PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

http://superseriale.se.pl/seriale/na-dobre-i-na-zle-odcinek-581-falkowicz-ma-dzi ecko-corka-falkowicza-w-lesnej-gorze_487053.html
Jak dla mnie to przegięcie jak okaże się ,że Andrzej ma córkę

bardzo sensownie to opisałeś, ale kto scenarzystom zabroni innych rozstrzygnięć? Adam zawsze może sam zrezygnować z Wiki zakochując się w kimś innym

użytkownik usunięty
magdanm

Tak myślałem o tej wersji że to oddanie narządów to takie podziękowanie za pomoc w życiu a jedyna opcja to właśnie Adama Wiki już nie kręci i nie rusza go z kim ona jest.Ale ciężko mi wyobrazić sobie taką sytuację Wiki i Falkowicz się obsciśkują a Adam szczerze mówi fajnie was widać razem,i widać że jesteście szczęśliwi,a na koniec do brata to wyjątkowa kobieta,nie zepsuj tego,raczej byłyby znów pociski jak przy Romie.

Pociski Adamowi to się należały jak najbardziej po tym pocałunku z Wiki...

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

pisałem że to Adam by mu pocisnął za związek z Wiki.Ale Falkowicz nawet o tym nie wie,choć musiałby być nieżle zażenowany że kiedy ratował jego kobietę ten całował się z inną.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

a gdzie znajdę to zdjęcie?

Na facebooku na stronie Wiki & Falkowicz - Fawi jest

Kinomaniaczka_95

zdjęcie jak zdjęcie, ja bym nie dorabiała do niego jakiejś ideologii, ale może niech się wypowiedzą Ci, którzy nie sympatyzują z jednym bądź drugim Baranem

użytkownik usunięty
magdanm

raczej takich nie znajdziesz bo para Wiki-Tomcio za wielu zwoleników nie ma a innych opcji brak.

widziałam zwiastun 580, nowy Tomasz budzi moje przerażenie, jakiś taki dziwny wzrok, szaleniec
szok jak go zmienili, taki ciepły uśmiech miał zawsze, a teraz masakra

magdanm

Ja oglądałam odcinek i Tomaszek coraz bardziej się rozkręca.

użytkownik usunięty
magdanm

tak samo było z Pawłem najpierw taki kapec że szok Agata nawet go do domu nie zapraszała a on grzecznie kończył randki na cześć,a mógł próbować zaciągnąć ją do łóżka albo chociaż pocałować,objąć itd.A po jakimś czasie walnąć tekstem nie jesteś dziewicą żeby mnie tak spławiać z innymi facetami sypiałaś a że mną nie chcesz.

magdanm

Zobaczy się odcinek to się oceni Tomasza to chyba nikt nie darzy sympatią.

Kinomaniaczka_95

mam koleżankę, która bardzo lubi Tomasza i chciała, żeby było RZEWI;-), ale to dlatego, że lubi tego aktora to raz, a dwa, też marzy o rodzinnym minivanie

magdanm

Tomasz to może i nie jest zły póki co jednak do Wiktorii kompletnie nie pasuje już bardziej do Agaty.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

że Agata to taka ciepła klucha?ja bym go z Olą widział,ale ta i tak będzie ze Stefanem więc to takie chwilowe by było.

Ola ze Stefanem, o czymś nie wiem? ;D

użytkownik usunięty
madziula_19_fw

to taki mój popisowy żarcik na tym forum,nie ma nic wspólnego z fabułą:)

Agata po prostu bardziej do niego z charakterem pasuje bo Wiki to się z nim zanudzi na śmierć .Ola to wyglądałaby z nim jak z ojcem ona to będzie kręcić z tym Janem.

magdanm

Moja koleżanka tak samo, wczoraj dałam jej link do zwiastunu i zapytałam "No teraz to już mi chyba nie powiesz, że wolałabyś Tomasza niż Adama?" a ona że: "Co ty, Tomasz jest dużo lepszy, ja go całkiem rozumiem, że tak się zachowuje". Masakra...
Obejrzałam tez odcinek 580 i powiem tak, jeśli chodzi o reakcję Tomasza to strach się bać. I ok, Wiki sama nie wie czego chce, rani ich obydwu i może Tomasz ma prawo być zazdrosny, ale kurcze, od razu takie mocne trzymanie za rękę, a przede wszystkim ten wzrok, to jednak przesada. Ogólnie to ze spojlerów wynikało, że Adam z Wiktorią mieli się całować, a tymczasem po prostu słodko się pożegnali i przytulili. Wiadomo, że jest między nimi coś więcej niż tylko przyjaźń, ale Tomasz dopowiedział sobie do tej sytuacji, którą zobaczył nie wiadomo co... Ciekawe jakby zareagował gdyby zobaczył ją w takiej samej sytuacji z Przemkiem czy Falkowiczem, czy też byłby tak chorobliwie zazdrosny? Jeśli tak, no to chyba oznaczałoby to tylko jedno, uciekać od niego jak najszybciej.
I tak szczerze to aż jestem ciekawa jak Wiktoria będzie starać się mu pokazać, że go 'kocha'. Ale zgaduję, że starać się za bardzo nie będzie, tylko tak po prostu powiedziała.

