PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118763}

Morderstwa w Midsomer

Midsomer Murders
1997 -
7,7 3,8 tys. ocen
7,7 10 1 3806
7,5 4 krytyków
Morderstwa w Midsomer
powrót do forum serialu Morderstwa w Midsomer

Sto odcinków "Morderstw" za nami. Moja ulubiona brytyjska społeczność znów straciła kilku członków... Przez te wszystkie lata gwałtowną śmiercią zginęło zapewne z pół tysiąca osób.

W odcinku jubileuszowym wróciliśmy do miejsca, gdzie "Midsomer Murders" się zaczęły: Badger's Drift. Morderca się postarał i wymyślał wciąż nowe metody pozbawienia swoich wrogów życia. Dostaliśmy też ciekawy wątek kopenhaski, nawiązujący do duńskiego "The Killing". Czy to oznacza, że policjanci z Causton wychyną poza granice Midsomer? Mam nadzieję, że nie, bo jednak o uroku serialu decyduje jego nieco klaustrofobiczna atmosfera zamkniętej społeczności.

Nowy inspektor już nie jest taki nowy i coraz łatwiej się do niego przyzwyczaić. Nowy sierżant natomiast kupił mnie od pierwszego pojawienia się na ekranie. Wreszcie ktoś, kto stanowi prawdziwą podporę dla Barnaby'ego. W najbliższym czasie, gdy szef będzie zajęty sprawami rodzinnymi, młody DS będzie miał szansę wykazać się i mam wrażenie, że może to być wejście smoka :-)

Setny odcinek dowiódł, że serial ma ciągle coś nowego do pokazania. I wcale nie myślę tu o Betty B. :-)