PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118763}

Morderstwa w Midsomer

Midsomer Murders
1997 -
7,7 3,8 tys. ocen
7,7 10 1 3806
7,5 4 krytyków
Morderstwa w Midsomer
powrót do forum serialu Morderstwa w Midsomer

Witam :) Tak jak wy uwielbiam ten serial :))) Niestety nie mam moliwosci nagrywania go z telewizji, wiec szukam w Internecie. Mam juz sporo odcinkow, ale niestety w oryginale. Nigdzie nie moge znalezc wersji z polskim lektorem (niestety impossible :((. Nie moge tez znalezc napisow (nawet po angielsku, co w zasadzie by mnie urzadzalo, bo zawsze to lepiej niz lapac tekst ze sluchu) :(( Moze ktos z Was moglby mi w jakis sposob pomoc, tzn moze ma ktos dojscie do np. napisow? Lub ma ktos jakis pomysl jak znalezc cos, co mogloby mi pomoc? ...Cokolwiek...
Pozdrawiam i z gory dziekuje za wszelkie informacje.
magdak

magdak86

Witam :) ja także chciałbym się przyłączyć do prośby o napisy .Mogą być nawet eng,bo nawet takich nie potrafie znaleść.

ocenił(a) serial na 9
shihan

ja zamierzam nagrywać z hallmarku na dvd. chciałabym mieć listę wszystkich nakręconych odcinków, czy ktos ma?? będę baaaardzo wdzięczna

Varia_2

Mogę podać ,póki co listę odcinków,które pojawiły się na dvd:

1. Zabójstwa w Badger?s Drift (The Killings at Badgers Drift)
18.IX.07

2. Zapisane krwią (Written in Blood)
18.IX.07

3. Śmierć na scenie (Death of a Hollow Man)
18.IX.07

4. Wierna do śmierci (Faithful unto Death)
29 X 2007

5. Śmierć w przebraniu (Death in Disguise)
29 X 2007

6. Cień śmierci (Death's Shadow)
29 X 2007

7. Las Dusiciela (Strangler's Wood)
19 XI 2007

8. Wyda was krew (Blood Will Out)
19 XI 2007

9. Cień zza grobu (Beyond the Grave)
19 XI 2007

ocenił(a) serial na 10
shihan

A wkrótce kolejne dziewięć: http://midsomer.blox.pl/2008/03/Kolejne-dziewiec-odcinkow.html

Varia_2

Witam :)

Wystarczy zajrzec do Wikipedii. I prosze - wszystko jest:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Midsomer_Murders_episodes

Jest to lista wszystkich nakreconych odcinkow - nie wszystkie z nich zostaly wyemitowane. Jak widac skonczylo sie na "Picture of Innocence", odcinku o klubie fotograficznym, ktory mozna bylo obejrzec u nas w Polsce tydzien temu :)

Pozdrawiam serdecznie fanke Midsomer! :)

magdak86

Przepraszam za post pod postem, ale znalazlam bardziej aktualna liste niz na Wikipedii... ostatni wyemitowany u nas odcinek to "They Seek Him Here" o tym rezyserze, ktory zginal na gilotynie na planie filmowym ;) A juz w niedziele ostatni odcinek dziesiatej serii - "Smierc w bombonierce". A to link do aktualnej listy:

http://www.geocities.com/televisioncity/satellite/9476/mainepisodeguide.htm

Pozdrawiam jeszcze raz! :)

Varia_2

Chciałam się zapytać czy nagrywasz te odcinki? Szczerze mówiąc fajnie by było gdybyś je pożniej udostępniła albo coś :) Sciagalm już kiedys w oryginalnej wersji, ale ten angielski akcent mnie dobija i kompletnie nic nie rozumiem ;/

Kasia_30

Nie, nie nagrywam... Juz nie musze - kupuje na dvd ;) A tam do wyboru wersja oryginalna (ze wspanialym brytyjskim akcentem ;)), wersja z lektorem lub z napisami. Wszystko jest :)

magdak86

Witam!Jak będzie jakiegos odcinka brakowało to mogę pomóc - posiadam wszystkie.MMfan

magdak86

a może byś mogła jeden odcinek zripować dla zachęty? albo chociaż same napisy... bardzo bym prosiła :) Może inni wtedy by też zaczęli. Żałuje, że serial nie jest wydawany jako kolekcja z gazeta, bo zawsze to by taniej wyszło...

Kasia_30

Witam!Mogę wysłać nagrany odcinek na DVD ale który jest poszukiwany?.

Lech_10

Żaden konkretny, a więc może być początek, czyli pilot - The Killings at Badger's Drift, nie oglądałam jeszcze, w ogóle wielkie dzięki :)

Kasia_30

nigdy nie próbowałam ripować, ale jakby co to daj znać - spróbuję :)
...czego się nie robi dla Midsomer... ;)
pozdrawiam!

magdak86

Hehe ja też nie, ale może w necie znajdzie się instrukcje :D

Lech_10

Witam, proszę o informację, czy ta propozycja jest aktualna? Nagrywałem serial z Hallmarku, ale niestety część skasowałem i zostało mi tylko ok. 20 odcinków, chętnie bym uzupełnił. Odpowiedź na: zmurawski@yahoo.pl

zmurawski

Hej, może to głupie pytanie, ale jak się nagrywa midsomer z Hallmarku?

ocenił(a) serial na 9
Kasia_30

Hej!
Tak jak Wy uwielbiam ten serial i właśnie sobie nagrywam z Hallmarku