Ot taka propozycja zabawy dla sprawdzenia wiedzy o miasteczku w Koloradu :) Zasady może takie - za dobrą odpowiedź dostaje się 1 punkt a następną zagadkę zadaje zwycięzca - pytania raczej dowolne od typowych ze światem SP aż po te powiązane z tworzeniem, kulturą popularną - tym nie mniej to pierwsze bardziej wskazane. Jak nikt nie zdoła odgadnąć zagadki i zabawa utknie na dłużej to proponuję by zwycięzca zadał nową.
Mam nadzieję że się zabawa przyjmie:).
Pytanie pierwsze:
Dlaczego Eric ma pewność że nigdy nie trafi do piekła, proszę też o podanie czego oczekuje dokładnie w zamian i w miarę możliwości opcjonalnie przydałby się też tytuł i numer odcinka w którym się tego faktu dowiadujemy :).
Przy okazji sugeruję by nawet mając pewność że się zgadło to sugeruję dla formalności na poczekanie aż zadający pytanie to potwierdzi.
Miłej zabawy ;).
Opieprzył szefa w noc wyborczą, bo był taki szczęśliwy (i na w pół pijany) po zwycięstwie Obamy (więc w listopadzie 2008 r.).
Potem jeszcze zwolnił się, by być szkolnym kucharzem, ale zwolnienie to nie strata pracy.
W pracy zastąpił go pewien przybysz z przyszłości. Szef Randy'ego wybrał go, bo za pracę brał mniejszą wypłatę.
Moja wina bo o tym nie myślałem - może powinieneś dostać punkt za złą precyzję z mojej strony.
1. tc1987 - 7 pkt
Awdar - 7 pkt.
2. RdzawyJudasz - 5 pkt.
3. SnikerS - 4 pkt.
4.Piotr89 - 2 pkt
5. ClaudiaCentre - 1 pkt.
-. dzikaxxx - 1 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
- ixelion - 1 pkt
Kiedy Cartman uratował życie Kyle'owi?
w odc Smug Alert gdy Kyle z rodzicami przeprowadzili się do San Francisco gdzie był największy odsetek ludzi jeżdżących samochodami z silnikiem hybrydowym. San Francisco miało zostać wtedy zniszczone przez bodajze huragan powstaly z polaczenia smogu w SF z chmurką powstałą po przemowieniu George'a Clooney'a na rozdaniu Oscarów.
Nie smogu, tylko właśnie smugu, czyli takiego czegoś, co powstaje z zadufania ludzi. Ale oczywiście dobrze i zadajesz ;)
spoko, zawsze bylem za leniwy zeby sprawdzic co to smug, a teraz jak juz powiedziales wszystko nabiera sensu, dzieki ;)
Pies porwał zwłoki, bo wyczuł kości? Dobrze kojarzę?
ps. uzupełniajcie punktację przy zadawaniu pytania, chwila roboty, a tak jak parę osób sobie odpuści, to zaraz się pomiesza.
faktycznie to byla babcia kyle'a,przepraszam za pomyłke:)dokładnie mówiac pies ją zjadł a potem zwymiotował:)
Czyli rozumiem, że odpowiedź miej więcej satysfakcjonująca? :)
1. tc1987 - 7 pkt
-. Awdar - 7 pkt.
2. RdzawyJudasz - 5 pkt.
-. SnikerS - 5 pkt.
4.Piotr89 - 2 pkt
-. dzikaxxx - 2 pkt
- ixelion - 2 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
To jeśli mowa o psach, to jak nazywa się piesek Stana i na czym polegała gra w "Red Rocket"? :D
sparky, red rocket to masturbowanie psa, do momentu aż z jego zabawnej części nie wypłynie 'mleko' :P
1. tc1987 - 7 pkt
-. Awdar - 7 pkt.
2. RdzawyJudasz - 5 pkt.
-. SnikerS - 5 pkt.
3. ixelon - 3pkt
4.Piotr89 - 2 pkt
-. dzikaxxx - 2 pkt
-. gratka1 - 1 pkt
czyje buty wg Mr. Garrisona (był wtedy z mr slavem w barze dla gejów), świadczyły o tym, że ten ktoś bierze w dupe?
Bodajże było to o Jimbo ale z tego co pamiętam podobnie mogli jeszcze określić Randy'ego.
I o ile pamiętam to nie był bar gejowski a ta sama co zawsze knajpa w mieście.
w sumie tak, co do knajpy chyba masz racje. a co do jimbo i randyego to sprecyzuj, bo ocenial buty tylko tej dwójki :P
tajes, chodzi o Jimbo.
randyemu powiedzial: "Those pants and those shoes say you pound butt!"
nie wiem czy zadaje ja czy tamta osoba,ale na wszelki wypadek zapytam-co mial zamiast nogi stwor ktory uratował chlopcow i jimba kiedy wybuchl wulkan?
