakby oczami Red John'a..widać filiżankę <--- czyli chleję nawet tą herbatę jak Patrick. Myśle, że WIELE ich łączy i pewnie się zdziwimy jak wiele....nie zdziwiłoby mnie nawet jakby się okazało, że ma brata ^^

ocenił(a) serial na 10
Lumenn

No właśnie, też na to zwróciłem uwagę, smakosze herbaty, z tym, ze sam Patrick jest Red John'em to raczej nie, no bo wiele razy ktoś musiałby go zastępować, skoro on siedział w piwnicy nie mógł jednocześnie popijać herbaty, a z resztą te cyrki, jego miny, jak on się przejmuje, w jednym z odcinków sam dla siebie nie kazał by mówić "Tygrysie, tygrysie..." :D

ocenił(a) serial na 9
mag__

Gdzieś usłyszałam ciekawą sugestię, że to Mashburn jest Red John'em, ale może faktycznie tej postaci jeszcze nie znamy, postaci "czerwonego Jaśka" mam na mysli, może to ktos zupelnie nowy :)

PS jak sądzicie, gdy poznamy Red JOhna, to bedzie juz koniec serialu?

ocenił(a) serial na 10
Norchy

Właśnie dzisiaj przeczytałem że Simon Baker przedłużył kontrakt na serial z CBS o kolejne sześć sezonów i dostał ogromną podwyżke.. Więc raczej wątpie czy logicznym bedzie ciągniecie głównego wątku przez tak długi czas, choć szczerze nie sądze że Mentalista doczeka się aż dziewięciu sezonów...

ocenił(a) serial na 9
almodrama

Oj nie nie, rzadko który serial dożywa takiej ilości, a wątek mógłby się faktycznie zmienić. W tym trzecim niech sfinalizują wątek Jaśka, a później? Znów jakaś czarna ręka ;)