PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=824633}

Miłość, śmierć i roboty

Love, Death & Robots
2019 -
8,0 53 tys. ocen
8,0 10 1 52675
6,8 25 krytyków
Miłość, śmierć i roboty
powrót do forum serialu Miłość, śmierć i roboty

oceny odcinków

ocenił(a) serial na 8

1. "Sonnie ma przewagę" - 8/10
Bardzo dobry odcinek, z nieco przewrotnym finałem. Walki bestii na arenie...

2. "Trzy roboty" - 6/10
Lekkie, łatwe i przyjemne. Trzy robociki z wizytą turystyczną na post-apokaliptycznej Ziemi.

3. "Świadek" - 8/10
Pętla i surrealizm.

4. "Mechy" - 6/10
Ludzka kolonia pod kopułą od czasu do czasu atakowana przez miejscowe bestie. Trochę infantylne.

5. "Wysysacz dusz" - 6/10
koty kontra demony. Średnio przekonujące, ale jakoś mnie rozbawiło...

6. "Gdy zapanował Jogurt" - 7/10
Absurdalna lekkość bytu. Jogurt lepiej rządzi światem niż ludzie.

7. "Za szczeliną orła" - 7/10
Ta historia mogłaby być rozwinięta, ale oczywiście z innym finałem.

8. "Udanych łowów" - 8/10
Jeden z pełniejszych fabularnie epizodów.

9. "Wysypisko" - 7/10
Trochę banalne, ale animacja intrygowała.

10. "Zmiennokształtni" - 8/10
Wilkołaki w Afganistanie. Byłoby super gdyby nie patos w zakończeniu.

11. "Pomocna dłoń" - 9/10
Świetnie napisane, w tym odcinku nic nie kuleje.

12. "Rybia noc" - 5/10
Nie wiem czemu to miało służyć, bo ani animacja nie porywała, ani historia nie przekonała.

13. "Szczęśliwa trzynastka" - 7/10
Oldschoolowe sf, z pewnymi oczywistymi anachronicznościami technologicznymi. No i żywi aktorzy, na których nałożono animowaną "skórkę".

14. "Nieśmiertelna sztuka" - 7/10
Wkradł się tu wątek filozoficzny, ale wyszło bezpretensjonalnie.

15. "Martwy punkt" - 6/10
Takie łubu-du z cukierkowym zakończeniem.

16. "Epoka lodowcowa" - 5/10
Myślałem, że to może iść w stronę "Piaseczników", ale ostatecznie wyszedł lekki nonsens, w dodatku z jakimiś takimi głupiutkimi postaciami.

17. "Historie alternatywne" - 7/10
Dość zabawne.

18. "Tajna wojna" - 8/10
Wizualnie świetne, trzymające tempo, mające swój klimat. Ten epizod mógłby być znacznie dłuższą opowieścią.

Całość odbieram bardzo pozytywnie, nie tylko jako miłośnik sf. Uważam tę produkcję, z bardzo krótkimi odcinkami, za ciekawy i wartościowy eksperyment. Zgadzam się, że opowiadania sf, rozmaite antologie, to kopalnia gotowych scenariuszy właśnie dla takich krótkometrażowych adaptacji.

ocenił(a) serial na 9
per333

Napiszę coś w obronie Rybiej Nocy, bo większość uważa ją za najsłabszy segment: to opowieść o nostalgii i zatracaniu się w niej. Ojciec jest zapatrzony we wszystko co "stare" i nie dostrzega możliwości, jakie daje "nowe". "Przywołuje" duchy morskich istot, które mieszkały na pustyni wieki temu i dopiero kiedy widzi, jak jego syn ulega tej tęsknocie za "starym", ojciec zaczyna rozumieć, że to nie jest właściwe podejście. Na końcu syn zostaje pożarty przez rekina, tak jak ojciec był wcześniej pochłonięty nostalgią.
Tak to widzę i, moim zdaniem, to jest właśnie sens tego filmu.

ocenił(a) serial na 8
samwise_6965

Zapewne masz rację, ale jakoś forma do mnie nie trafiła i ta cała metafora ukryła się pod kreską charakterystyczną dla animacji dla dzieci.

ocenił(a) serial na 9
per333

A to było przecież takie nasze, polskie, bo za animację odpowiada Damian Nenow :D

ocenił(a) serial na 8
samwise_6965

Wizualnie ten odcinek bardzo mi się podobał. Trochę oddechu od kopulacji i rozrywanych ciał:). Przemawia do mnie interpretacja samwise_6965

per333

ooo prosze dla mnie 3 roboty rozwalily system !