PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=824633}

Miłość, śmierć i roboty

Love, Death & Robots
2019 -
8,0 52 tys. ocen
8,0 10 1 52116
6,8 21 krytyków
Miłość, śmierć i roboty
powrót do forum serialu Miłość, śmierć i roboty

Jak na razie jestem po obejrzeniu siedmiu odcinków i po prostu nie mogę przestać oglądać następnych, a niektóre z nich są naprawdę świetne, ale zatrzymałem się przy jednym z nich, gdyż nie za bardzo rozumiem o co w nim chodziło, a mianowicie chodzi mi o odcinek "Za szczeliną orła". Mógłby ktoś z Was wytłumaczyć mi mniej więcej o co w nim chodziło? :) To było jakieś piekło czy coś w tym stylu?

ocenił(a) serial na 9
mariusz2486

Stacja zainfekowana przez obcą cywilizację, która "ratowała" dusze zagubionych osób.

samwise_6965

Nie do końca rozumiem, ale obejrzę jeszcze raz od początku i może bardziej mi się rozjaśni ;)

ocenił(a) serial na 9
mariusz2486

W skrócie: statki przelatujące przez wir miały jakiś błąd w systemie i trafiały na stację kosmiczną bardzo oddaloną od celu, przez co pasażerowie umierali, nawet nie będąc świadomym co ich spotkało. Obcy w jakiś sposób przejęli te stację i "ratowali" zagubione osoby, umieszczając ich umysły w symulacji.

ocenił(a) serial na 8
samwise_6965

A skąd taka interpretacja? Tak sobie wydedukowałeś, czy masz info od twórcy tego odcinka?

ocenił(a) serial na 9
Bokciu

To moja interpretacja.

ocenił(a) serial na 8
samwise_6965

Rozumiem. Wydaje mi się jednak, że mariusz2486 dobrze kombinuje z tym "piekłem".

mariusz2486

Ten odcinek jak kazdy inny ma ukryty przekaz podprogowy podobnie do serialu 'Czarne lustro'....IMO jest to swojego rodzaju wizja piekła i podobny motyw widziałem w serialu "Lucyfer".