użytkownik usunięty
madziula_19_fw

Pewnie ograniczy trochę spotkania z Adamem,może się wykaże będzie wracać wcześniej do chałupy,coś ugotuje czy wymyśli jakieś fajne wyjście ale ogólnie nie spodziewam się fajewerków że będzie chciała mieć z nim dziecko.

madziula_19_fw

moja za to po scenie pt. przekonaj mnie. stwierdziła obiektywnie że od prawdziwej miłości nie można uciec, i tylko Tomka jej było szkoda, o jego nowym obliczu nie miałyśmy okazji porozmawiać, ale jak dla mnie nie ma usprawiedliwienia dla agresji
mnie razi to, że Tomasz już przed ślubem miał jakąś tam wiedzę na temat Adama i nie miał z tym za bardzo problemu, a po ślubie zaczął traktować Wiki jak własność

magdanm

Nie wiem jak można między nimi widzieć prawdziwą miłość, ze strony Wiki na pewno nie. Jeśli chodzi o jego nowe oblicze to ja powiedziałam, że nie zdziwie się jak kiedyś ją uderzy i że pewnie z chorobliwej zazdrości najchętniej z domu by jej nie wypuszczał, a ona z przekonaniem stwierdziła, że Tomasz jest za dobry, że to jego żona i na pewno by jej nie uderzył. Najlepsze jednak było to, że po chwili stwierdziła "a w sumie to niech ją zamknie, może jej Adam wtedy wyparuje z głowy". Stwierdziłam wtedy że nie ma sensu już o tym dyskutować. :)

madziula_19_fw

Twoja koleżanka jest dziwna
a moja mówiąc o prawdziwej miłości miała na myśli Adama i Wiki;-)

magdanm

Jeśli chodzi o relacje damsko-męskie to jest trochę dziwna :) Znaczy ona po prostu uważa, że skoro sobie przed ołtarzem ślubowali miłość, wierność aż do śmierci to zachowania Wiktorii nic nie usprawiedliwia. Ale to też jest wina Tomasza, że tak jak mówisz mimo tego, iż widział już przed ślubem jak relacje na linii Wiktoria-Adam wyglądają, to wziął z nią ślub i jeszcze kościelny. Z tym że nie da się usprawiedliwić zachowania Wiktorii się z nią akurat zgadzam, ale ja już przyzwyczaiłam się do tego, że mało w których serialach można jeszcze spotkać moralność niestety... I po prostu patrzę teraz na te seriale z dystansem, jedyne co mnie bardzo jednak razi pomimo tego mojego dystansu, to to, że scenarzyści bardzo zakpili tutaj z sakramentu małżeństwa.

madziula_19_fw

zgadzam się z wszystkim co napisałaś, ten ślub powinien być cywilny

użytkownik usunięty
magdanm

tak,to głupie przecież przed ślubem raczej wiadomo było że może być kiepsko a zdecydował się na ślub.

madziula_19_fw

Ja tam się trochę nie dziwie Tomaszowi ,że tak zareagował zrobił romantyczną kolacje czeka na żonę ,a tu widzi ją obściskująca się z Adamem być może wyglądało to nie winie ,no ale miał prawo się wkurzyć o ,ale ta ostatnia scena rzeczywiście była dziwna skoro teraz ledwo panuje nad sobą to ciekawe jak będzie dalej na trzymaniu za rękę to chyba się nie skończy.

Kinomaniaczka_95

jasne, on ma powody, żeby się denerwować, ale to jak to zdenerwowanie okazuje to już inna sprawa
też jestem ciekawe, czy w końcu ją pobije i czy skończy się na jednym razie

magdanm

Nawet jeśli raz ją pobije to Wiki mu tego nie wybaczy i odejdzie od niego to nie ten typ już była wkurzona na nie go po tej akcji w restauracji i pewnie żadne jego przeprosiny błagania tego nie zmienią.

