Nie mogę w to uwierzyć jak zniszczyli stare, dobre kucyki pony do których miałam tak
olbrzymi sentyment związany z dzieciństwem. Tyle w temacie
ja ciebie rozumiem ze kucyki dawne byly cudowne bo sam sie na tamtych generacjach wychowalem ale czemu dales 2 :( nie mogles dac wyzej np 7 albo 8 :( jesli ci zalezy na animacji mlp to dawaj wyzszze oceny :( ja daje 10 bo to arcydzielo jest
Dlatego, że to już jest całkowicie inna bajka. Inne postacie, muzyka, nie mówiąc już o tym jak wyglądają te kucyki, nie ma już tej magii. Z resztą wiele starych bajek zostało w ten sposób ''ulepszonych'' smerfy, myszka miki, kubuś puchatek. itd. To mam namyśli, i nie tylko
http://www.google.pl/imgres?q=nowe+bajki+demotywatory&um=1&hl=pl&biw=1366&bih=70 4&tbm=isch&tbnid=kyjOx_L4bQDDFM:&imgrefurl=http://humor.pl/demotywatory/48800-po prawione_bajki&docid=LUkQG7vNHzGYrM&imgurl=http://humor.pl/system/application/re sources/images/2011-05-20/PvdkoVpCMg7WJV8rSwPArl2Tk.jpg&w=700&h=855&ei=meIKT-nnL ZGjsgaXhaCDDw&zoom=1&iact=hc&vpx=342&vpy=317&dur=1972&hovh=248&hovw=203&tx=111&t y=127&sig=109101295738245512456&page=7&tbnh=144&tbnw=115&start=122&ndsp=21&ved=1 t:429,r:15,s:122
Nigdy nie zrozumiem takich komentarzy... Skoro dał/a 2, to niech ta już będzie, a nie, że "skoro popularna produkcja, to powinno się podwyższać, bo fani się obrażą". To tak samo denerwujące, jak komentarz pewnego użytkownika w "Bambim". Najpierw obraża, obraża, że "bez fabuły, nuda, nic się nie dzieje", a potem daje ocenę 5, bo "to popularna produkcja Disneya". I gdzie tutaj jakikolwiek sens?
Andrzej sluchaj My little pony Friendship is magic nie jest byle jaka produkcja .. jest produkcja kompletna ktora kochaja miliardy ludzi po tym jak zmienila swa strukture fabularna animacyjna a dodala strukture komedii i poniekad moralnosci i wspanialosci co czyni ja jedna z najlepszych produkcji stulecia co do bajek Disneya to trzeba miec ogromny szacunek bo to kanon kulturowy Krol lew Pokahontas Bambi mustang z dzikiej doliny to sa animacje wielu milinow ludzi ktorzy sie na tym wychowali .. a tworzenie animacji typu Adventure time jest po prostu zalosne ktore wogle nie ma sensu wprowadzanie jakis neologizmow ktore sa sztuczne itp to nie jest dobre dla animacji
Właściwie, to czemu wspomniałaś o Adventure Time, skoro nawet nie miałem zamiaru o tym tutaj pisać?
Wiem, żę jesteś mężczyzną, tylko to taka literówka (wiem przecież, że dziewczyny tego serialu nie oglądają, tylko mężczyźni).
no to musze cie niestety zmartwic bo ten film ogladaja dziewczyny jak i mezczyczni . w sumie to ten film oglada caly swiat :)
Pozwolę sobie wyjaśnić, o co chodzi.
