PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43676
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

Kogo....

użytkownik usunięty

Według was kocha Agata?

Wydaje mi się ,że Latoszek nie jest jej obojętny szkoda mi Agaty bo nie ma szczęścia do facetów mogliby jej w końcu znaleźć jakiegoś porządnego gościa myślałam ,że będzie to Marek no ,ale nie ma co na to liczyć.

Kogo kocha Agata? Zajętych facetów ;)
Takich lubi najbardziej, wolni jej nie interesują. Potem się dziwi, że jej w miłości nie wychodzi.
Może scenarzyści się nad nią zlitują i znajdą w końcu jakiegoś fajnego, uczciwego faceta.
Chociaż może twórcom odpowiada niepowodzenie Agaty w miłości i nie chcą tego kończyć - bo dzięki temu mają co grać.

użytkownik usunięty
Vanessa100

Tak sobie myślę że już w zachowaniu Wiki i jej miłościach jest więcej logiki.W sumie jeśli chodzi o ostatnich 3 to Andrzeja może by chciała ale miał swoje grzechy które ją odpychały,Adam to playboy a Tomasz=brak miłości.U Agaty jest jeszcze gorzej ona im jest bliżej faceta,tym bardziej się wycofuje.Ciekawa była sytuacja z Pawłem najpierw kiedy sprawiał wrażenie fajnego choć nudnego faceta ona go nie kochała,chciała tylko wzbudzić zazdrość Witolda.A kiedy Paweł zmienił się w negatywny sposób okazał się draniem i świtem nagle zaczęła go kochać.Z Markiem też dziwna sytuacja wydawał się coraz bardziej wpasowywać w życie szpitala a nagle postanowił odejść.Nie wiadomo czy go wycofają całkowicie z serialu czy za jakiś czas wróci bo okaże się że jego stan zdrowia nie pozwala na bycie kardiochirurgiem albo że żyć bez Agaty nie może,albo wyczarują mu kardiologię w LG.

Wieczorkowski pewnie sobie zrobił przerwę z uwagi na Czas Honoru, tak czy owak, on jest strasznie drętwy w tym serialu, sam nie wie czego chce

użytkownik usunięty
magdanm

Mimo wszystko jestem rozczarowany,bo większość serii CH facet nie był pokazywany a jak seria się kończy to niby go usuwają.Ciekawe czy jak CH skończy emisję znów go będą pokazywać,choć z drugiej strony już nie występuje tak jak wcześniej w napisach początkowych więc może definitywny out.

nawet jeśli to serial nic nie straci, na początku to jeszcze chciałam, żeby był z Agatą, ale potem zrobił się taki jakiś bezpłciowy, nawet kiepsko wygląda w tym serialu, w porównaniu do CH
swoją drogą, czy ja źle pamiętam, ze on nie mogl operowac, bo nie mial czucia w palcach po czerniaku?

użytkownik usunięty
magdanm

dobrze pamiętasz.Najpierw nawet na salę nie wchodził.Miał być skończony jako kardiochirurg a teraz co tak poprostu będzie operował.Pewnie twórcy serialu,zwalą że Marek miał blokadę psychiczną albo jego stan cudownie się poprawił,ewentualnie że będzie mu wystarczało samo trzymanie haków,albo pracowanie na kardiologii.

magdanm

hah, bez przesady, okres zdjęciowy do Czasu Honoru nigdy nie trwał dłużej niż kilka tygodni (i to ciągiem)... poza tym od pierwszego sezonu kręcili go wyłącznie w wakacje, więc w pokrywanie się grafików w życiu nie uwierzę ;p Prawda jest bardziej trywialna, Wieczorkowski wielokrotnie podkreślał, że gra w serialu nie jest szczytem jego ambicji, ale że propozycji filmowych brak, to się ima każdego zajęcia... to naprawdę ciekawe, że choć gość tak gardzi serialami, publiczność kojarzy go wyłącznie z nimi. Ja osobiście widziałam z nim jedynie serię U Pana Boga (przerobioną zresztą później też na serial ;p)

tolerancja91

czyli co, znudziło mu się granie w ndinz?

ocenił(a) serial na 4

Błąd w scenariuszu.Agata to największa laska a nie zabijają się o nią jak o rudą.

użytkownik usunięty
Marcin5800

trudno się z tobą nie zgodzić.Osobiście jestem zafascynowany urodą Agaty,mógłbym oglądać ją bez przerwy,czasami mam wrażenie że dla niej oglądam ten serial,a powodzenie faktycznie nie proporcjonalne do urody.Od Rudej to ładniejsze też inne Nina,Ola czy pewnie Hana.

