PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
anahilali93

Dorosły facet a takie głupoty robi, jak można nie pić tyle czasu. Rozumiem na 24 godz odmówić sobie jedzenia ale pić zawsze trzeba! Cos mi się wydaje, że Tomas ma w sobie tyle poczucia winy, że chce za wszelką cenę być dobrym księdzem by "odpokutowac". Ale w tym odc jego metody były iście średniowieczne ;) I fakt, bardzo to było wzruszające jak ją zatrzymał. Ponoć dzieci zawsze w chorobie bardziej łakną towarzystwa osoby, do której sa najbardziej przywiązane. Widocznie z facetami jest tak samo :D

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Jednak musieli wpleść również jakieś nielogiczne zachowanie do serialu. Poza tym gdyby pił nie zachorowałby i nie byłby ostatniej sceny ;)

Nie bez powodu mówi się czasami że facet to takie duże dziecko ;)

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

Mnie za to strasznie podobała się scena jak Tomas się modli, a w tle leci "Jurame", jakoś tak złapało mnie to za serce, piosenka idealnie dobrana do momentu, nie wiem dlaczego, ale tak się wzruszyłam, że o mało co a puściłabym łezkę <3
Oczywiście scena przy grobie i końcowa też super. Podoba mi się to, że wszystkie te sceny są tak życiowe, że facet może płakać, chorować, a nie tylko być wiecznym wymuskanym macho :D

ocenił(a) serial na 9
goodmaggie

Te piosenki stwarzają jak dla mnie magiczny klimat w tym serialu, są cudowne.

Haha jeżeli nie licząc że ksiądz zakochał w dziewczynie udającej nowicjuszkę a ona w nim to całkiem życiowe :D Ale tak serio to masz całkowitą rację, nie lubię wiecznie wymuskanych macho :)

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

W prawdziwym życiu też takie sytuacje się zdarzają, osobiście znam jedną, no może ksiądz nie zakochał się w nowicjuszce, ale zrezygnował z kapłaństwa, więc tym bardziej są życiowe :D

A tak poza tym nie wiem jak wam, ale mi to jest żal tej Evy niby taka lalunia i próbuje pozować na osobę bez uczuć, a tak naprawdę według mnie jest biedna. Bo najpierw zakochała się w Tomasie, który zostawił ją dla Boga, przez co na pewno bardzo cierpiała bo jak na moje oko to nadal go kocha. A teraz gdy jakoś zdołała się pozbierać to trafiła na Maximo, który ją zdradza i oszukuje. Sądzę, że gdy dowie się o ciąży sekretarki może to być dla niej cios bo niby ma tą wrodzoną wredote, ale jakieś uczucia też ma (choćby to jak zareagowała gdy do klasztoru podrzucili dziecko) :D

ocenił(a) serial na 9
goodmaggie

Bardzo podobnie pisałam o Evie w tamtym tygodniu :) Również uważam że jest biedna i jest mi jej żal bardzo często. Ciosem dla niej będzie napewno gdy dowie się że Tomas zakochał się w Espe. Ją porzucił choć podobno ją kochał i wybrał Boga a jednak pokochał inną kobietę.

strawberry_fields_fv

Chętnie bym komentowała ale nie mam kiedy oglądać. A żałuję bardzo. Za to wy piszcie o wrażeniach, , przynajmniej jest co poczytać jak wchodzę na fw

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

No Ja też nie mam jak komentować.

Jestem do tyłu z odcinkiem :-D

sloneczkO_1

Ciesz się że z tylko jednym jesteś do tyłu. Ja mam cały tydzień do nadrobienia ;)

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Ojoj.
Życie Cię wciaglo na maksa :-D

madzik_867

To wszystko tłumaczy. To nadrabiajcie dziewczyny ;-)

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Takie jest życie ha ha.

Jutro powinnam juz być na żywo

sloneczkO_1

Ja w środę i czwartek powinnam być na żywo. Jeśli to się uda na pewno będę komentować

strawberry_fields_fv

Robimy co możemy żeby być na bieżąco ;)

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Dokładnie.
Ja cały dzień miałam czas a akurat o 15 musiałam wyjść z domu ha ha

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

No to widzę że nie tylko ja straciłam odcinek. :D niestety ale śmierć Hurrem przeważyła i musiałam z wielkim bólem udostępnić czas antenowy matce.

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

No i tak bywa ha ha

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

No ale właśnie nadrobiłam. I jestem zadowolona, odc.mega. ;))

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Co tak cicho dziś? :D Bardzo podobał mi się dziesiejszy odcinek, zresztą jak każdy :D końcówka bardzoo fajna, a ta piosenka śliczna :D

ocenił(a) serial na 9
sylwiaaa_filmweb

Ja dopiero będę oglądać jak będzie dodany w internecie lub jutro powtórkę w tv :/

ocenił(a) serial na 10
sylwiaaa_filmweb

Tomas trochę się wkurzył na Esperanza i jej nagadal i siebie w mieszkaniu :) Ale na spowiedzi powiedziała że ktoś inny jest w jej sercu ale wiadomo że mu nie powie że to on zajmuje to miejsce,tylko pewnie wymyśli że Bóg :)piosenka cudna :)

ocenił(a) serial na 7
sylwiaaa_filmweb

Siemka.

Mnie sie podobał odcinek,ale nie mialam mozliwości komentowania na żywo.

Tomas jaki zazdrosny o Espe.