Ja pisałem o zmuszaniu przez tego całego Marcina innego użytkownika do podniesienia oceny tylko ze względu na popularność serialu. Przecież taka manipulacja jest wstrętna! Jakby już nie można było źle ocenić, tylko już karzą podnosić ocenę absurdalnie wysoko. Nie każdemu się dogodzi, ale takie manipulowanie kimś jak powyższy użytkownik zwyczajnie źle świadczy o osobie. Wracając do tematu pisałem właśnie o nieobiektywności i przytoczyłem ją przykładem. Zaś Ty zamiast napisać na temat, przytoczyłeś po raz setny formułkę, że "Kucyki są the best", dodałeś coś o Disneyu, bo przytoczony przykład był właśnie jego produkcją i jeszcze całkowicie niedorzeczne zdanie, że AT to ścierwo. Czy naprawdę tak trudno napisać coś na temat, a nie bez przemyślenia po raz setny pisać, że MLP jest najlepsze, a Pora na przygodę to wygłup? Zwłaszcza, że tylko Ty wspomniałaś o tym serialu AT, bo nikogo on nie obchodził...
nie widziales na profilu AT ze ja podalem powody dlaczego ta animacja jest taka a ta druga taka?? podalem wiec moja recenzja byla potwierdzeniem tezy ze MLP jest o wiele lepsze niz AT i tak jest pogodz sie z tym
Jedyna rzecz, której się czepiam, to zbaczanie przez Ciebie od tematu. Ja o 1, a Ty o czym zupełnie innym...
nie zbaczam z zadnego tematu odpowiadam pytaniem na pytanie a to ze mlp jest wysoko w rankingu niz pora na przygode to tylko swiadczy o obiektywnosci ocen ludzi ktorzy cenia mlp a AT uwazaja za animacje ktora nic nie wnosi do kanonu tego gatunku
Co tyś się człowieku uczepił tego serialu? Co mnie obchodzi jakieś Adventure Time, skoro ja piszę o nieobiektywnych ocenach?
Czy do Ciebie naprawdę nie dociera, że nikogo nie obchodzi tu jakieś AT? To jest strona o MLP i nie ma sensu bez powodu prowokować tu wpisy dotyczące czegoś kompletnie nie na temat!
ja wiem ze to jest strona o MLP ale to ty zaczeles te wpisy na tej stronie .. ja na tej stronie pisze z innymi o fenomenie tego serialu a ty wypisujesz tutaj jakies dewagacje mowilem juz raz ocenilem AT na jeden nie chce do tego wracac a to ze inni oceniaja to tez na jeden to nie moja wina ja swoja ocene podalem i jej nie zmienie a MLP zasluguje na wyzsze miejsce niz ma chociaz dla mnie MLP zawsze bedzie animacja spelnioną i najcudowniejsza
Co ty w ogóle pijesz? Nie chcesz wracać do AT, a cały czas prowokujesz rozmowy o tym! Poza tym, to nie jest Blog do "rozmów o fenomenie tego serialu", tylko oficjalna strona internetowa, na której daje się oceny. Założycielka tematu też dała ocenę, a to, że jest ona negatywna, to nie powód do tych ataków osobistych. Ja sprzeciwiam się zmuszaniu do podnoszenia ocen w swoim komentarzu, a ty mi piszesz o jakiś Porach na Przygody, co mi w ogóle wisi i powiewa! Dlaczego myślisz, że mnie obchodzi pozycja rankingowa tejże kreskówki, która nie ma nic wspólnego z MLP!?
ja nikogo nie zmuszam tylko mowie ... ocenianie bez podania powodu jest hate 'owaniem .. a filmweb to co to za strona ma byc mi powiedz jak nie rozmowy na temat ulubionego serialu czy filmu po drugie Blog ma inne walory polecam Encyklopedie PWN albo internet GOOGLE ... a pozycja rankingowa obchodzi cie bo na tamtej stronie czytam wiele komentarzy typu "czy to jest atak bronies na AT " itp ty odpowiedziales tak ... to ja ci uswiadomie ze to nie jest zaden Atak Bronies na zaden film
a kolejna rzecza ktora chce cie uswiadomic to to ze ja rozumiem Amary opisala ze bardziej jej sprzyjaja starsze generacje mlp ja to rozumiem bo sam bardzo lubie stare wersje a ta ktora teraz jest jest poprostu stworzona niczym legenda powraca ... Poprostu ARCydzielo !!!!
