Jak dla mnie `Włatcy Móch są lepsi.! Grzana jest z CzesiA. xdd
A wy jak sądzicie.? pozdro :D
'Ja też tak sądzę! Nie oglądałam niestety South Parku, bo Angielski to dla mnie czarna magia...;_;'
Nie oglądałaś, a krytykujesz? Żałosne...
ja ogladalem i south parka i wlatcy moch
south park lepszy o 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000000000000000000000000 %
Włatcy byli w miarę z początku, potem się zrobili beznadziejni. Pierwsze 25, 30 odcinków fajne, reszta do kosza razem z autorami. Późniejsze odcinki mogą się chyba podobać dzieciom do lat 13, a potem już tylko osobom ograniczonym umysłowo, dla których brutalna przemoc i wulgaryzmy to chleb powszedni.
A SP jest bez sensu dla tych, którzy o świecie, a zwłaszcza USA nie mają zielonego pojęcia. Bo jak go niby mają wtedy zrozumieć?
No nie "ja też tak sądzę" a na jakiej podstawie jeśli można wiedzieć skoro nie oglądałeś South Park? Osobiście uważam że Włatcy Móch to tandeta, która nie potrafiła zapożyczyć niczego z doskonale przemyślanego South Park, wulgarny humor, złożeni bohaterowie, współczesny świat w krzywym zwierciadle. W South Park nie chodzi o to żeby powiedzieć w bajce ku...wa czy pokazywać litry krwi. We Włatcy Móch jedyne co mnie poruszyło to zawrotne tempo, które może równać sie jedynie z tempem rozszalałego żółwia. No sorry ale tak zamulająca bajka to przesada.
South Park jest niezaprzeczalnie lepszy niż Włatcy Móch. Ignteligentniejsze i trafniejsze gagi fajnie przemyślane robią wg mnie lepsze wrażenie. Lepsza szydera i niepowtarzalne postaci, i rodzaj humoru jaki uwielbiam. WM reprezentuje inny rodzaj humoru i tez jest niezły ale SouthPark wygrywa!
Drodzy koledzy i koleżanki polemika odnośnie wyższości wm nad SP niema jakiegokolwiek sensu. Faktem jest ze odbiór wm w Polsce jest spory, wiele osob powtarza teksty czesia czy śmieje sie z przygód postaci z tej kreskowi, jednak to ze jest jakas tam ogladalnosc to nieznaczy ze sa LEPSI Jakość rysunku w tej animacji jest tragiczna szara smutna przygnebiająca, monotona, bardzo amatorska, BIEDNA!!!, moze dlatego ze ma odzwierciedlać sytuacje i nastroje teraźniejszej polski?? w takim razie autorom sie udało. Postacie są niczym więcej jak tylko czarno białą kserówką postaci z amerykańskiego serialu, powiecie ze czesiu jest oryginalny to zaśmieje sie wam w twarz nie szczędząc śliny, ponieważ ten uwielbiany przez was trup to kenny w bardziej drastycznej formie (kenny umiera czesio nie rzyje, kenny mówi hmhmmmhmhm, czesio: dziendobry, i w ogule skąd sie wzięło dziecko zombi w klasie (może to was w tym wszystkim bawi). mamy jeszcze grubasa kujona (schemat) mógłbym tak wymieniać bez końca. jednak to nie jest ważne, jak to że każdy z odcinków nie ma żadnego przekazu są to jedynie przewijające sie slajdy z dźwiękiem po zakończeni odcinka dochodzę tylko do jednego wniosku, ze Polacy potrafią się tylko kompromitować. Zanim zaczniecie krytykować SP obejżyjcie jakiś (polecam każdy bez wyjątku odcinek)
Nie ma co gadać, ująłeś to świetnie:) No w każdym razie dla mnie serial Włatcy Móch jest zbyt szary. Każdy kto oglądał South Park, zauważa, że twórcy WM, chcieli wystylizować postaci na parodię South Park lub chociaż zamierzali stworzyć coś podobnego do SP. Ten zabieg nie wyszedł dobrze. Oczywiście każdy ma swoje poczucie humoru, dlatego nigdy nie komentuję, kiedy większość mojego otoczenia w szkole zachwala WM. Dla mnie głupim pomysłem było pokazanie Czesia bez kawałka głowy;| Po prostu w tym serialu zwykle jeden moment podaczas całego odcinka okazuje się śmieszny, to za mało... niestety polska kompromitacja.
Pozdrawiam.
Jak można do cholery uważać, ze WM są lepsi od SP tylko dlatego, ze nie znacie angielskiego? Aż przykro się to czyta...
Po pierwsze: w necie jest mnóstwo napisów do każdego odcinka z osobna!
Po drugie: WM są na żałosnym poziomie i porównywanie tego czegos do SP, który jako jedyny oferuje naprawdę niezwykle poczucie humoru, a takze wiele nawiązań do aktualnych wydarzeń i co by tu nie mówić, jest dziełem naprawde inteligentnym.
tylko i wyłącznie south park!! osoby wyżej bardzo dobrze ujęły różnicę pomiędzy SP a tą polską bajką:/ ja się podpisuje pod tym!!
Zgadzam sie z Panem 100%;).Chociaz kazdy ma prawo od swojego zdania, moje jest takie, że WM(pomimo,że to tez dobry serial) nie dorastają SP do pięt. I mała uwaga(powiedzmy) SP trzeba oglądac bez napisów, bo tłumaczenie nie oddaje w pełni(delikatnie mówiąc)tych tekstów;))
Nie ma tłumaczenia które oddaje WSZYSTKO.
Jest to nie możliwe ze względu na to, że niektóre żarty oparte są na podobieństwie dwóch wyrazów, które po przetłumaczeniu brzmią zupełnie inaczej.
Tego się nie da przetłumaczyć na PL tak, żeby było śmieszne. Właśnie dlatego lepiej oglądać po angielsku.
Jak tak patrzę na moich 9 i 12 letnich kuzynów, jak ich jarają WM i w ogóle większość ich kolegów w ich podstawówce, to jest to jednak dla mnie dość zrozumiałe, że serial jest popularny. To znaczy z zamierzenia był dla dorosłych, ale trafia głównie do dzieci. Dla dorosłych jest za nudny i za głupi, a dla dzieci akurat. Nie czarujmy się - to coś innego niż SP... we WM NIE MA ukrytej satyry, w ogóle nie jest przemyślany ten serial. Obejrzałam kiedyś z dwa odcinki, jednym z nich był taki o wycieczce klasowej, jak dzieciaki kupowały tam suweniry... Nie było tam śmiesznej ani jednej sceny, ani jednego tekstu, nic. Przeciwnie za to reagowali moi mali kuzyni, których bawił samo to jak dzieci z serialu krzyczą "suweniry!" ... Ma ktoś jeszcze wątpliwości, że ten serial jest na tragicznym poziomie? I bawi głównie małolaty z podstaówki i (jeśli w ogóle) to osoby starsze, które mało widziały...
Witam. Nie oglądałem żadnego odcinka WM w całości, więc krytykować nie będę. To, że SP wymiata wiedzą wszyscy, którzy oglądali choć z parę serii. Jak wielu z Was uważam, że absolutnie KAŻDY odcinek jest jedyny w swoim rodzaju. Chciałbym tylko sprostować jedną rzecz, która pojawiła się u niektórych użytkowników. Nie wiem jaki naprawdę jest Czesio, ale wiem jedno - Kenny jest zdecydowanie najinteligentniejszym z całej czwórki przyjaciół, a nie tylko chłopcem mamroczącym coś niezrozumiale. Przy jego biedocie, prostocie rodziców, środowisku, w którym dorasta i w dużej części absolutnie niezrozumiałych tekstach, jest to genialnie ujęty kontrast. Kenny wie wszystko na temat kobiecej anatomii, zna mnóstwo trudnych pojęć, o których reszta postaci nie ma pojęcia etc. Nie będę przytaczał odcinków, ale kto oglądał ten wie. Zwróćcie uwagę jak często chłopaki pytają Kenny'ego, gdy pojawia się nowe słowo...
Dla zainteresowanych - w sieci można znaleźć wszystkie kwestie Kenny'ego, z którymi zapoznanie się gorąco polecam.
Aaa...i ciekawostka - partie Kenny'ego Matt Stone nagrywa wypowiadając je do... swojego rękawa. :)
Pozdro.
Dokładnie! Zgadzam się z Tobą w 100%. Każdy kto ma choć trochę rozumu wie że wm to tandetna ( naprawdę i aż do bólu) kserokopia South Parku.
Pozd. dla fanów SP :)
Włatcy Móch? Co to kurna jest? Humor dla typowych matołów których śmieszy gatka czesia. Ludzie pooglądajcie South Park tam są dopiero zbity.
ja tam wole SP na WM sie zasmije 2-5 razy jak dobry odcinek i to tak 10 secund a na SP jak sie ttrafi cos w miare (odcinek z World of Warcraft) to sie potrafie konczyc przez 10 minut i przesuwac film tak ze jeden odcinek ogladam 50 minut zamaist 20 bo se powtarzam dobre szydy i txt!!elo
"SP obejżyjcie jakiś (polecam każdy bez wyjątku odcinek)"
Oj, tu bym uważał. Nie polecałbym nikomu takich wpadek jak "Jackovosaurus" czy "A Milion Little Fibers".
Ja uważam że SP jest lepszy niż Włatcy podniesieni do potęgi setnej.
SP wyśmiewa inteligentnie ludzi, popkulturę i stereotypy. A co z Włatcami? Nędzna, prymitywna, na siłę wulgarna kreskówka udająca śmieszną. Zresztą aluzji do SP jest nadto. (np. Higienistka to taki Chef)
Nie obyło się bez odcinków-wpadek jak np. Mystery of Urinal Deuce czy też Mr. Garrison's fancy a new vagina.
Z tym, że to są procenty a odcinki-wpadki włatcy to 100%.
z garrisonem to myslałem że pade ze śmiechu...on jak on i Kyle będacy murzynem....ale stary Broflovsky jako delfin.....to już było ponad miarę odporiności smiechowej, nie chodzi tu o to że ojciec został ryba bo właśnie humor a'la 90% włatców....ale kolejna bardzo inteligenta parodia pewnych kretyńskich i szkodliwych trendów- jak to bywa w SP jazda zupełnie "po bandzie" bez ograniczeń i zahamowań
A POZA TYM UWAżAM żE NAZYWANIE WM POLSKIM SOUTHPARKIEM TRZEBA ZNISZCZYć!!!!
Jak dla mnie "A million little fibres" bardzo dobry...Jeden z moich ulubionych;)
Ufff...na szczescie widze, ze zdecydowana wiekszosc woli jednak SP niz WM i to ogromnie cieszy, gdyz wedlug mnie rowniez "Włatcy Móch" to bardzo przecietny, zeby nie powiedziec po prostu slaby produkt
South Park - pewne 10/10 !!
Włatcy Móch - gora 2+/10 - Najbardziej drazniace sa glosy wszystkich postaci
Nie ma co porownywac - South Park jest kilkadziesiat poziomow wyzej
"Screw you guys...I'm going home" ;]
nawet kartki swiateczne tj jezus vs frosty i jezus vs santa byly o wiele lepsze :D
ogladanie wm to strata czasu. sp jest najlepszy a wm to jego niskobudżetowa podróbka.
Nie wiem jak można porównywać SP do WM , WM to sciąga po SP !! Tak samo jak ktoś pisze ,że nie oglądał SP ale WM jest lepsze, no ludzie zastanówcie się co wy piszecie :|
Ja wolę South Park, ale Włatcy Móch też są spox ;) Ogólnie i tak od tych dwóch seriali moim zdaniem lepszy jest "Drawn Together" xDD
WM to beznadziejny i tandetny polski plagiat miasteczka SP. SP smieszy na kazdym kroku nawiazujac do amerykanskiej i nie tylko kultury, do ktorej nam niestety w Polsce coraz blizej. Dowcipy we WM nie reprezentuja soba raczej wysokiego poziomu. No ale coz to tylko moje zdanie a gusta sa rozne i nie nalezy o nich dyskutowac...
South Park to serial którego potęga nie tkwi w wulgaryzmach a w satyrze i sposobach jaki serial obśmiewa stereotypy czy codzienność.
Władcy (nie będę pisał z błędem bo mnie ta gramatyka żenuje) skopiowali po prostu schemat ?O! Czterech chłopców i dużo wulgarnego humoru? i wyszło im coś po prostu mało zjadliwego.
Jako iż nie mam w zwyczaju krytykować coś nim tego nie obejrzę (w przeciwieństwie do PEWNYCH osób) to obejrzałem jakieś cztery odcinki Władców Much i jestem po prostu zniesmaczony brakiem oryginalności jak i bezsensownym używaniem wulgaryzmów. Głosy drażniące a kreska bolesna dla oka.
Warto dodać iż w SP nigdy nie ma po prostu ?O! W tym odcinku naśmiewamy się z Żydów? albo ?O! A w tym obśmiejemy murzynów? tylko jak już robią o czymś satyrę starają się coś przez to przesłać i zaprezentować swoje poglądy. Niektóre odcinki są wręcz przemawiające? A WM to tylko żart o sikaniu, za żartem o sraniu? Postać Czesia niby prezentuje się lepiej od reszty ale jednak nie bawi mnie specjalnie [on się prezentuje dobrze tylko przez 2 minuty, potem jego ciągłe ?Czesiu chce siusiu? ect. robi się męczące]
Najbardziej mnie dziwi pewien upór? Upór z jakim osoby broniące tego serialu mówią iż nie jest do SP podobny. Gusta są różne i szanuję zdanie osób które to bawi a nawet uważają iż serial ten lepszy od SP? Tylko niech nie trują że podobieństwa nie widać skoro aż bije!
Także ludzie ? jak wam się Władcy podobają to powodu do wstydu nie ma ale na litość boską nie wmawiajcie że to na South Parku bazowane było bo to jakby zarzucać że Polska ?Niania? nie ma nic wspólnego z Amerykańską...
Oczywiście, że South Park :D Widziałem kilka odcinków "Włatcy Móch" i nie podobały mi się:/ South Park wymiata:)))
Kocham was ludzie jak czytam takie wypowiedzi. South Park rządzi:D:D:D:D nie dawno czytałem że ma być kolejne 4 sezony wiec pośmiejemy sie jeszcze z Cartmana i reszty chłopaków zwłaszcza ze 11 jeszcze nie jest skońćzony, tylko jednego twórcom nie mogę wybaczyć,<spoiler> uśmiercenie Chefa to był cios ponizej pasa bo cholerka lubiłem tą postać, zresztą kto nie lubił Chefa:D:D
Pozdro wszystkim fanom SP, a WM oglądam jedynie z cekawości i to na komórce jak w podróży jestem lub gdzieś się nudze <lol>
To nie była decyzja Matta i Treya żeby uśmiercić Chefa , to Isaac Hayes który podkłada głos pod Chefa zdecydował się odejść z serialu ponieważ M&T zaczęli naśmiewać się z Scjentologów , do których Hayes zaczął uczęszczać . Tak więc kij mu w oko .
ps. a szkoda bo też bardzo lubiłem Szefa ... :(
Poza tym Chef jakiś czas temu zginął w wypadku samochodowym, także twórcy SP raczej nie będą kontynuować wątku Darth Chefa (gdy wyszedł odcinek z DC, to Hayes jeszcze żył). Ironia ironią, ale do pewnego stopnia. Gdyby teraz się z niego naśmiewali, to prawdopodobnie by już przegięli.
SOUTH PARK GORA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dla mnie South Park. Moim zdaniem wielu podobają się bardziej Wlatcy móch ponieważ:
Większość fanów WM to dzieci poniżej 11 lat co biegają i drą się idiotycznym głosem Czesia .
Wm jest po polsku.
WM jest po prostu głupie , a niektórzy lubią to co głupie :) - bez obrazy dla fanów.
WM ujdą ale SP roX bardziej:)
Siła SP tkwi właśnie w tym że oni wyśmiewają coś (parodia) a WM to raczej 4 chłopców i bluzgi (były dobre odcinki) w których coś parodiwali ale to za mało.
Jak dla mnie to WM ssą :] Wolę SP, lepsze i w ogóle... I popieram że nie ma sensu się wypowiadać jak się nie oglądało SP :]
South Park. Jakości animacji SP i WM nie ma co porównywać gdyż SP ma zdecydowanie większy budżet. Główną zaletą SP jest to, ze twórcy w większości odcinków starają sie zmusić widza to pewnych przemysleń(religijnych, etycznych czy politycznych), czego brakuje w innych kreskówkach, takich jak The Simpsons, Family Guy, o Włatcach nie wspominając. SP ostatnio znacznie "ewoluował", o ile pamiętam odcinki sezonów 1-3 były dość głupawe, nie poruszały drażliwych tematów, a raczej wyśmiewały co niektóre osobistości(np. Barbare Streisand) i zawierały dużo wulgarnych żartów, bardzo lubiłem tamten South Park, jednak jeszcze bardziej lubię ostatnie sezony(8-11), które przekazują światopogląd Matt'a i Tray'a(twórców SP) i poruszają takie tematy jak eutanazja, scjentologia, ateizm czy terroryzm. Co do Włatców to warto pogratulować twórcom gdyż jak widać serial ma calkiem dobrą ogladalnosc, widocznie czegos takiego brakowalo w Polskiej TV, lecz SP to zupelnie inna liga.