Ja też uważam, że AGATA jest olśniewająco piękna. Miss Leśnej Góry ;)
Jest naturalnie urodziwa, a nie dzięki makijażowi czy ciuchom.
Grająca ją Emilia Komarnicka jest wg mnie najpiękniejszą polską młoda aktorką.
Dr Agata Woźnicka to dla mnie druga dr Trzynastka z House'a (Olivia Wilde).

Pewnie, że Agata powinna mieć największe powodzenie w NDiNZ.
Jednak scenarzyści polskich seriali mają głupią tendencję robienia seksbomb nie z tych postaci co trzeba.
Nie mają ani gustu, ani zdrowego rozsądku.
M jak miłość - szalone powodzenie ma tragiczna z wyglądu, charakteru i stylu ubierania się Marta Mostowiak (Dominika Ostałowska), Janka (Joanna Osyda), Hanka (przeciętna Małgorzata Kożuchowska).
Pierwsza miłość - niezłe powodzenie ma Marysia (Aneta Zając).
Klan - niezliczoną ilość facetów ma Agnieszka (przeciętna Paulina Holtz).
Barwy szczęścia - bardzo podoba się mężczyznom przeciętna Marta Walawska (Katarzyna Zielińska).
Lekarze - za dr Alicją Szymańską (Magdalena Różczka) dosłownie zabijają się wszyscy mężczyźni. Mimo że przecież ładniejsza jest np. Beata (Agnieszka Więdłocha).

Wróćmy do NDiNZ. Według mnie Wiki też jest ładna, choć oczywiście Agacie nie dorównuje. Bardzo ładna jest też Ola.
Co do urody Hany, to jednak wolę Wiktorię.
Jeśli chodzi o sam charakter, to Agata trochę mdła jest.
Wiktoria bardziej zadziorna i wyrazista. Chociaż ostatnio trochę zepsuli jej charakter, ale może jeszcze to naprawią.

Vanessa100

właśnie dlatego Wiktoria jest bardziej lubiana, za jej zadziorność i wyrazistość
a Agacie mogliby dać w końcu jakiegoś fajnego faceta, byle nie Adama;-), może pozna kogoś przez internet, tylko że to pewnie byłaby jakaś nowa problematyczna znajomość, no chyba, że po drugiej stronie ekranu będzie jakiś doktor z Leśnej Góry

użytkownik usunięty
magdanm

Wątek z Andrzejem byłby ciekawy,jakby nie patrzeć to na samym początku przez moment jakby do niej podbijał.Rzucił na początku tekstem w stylu,słusznie że nie jest chirurgiem,bo poco piękną twarz pod maską skrywać,potem coś rzucił jak rozstała się z tym świrem Pawłem.Poza tym niewielu jest wolnych lekarzy,niby Jan ale on woli Olę,a tak Piotr,Paweł i chyba tyle.Prędzej wprowadzą nowego lekarza lub faceta.

użytkownik usunięty
Vanessa100

Z tych postaci co wymieniłaś to wydaje mi się że masz rację.Zielińska to chyba nawet nie jest ładna co najwyżej średniej urody.Ostałowska tragedia serialu nie oglądam,ale widzałem jej zdjęcia nie dośc że sporo utyła wygląda z twarzy nieciekawie.Osyda niby ładna,ale taka trochę irytująca z wyglądu,sprawia wrażenie niesympatycznej.Kożuchowska niby ikona stylu,w miarę ładna ale chyba też magii w urodzie nie ma.Holtz chyba też urodą nie porywa.Zając to taka zmienna raz nawet w miarę ładna się wydaje a na innych fotkach niespecjalnie,w każdym razie od lat na super laskę za dużo waży,niby sporo schudła ale dalej płaskiego brzucha nie ma.Więdłocha naprawdę mi się podoba też chyba zaliczana do absolutnego topu z polskich aktorek.

użytkownik usunięty
Vanessa100

Jeżeli chodzi o powodzenie postaci to może wynika to z tego żeby pokazać że uroda nie jest najważniejsza i charakter jest bardziej istotny.Agata trochę nielogiczna a poza tym czy faktycznie to Wiktoria ma większe powodzenie,no cóż.Obecnie słabość do Agaty ma Witek,Marek,chyba też ten lolek Piotr nie wiem czy nie ten Radiolog a w Wiki;Andrzej,Tomek,Adam może obecnie trochę lepiej wygląda to u Wiki ale przecież w każdej chwili mogą wymyślić że jakiś dwóch innych facetów wzdycha do Agaty.