Dobił mnie fragment "a pozycja rankingowa obchodzi cie bo na tamtej stronie czytam wiele komentarzy typu "czy to jest atak bronies na AT " itp ty odpowiedziales tak", więc napiszę na ten temat poniżej:
1. No ja nie mogę! Kim trzeba być, by oceniać czyjeś wypowiedzi (jak te moje tutaj) na podstawie tego, co ta osoba napisała zupełnie gdzie indziej (czyli w forum tego znienawidzonego serialu)?!
2. Poza tym twoje "komentarze" są chybione - To JA zadałem pytanie, "Czy to atak Bronies na ten serial?" (czyli nawet nie pisałem AT, czyli wypowiedź zupełnie chybiona), a odpowiedź "tak" dał założyciel wątku!
3. Po co zaglądasz do "Pory na przygodę", skoro tak tego nie znosisz i nie chcesz sobie o tym przypominać?
skoro jestes jednym z Haters gonna hate to daj mi i uzytkownikom tej strony spokoj i zostaw najwieksze dzielo filmowe w gatunku animacji w spokoju
Lol, jeden gorszy od drugiego ;P Sorry, że grzebię Wam w Waszej piaskownicy, ale serio - skończcie, bo ta dyskusja straciła sens już pół metra scrollowania w górę ;P
I uprzedzając następne posty:
allen123 - zgadzam się, że MLP:FiM jest arcydziełem, więc mi tego nie musisz tłumaczyć
Andrzej1995 - spokojnie, ktoś musi zakończyć, bo zaraz te okienka tak się skurczą, że filmweb error wywali ;) Niech ktoś będzie mądrzejszy i już odpuści.
ja juz wczoraj mu powiedzialem by przestal napisalem mu ze to koniec tematu i niechce do tego wracac a on sie ciagle napina moze ty mu wytlumacz bo ja nie zamierzam na tej stronie rozmawiac z tego typu ludzmi jak ten andrzej .. ja tu chce rozmawiac o MLP z ludzmi ktorzy maja do tego sentyment i pasje
Obaj się napinacie, mam nadzieję, że to już koniec. Andrzej z tego co widzę (nie czytałem całej dyskusji - mam swoje życie), nie jest żadnym hejterem, z oceną się wstrzymał. Chcecie się dalej kłócić, przejdzie na gg czy coś, bo taka dyskusja tylko rozwala forum. Zresztą cały ten topic powinien wylecieć. Tyle w tym temacie.
Byłoby mi bardzo miło, gdyby na TYM poście, dyskusja się zakończyła. Peace
Z tymi okienkami to rzeczywiście przesadziłem, ale żadnej więcej winy sobie nie zarzucam (ale pewnie i tak będzie na mnie, bo Brony zapewne będzie bronić kolegi...)
"Zresztą cały ten topic powinien wylecieć" - Dlatego, że począł się od negatywnego komentarza?
My little pony Friendship is magic nigdy nie bylo tragedia ... ten film jest wspanialy ... zrreszta paskins ma racje caly ten temat powinen wyleciec i zostac usuniety bo tylko szkodzi jednemu z najpiekniejszych filmow stulecia
Oni po prostu nie potrafią zaakceptować jakiegokolwiek innego zdania niż ich własne, zero tolerancji.
Nie wywali, jest pod tym względem "wytrzymały" do pewnego progu, potem tylko daje kolejne tabelki z postami o tej samej szerokości. Tu nie ma się więc czego bać.
"My little pony Friendship is magic nigdy nie bylo tragedia ... ten film jest wspanialy ... zrreszta paskins ma racje caly ten temat powinen wyleciec i zostac usuniety bo tylko szkodzi jednemu z najpiekniejszych filmow stulecia" - Nie ma serialu, który dogodziłby wszystkim. I takim zdecydowanie też nie jest FiM. Zawsze znajdą się przeciwnicy i usunięcie wątku z powodu negatywnego komentarza jest absurdalnym rozwiązaniem, które może doprowadzić tylko do kolejnych złych ocen (i to nawet nie o tyle za serial, co za fanów).
