PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94331}

Miasteczko South Park

South Park
1997 -
7,9 80 tys. ocen
7,9 10 1 80305
7,6 25 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum serialu Miasteczko South Park

Jak dla mnie `Włatcy Móch są lepsi.! Grzana jest z CzesiA. xdd
A wy jak sądzicie.? pozdro :D

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

kochani. z czym i do kogo to porównywanie?

sotuh park to nigdy niegasnący hit. a na dzień dzisiejszy już mało kto podnieca się niedorozwiniętym czesiem. ZERO poczucia humoru "na poziomie". ale racja. włatcy móch to pewnie w większości dla takich co nie wiedzą o istnieniu języka angielskiego :-) jak wy to mówicie "żal.pl"

loveistheanswer

SP oczywiście, chociaż WM ma świetny klimat rysunkowy (mnie on bardzo pasuje).

lollapalollipop

Tak w ogóle to co to za porównanie. Mimo że WM to niedorobiona kopia SP to i tak są to dwa zupełnie inne seriale.

użytkownik usunięty
lollapalollipop

WM to gówno jakich mało, a niektórzy aż kipią od tego ;p

ocenił(a) serial na 9
HiLaRy_DuFf_5

"Nie mieszaj gówna z twarogiem" jak mówi stare przysłowie. Te dwa seriale nie mają ze sobą nic wspólnego. Za kilka lat zrozumiesz, że kilka przekleństw wypowiedzianych dziwnym głosem wcale nie jest tak śmieszne, jak Ci się wydawało. A South Park ciągle będzie aktualny.

A jak się nie zgadzasz z moim zdaniem to "Suck my balls"

użytkownik usunięty
HiLaRy_DuFf_5

Włatcy Móch to kicz chcący dorównać swoim "odpowiednikom" zza oceanu. Głupia grafa, błędy postaciowe to tylko część wad WM. A SouthPark to mistrzostwo.

użytkownik usunięty
HiLaRy_DuFf_5

Mają prawo ci się podobać, mnie tam nic do tego. Ja osobiście gardzę tym szajsem.

HiLaRy_DuFf_5

South Park rządzi. Są w nim smaczki których zawsze zabraknie w Włatcach Móch. WM moim zdaniem zostali zrobieni na podobieństwo SP ale mają fatalne wykonanie, a ich "żarty" polegają na tym że Czesio powie "o kurna chłopaki". Dzieci mają się z czego pośmiać. South Park jest 100x lepszy niż WM

ocenił(a) serial na 9
malgrog

dokładnie - włatcy much to humor dla dużych dzieci a South Park to zabawa dla młodzieży i młode dorosłe osobistości które potrafią dostrzec przesłanie, cel i morał w tym całym kontrowersyjnym humorze
reasumując - Władcy dobre ale South Park zajebisty
i tyle w temacie

ocenił(a) serial na 10
sosnaaa

zglaszam temat do usuniecia ... nie walkujmy juz go

HiLaRy_DuFf_5

W WM (a przynajmniej w pierwszych sezonach) dowcip opiera się na czymś bardziej wyrafinowanym niż bluzgi, wyzywanie kolegi od Żydów, rzyganie na widok ukochanej i piosenka, że matka kumpla dziwką jest.

No cóż. SP chyba z założenia miał być serią o humorze na poziomie napisu na drzwiach od kibla. Zauważyłam szczególną popularność tej serii wśród młodzieży ze starszych klas podstawówki i z gimnazjum. Śmiać mi się tylko chce z oddanych fanów South Parku, którzy "kloaczność" wytykają Włatcom... :P

ocenił(a) serial na 10
Daguchna

Tak to już jest, jak ktoś świata poza polskim kinem nie widzi...

ocenił(a) serial na 9
Daguchna

nie...ogólnie spoko - za to są jakże śmieszne plany oskórowania klocka, używanie martwej ręki jako chwytaka i bluzganie konieczki bo nikt go nie słyszy....normalnie arcydzieło i esencja humoru

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

poprostu South Park jest dla inteligentnych ludzi, bo kazdy odcinek ma ukryty morał, a WM są dla półgłówków, których cieszy przeklinanie w filmie

HiLaRy_DuFf_5

włatcy móch i south-park to genialne seriale dla porządnych ludzi.