"żeby pokazać że uroda nie jest najważniejsza i charakter jest bardziej istotny"
Według mnie nie chodzi o wartość ludzkiego charakteru, tylko brak pomysłów polskich scenarzystów i schematyczność, banalność polskich seriali. Te wątki serialowych piękności to zwykłe zapchajdziury. Twórcy potrafią tylko wymyślać romanse i romanse.
Powodzenie tych serialowych piękności (NIE mówię o NDiNZ, tylko o pozostałych polskich gniotach) jest przesadzone, wręcz groteskowe. Bo powodzenie zawsze można mieć, jakiś flirt, kawa, komplement.
Ale w tych serialach ci faceci od razu świata poza nimi nie widzą, od razu chcą z nimi mieszkać, adoptować ich dzieci, normalnie same Moniki Bellucci :D

Piotr Gawryło, gdy zaczął pracę w Leśnej Górze, od razu zauroczył się Agatą. Trochę ją podrywał, ale ona traktowała go chłodno. Odpowiadała mu obrażonym tonem i nawet nie raczyła się uśmiechnąć.
No ale wtedy był wolny, więc jej nie interesował :D:D
"Agata trochę nielogiczna" - masz rację. Jak podrywa ją jakiś wolny facet, to ona przeważnie zgrywa niedostępną matronę.
Za to pcha się do zajętych.
Ostatnio też Hana się pogubiła.

Normalnie same zawirowania miłosne w tej Leśnej Górze :P

Vanessa100

100% racji

użytkownik usunięty
Vanessa100

masz rację,kiedyś serial to przede wszystkim były problemy z przypadkami medycznymi,organizacją pracy w szpitalu,walka o szczeble kariery dla lekarzy a teraz głównie romanse.Jednakże wiadomo nie mogą walnąć tekstu w stylu Wiki do Agaty:wiesz Tomek były super gdyby był trochę młodszy,wyższy,chudszy i przystojniejszy bo wyszło by że to pusta lalka która amanta szuka.Więc wolą to nazwać że brakuje chemii itd.Z tego co pamiętam Piotr ją podrywał,ale to Wiki się wcisnęła że ten facet będzie jej i chyba właśnie za Przemka jej nawtykała i popchnęła w ramiona Pawła.Z Agatą ostatnio tak było że ten Szymon ja podrywał a ona nie była zainteresowana.

Agata to chyba się nie wyleczyła z Latoszka jeszcze mogliby już skończyć ich wątek bo zwyczajne jest to nudne .

Kinomaniaczka_95

.Pomyślałam ,że mogliby ja spiknąć z Adamem podobało mi się jak Krajewski ją pocieszał jak Wiki jej walnęła ten tekst o grypie .Mogłoby coś z tego być jeszcze teraz Agata pomogłaby Adamowi się pozbierać po śmierci Romy i tak by się zbliżyli do siebie.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

E,Wiktoria i tak z Tomkiem nie będzie,Andrzej już odpadł więc musi być z Adamem.Bardziej kombinacja Agata-Andrzej,Wiki-Adam.Tomasz-out.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

przede wszystkim żenada.Facet który chcą ratować małżeństwo powinien unikać Agaty jak diabeł wody święconej a on ciągle za nią łazi,mają wspólne sprawy i może znowu pójdą do łóżka.Swoją droga pracuje tak teraz dwóch internistów bo Lena nie wróciła,a Marek-out.Podobno Zuza ma trafić na internę.Może teraz z nią Witek pójdzie do łóżka.

Zuza póki co będzie się kręcić koło Przemka wgl zauważyłam ,że w serialu nie ma żadnej pary która nie uwikłana by była w trójkąt mamy tak ,Witek Lena/Agata,Wiktoria Tomasz/Adam ,Hana Piotr/Krzysztof I pojawia się czworokąt Przemek Ola /Zuza Jan .Dla mnie to jest żałosne żeby w każdej parze były zdrady to już nie ma ciekawszych wątków? Kiedyś tak nie było.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

a jak nie ma zdrad tak jak u Michała i Niny to ich wogóle nie pokazują.Osobiście bardziej ujmują mnie wątki rywalizacji w pracy,czy walka o wyższy szczebel w karierze.Ale przeginają to fakt,zrobili z tego serial pokroju MJM.Nie wystarczą im zwykłe problemy w stylu że Przemek i Ola chcą robić karierę i nie ma kto się córką zająć.Trzeba więc zrobić że Ola kocha Jana a Przemek Zuzę.

No właśnie takich wątków mi brakuje w serialu kiedyś poruszane były różne problemy bohaterów,a teraz przez połowe odcinka oglądamy ich rozterki miłosne .Przemek nie kocha Oli ,ale jest z nią ze względu na dziecko pewnie prędzej czy później się rozstaną ,Witek Lena myślę ,że będą razem jedyna para ,która występuje ze starych bohaterów ,Wiktoria Tomasz to wiadomo ,że będzie rozwód ,Hana Piotr hmm teraz namieszali z tą ciążą i jest jeszcze Magda zapowiada się powtórka z poprzednich sezonów.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Lekarze na dodatek coraz bardziej przypominają urzędasów którzy o 15 zwijają się do domu.Przemek odpuścił pracę,Agata sprawia wrażenie jakby nie zależało jej na sukcesach,tylko ułożeniu życia.Wielki trójkąt faktycznie jeszcze coś szarpnie.A Marek jak chciał coś więcej musiał odejść.Lena to już dawno pracę odpuściła.

Przemek ostatnio wpadł na pomysł by sprzedawać pieczarki....Nie rozumiem czemu nie poszuka pracy w innym szpitalu z czegoś muszą żyć ,Ola pracuje na pół etatu więc nie zarabia dużych kokosów .No właśnie kiedyś pokazywane były sympozja ,a teraz co nic .Lena ostatnio chciała wrócić do pracy ,ale teraz Zuza ma zacząć prace więc nie wiem

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

jak odszedł Marek to dla obu praca wystarczy.4 internistów na oddziale to niedużo.Na chirurgi chyba z 10 albo więcej.

Kinomaniaczka_95

a nie mieliście wrażenie, że Przemek jakby "kleił" się do Wiki w tej scenie w hotelu z Franią i jego doktoratem?
nie wiem z kim on będzie, ale w ogóle mi z Olą do siebie nie pasują, Zuza jest porypana; chba bym chciała, żeby się okazało że Frania nie jest jego córka

magdanm

Zauważyłam mówię cały odcinek był komiczny nie zdziwię się jak za 100odc Wiktoria jednak wróci do Przemka .Zapała od początku nie pasował do Oli nie widzę miedzy nimi żadnej chemii .Już chyba wolę go z Zuzą bo Ola to takie ciepłe kluski .Chciałabym jeszcze żeby Klaudia była z Konicą

Kinomaniaczka_95

no właśnie to jest kiepskie, że coraz częściej brak jakiejkolwiek logiki w pomysłach scenarzystów, wiadomo jak jest dobra oglądalność to serial musi być, a że z pomysłami ciężko to wymyślają bzdury
Klaudia bardzo się zmieniła, na początku zapowiadała się na wredną intrygantkę, a teraz jest jedną z najfajniejszych postaci, w sumie pasują do siebie z Konicą, tylko ta trójka jego dzieci to dla tak młodej dziewczyny jednak byłoby w pewnym sensie obciążenie

użytkownik usunięty
magdanm

gorzej nie że ma dzieci,tylko stuknięta byłą która obudziła się że kocha dzieci i cyrk odstawia,jej matka też dno.

magdanm

Fakt 3 trójka dzieci to jednak duży obowiązek ,ale Klaudii to chyba raczej nie przeszkadza wnioskuje to po jej zachowaniu jeśli mowa o logice to scenarzyści rzeczywiście się gubią Rafał miał 2 dziewczynki i chłopca ,a teraz ma 2 chłopców i dziewczynkę scenarzyści chyba myślą ,że zrobią z ludzi idiotów

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Rafał pewnie dobrze zarabia,jest świetny ojcem więc Klaudia raczej nie musiała by cudów przy dzieciach robić,pamiętajmy że kiedyś usunęła ciąże i być może już nie może mieć dzieci,więc taki układ byłby dla niej zbawienny.

Kinomaniaczka_95

to jest mega nieprofesjonalne, niby detal, ale jednak ważny

użytkownik usunięty
magdanm

niedługo wymyslą że Rafał ma dwoje albo czworo dzieci.

magdanm

Może myśleli ,że widzowie się nie kapną .Wgl zastawiam się gdzie podział się Michał ,Nina ,Borys może ufo ich porwało..

Kinomaniaczka_95

Borys to jeszcze czasem gdzieś mignie, ale Niny i Sambora nie ma, mogli pociągnąć choćby wątek z jej przeszłością, na jakimś sympozjum spotkała przecież tego całego Boganowicza czy jak mu tam było, ale widać lepiej dawać zdrady Hany i miotanie się Wiki

użytkownik usunięty
magdanm

Ja mam prostą teorię na temat Michała,Niny czy Borysa.Twórcy serialu mają obecnie im do zaproponowania same ogony,grę na chwilę w odcinkach a aktorom nie chce się przyjeżdzać na kilka scen.I wspólnie doszli do wniosku że nie ma sensu na razie występować,chyba że pojawi się jakaś sensowniejsza rola.O przeszłości Niny chyba nie mówią bo nie chcą rozwalać ich związku,a Michał na oskarżenia Andrzeja że Nina była z nim dla kasy zareagował ostro,więc na to co robiła wcześniej pewnie by ją pogonił.w sumie nie zdzwię się jak nigdy tego nie ujawnią.

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Z taką serialową Agatą jest podobnie czasami gra np 4 odcinki pod rząd a potem kolejne 4 jej nie ma.Zresztą niewiele postaci gra w każdym odcinku najwięcej chyba Wiki,Przemo może Adam czy Hana.

ma to sens co piszesz, ale chyba też tak jest, że serialu nie kręci się odcinek po odcinku, tylko poszczególne sceny, więc nie ma przeszkód, żeby dajmy na to Nina jednego dnia zagrala ogolny do 4 odcinków

użytkownik usunięty
magdanm

tak,ale łatwiej jednak poskładać odcinki po kolei wtedy nie ma chaosu.Zresztą jak widzę niektóre postaci to tak jakby miały tam umowę o pracę np Wiktoria czy Hana a inni umowę zlecenie/agencyj albo pracę dorywczą jak Agata czy Marek.Sambor to w sumie dziwne bo większych wątków raczej nie miał ustabilizowane życie prywantne a zawodowo też raczej wielkich sukcesów nie miał,ale był regularnie w tym sezonie to przegięcie połowa listopada a jego ani razu nie było.

SAmbor chyba gra w Na sygnale?

użytkownik usunięty
magdanm

tak,widziałem kilka odcinków ale z tego co zauważyłem ma raczej małą rolę i gra od święta czyli np raz na 5 odcinków.To chyba bardziej aktor teatralny,kiedyś coś negatywnie mówił o serialach że aktor bardziej się w teatrze odnajduje.W innych produkcjach chyba epizodyczne role,kiedyś w tym sensacyjnym serialu Pitbull zagrał w jakimś odcinku ale to było z 6 lat temu.

magdanm

Nie mam nic przeciwko by Nina wróciła ,a Wiktoria zniknęła z Tomaszem na kilka tygodni ...

użytkownik usunięty
Kinomaniaczka_95

Mnie trochę rozczarowało że jednak Nina była prostytutką myślałem że coś lżejszego np sam striptiż albo jakaś kelnerka w klubie erotycznym.

Jakby Michał się dowiedział to wiadomo ,że by Ninę pogonił pewnie scenarzyści choć jemu nie chcą psuć życia :D

Kinomaniaczka_95

chyba znikną tylko na jeden odcinek;-)

zgadzam się, że Witek to chyba do końca nie wie z kim wolałaby być, niby kocha Lenę, ale ewidentnie ciągnie go do Agaty