Jako prowadzący konkurs doradzam byś nie czekał na potwierdzenie które się już nie pojawi i sam zadał.
przepraszam opoznienie jest moja winą,nie potwierdzalam bo cos mi sie uroiło ze to prowadzacy konkurs ma potwierdzac odpowiedzi,przepraszam raz jeszcze potwierdzam oczywiscie
1. tc1987 - 7 pkt
-. Awdar - 7 pkt.
2. RdzawyJudasz - 5 pkt.
-. SnikerS - 5 pkt.
3. ixelon - 4pkt
4. dzikaxxx - 3pkt
5.Piotr89 - 2 pkt
6. ClaudiaCentre - 1 pkt.
-. gratka1 - 1 pkt
który odcinek spowodował zakończenie współpracy Isaaca Hayes'a z Parkerem i Stonem?
Passion of the Jew bodajże, nie jestem pewien nazwy odcinka. ten o pasji i melu gibsonie. a drugi to Toilet paper bodajże, też nie jestem pewien nazwy odcinka. ta parodia na milczenie owiec, gdzie obrzucali papierem toaletowym dom nauczycielki od plastyki
to jeszcze cartoon wars, jak ma byc atak terrorystyczny w zwiazku z pokazaniem mahomeda w family guyu i the china probrem jak spielberg i lucas gwałcą indianę jonesa :P
To te dwa, w pierwszym zginął Ike, w drugim miał sny po obejrzeniu filmu, jak większa część mieszkańców miasteczka. Zadajesz!
1. Awdar - 8pkt
2. tc1987 - 7 pkt
3. RdzawyJudasz - 5 pkt.
-. SnikerS - 5 pkt.
-. ixelon - 5pkt
4. dzikaxxx - 3pkt
5.Piotr89 - 2 pkt
6. ClaudiaCentre - 1 pkt.
-. gratka1 - 1 pkt
w ilu procentach woda w wenecji to siki?
Limity około 80 procent były podawane dla akwaparku, natomiast o samej Wenecji jej mieszkaniec stwierdza że praktycznie niemal wszystko tam to szczyny.
w sumie moje pytanie było bez sensu :P limit dla aquaparku to 83%, 98% było w tym konkretnym, a wenecja to prawie same siki, faktycznie ;) dajesz dalej ;)
Jaka jest ulubiona sieć fast - foodów Erica Cartmana. Przy okazji proszę o jako takie przypomnienie trzech znanych przypadków kiedy to upodobanie doprowadziło go to do mniej lub bardziej sporych problemów (dwa razy) a innym razem do chwilowego upodlenia się przy dwóch osobach (raz).
KFC. Problemy to zapewne będą akcja ze zjedzeniem panierki i ignorowanie przez znajomych, wskutek czego uwierzył, że jest duchem oraz wejście w nielegalny handel kurczakami i skończenie jak Tony Montana. Upodlenie to może być rejestracja w okienku dla nałogowych zjadaczy KFC, żeby dostać odrobinę polewki?
A więc tak:
-Panierka i duch - OK
-Zakaz sprzedaży i handel "narkotykami" niczym w "Człowieku z blizną" też.
Ale "upodlenie" nastąpiło innym razem. Pokombinuj jeszcze bo szkoda byłoby gdyby po 2/3 zagadki ktoś to podpieprzył :).
Nie podpieprzy, najwyżej dostanie pół punktu i zada zagadkę :D. Naprawde nie pamętam, musiałabym skorzystać ze strzeszczeń a to by było już nieuczciwe. :)
I to jest dobry pomysł jak prowadzić ten konkurs w takiej sytuacji.
Akceptowalne.
jedyne co mi przychodzi do głowy to odcinek z Cesarem Milanem ("Tsst") i to jak cartman musiał poprosić mamę o kawałek kurczaka. to faktycznie odbyło się w obecności 2 osób (jego mamy i Cesara Milana), ale nie powiedziałbym, że tam się upodlił bo nie był szczery i zaraz potem zaczął się na nich wydzierać, żeby na koniec zostać zdominowanym przez Cesara. Kwestia co masz na myśli, jak pytasz o 'upodlenie' :P
Dobre skojarzenie Upodlenie to może nie do końca ale było mi trochę smutno (i zarazem płaczę prawie każdorazowo ze śmiechu :P) kiedy sam stwierdzał że nie jest psem a zaczął żenująco podskakiwać i skamleć o choćby kawałek kurczaka jak tylko pokazano mu na oczy zestaw od pułkownika.
Chodziło o te trzy sprawy. Dostajecie po połowie punkta przy kolejnym podliczaniu. Twoja kolej :).
Był to, o ile dobrze pamiętam, Carlos Mencia. Zapożyczył sobie ten kawał bo on sam w rzeczywistości nie był śmieszny.