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

Oczywiście, South Park. Nie tylko za lepszą kreskę. Za całokształt, ze przekaz ukazany w satyrze. A WM? Miało wyjść śmiesznie, wyszło żałośnie.

ocenił(a) serial na 9
HiLaRy_DuFf_5

Proooszę Cię - jak dla mnie bez porównania South park jest lepszy. Zresztą Włatcy są wzorowani na South Parku.
Humorem, animacją i całokształtem South Park bije ich na głowę. Jak dla mnie Włatcy Móch to jedno wielkie nieporozumienie

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

jak można w ogóle takie dno, jak wlatcy stawiać obok South Parku? to nie przyzwoite

ocenił(a) serial na 10
s_w

mialo byc nieprzyzwoite;)

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

Włatcy móch to żenada. Na prawdę w tym serialu nie ma nic śmiesznego, debilny humor i tyle. Może on co najwyżej posssać chłopakom z South Park ;]

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

Włatcy Móch to żenada, jak kilka osób już napisało, da się obejrzeć ale nic. Prymitywny humor, tak wiem, można to niby zarzucić South Park'owi, ale tylko wtedy gdy się tego serialu nie rozumie :) South Park niesie ze sobą dużo głębi jak na mój gust, i jest jednym z inteligentniejszych seriali jakie można zobaczyć... Choć czasem jest też pusty humor al'a Włatcy... Ale jak dla mnie jeden z najlepszych seriali animowanych ever.

ocenił(a) serial na 9
HiLaRy_DuFf_5

będę pisał tutaj tak długo krytyczne posty przeciwko jakimkolwiek porównaniom, A TYM BARDZIEJ WYWYŻSZANIU wlatcóf szajsu, aż może wreszcie ktoś pójdzie po rozum po łba i dał sobie z tym spokój....inaczej przyjdzie czekać już tylko na Starvin Marvin żeby zabrał na Marklara z daleka od takich tragicznych bzdetów pokroju właśnie tego na siłe Southparkowego gó*na i ludzi którzy:
- po pierwsze primo - podniecają się tym
- po drugie primo - cieszy ich humor pokroju czesia (że ja to pisze w ogóle)przy którym już nawet Timmy to profesor (nie mówiąc, ze jest bardziej aluzyjny, samokrytyczny i że jest "lepszym aktorem")
- po trzecie primo - nie oglądają South Parku bo go.....nie rozumieją (za trudne niestety...weak dude, really weak)

inaczej wypowie się wm wojne jak Kanadzie albo o określonej godzinie wszyscy staną i wypną dupę "suck MYYYYY balls"

ocenił(a) serial na 10
HiLaRy_DuFf_5

Włatcy Móch są dla idiotów, a South Park jest idealny.
Wszyscy się podniecają na widok czesia, i tylko z jego powodu lubią ten tak zwany serial.

ocenił(a) serial na 8
HiLaRy_DuFf_5

Nieee... Ja osobiście "Włatców" jakoś nie potrafię znieść dłużej niż 5 minut. Nie bawi mnie, nie interesuje, nie wciąga. 'South Park' z kolei czasem przegina, ale przynajmniej potrafi mnie rozśmieszyć ;)

HiLaRy_DuFf_5

Czy Ty człowieku wiesz co Ty mówisz, ideału nie da si e podrobić , a myślisz na kim albo na czym wzorowali się twórcy Włatców?? Na Southparku właśnie. Włątcy mieli kilka niezłych odcinków z początku a potem jeden wielki shit, southpark zszedł na psy o wiele później ale porównywanie Southparku z Włatcami Móch to nieporozumienie, bo South park jest genialny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

szatanisko_07

Ja uważam że south park wcale na psy nie zszedł. Jest genialny cały czas. Cartman ruleeez... Fuck You Guys, I am going home...

ocenił(a) serial na 9
HiLaRy_DuFf_5

"wasza sympatia dla włatcóf szajsu wzmacnia naszą wiarę" - taka luźna trawestacja kibolowskich flag

pozdro dla tych wszystkich którzy wiedzą co doobre

ocenił(a) serial na 10
bokser_Ken_Wywietrznik

Cześć.
Ja uważam, że Wlatcy Móch są dużo lepszy od South Parku. Dlaczego?

Jest to nasz Polski serail animowany. South Park jest Amerykański.
Włatcy są dużo lepiej zrobieni graficznie. We Włatcach są śmieszniejsze djalogi(Czesio bije wszelkie rekordy). Fabuła jest dużo lepsza i bardziej realistyczna(poza kilkoma odcinkami). We Włatcach pokazane jest życie polskich dzieciaków(nas Polaków). Mam nadzieje, że serail zagości w naszych telewizoracj jeszcze na bardzo długo. Jest to jesyny serail animowany zrobiony przez Polaków. Jednym słowem kocham go:)

igrek3_2

Co brales? Mam nadzieje ze to sarkazm bo osmieszasz sie ta wypowiedzia...