Tak się z niektórymi gada. Nie wie o czym pisze, ale pisze. Dobrze, że ktoś w końcu zainterweniował, bo do niektórych osób nigdy nic nie dotrze (łącznie z tym, że serialu nie oglądałem, więc nie mogę być żadnym haterem).
Cała afera polega tylko na 1 niepotrzebnie dodanym tytule i cały czas chodzi mi o wyjaśnienie, że nie należy wspominać o kreskówkach, które z tą nie mają nic wspólnego i nic nie wnoszą do dyskusji.
"Nigdy nie zrozumiem takich komentarzy... Skoro dał/a 2, to niech ta już będzie, a nie, że "skoro popularna produkcja, to powinno się podwyższać, bo fani się obrażą". To tak samo denerwujące, jak komentarz pewnego użytkownika w "Bambim". Najpierw obraża, obraża, że "bez fabuły, nuda, nic się nie dzieje", a potem daje ocenę 5, bo "to popularna produkcja Disneya". I gdzie tutaj jakikolwiek sens?" - I gdzie tu niby obraziłem kucyki, czy wspominałem o "Porze na przygodę", że wyjechałeś mi tu z takim tekstem? Właściwie, to dlaczego w ogóle to napisałeś? I dziwisz się, że cały czas Ci odpisuję, skoro cały czas chodzi mi o 1 i to samo - tenże komentarz.
Chyba żartujesz, przecież stare seriale o kucykach mogły oglądać chyba tylko najbardziej wytrzymałe, trzyletnie dziewczynki :p Poziom infantylności i wszechobecne piszczące głosiki sprawiają że absolutnie nie da się tego przełknąć. Dla mnie "Friendship" to majstersztyk, bo trafia do odbiorcy w każdym wieku - zresztą chyba nawet ogląda to więcej dorosłych niż dzieci :)
Co kto lubi, ja mam sentyment do wszystkiego co straszne, filmów, bajek, muzyki. Ja na przykład nie mogę patrzeć na te kucyki, jak moja młodsza ( 3 lata) siostra je ogląda.
Ja myślę że powinnaś na moment odrzucić uprzedzenia i spojrzeć na to spokojnym, trzeźwym okiem - wtedy może docenisz rzeczy takie jak humor, charaktery postaci, muzykę i dubbing, bo wszystkie stoją na naprawdę wysokim poziomie (a przynajmniej w pierwszym sezonie). A jeśli nie docenisz - cóż, trudno, do niczego zmuszać nie będę :)
W sumie rada niezła, może kiedyś się do tego zmuszę. Ale chyba nie rozumiesz, że właśnie ten humor, charakter postaci, muzyka i dubbing najbardziej mnie wkurza no i oczywiście cały ten wygląd ;)
No cóż, mimo wszystko polecam, zwłaszcza pierwsze dwa odcinki. Ewentualnie odcinek 11, który zawiera fantastyczną piosenkę, na podśpiewywaniu której wciąż się przyłapuję :)
ja rozumiem stara generacje kucykow pony znam G1 jako my little pony and friends G2 jako my little pony tales i G3 jako mlp ogolne i g4 ta teraz do kazdej seri mam ogromny szacunek rozumiem fenomen tej animacji na przelomie juz blisko 28 lat istnienia ( od 1984 roku powstaja filmy mlp) szanuje G1 i nie uwazam tego za tandete tylko za cos bardzo wzruszajcego i emocjonalnego tak samo mam poglad na kolejne generacje a mlp to jedyna bajka w ktorej kazdy film kazda seria kazdy odcinek jest lepszy od drugiego w innych animacjach tego nie ma