Ot taka propozycja zabawy dla sprawdzenia wiedzy o miasteczku w Koloradu :) Zasady może takie - za dobrą odpowiedź dostaje się 1 punkt a następną zagadkę zadaje zwycięzca - pytania raczej dowolne od typowych ze światem SP aż po te powiązane z tworzeniem, kulturą popularną - tym nie mniej to pierwsze bardziej wskazane. Jak nikt nie zdoła odgadnąć zagadki i zabawa utknie na dłużej to proponuję by zwycięzca zadał nową.
Mam nadzieję że się zabawa przyjmie:).
Pytanie pierwsze:
Dlaczego Eric ma pewność że nigdy nie trafi do piekła, proszę też o podanie czego oczekuje dokładnie w zamian i w miarę możliwości opcjonalnie przydałby się też tytuł i numer odcinka w którym się tego faktu dowiadujemy :).
Przy okazji sugeruję by nawet mając pewność że się zgadło to sugeruję dla formalności na poczekanie aż zadający pytanie to potwierdzi.
Miłej zabawy ;).
Podaj co najmniej cztery przypadki, kiedy Kyle bije Cartmana. Było tego wiele, wiele i za każdym razem daje ubaw przy oglądaniu. : )
bo był poje*bem? :/ Dawno oglądałam ten odcinek z rybką, ale pamiętam, ze nie wyglądał on zbyt zrównoważenie.
Szaroburemu chodzi o to, że on to sprawdził, a mamy - na słowo honoru - odpowiadać z głowy, bez wsparcia google'a i podobnych ;)
to mozna zrobic tak? szarobure 0,5pkt, czekamy na dalsza czesc odpowiedzi i do wziecia bedzie nastepne 0,5pkt? ewentualnie jezeli np do jutra do 20 nie pojawi sie odpowiedz to szarobure zadaje pytanie?
Ja bym mu po prostu już uznał cały punkt ;)
Ostatecznie nie gramy o 100 000 zł., by liczyć ściśle, kto ma więcej punktów ;p
ok, w takim razie niech szarobure zadaje pytanie ;)
a odpowiedz:
-kto? - gość ze sklepu ze zwierzętami
-w jaki sposób? - wykopał ciała indian, obsikał je i pozakopywał znowu ustawiając je wcześniej w zabawnych pozycjach
- dlaczego? - bez głębszej przyczyny, był pijany ;)
Proszę o wymienienie z pamięci, nie z wikipedii ;) co najmniej czterech z pięciu ukochanych zabawek Cartmana, plus okreslenie jakie to są zabawki (np. robocik, samochodzik, Barbie, etc). Mogą byc imiona angielskie albo polskie.
Clyde Frog, Peter Panda, Polly Prissypants i ten fioletowy smok, które imienia nigdy nie mogę zapamiętać.. Rumperstumpfkin.. ? coś takiego.. a piąty. ? kto jest piąty. ?
Rumper Tumpskin. :) Też nigdy nie pamiętam. Ja rozumiem, ze w imionach ejst wiele powiedziane, ale poproszę jednak o opisy co to za zabaweczki. Gatunkowo znaczy.
No właśnie, moze ktoś sobie przypomni dodatkowo imię piątek zabawki? Dodam, ze spotkał ją los króliczka z Fatalnego Zauroczenia.
O opisy.. no więc Clyde to pluszowa żaba, którą Eric chyba najbardziej lubił, Peter to pluszowa panda, Polly Prissypants to szmaciana lalka a RumperTumpskin to pluszowy, fioletowy smok.. I ten piąty, tak mi się skojarzył teraz, to chyba Muscleman był - lalka jakiegoś napakowanego mężczyzny..
Nie wiem jak wyglada kwstia z punktami, ale ja oficjalnie mojego przyznaję więc prosze to jakoś zapisać w annałach :)
Też już nie ogarniam tych punktów, bo to kilka razy ktoś nie przyznał i się pogubiłam. trza by było od początku przeliczyć.. : )
Co to było za wydarzenie, do którego nawiązano w trzech odcinkach z rzędu, w SP i co każdy z bohaterów wtedy robił. ?