Kinomaniaczka_95

Oczywiście, że miał prawo, ale nie powinien aż tak ostro reagować...
Tak się teraz zastanawiam, Wiki tak bardzo podoba się w Tomaszu to, że daje jej spokój, odpoczynek, że jest ustabilizowany i wogóle, te kolacyjki też jej chyba imponują, ale powiedzmy sobie szczerze, że robienie kolacji przez męża dla żony, nie jest chyba nie wiadomo jakim wyczynem i za bardzo nie rozumiem tego jej zachwytu... Adam pewnie też by jej robił takie romantyczne kolacje :D I ta sytuacja z rowerami tez trochę w lekki i zabawny sposób minimalnie pokazuje, że oni do siebie nie pasują, bo Wiki sama przyznała, że nie cierpi jeździć rowerem, a Tomasz chyba chciał jej tymi przejażdżkami zrobić przyjemność. Adam to w ogóle dużo lepiej ją zna niż Tomasz, tak mi się wydaje, chodzi mi szczególnie o to, co Wiki lubi robić, a czego nie. Przypomniały mi się sceny w parku linowym, tam Wiki chyba baaardzo się rozerwała i miło spędziła czas, a Tomasza zabierającego ją do parku linowego sobie nie wyobrażam. ;)

madziula_19_fw

Te zachwyty to może coś na zasadzie "jej jakiego to ja mam wspaniałego kochanego męża ,który myśli o mnie" Śmieszna była scena kiedy on wyrzucał jedzenie ,a Wiki sobie winko popijała tak bardzo się przejęła :D
Małżeństwo z Tomaszem jest jej na korzyść bo tak jak napisałaś daje jej spokój i odpoczynek po całym ciężkim dniu w szpitalu wraca do domu ,a tam czeka na nią mąż z kolacyjką normalnie raj.
On po prostu nie trafia w jej gusta stara się jednak z marnym skutkiem jest typem domatora ,a Wiki nie koniecznie już sobie wyobrażam ich podróż poślubną on sobie leżał na leżaczku ,a ona pływała ;)

madziula_19_fw

a propos rowerów :https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10882147_717548 078341283_6889173866284369353_n.jpg?oh=8f052912edbea97124b9c2997129aba5&oe=55366 F33&__gda__=1426150745_20d2529a71181706c69da253e67b94d5

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

kiedyś Tomasz z opinią świętego miał jakieś szanse,ale teraz jako psychol jest skończony.

ciekawe czy skonczy w wiezieniu czy też zginie w jakichs tragicznych okolicznosciach

użytkownik usunięty
magdanm

mam nadzieje że rozegrają to lepiej niż z Pablo.

użytkownik usunięty

Widziałem tą fotkę Andrzeja z Wiktorią i trochę dziwna,Andrzej jakby ją odpychał a ta jakby się narzuca,albo żarty sobie robi.

Andrzej przed swoją śmiercią będzie się chciał pożegnać z Wiki i ta go przyjmie nad wyraz "ciepło" tak pisało w streszczeniu.Czyli go pewnie przytuli ,a ten może będzie zaskoczony jej wylewnością.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

dlatego nie ma tutaj mowy o FaWi.poza tym teraz żyją w dobrych kontaktach ale bez fajewerków.

Scenarzyści są do wszystkiego zdolni więc spokojnie mogą ich ze sobą połączyć skoro rozwalili związek Hapi mnie już nic nie zdziwi . Zresztą póki żyje Andrzej będą właśnie takie sceny by zadowolić zarówno fanów Fawi jaki i Adwi.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

przede wszystkim jeżeli poza Adamem nikt nie będzie miał szans,akcja będzie słaba bo i tak wiadomo że będzie z nim będzie.Andrzej to obecnie jedyny sensowny rywal choć słabe to że ten konkurent to brat.

Pożyjemy zobaczymy Wiki na końcu równie dobrze może wrócić do Przemka :)

Kinomaniaczka_95

też to biorę pod uwagę

użytkownik usunięty
magdanm

może być też tak że Wiki będzie miała romans że Stefanem ale potem obydwoje dojdą do wniosku że to nie miłość i ona będzie z Przemkiem a on uświadomi sobie że Olę kocha.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Albo z Piotrem.

Z Piotrem to prędzej raczej nie widzę go wychowującego dziecko Radwana.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

prędzej z Piotrem czy Przemkiem?w sumie obecnie z byłych eks to z Piotrem ma najsłabszy kontakt ich sceny razem są od święta co zabawne Piotr głównie operuje z Radwanem.Jak Adam nie chce operować z bratem to mógłby z Piotrem.

Scenarzyści muszą się jakoś go pozbyć wymyśli coś innego niż zdradę zrobią ze spokojnego Tomasza damskiego boksera genialne przecież tego jeszcze nie było.Wiki nie może przecież być tą złą tylko pokrzywdzoną.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

tak,tak samo było z Agatą nie że wzieła ślub z Pablo żeby Witek olał Lenę i powiedział Agata kocham cię nie wygłupiaj się z tym Pawłem ja zostawię Lenę a ty jego i żyjemy długo i szczęśliwie.

Kinomaniaczka_95

nie oglądałam pp odcinka, ale czytałam najważniejsze dialogi z niego, no zakpili z nas trochę scenarzyści z tą córką, w sensie, że my tu takie rozkminy co to będzie itd. a okazało się że zupełnie niepotrzebnie;-)

magdanm

Ja też czytałam w sumie nawet scenarzyści fajnie to rozegrali i postać też ciekawa :)