ocenił(a) serial na 10
voolgin

niestety nie sarkazm bo ocenil to gowno na 10/10 ;p

ocenił(a) serial na 10
rubia1b

Niektórzy po prostu lubią się cieszyć z tekstów typu "chce mi się siku..." i w tą lukę, dość dużą, rynku trafili twórcy tego shitu, jednocześnie te osoby są zbyt ograniczone, żeby zrozumieć przesłanie w South Parku i często okrutny dowcip.

ocenił(a) serial na 9
igrek3_2

ten cały igrek 23 to niestety jakiś nabojkarz wlatcuf kału, co tam, nasmarował hymnów to głowa mała

Week dude, really week

HiLaRy_DuFf_5

Włatcy móch hahahaha żal dupę ściska jak się to ogląda

ocenił(a) serial na 10
RhineHorn

Jak się ogląda zasrany South Park to żal dupe ściska. Włatcy móch byłi, są i będą zajebiści.

ocenił(a) serial na 9
igrek3_2

chłopie daj już spokój....o błagam - GDZIE TY MASZ ZABAWĘ W TEKSTACH CZESIA???????????

o wojnę powszechną i zniszczenie Włatców kału prosimy was bogi wszelakie......

ocenił(a) serial na 9
HiLaRy_DuFf_5

Tja, 'Włatcy Móch' to czysta tandeta z klozetowym humorem (co już po tytule da się zauważyć), natomiast South Park mimo iż ostry oraz fatalnie narysowany, z sezonu na sezon nabiera sensu i staje się coraz inteligentniejszą krytyką obecnych mediów, sytuacji politycznej, szeroko rozumianej mody itp. itd. Jak dla mnie to absolutna rewelacja, choć nie wszystkie odcinki trzymają wysoki poziom.

ocenił(a) serial na 7
puzzle_maniak

Na początku tekst wyglądał mi na niezłą prowokację i chyba spełnił swoją misję. 130 komentarzy stoi i po raz tysiąc setny użytkownicy porównują "South Park" do "Włatców Móch". Ludzie, dajcie spokój ! Jesteście... śmieszni. A, "South Park" rządzi !

Ultor

Trzeba ogladac south park po angielsku bez tłumaczenia żeby załapac teksty. Według mnie WM są dobrzy ale south park jest znany na calym świecie .
I tak lubie obydwa seriale.

ocenił(a) serial na 9
Matibalinski

South Park!... i wszystko jasne!! mmkay :)

ocenił(a) serial na 10
Shep

South park to shit!!! Kiedy to do was wreszcie dotrze!!!???

ocenił(a) serial na 10
igrek3_2

Go and hug a tree.

ocenił(a) serial na 9
Tcharec

mkay!!
............................
...........
...........

ocenił(a) serial na 9
igrek3_2

YGREK 32 - powiem jedno, jeśli te twoje posty to prawda a nie zabawa na poziomie nomen omen jakiegoś Czesia i takie tam
SUCK MY BALLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
bokser_Ken_Wywietrznik

Nic dodać, no może oprócz
YOU GODDAMN JEW!
;)

ocenił(a) serial na 10
puzzle_maniak

dobra sorki macie rację, ale i tak wole włatców
south park nie jesttaki zły, ale mogę mieć wybór co bardziej lubię
Zdecydowanie wole włatców

ocenił(a) serial na 9
igrek3_2

uważasz, że South Park jest do bani bo po prosty zbyt wielu rzeczy w nim nie rozumiesz, na pierwszy plan wysuwa się język, by pojąć South Park trzeba znać ten język w stopniu przyzwoitości. Większości nastolatków tego nie potrafi dlatego chwytają się dość idiotycznej alternatywy i podróbki jaką są 'Włatcy' które prostymi hasłami podbijają ich serca, czego chcieć więcej, śmieszne, głupie, bez jakiegokolwiek sensu i bez czegokolwiek co mogłoby przyciągnąć uwagę kogoś na wyższym poziomie intelektualnym.

ocenił(a) serial na 10
igrek3_2

Screw you guy, I'm goin' home...
Włatcy ssą ;d

użytkownik usunięty
HiLaRy_DuFf_5

NIE ale to NIE porównuj poloneza do lamborghini!włatcy sie wybili i dobrze dla polaków ale sp a włatcy much-wg mnie naprawde niema co porównywać.

użytkownik usunięty
HiLaRy_DuFf_5

Lepszy jest South Park choć Włatcy Móch tez jest świetne :p

ocenił(a) serial na 9

Według mnie WM nie w żaden sposób nie umywają się do SP.SP lubie szczególnie za to jak sie w nim nabijają z aktualnych wydarzeń na świecie a WM zabawny był może do 3 sezonu a później to już takie przeciąganie na siłę.