Przeniesienie się do świata wyobraźni, Butters tam utknął, Cartman starał się wyegzekwować zakład z Kyle'em i przekonać wszystkich, że wymyślone postacie na pewnym poziomie istnieją (skoro mają quasidesygnaty, dodam od siebie), ten starał się go utrącić i jednocześnie wydostać Buttersa, Stan wspierał Kyle'a, a gdzie był Kenny? Gdzieś się kręcił w tle ;)
Hm.. ładnie napisane, jednak chodziło mi o wydarzenie, do którego zawiązano (działo się to w realnym świecie, a w SP się do tego odwołano).
Niestety to nie to. : )
To chyba nie było w realu ;) Ja czuję w kościach, że idzie o 11 IX, ale to totalny strzał, bo nie znam tego sezonu.
No to był taki non-canon, wiec cholera go wie? Ale też jestem ciekawa, o co chodzi. Bo zostaje jeszcze wojna ateistów z ateistami :D
To ja strzelę, że chodziło o deszcz meteorytów z 3 sezonu. Były 3 odcinki pod rząd z tego samego okresu, ale każdy o kim innym.
W jednym Stan poszedł na imprezę meteorytową z rodzicami, którzy zamknęli go w piwnicy z resztą dzieciaków (Pip, Butters i jakimś maluch). U góry odbywała się niezła biba, którą zakłócił oddział SWAT, który myślał, że uczestnicy imprezy chcą popełnić zbiorowe samobójstwo podczas deszczu meteorytów :)
Kyle i Kenny pojechali na obóz żydowski, trochę pokręcony ten odcinek był i szczegółów ciężko mi przypomnieć, no ale pojawił się m.in Mojeżesz, jakaś sekta wzywająca demona, były obrazki z makaronów, chaos, niemal koniec świata i Kenny ratujący sytuację :)
Matka Cartmana poszła na tą imprezę meteorytową i zostawiła Cartmana z Sheily. Tamta zaprosiła chłopaka, Cartman próbował zrobić im zdjęcie i wysłać mamie, bo Sheily go źle traktowała. Zdjęcie miał dostarczyć kot, ale skończyło się tym, że kot olał sprawę, zaprosił znajomych i zrobił kocią orgię w mieszkaniu...
Prośba do konkursowiczów by przy zagadkach nie podliczali punktów. Jutro lub innego dnia podliczę wszystko od nowa by się zgadzało.
szatan na hell on earth 2006. to byla impreza halloweenowa, która miała odbyć się z takim bumem jak imprezy rozpieszczonych nastolatkow z MTV, jeden z moich ulubionych odcinków :P
dalej o tym odcinku niech bedzie, 3 najmroczniejsze dusze mialy odebrac tort z cukierni. czyje dusze to były?
Jeff Dahmer, John Gacy i Ted Bundy zrobieni na serię komediową "Trzech Stoogów".
Kiedy i w jakich okolicznościach udowodniono (dwukrotnie) w "nowożytnych" dziejach SP że XVIII wieczne muszkiety raczej nie sprawdzają się zbyt dobrze na dzisiejszym polu walki?
Red Badge of Gayness? Tam sie naparzali bronią historyczną, co prawda z wojny secesyjnej, ale co mi tam, raz kozie. Moze znalazł się jakoś XVIII wieczny muszkiet? :D
the snuke.
przyznaje, nie z pamieci, musialem obejrzec odcinek. swoja droga, ta wstawka z angielska flota byla genialna :D
Nareszcie:).
Co by nie mówić muszkiet używany przez czerwone kurtki nie był najlepszym pomysłem na walkę z myśliwcami odrzutowymi :).
mimo wszystko mialem nadzieje ze anglicy wszystkich zaskocza :D moglbys jakos podliczyc te punkty, zeby burdlu nie bylo :P?