PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80298
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Konkurs wiedzy o SP.

ocenił(a) serial na 9

Ot taka propozycja zabawy dla sprawdzenia wiedzy o miasteczku w Koloradu :) Zasady może takie - za dobrą odpowiedź dostaje się 1 punkt a następną zagadkę zadaje zwycięzca - pytania raczej dowolne od typowych ze światem SP aż po te powiązane z tworzeniem, kulturą popularną - tym nie mniej to pierwsze bardziej wskazane. Jak nikt nie zdoła odgadnąć zagadki i zabawa utknie na dłużej to proponuję by zwycięzca zadał nową.

Mam nadzieję że się zabawa przyjmie:).

Pytanie pierwsze:

Dlaczego Eric ma pewność że nigdy nie trafi do piekła, proszę też o podanie czego oczekuje dokładnie w zamian i w miarę możliwości opcjonalnie przydałby się też tytuł i numer odcinka w którym się tego faktu dowiadujemy :).

Przy okazji sugeruję by nawet mając pewność że się zgadło to sugeruję dla formalności na poczekanie aż zadający pytanie to potwierdzi.

Miłej zabawy ;).

ocenił(a) serial na 10
tc1987

Podaj co najmniej cztery przypadki, kiedy Kyle bije Cartmana. Było tego wiele, wiele i za każdym razem daje ubaw przy oglądaniu. : )

użytkownik usunięty
RdzawyJudasz

jersey thing, tonsil trouble, cartoon wars, christmas in canada :P

ocenił(a) serial na 10

jeszcze Goobacks, Kenny dies etc. etc..
Dajesz : )

użytkownik usunięty
tc1987

kto, dlaczego i w jaki sposób otworzył drzwi do złego świata równoległego?

Gościu ze sklepu ze zwierzętami, ustawiając go na indiańskim cmentarzu?

użytkownik usunięty
Szarobure

mhm, a dlaczego? i dokladniej, co zrobil ze spoczywającymi indianami?

Wykopał, obsikał i znowu zakopał

użytkownik usunięty
Szarobure

i dlaczego to zrobił?

bo był poje*bem? :/ Dawno oglądałam ten odcinek z rybką, ale pamiętam, ze nie wyglądał on zbyt zrównoważenie.

Szarobure

A nie, teraz sprawdziłam już w wikipedii, ze powód był inny. :( Bu

użytkownik usunięty
Szarobure

to go podaj :D

Szaroburemu chodzi o to, że on to sprawdził, a mamy - na słowo honoru - odpowiadać z głowy, bez wsparcia google'a i podobnych ;)

użytkownik usunięty
Awdar

to mozna zrobic tak? szarobure 0,5pkt, czekamy na dalsza czesc odpowiedzi i do wziecia bedzie nastepne 0,5pkt? ewentualnie jezeli np do jutra do 20 nie pojawi sie odpowiedz to szarobure zadaje pytanie?

Ja bym mu po prostu już uznał cały punkt ;)

Ostatecznie nie gramy o 100 000 zł., by liczyć ściśle, kto ma więcej punktów ;p

użytkownik usunięty
Awdar

ok, w takim razie niech szarobure zadaje pytanie ;)

a odpowiedz:
-kto? - gość ze sklepu ze zwierzętami
-w jaki sposób? - wykopał ciała indian, obsikał je i pozakopywał znowu ustawiając je wcześniej w zabawnych pozycjach
- dlaczego? - bez głębszej przyczyny, był pijany ;)

Ok. :) Dzięki. I jestem płeć żeńska, tak na marginesie ;)

tc1987

Proszę o wymienienie z pamięci, nie z wikipedii ;) co najmniej czterech z pięciu ukochanych zabawek Cartmana, plus okreslenie jakie to są zabawki (np. robocik, samochodzik, Barbie, etc). Mogą byc imiona angielskie albo polskie.

ocenił(a) serial na 10
Szarobure

Clyde Frog, Peter Panda, Polly Prissypants i ten fioletowy smok, które imienia nigdy nie mogę zapamiętać.. Rumperstumpfkin.. ? coś takiego.. a piąty. ? kto jest piąty. ?

RdzawyJudasz

Rumper Tumpskin. :) Też nigdy nie pamiętam. Ja rozumiem, ze w imionach ejst wiele powiedziane, ale poproszę jednak o opisy co to za zabaweczki. Gatunkowo znaczy.
No właśnie, moze ktoś sobie przypomni dodatkowo imię piątek zabawki? Dodam, ze spotkał ją los króliczka z Fatalnego Zauroczenia.

ocenił(a) serial na 10
Szarobure

O opisy.. no więc Clyde to pluszowa żaba, którą Eric chyba najbardziej lubił, Peter to pluszowa panda, Polly Prissypants to szmaciana lalka a RumperTumpskin to pluszowy, fioletowy smok.. I ten piąty, tak mi się skojarzył teraz, to chyba Muscleman był - lalka jakiegoś napakowanego mężczyzny..

RdzawyJudasz

Brawo :). Wszystko się zgadza :). To Muscle Man Mark zginął w garnku. Zadajesz ;)

Szarobure

Nie wiem jak wyglada kwstia z punktami, ale ja oficjalnie mojego przyznaję więc prosze to jakoś zapisać w annałach :)

ocenił(a) serial na 10
tc1987

Też już nie ogarniam tych punktów, bo to kilka razy ktoś nie przyznał i się pogubiłam. trza by było od początku przeliczyć.. : )

Co to było za wydarzenie, do którego nawiązano w trzech odcinkach z rzędu, w SP i co każdy z bohaterów wtedy robił. ?