Po przeczytaniu smsa od Miguela aż iskry mu z oczu leciały :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

No strasznie zazdrosny, jak zobaczył tego smsa to od razu ta złość i zazdrość w oczach, mówi że to źle wpłynie na klasztor a tak na prawdę to źle wpływa na niego :D

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

Dokładnie :D

anahilali93

Oj widać ze ojczulek juz na maksa sie zakochal... w ostatniej scenie jak sobie patrzyli w oczy..mmm.. :) a tak poza Espe i Tomasem to Genovefa znowu nieźle namieszala :D fajnie ze chociaz troszke uchylili tajemnicy jak Belatrix dostala sie do klasztoru..

ocenił(a) serial na 7
eMka_Martini

No Genowefe znowu poniosła fantazja.

Biedna Beatriz.
Chłopak ją porzucił,pobili ja.
Ja lubie jej postac.

ocenił(a) serial na 10
anahilali93

widać, że był zazdrosny ! Tomas probouje to wypierać wg mnie ale średnio mu sie udaje :P przyznam szczerze, ze nie ogladalam pierwszych odcinkow, mysle co to za beznadziejny serial z jaaks zakonnica lae jak poogladalam jeden odcinek to sie wkrecilam na maksa. Dawno nie ogladalam tak swietnego serialu !

ocenił(a) serial na 10
ewela_129

Masz rację to jest najlepsza telenowela jaka w życiu oglądałam, a było tego sporo :) Esperanza i Thomas sa super zakochani w sobie, poza tym inne postaci też są fajne i mają swoją historię a nie robią tylko za tło :)

ocenił(a) serial na 7
anahilali93

ja tez sie zgadzam,ze telka jest super.

Dokładnie.
Tu każdy ma swoja historię :D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Moja babcia jakby zobaczyła co oglądami i że kibicuje związkowi zakonnicy i księdza to by mi żyć nie dała :D :D

ocenił(a) serial na 7
goodmaggie

Ha ha

Tak się w życiu zdarza.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Mam taki problem teraz, że jak idę do kościoła to jestem zawiedziona bo żaden z księży nie jest przystojniaczkiem i nie ma na kim oka zawiesić ;/ Zachciało mi się serialu o przystojnym księdzu :D

ocenił(a) serial na 7
goodmaggie

Ha ha ha
Dobra jesteś :D

ocenił(a) serial na 9
goodmaggie

Hahaha skąd ja to znam :D

Jak będą Światowe Dni Młodzieży to się ich zjedzie sporo i obstawiam że będzie na czym oko zawiesić :D

ocenił(a) serial na 10
goodmaggie

Mam ten sam problem z babcią co Ty :D

sloneczkO_1

nooo, sam mu się ten sms otworzył, przypadkiem xD aha aha :P

ocenił(a) serial na 7
jasmin35

Ha ha

Ciekawski :D

ocenił(a) serial na 9
jasmin35

Ojczulek coraz bardziej kłamie. ;) Espe nieźle zbałamuciła Tomasa a to dopiero początek serialu. :)

Biedrona112233

jeszcze trochę, a będą gorsi niż banda Genowefy :D śmiać mi się chce jak widzę sfochowanego Tomasa, uroczy :D

ocenił(a) serial na 7
jasmin35

Dokładnie ha ha

Fajnie się złości :D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Niby jest zły ale jakoś mu to nie wychodzi bo chwilę później już jest ok. :) To tak jak by liczył do 10 i zluzował. On nie potrafi się na nią gniewać tylko robi to specjalnie żeby zobaczyć co Esperanza jest w stanie zrobić żeby się nie wkurzał na nią. Jak dzieci normalnie. :D

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Takie duże dzieci ha ha

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Nadrobiłam 20 odcinek .

Wzruszajaca scena na cmentarzu.

Sledził ja jak sie spotkała z Migelem.
Nawet do niej zadzwonił.
Zazdrośnik :D

Jak sciemniał Evie : " jestem tu w sprawach zakonu i samochód mi się zepsuł " ha ha akurat

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

księżulek się wyrabia w kłamaniu ostatnio ściemniał, że złapał gumę, wczoraj o zepsutym samochodzie, a dziś, że wcale SMS-a nie przeczytał. Codziennie ma się z czego spowiadać :P

sloneczkO_1

mało co zeza nie dostał biedny :D

ocenił(a) serial na 7
jasmin35

Smiac mi sie chciało jak powiedział Evie ,ze pomoc bedzie za 3 godziny , a ona na to to włącz muzyke poczekam ha ha

A potem,ze moze sie przeciagnac do 5 h ha ha

Nieźle go wzieło , ale z ta kara to przecholował.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Dobrze że nos mu się nie wydłuża od tego klamania. :D

ocenił(a) serial na 7
Biedrona112233

Dokładnie :D

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

Wczoraj oglądałam odcinek 21 w oryginale i tam po kłótni Espe i Tomiego gdy Lola leży na łóżku i dostaje sms w tle słychać piosenkę "sere", a w wersji dzisiejszej z TV jest jakaś beznadziejna melodia ;// Zastanawiam się dlaczego to zmienili, zwróciłam na to uwagę bo piosenka "sere" jest bardzo ładna i zapada w pamięć gdy się ją raz usłyszy :P

ocenił(a) serial na 9
goodmaggie

Piosenka jest cudna, cały czas jej słucham na tel. :p widziałam odc.w oryginale ale nawet nie zauważyłam że inna melodia się pojawiła. Aż z ciekawości jeszcze raz zobacze jutro, dzięki za info. ;)