Jak dla mnie `Włatcy Móch są lepsi.! Grzana jest z CzesiA. xdd
A wy jak sądzicie.? pozdro :D
popieram przedmowce, czesio nie pobije cartmana. ogladalem pare odcinkow WM i sie smialem.. przyznaje, ale czasami jak ogladam SP to mam lzy w oczach ze smiechu .. bez kitu chyba sobie zrobie tatuaz cartmana :D pozdro
Wojna o chumor klozetowy kontra chumor spod obrad sejmowych!!!!! SP jest najlepszy na świecie przekaz jest 10000 razy lepszy. i wogole powiedzcie mi jaki sens ma tytuł "Włatcy móch''?? Kurwa nie dosc ze polska to zjebany kraj to jeszcze pisowni nie umieją dobrze wykonac a kazą nam zdawac polski na maturacha;d;d;d Ten kraj jest jak wrzut na dupie, jak go kocham tak uwazam ze zawsze robili tutaj zalosne kreskówki i filmy....Ameryka i SP Rulless:))!!!!
PS: jak nie wiem ale widze ze wiekszosc jest za South Park i tak trzymac:)) Bo według mnie tekst "Zamknij głupi ryj, wujkojebco!" albo "Moze zechce mi pan possac jaja" oraz moj ulubiony "Czemu tak sie wkurwiasz, cipo?" są lepsze od "Ona nie ma wacka" i "(...)ja Odre pierdole" (tak i tu znów cos o klubach, co mnie wkurza). Nie dlatego ze są wkulgarne ale sąpoprostu bardzo śmieszne i nie są dla niedorozwojów z ADHD....Takze Moje zdanie juz znane jest "SOUTH PARK" RULLES
no ja powiem tak south Park jest o wiele lepszy i trzyma poziom od początku do końca poza tym wm pewnie powstali dla tego ze ktoś wymyślił sobie ze trzeba zrobić polski south park nie mam nic osobiście do wladcuf móch i nawet oglądam ale ...jedno do drugiego sie nie umywa szczególnie south park w wersji angielskiej ...dla tych co nie znają angielskiego polecam stronke kreskówki fani i zapoznanie sie chociaż z 17 pierwszymi odcinkami które są nie tak dobre jak reszta ale juz pokazują wyższość SP
Wiesz, tym komentarzem nie pomagasz kreskówce.
Ja lubię oba seriale, ale wyżęj postawię jednak South Park, bo po prostu lepszy.
SOUTH PARK!!! Włatcy Móch to podróba... Cartman jest wyje*any xD Pozdro dla fanów \m/
Informacja dla bandy debilów twierdzących że WM jest lepsze.... jak się nie umie angielsko to wiadomo bo jak maćie po 12 lat to się nie dziwie że jak jakiś jebnięty Czesio powie Kurwa to wy już podnieceni i śikacie w majtki i przyciszacie głośniki bo mama usłyszy WM nie można poruwnywać do SP, WM to jedno wielkie kupsko które oglondają tylko małe polskie smarkacze a SP oglonda cały świat!!!
Ojć, ojć, ojć... Zanim zaczniesz najeżdżać na fanów WM popatrz na siebie. Jak dla mnie to Ty jesteś takim dzieciakiem który nie umie polskiego (w piśmie) i bluzga oraz wyzywa fanów innego serialu tylko dlatego, że on WM nie lubi... łatwo zobaczyć drzazgę w oku innych, niż belkę we własnym.
Widać jak oglądałeś South Park skoro zauważyłeś tylko że klną bo to jakieś 10% całego odcinka. Nawet nie.
Troche za ostro podszedłeś do sprawy , no i twój polski kuleje , chociaż to co napisałeś jest prawdą.
South Park jest lepsze nie dlatego, ze jest bardziej popularne, ale dlatego, każdy odcinek ma coś na celu.Wlatcy Much jest bajką zrobioną tak, aby każdy 13 latek mógł zrozumieć ten infantylny humor, który jest bardzo kiepski.Wlatcy Much nie są przekazem ważnych wartości moralnych, tylko tak kretyńską bajką, że szkoda komentować, i szkoda tracić czas na oglądanie.South Park natomiast w każdym (prawie) odcinku porusza kwestie społeczne, parodiując je.
Z innej beczki.Twórcy South Parku to geniusze, twórcy Wlatców Much to amatorzy.
dobrze powiedziane ;pp zgadzam się w 100% z Deidara ;dd wm jest po prostu żałosne. South Park wymiata pod każdym względem. wm oglądają tylko zamulone polskie bachory, gdy rodziców nie ma w domu i mają podniete ;/
South Park ma dowcipy ambitne
w dzisiejszych czasach wulgaryzmy nikogo nie smiesza (chyba ze tworcow wlatcow moch)
SOUTH PARK WYMIATA.......:):):):):):):):):):)
wlatcow moch sciągnać z anteny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Włatcy Móch są żałosne czesio powie ona nie ma wacka i śmiejecie sie z tego a to nie jest śmieszne tylko żałosne South Park wymiata!!
i ta kreskówka (South....) i WM sa kultowe i zajebiaszcze wedlug mnie obie zasluguja na 9/10
pozdro!
WM, to serial, który niby jest kierowany do dorosłych, ale bardziej śmieszy 12-latków. Jego humor jest tak prosty, że aż żenujący. Tymczasem SP, to serial o specyficznym humorze. Wyśmiewa on, absurdy życia codziennego, wiele kontrowersyjnych tematów, których z całą pewnością przeciętny nastolatek nie zrozumie.
Tu przede wszystkim ujawnia się wyższość SP. Otóż jego mimo, że podobny (toaletowy) humor ma jednak podwójne dno, którego we władcach próżno szukać.
porównywanie tych dwóch kreskówek równa się porównywaniu wiadra koksu z kupą ziemi. Obie mają drugie dno i są o dzieciach. Rzeczywiście, podobne jak sam ch*j.
Tutaj nawet nie ma czego porównywac. WM to nieudolna i żałosna zrzynka z SP która nie niesie ze sobą nic poza prostackimi żartami i wulgaryzmami. SP to po prostu klasyk nad klasykami i Polska podróbka nigdy mu nie dorówna.
PS. I nie piszcie mi tu że WM wcale nie zrzynają z SP bo to po prostu śmieszne.
Hymmm, nigdzie nie napisałem że ktokolwiek bądź cokolwiek jest żałosne więc wal się za przeproszeniem.
A jeśli chodzi o to co WM zerżnęli z SP... czy naprawdę trzeba wymieniac? Wszystko, po prostu wszystko. W WM nie ma żadnej orginalnej postaci, wszystkie są kalkami tych z SP. Wiadomo że fabuła poszczególnych odcinków będzie się róznic, ale to nic nie znaczy. Wszystkie podstawy zostały zerżnięte z SP...
nie....wcale nie jest....zombiak czyli kenny, gruby arogant co to chce wszystkich zawsze w jajo zrobić(Cartmana nic nie przebije!!! Anusiak przy nim to pętak), higienistka co ma męski głos i doradza (a więc odwrócenie Garrisona i do tego wieczny przyjaciel z SP Czif, też postacie ze szkoły), nielubiana nauczycielka (miss. Chokesondick...to już w ogóle wali na dekiel)...i fabula!!!! kretyńskie nierealne przygody, przy czym w SP humor jest ZNACZNIE bardziej wymagający a nie tylko bluzganie i te idiotyczne "dzień dobry"
nie ma co porównywać, SP o wiele lepsze, każdy odcinek ma jakieś przesłanie
a WM nie, i daltego to syf.
No jasne, wszystko rozumiem. SP to serial idealny, bezbłędny, super ekstra zajebisty, ocena 9999999/10 a WM to serial głupi, bezsensowny, bez zalet, do dupy ocena -9999999/10... Wasze podejście jest wyjątkowo głupie. Nie dajecie WM żadnych szans, pewnie obejrzeliście 5 minut jakiegoś odcinka, bo woleliście na wszelki wypadek nie narażać starego dobrego SP na pokonanie go przez WM. W WM jest dużo podtekstów,a jak ich nie zauważacie, to nie wiem jakim cudem widzicie w SP "głębię". To jasne, że przez media bardziej lansowane są te głupsze i prostsze gagi, bo nie trzeba się na nich zbytnio skupiać. SP to parodia polityczna, a WM to normalna kreskówka z paroma nawiązaniami do polityki. Na pewno SP zainspirował twórców WM, ale dlaczego WM od razu uznajecie za plagiat? Jedyne podobieństwo jakie ja widzę to Higieniska i Chef oraz ewentualnie Czesio i Kenny. SP jest według mnie zbyt...jakby to powiedzieć...drętwy. Oglądałem kilka odcinków i jedyny jaki mi się naprawdę spodobał to ten z "petowaniem" domów(fajne zakończenie):). A odnośnie grafki, to narzekacie na szarość WM, ale ona taka ma być. Za to denerwuje mnie sztywna i jaskrawa grafika SP.
To tyle. Już dawno chciałem to z siebie wyrzucić.
South Park jest o wiele fajniejszy niż Włatcy Móch. Wm są troche powalone np. dziecko zombie, jakieś żyjące gluty, jak np we WM grali w Magicznych Wojowników to postaciami byli bohaterowie WM dla mnie to jest bezsensowne gówno te WM
South Park to film oglądany i lubiany na całym świecie za swój humor, parodiowanie polityki, filmów, ludzkich nawyków itp... We Włatcach Móch jest głópkowata fabuła często z bezsensownym humorem, teksty też nie są w nim za inteligentne... (ps. Family Guy is the Best)...
"Włatcy móch" może są lepsze ale tylko od 1 i 2 sezonu South Park'u, który z każdym odcinkiem stawał się lepszy, szczególnie od 7 sezonu... W "Włatcy móch" wcale nie ma fajnych kawałów, opisz jakiś bo sobie nie przypominam lepszego niż w SP, dialogów też raczej nie, było pare fajnych ale tylko pare... Można porównać odcinek SP o Warcrafcie i WM jak grali w swoją grę w szpitalu, SP chyba dostał za ten odcinek jakąś nagrodę, którą sparodiował w innym odcinku...
Oj nie są leprze od 1 i 2 ani od żadnego innego sezonu, oczywiście dla mnie :) Osobiście nie wytrwałem do końca ani jednego odcinka WM.... Co do tej nagrody to SP ma już takie dwie, pierwsza za 4 odcinek 9 serii, oraz za 10 odcinek 8 serii. Nagroda Emmy to coś jak oscar, tylko, że dla serialii, więc to nie byle co:)
"może" to taki konsensus dla tych co uważają że WM jest lepszy... ale ogólnie WM nie dorównują SP. Nie podobały mi się tylko odcinki z Terrancem i Phillipem w tych seriach i widać różnicę między nowszymi a starszymi seriami...
Włatcy Móch wyżej w rankingu niż South Park?? Ehh.. co to się na tym świecie dzieje. Ja rozumiem, że rodzima produkcja z zupełnie nowego w Polsce gatunku jakim jest animowany serial dla dorosłych może intrygować, ale jak długo? Na początku mogłem to jeszcze zrozumieć, ale żeby się tym nadal zachwycać, nadawać miano kultowego serialu i (o zgrozo) porównywać a co dopiero stawiać wyżej niż South Park? Oczywiście, autorom WM należy się szacunek za próby wprowadzenia produkcji tego typu na nasz rynek, ale nie może to przesłaniać oczywistego faktu, że Włatcy Móch to bardzo płytki humor. Doceniam starania skarykaturyzowania naszego społeczeństwa, ale w mojej ocenie wyszło to dość nieudolnie i jedyne z czego można się uśmiać to odzywki Czesia a to żadna karykatura tylko typowy humor znany z kreskówek Cartoon Network. Nie twierdzę, że nie ma w TV miejsca na infantylny humor, ale proszę go takim nazywać jeśli mówimy o WM, nie dopisywać mu głębszej wartości i nie porównywać do South Parku, który jest serialem z innego gatunku.
Polecam South Park wszystkim i wcale nie trzeba znać angielskiego, MTV odwala ŚWIETNĄ robotę przy tłumaczeniu serialu, a lektor jest najlepszym jakiego kiedykolwiek słyszałem.
ja sie autorowi tematu nie dziwie, że napisał że WM są lepsi od SP bo to bylo zaraz po zakonczeniu 2 sezonu(albo 3 bo tam jakos dziwnie te sezony liczą) i wtedy to był faktycznie serial lepszy od SP(przynajmniej od tych kilku odcinków SP które oglądałem), ale potem "Włatcy" coraz bardziej się staczali a SP z odcinka na odcinek był coraz lepszy(w końcu 12 albo 13 sezonów i wciąż wielka popularność na całym świecie o czymś świadczą). ja oglądałem kilkanaście odcinków SP i prawie wszystkie WM i na tej podstawie moge stwierdzic że ogólnie to SP jest o wiele lepsze i co najważniejsze niesie jakiś sensowny morał, a w WM z odcnika na odcinek humor jest coraz bardziej wymuszony.
SP- 10/10
WM- 7/10( pierwsze 2 sezony zasługują na 10/10, a nastepne odcninki zasługują na 4/10, więc to jest ich średnia)
sorry zmieniam zdanie !!!!!!!!!!!!!! WM mogą całować stopy genialnemu SP, South Park wyśmiewa stereotypy i idiotyzmy ludzkie , a do tego ma morał
Kocham South parka za takie postaci jak :
Cartman
Kyle
Ike
Randy M.
Jimmy
Kenny
i wiele wiele innych!!!!!!!!!!
wm to tylko głupi humor dla dzieci.....
OIbejrzałem już ponad 115 odcinkóów SP i jestem pod wielkimm wrażeniem :)
Ale zgadzam się, że pierwsze 2 sezony wm sa super
WM - 6/10 SP- 10/10
Oczywiście SP! :)
I nie będę się rozpisywał nad zaletami bo poprzednicy już wszystko wyjaśnili.
Obejrzałem tylko kilka odc WM no i po prostu masakra... Nie wiem co tam jest śmiesznego, to chyba humor blokersów na etapie nauki chodzenia...
Dźwięk żenujący,pomysłów brak, no a grafika...
DNO!
Ja uwielbiam SP. To jest poprostu świetne :):):). WM to jeden wielki syf..;/ oglądają to głównie 12-latkowie, nawet jeśli jakiś "dorosły" to ogląda to musi być bardzo niedojrzały żeby sie jarać tym jak Czesio powie "ona nie ma wacka"...ŻAŁOSNE... Mam nadzieje że wszyscy fani SP się ze mną zgodzą. Pzdr
"władcy móch lepsze bo South Park to aby klną i nic więcej" a tak... w tym polskim szajsie to wogole nie klna.. nawet wiecej niz w South Parku... to tego włatcy móch to plagiat ktory rzekomo pokazuje w krzywym zwierciadle polska rzeczywistosc (jak dla mnie jedyna rzecza laczacą to z polską to to ze gadaja po polsku) ;/ glupi, mało ambitny kretynizm...
Ej, fani Włatców móch niespodziewajcie się że usłyszycie tu coś innego oprócz czegoś w stylu " South park jest lepszy niż Włatcy móch", bo na te forum "przychodzą" sami fani SP. A, i Włatcy móch to nie podróba SP! Ktoś napisał że WM to podróbka SP, i tego się trzymacie! Fani SP którzy przychodzą na te forum, piszą że WM to gówno(nieprzejmujcie się tym fani WM) niech oglądają swoje, a fani WM swoje. Wg. mnie WM mają swój oryginalny klimat, a SP swój i niezgadzam się z tym że WM to podróba SP, bo to chyba jak narazie jedyna wymówka fanów SP na to, jakim dobrym serialem są Włatcy móch, pełnej humoru, swojego klimatu i stylu serialu animowanego. Poprostu fani SP, nieprzyzwyczajeni do polskiego humoru, niekumają WM. ..."This is life"...
Polecam obejrzenie 1 i 2 sezonu WM, bo 3 i 4 to jakieś dziwne staranie się zrobienie z tego naprawdę polskiego SP. A to maja być Włatcy! 1 2 sezonu wyjebiste, ale 3 i 4 to oglądałem ot tak ;/
nie ma porównania...sory, ale jestem od krytykowania gustów no ale porównywać WM do Erica i spółki to lekko mówiąc nadużycie, włatcy nie mają jakiejś tam setnej tego bezkompromisowego humoru polityczno-społeczno-historyczno-absurdalnego, postacie są momentami też zerżniete, czesio jest zabawny ale góra przez pierwsze 5-6 odcinków, jak ktoś chce to może nawet imię zmienić na Higienistka (zresztą coś jak CZif i garrisson w jednym) ale żeby naywać WM "polskim southparkiem" to już tragedia
Bo jak przyznał Kędzierski WM to nie polski SP... Jedyne podobieństwa to chyba tylko
-animacja
-dzieci głównymi bohaterami
-nieco wulgarny humor
szlag mnie trafia jak słysze na korytarzu "dziendooobryyy!"
porównywanie SP do WM to jak porównywanie rolls royce`a do malucha
SP jest bezapelacyjnie lepszym serialem od nędznego WM
chciałbym zobaczyć ja włatcy móch zdobywają oscara jak south park bigger longer & uncut
WM sie nadają tylko do złotej maliny :P za najgorszy film
a poza tym co to k***a jest?! "włatcy" albo "móch" jakiś 6-latek to zobaczy i pomysli że tak sie naprawde pisze, ten serial robi wode z mózgu tym co go oglądają czyli głownie 7-latkom
ten serial powinien być zdjęty z anten. wypuscili film pełnometrażowy. uuuuuuuuuu mało brakowało i bym sie posrał
we włatcach móch prawde mówiąc g*wno wiemy o bohaterach. "konieczko" to jest imie nazwisko czy ch*j wie co?
WM puszczają na TV4 o 20:00 prawie jak dobranocke dla dzieci
jeszcze ta gra... jak zobaczyłem wymagania(Pentium 4 1.7 GHz, 512 MB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 7600 lub lepsza), Windows XP/Vista) to leżałem pod stołem ze śmiechu. ta gra powinna chidzić na procesorze 500MHz, 32 mb Ram na windowsie 95.
chyba nic więcj nie treba. wyraziłem sie jasno:P
Racja. Mnie też to mierdzi. Kur.wa ci bohaterowie nie posiadają imion i nazwisk? Tylko jakiś Maślana, Anusiak, Konieczko, Zajkowski, Higienistka ;p hahahaaahaa "higienistka". Pani Frał też jakaś popier.olona,
Jej drugie imię to "roga kuleżanka". Żal mi Polaków. Kiedyś byli mocarni w Europie, a teraz "olska to jedno wielkie bagno"