Nie mogę w to uwierzyć jak zniszczyli stare, dobre kucyki pony do których miałam tak
olbrzymi sentyment związany z dzieciństwem. Tyle w temacie
Jej się to po prostu nie podoba. Uszanuj jej zdanie i nie próbuj jej tego wciskać na siłę ;)
A ty nie wiesz kiedy odpuścić? / Nie polubię tego, niestety moje uprzedzenia są za wielkie, a szczerze mówiąc ty je tylko powiększasz, o to ci chodzi?
ogolnie powiem tak kazdy ma swoj swiatopoglad .. punkt widzenia ... tutaj nie potrzebne sa zadne insynuacje Amary ja doceniam starsze generacje ale ta ktora teraz jest faktycznie przewyzsza je podwzgledem technicznym i wznioslym My little pony friendship is magic jest animacja uniwersalna wprowadzajaca cos nowego w sfery animacji swiatowej posiada wiecej nawiazan do kultury popularnej muzyka jest robiona przez profesjonalna ekipe sama rezyserka zmienila fabule juz nie ma np czegos tzw Tea party ktore byly np wiele w G3... teraz jest wiecej akcji i to podnosi ta animacje do grona najlepszych na swiecie
Doceniam wasze argumenty, ale nie zmienię mojego poglądu o kucykach, jest to kwestia wyłącznie indywidualna i jakiekolwiek dyskusje nie maja sensu. Mój temat założyłam po to by wyrazić swoje zdanie, szczególnie ze jest jednym z niewielu tutaj negatywnych ;)
Jestem wielką wielbicielką MLP, lecz sądzę, że nawet dobry film czy serial powinien mieć i fanów i przeciwników :P
znaczy wiesz to jest zawsze :) nikomu nic nie mozna narzucac sam bardzo lubie rozmawiac o kucykach jednak boje sie o nich mowic ze swoimi przyjaciolmi boje sie ich reakcji a ludzie rozne stereotypy na ten temat maja
Ja też się bałam poruszyć kucykowy temat na forum klasy, a tu proszę. Aż 10(!) osób poza mną ogląda MLP. I okazało się, że oni też bali się reakcji. Kucyki stają się chyba tematem tabu :D
to prawda jest to zakazany temat ale wiesz jaka jest mentalnosc polski w stosunku do zachodu wszak ta animacja wlasnie stamtad przyszla stereotyp kucyki sa jak barbie hello kitty dla mnie jest abstrakcja ... MLp mowi zwlaszcza w Friendship is magic o problemach ludzkich ktore mamy na codzien potrzebach egzystencjalnych i to jest pewnego rodzaju novum .. powiem ci ze w rodzinie zrozumiala mnie tylko kuzynka i mama jesli chodzi o mlp reszta na to patrzyla tak jakbym mial chorobe jakas
Czasem czuję się jakbym była prześladowana. Po moim coming oucie w szkole jestem znana jako,,Ta debilka, co lubi kucyki'' :D . Szkoda mi jednak ludzi, którzy MLP oceniają, wcześniej nie oglądając. Np. moi znajomi kiedy się ''ujawniłam'' patrzyli na mnie przez parę dni jak na obłąkaną.
wiesz jacy sa ludzie jak zobacza to co jest rozowe kolorowe itp juz maja poglad a raczej bym powiedzial kolokwialnie klapki na oczach i czuja do tego wstret ... ogolnie sadze ze ludzie powinni zrozumiec ten fenomen jakim jest MLP wglebic sie zrozumiec pewne watki ktore bardzo sie przydaja w zyciu a nie odrazu uwazac to za oblude .. ta bajka pokazuje jak zyc :) jest obecnie chyba jedyna w XXI wieku ktora to pokazuje :) a w XX wieku byly animacje ktore uksztaltowaly spolecznosc ludzka zwlaszcza powoluje sie na krola lwa a teraz takim krolem lwem XXI wieku jest wlasnie mlp
Mordeczko współczuje ja tam wole się nie ujawniać mam...dziwną rodzinne i znajomych wiesz o czym mówię są to ograniczeni ludzie którzy nie czerpią z życia nic tylko praca dom praca dom...
Ja tam nie wiem, nie oglądałem wcześniejszych wersji tych kucyków, bo to była bajka dla dziewczyn w świetlicy w podstawówce. Tak na oko to FiM jest co najmniej 20% fajniejsze.
szkoda mi czasu. Sama piszesz, że miałaś sentyment do starych wersji związany z dzieciństwem. Ile miałaś lat, kiedy oglądałaś te stare wersje? Idę w zakład, że mniej niż 20. A cały fenomen FiM polega na tym, że podoba się widowni w wieku studenckim, pomimo tej samej co zwykle target grupy.
a słowo "oglądnij" nie istnieje.
Chodzi mi tylko o to, że nie powinno się czegoś oceniać jak się nie oglądało. Ja nową wersję kucyków oglądałam parę razy;)
http://www.filmweb.pl/serial/My+Little+Pony%3A+Friendship+Is+Magic-2010-619268/d iscussion/Muzyczna+podr%C3%B3%C5%BC+w+czasie+G1-G4%C2%A0,1950971 jak jest z tą generacją 2 ? ciągle na deviancie ktoś mnie poprawia uważając że Bon bon należy do G1....
Zgadzam się co do tego, że to tragedia i to na całej linii. A fani są najgorsi, nie potrafią nawet przyjąć krytyki, a taki allen to nawet spamuje nie tam, gdzie trzeba, a potem nie potrafi przyznać się do błędu...
Po części prawda. Bronydom to fandom, który, choć posiada sporo zalet, furią na krytykę nie ustępuje nawet weeaboo braci. Ponies = serious business. Poza tym, zacietrzewienie w tym, że serial nie jest "girly" ukazuje jak bardzo wielu fanów czuje się niepewnie w tym wszystkim.
Tak samo jak prawdą jest to, że stosunkowo wielu broniaków (nie do końca to samo co po prostu fani serialu) to osoby nieco... upośledzone społecznie. No i to, że stężenie mniejszości seksualnych jest też większe od średniej :p