PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477417}

Mentalista

The Mentalist
2008 - 2015
7,7 64 tys. ocen
7,7 10 1 64372
6,6 10 krytyków
Mentalista
powrót do forum serialu Mentalista

dfsfg

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie kto może być czerwonym johnem? Czy pokazali jego postać w serialu czy jest to ktoś z bliska? Ja nie wiem dlaczego ale męczy mnie wątek kolesia z ostatniego odcinka drugiej serii i nie wiem jak to jest w trzeciej serii bo jeszcze nie zaczelam oglądać.

ocenił(a) serial na 7
Norchy

wracając do wątku kto jest Red Johnem, ja uważam, że jest nim ojciec Patricka. Jest tak samo inteligentny i sprytny jak on a poza tym to on go nauczył naciągania ludzi.

ocenił(a) serial na 9
bluehalszka18

A masz jakiś pomysł dlaczego tak maltretuje swojego syna? :)

ocenił(a) serial na 10
bluehalszka18

a może ojciec righsby'ego po odcinku blodsport znaczy że wszystko możliwe.

ocenił(a) serial na 5
Norchy

a nie nudzi was już ten serial? kurcze wątek Jonnego tak się snuje jak smród po..... . po jakimś czasie wszystkie odcinki zaczynają być takie same jako że nie ma żadnego wątku przewodniego.
no i drażni mnie już zachowanie Patrica. rodzina w żałobie a on sobie jaja robi - ok zwykle ktoś tam jest sprawcą ale reszta jakoś nie wydaje się wielce cierpieć z tego powodu. nawet jak komuś całe życie się wali i ma sytuacje podobną jak główny bohater to na początku się oburzy ale później jest fajnie. znaczy jeden na świecie jest kochający i wrażliwy Patric który z wrażenia sfiksował?

jakieś to takie pod publiczkę robione. może się na Housa zapatrzyli? tylko że tam wychodzi to naturalnie a utaj z odcinka na odcinek takie coraz bardziej "na siłę"

ocenił(a) serial na 9
almodrama

9 sezonów? Stanowczo NIE. Po co nam kolejna moda na sukces? Moim zdaniem w 3, ostatecznie w 4 sezonie powinna zostać wyjaśniona sprawa Red Johna, a wprowadzenie nowego wątku równie genialnego jak RJ będzie bardzo trudne.

ocenił(a) serial na 10
MrEmdowu

ja byłam przekonana do tej pory że Red John to postać, która do tej pory nie pojawiła się w serialu, ale czytając Wasze opinie o techniku faktycznie coś jest w tym gościu niepokojącego :]

ocenił(a) serial na 10
svanilla

A mi sie wydaje , ze nikt z CBI nie jest Johnem , tylko ktos , kogo jeszcze nie poznalismy.
Mysle tez , ze Final 3 Sezonu duzo nam powie , a w 4 Sezonie dowiemy sie , kim ON jest , i jak Jane zareaguje , jak spotka sie w nim twarz w twarz , nie przywiazany do krzesla , i bez masek.
Bedzie napewno ciekawie ...

ocenił(a) serial na 10
Onehitopfer

Właśnie mnie olśniło. Przed chwilą skończyłam oglądać 16 odcinek 3 sezonu i czytając Wasze posty tutaj przyszło mi coś do głowy. Wiersz "Tygrys" wypowiedziany przez Red Johna był autorstwa Williama Blake'a. W ostatnim odcinku szef CBi Bertram mówi jakiś krótki wierszyk, a J.J. LaRoche, mówi zdziwionej Lisbon, że to zapewne Blake. Uśmiecha się przy tym dziwacznie. Hm, zastanawiające...

ocenił(a) serial na 8
Lady_Chatterley

J.J. LaRoche mieszka sam - z tego co widziałem w tym odcinku, w dodatku kojarzy literaturę Blake'a. I ma taką moc, aby wrobić prawie każdego w podpalenie zabójcy policjantów. Nikt go nie oskarży, bo stoi PONAD wszystkimi. A w dodatku bał się, że ten zabójca policjantów wyda go, więc postanowił go spalić i zwalić winę na kogoś. I nieźle prześwietla (niczym Jane) ludzi. ;) Stworzyłbym listę podejrzanych, wraz z uzasadnieniem. :) Ten znawca Red Johna w pierwszych odcinkach serialu jest też podejrzany. Gość ma podobny głos do tego, co recytował wierszyk Blake. A może idziemy złym tokiem myślenia? Pod Red Johna może podszyć się dużo osób, jak widzieliśmy w kilku odcinkach.

ocenił(a) serial na 10
Riviside

Teraz cię zdziwię i zniszczę twoją koncepcję: La Roche zaczął pracować w wydziale CBI dopiero PO podpaleniu zabójcy glin. :)

ocenił(a) serial na 10
tomij10ok

Tak, plus spójrzcie jak La Roche wygląda i się porusza. On Red Johnem, z jego posturą, poważnie!!>>>?? Już bardziej właśnie szef Bertam za to cytowanie Blake'a mi podchodzi ale to także tylko czcze gadanie. P.S. Zwrociliście uwage na tego rowerzyste z czerwonym plecakiem na parkingu gdy Jane z Hightower uciekali z budynku?? Może to jakiś znak lub zwyczajne oczko puszczone w strone widzów żebyśmy popadali w coraz większą paranoje xD

ocenił(a) serial na 9
almodrama

a ja się w ogóle zastanawiam czy twórcy wiedzą kto jest Red Johnem no i ciekawe czy będzie czwarty sezon bo jak nie to walną coś glupiego na zakończenie

ocenił(a) serial na 9
almodrama

i jeszcze jedno a może twórcy strzelą sobie samobója i okaże się że "Red John" to ... Patrick Jane! To by było zakończenie co nie?

truman5

Koleżanka Lumenn wspomina o tym, że w pewnym odcinku jest wszystko widziane oczami Red Johna i widać filiżankę. Nie wiem czy wy też to zauważyliście ale ta sama filiżanka pojawiła się w odcinku w którym była młoda kobieta z rudymi włosami, niewidoma co było wtedy o tym, że Red John zostawił jej namalowaną buźkę w pokoju. Zbieg okoliczności?

ocenił(a) serial na 10
mag__

No to trochę zamieszam - myślę, ze Red John to - Patrick.

Mariusz_760301

A ja myślę, że to ten ochroniarz co otwiera bramę do siedziby CBI :)

użytkownik usunięty
marcin261287

A ja tam nie wiem ale jak na razie myślę że wtyka Red'a jest ten ziomek od odcisków, ten z 'basment' :D

ocenił(a) serial na 10
mag__

Już niedługo się chyba dowiemy kto jest Red John’em bo w finale 3 sezonu Patrick ma stanąć z nim twarzą w twarz. Aż ciarki przechodzą co. Choć mi się nie wydaje żeby miał to być ktoś z ekipy Jane’a.