RdzawyJudasz

Przeniesienie się do świata wyobraźni, Butters tam utknął, Cartman starał się wyegzekwować zakład z Kyle'em i przekonać wszystkich, że wymyślone postacie na pewnym poziomie istnieją (skoro mają quasidesygnaty, dodam od siebie), ten starał się go utrącić i jednocześnie wydostać Buttersa, Stan wspierał Kyle'a, a gdzie był Kenny? Gdzieś się kręcił w tle ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Hm.. ładnie napisane, jednak chodziło mi o wydarzenie, do którego zawiązano (działo się to w realnym świecie, a w SP się do tego odwołano).
Niestety to nie to. : )

RdzawyJudasz

Chodzi o przebudzenie się Chtuhlu? (nie wiem jak to się pisze ;))

Szarobure

To chyba nie było w realu ;) Ja czuję w kościach, że idzie o 11 IX, ale to totalny strzał, bo nie znam tego sezonu.

Awdar

No to był taki non-canon, wiec cholera go wie? Ale też jestem ciekawa, o co chodzi. Bo zostaje jeszcze wojna ateistów z ateistami :D

ocenił(a) serial na 10
Awdar

To ja strzelę, że chodziło o deszcz meteorytów z 3 sezonu. Były 3 odcinki pod rząd z tego samego okresu, ale każdy o kim innym.

W jednym Stan poszedł na imprezę meteorytową z rodzicami, którzy zamknęli go w piwnicy z resztą dzieciaków (Pip, Butters i jakimś maluch). U góry odbywała się niezła biba, którą zakłócił oddział SWAT, który myślał, że uczestnicy imprezy chcą popełnić zbiorowe samobójstwo podczas deszczu meteorytów :)

Kyle i Kenny pojechali na obóz żydowski, trochę pokręcony ten odcinek był i szczegółów ciężko mi przypomnieć, no ale pojawił się m.in Mojeżesz, jakaś sekta wzywająca demona, były obrazki z makaronów, chaos, niemal koniec świata i Kenny ratujący sytuację :)

Matka Cartmana poszła na tą imprezę meteorytową i zostawiła Cartmana z Sheily. Tamta zaprosiła chłopaka, Cartman próbował zrobić im zdjęcie i wysłać mamie, bo Sheily go źle traktowała. Zdjęcie miał dostarczyć kot, ale skończyło się tym, że kot olał sprawę, zaprosił znajomych i zrobił kocią orgię w mieszkaniu...

ocenił(a) serial na 10
snikers

Brawo snikers. : ) o to właśnie chodziło.

Zadajesz. : )

ocenił(a) serial na 9
tc1987

Prośba do konkursowiczów by przy zagadkach nie podliczali punktów. Jutro lub innego dnia podliczę wszystko od nowa by się zgadzało.

ocenił(a) serial na 10
tc1987

Tort w kształcie Ferrari - kto i na jaką imprezę chciał taki tort?

użytkownik usunięty
snikers

szatan na hell on earth 2006. to byla impreza halloweenowa, która miała odbyć się z takim bumem jak imprezy rozpieszczonych nastolatkow z MTV, jeden z moich ulubionych odcinków :P

ocenił(a) serial na 10

Dokładnie :)

użytkownik usunięty
tc1987

dalej o tym odcinku niech bedzie, 3 najmroczniejsze dusze mialy odebrac tort z cukierni. czyje dusze to były?

ocenił(a) serial na 9

Jeff Dahmer, John Gacy i Ted Bundy zrobieni na serię komediową "Trzech Stoogów".

użytkownik usunięty
tc1987

potwierdzam

ocenił(a) serial na 9
tc1987

Kiedy i w jakich okolicznościach udowodniono (dwukrotnie) w "nowożytnych" dziejach SP że XVIII wieczne muszkiety raczej nie sprawdzają się zbyt dobrze na dzisiejszym polu walki?

ocenił(a) serial na 8
tc1987

Odcinek o Jersey

ocenił(a) serial na 9
PraskiKinoman

Jeszcze 1

tc1987

Red Badge of Gayness? Tam sie naparzali bronią historyczną, co prawda z wojny secesyjnej, ale co mi tam, raz kozie. Moze znalazł się jakoś XVIII wieczny muszkiet? :D

ocenił(a) serial na 9
Szarobure

Chodzi o późniejszym odcinek - był długo po tym odcinku o wojnie secesyjnej.

ocenił(a) serial na 9
tc1987

Pomogę wam - między 10 a 12 sezonem.

ocenił(a) serial na 9
tc1987

Eeeeeeeeeeeeh

Sezon 11.

użytkownik usunięty
tc1987

the snuke.
przyznaje, nie z pamieci, musialem obejrzec odcinek. swoja droga, ta wstawka z angielska flota byla genialna :D

Aaaaaa, "kto jest najstarszym wrogiem Ameryki?" ;)

ocenił(a) serial na 9

Nareszcie:).

Co by nie mówić muszkiet używany przez czerwone kurtki nie był najlepszym pomysłem na walkę z myśliwcami odrzutowymi :).

użytkownik usunięty
tc1987

mimo wszystko mialem nadzieje ze anglicy wszystkich zaskocza :D moglbys jakos podliczyc te punkty, zeby burdlu nie bylo :P?

Ej, zadaj zagadkę, nudzi mi się ^_^

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem