Dlaczego? Wiele źródeł (mniej lub bardziej wiarygodnych) podaje, że Gein czytał komiksy i gazety o zbrodniarzach nazistowskich, a sam posiadał kilka materiałów o Ilse Koch.
Przesłuchałem sporo podcastów o tym psycholu i to nie tylko polskich i nigdzie nie było o tym nawet wzmianki.
Poza tym to się zupełnie nie spina. Mamy mniej więcej rok 1944 bo wtedy też zginął jego brat i teraz na wydupiu w USA gdzie w świadomości ludzi to co się działo w obozach zagłady to jakiś fake, sprawa Ilse Koch jeszcze nie wyszła bo przecież niemcy aresztowali ją tylko za korupcję mamy jakieś komiksy o Ilse, komiksy które zgodnie ze źródłami historycznymi nie istniały... Słabo to się broni.
Pierwszy proces Ilse Koch w sprawie zbrodni nazistowskich był w 1947 więc niedługo po śmierci Henriego. Komiksów może i nie było ale to co robiła Ilse w Bunchewaldzie nie było wiedza tajemna, tym bardziej że obóz został wyzwolony przez armię amerykańską.
A najlepsze jest to, że gejflixowa Ilse to super laska chociaż w rzeczywistości była raczej harpaganem... Najgorsze, że nie mogli obsadzić w roli Ilse ani Eda czarnych bo to w końcu morderca i zbrodniarka wojenna więc się nie godzi żeby czarni grali złych...
Zdradzisz co w tym jest najlepszego? Dwa pierwsze sezony opowiadały prawdziwą, może trochę podkręconą historię. Ten sezon to jakiś bełkot, postać przedstawiona w serialu nie ma nic wspólnego z Geinem. Jaka żona? Jaka akcja z opiekunką i dziećmi? Do tego jakieś przeskoki z psychozą, oczywiście robią niego jakiegoś transa albo pedała a nie taka była geneza jego zachowań. Getin normalnie pracował, był złotą rączka i funkcjonował w społeczności
Co za absurd. Wystarczy trochę poczytać i oglądać ze zrozumieniem.
Gein nie miał żony, w serialu również jej nie ma. Podczas śledztwa była dziewczyna która uważała że była z Geinem w związku.
Gein pilnował dzieci, a opiekunka była prawdopobnie jedna z jego ofiar której mu nie udowodniono. A co do transwestyzmu, było gorzej niż tylko bielizna.
Nadal Dahmer najlepszy.. Tu jest przekombinowane. A i Ed Gein... był zwykłym prostakiem z zaburzeniami. Trudno wykrzesać z niego coś sensownego (w "")
A jak wpadłeś na na taką genialną myśl?
Potrafisz coś merytorycznie?
Jestem na 8 odcinku - na początku było ok.
ale teraz jest coraz bardziej przekombinowany
Musisz aplikować do Hollywood na reżysera lub wyżej, chłopie co cię ogranicza?
ale masz jakieś argumenty, czy tylko ad personam będziesz jechał?
Bo szkoda mi czasu na internetowych kre...w
Tak myślałem. Brak argumentów. Pusto we łbie.
ile masz lat? 13?
Tym bardziej szkoda mi czasu na 13 letniego kre...a