PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=809145}

Mesjasz

Messiah
2020
7,1 19 tys. ocen
7,1 10 1 19099
7,7 3 krytyków
Mesjasz
powrót do forum serialu Mesjasz

Serial niby dobrze sie oglada... podoba mi sie to ze muzulmanie mowia po arabsku a zydzi po hebrajsku...ale:

1. Podobni jemu mesjasze pojawiaja sie ma ziemi codsiennie. W kazdej kulturse i kazdym rejonie swiata. Zdobywaja swoich wyznawcow i czesto ogromna popularnosc. Jednak zaden z nich nie porozmawoa z prezydentem usa i nie zainteresuje slizb wywoadowczych.
Caly wielki szum wokol Mesjasza jest wedlug.mnie nie do konca uzasadniony.

2. Od samego poczatku...przez caly film, haczykiem na widza jest odpowiedz na putanie mesjasz czy nie mesjasz? I to wedlug mnie jest jedynym co trzyma przed ekranem i dlaczego sie to oglada.
Oczywiscie nie bedzoe jednoznacznej odpowoedzi i po kilki odcinkach rozgryzlem ta manipulacje tworcow

aa2xa

1. Czy widziałeś żeby inni Mesjasze co pojawiają się niemal codziennie potrafili wskrzesić martwego chłopca, chodzić po wodzie i zatrzymywać tornado??. Jakby to potrafili to napewno zwróciliby na siebie uwagę nie tylko prezydenta USA ale i całego świata.

2.To że nie będzie jednoznacznej odpowiedzi to już było wiadomo zanim włączyło się pierwszy odcinek. Inaczej serial nie miałby żadnego sensu i był albo religijną papką albo ateistyczną propagandą.

ocenił(a) serial na 5
rbej

Poczawszy od Sai Baby z indii przez setki cudotworcow z polski, filipinskich cudotworcow operujacych bez.narzedzi itd. itp. Oni tez uratowali niejednego chlopca i dziewczynke i bardzo wielu ludzi w to wierzy. Inni z kolei kwestionuja. Zupelnie jak w serialu.
Niemniej jednak tylko ten jeden od razu zainteresowal nawet prezydenta usa.

Dla.mnie to kompletny absurd.

Co do odpowiedzi na pytanie jest mesjaszem czy nie jest...jeden sezon bazujacy na tej ciekawosci - spoko. Ale juz zanosi sie na kolejne w ktorych tak naprawde jedynym magnesem bedzie czekanie na odpowiedz. Dla mnie to za malo.

ocenił(a) serial na 9
aa2xa

To nie ogladaj i daj miec ta frajde innym.

ocenił(a) serial na 5
marti_no

Ale dasz mi prawo do tego zeby sie wypowiedziec co? Temu slizy to forum. Nie musisz sie ze mna zgadzac i pozwalam Ci ogladac nawet 10 sezonow Mesjasza

aa2xa

Po pierwszym odcinku mam wrażenie ze to jakieś SF?

ocenił(a) serial na 6
rbej

Ale wiesz że ten punkt pierwszy został pokazany? Chodzenie po wodzie w filmiku, postrzał w tłum i trafione dziecko bez widocznego wystrzału (scena przy przeglądaniu wideo), burza piaskowa niszcząca isis. Wszystko jest pokazane jako bzdura, ale jednocześnie dalej w sosie, "co by było gdyby... a może...". I tak przez 10 odcinków.

ocenił(a) serial na 3
aa2xa

Niech zrobią miniserial z akcjami, w których się zastanawiasz "mesjasz, czy nie mesjasz", reszta to KICHA.