Byłoby najciekawiej gdyby Agata była w ciąży?
1.Z Witkiem
2.Pawłem
3.Markiem
4
z żadnym z nich? Agata zasługuje na fajnego partnera, a żaden z tych wymienionych taki nie jest, chyba przydałby sie ktoś nowy
W zasadzie chodziło mi nie o to kto najbardziej na nią zasługuje tylko z kim niespodziewana ciąża dałaby największą akcję.Wychowanie dziecka z każdym z nich było trudno z Pawłem bo to świr,bigamista z Witkiem bo ma żonę i dziecko a z Markiem bo też ma żonę i syna.Też uważam że każdy jest za cienki,ale najmniej razi Marek choć i on rozczarowuje.
Z Witkiem odpada znowu odgrzewane kotlety ile można ciągnąć ich wątek .Latoszek i Lena z obecnych par tworzą najdłuższy związek więc scenarzyści ich raczej nie rozdzielą najwyżej zafundują kolejne kryzysy.Z Pawłem to też odpada bo wiadomo jest chory i Agata by się nie pakowała w to .Z Markiem by mogła być ,ale wpierw musiałby sobie dać spokój z żoną on nadal coś do niej czuje .Hmm dla mnie mogłaby z Adamem być oboje dużo przeszli w swoim życiu i myślę ,że pasowaliby do siebie.
No w sumie nie jest zły ona coś chyba z nim kręciła jak się pojawił ,ale potem o nim zapomnieli.Pojawia się sporadycznie ,ale lepszy on niż Witek.
Niby taki porządny facet ale jakoś mnie drażni.Kiedyś wyrywał Hanę teraz ją.Już ten jego kumpel lepsze wrażenie robił,albo ten Paweł radiolog ale w sumie trochę odjechany i niezbyt poważny.
W sumie tak jak Witek Lena go z początku nie chciała to zarywał potem do Marty ,ale jak Lena go wybrała to zapomniał o niej.W sumie to dziwne ,że lekarze spotykają się z lekarzami.Agata mogłaby znaleźć kogoś spoza przecież nie każdy kto nie jest lekarzem jest takim Pawłem.
w sumie w tym serialu pokazują że nie ma możliwości żeby lekarz związał się z kims z spoza branży.A zauważyłaś że często też łączą się z tych samych specjalizacji Hana kręci z Krzysiem,Piotr miał romans z Wiki a Wiki miała Piotra,Przemka,tomka,Adama i Andrzeja samych chirurgów,Agata dwóch internistów a Witek dwie internistki.Inne przypadki podobne nawet nie ma romansów między internistką a chirurgiem.
W starszych odcinkach przynajmniej było pomieszane Kuba był Zośką, Jędras z Moniką,Van Graff z Bożenką ,a i Bruno miał żonę ,która nie była lekarzem.Lepiej to wyglądało.
W realnym życiu też lekarze PRZEWAŻNIE wiążą się z lekarkami (nawet rzadziej z pielęgniarkami). A lekarki z lekarzami.
Choć oczywiście nie zawsze i wyjątki się zdarzają.
Bo jednak to specyficzny zawód spędza się tutaj dużo czasu to nie praca pn-pt 8-16 weekendy wolne.Tutaj trzeba pasji,miłości na dodatek to praca zespołowa.No może jeszcze lekarka z prawnikiem czy inżynierem ale z osobą z kiepskim wykształceniem to raczej rzadkość.
Wspomniałeś o psychiatrze Szymonie. No właśnie, dziwię się, czemu nie rozwiną jakoś jego wątku, tylko cały czas robią z niego postać epizodyczną. Całkiem przystojny, miły, inteligentny, i z tego co wiem wolny.
Szymon pojawił się chyba w 2012 roku. Pamiętam, że on i Agata lekko się ścięli. Jej uciekł pacjent chory psychicznie.
Szymon zarzucił jej, że słabo go pilnowała.
Potem ojciec Szymona (też psychiatra) skrytykował syna za ten atak na Agatę, powiedział, ze przecież takich chorych naprawdę ciężko upilnować, są nieobliczalni. Więc Szymon przeprosił Agatę i nazwał tego pacjenta "trudnym przypadkiem".
Wtedy Agata zrobiła swoją minę obrażonej matrony i powiedziała Szymonowi, że "tutaj w Leśnej Górze nie nazywamy pacjentów 'przypadkami'".
Potem spojrzeli na siebie jakoś tak, że byłam pewna, iż na bank będzie romans między nimi.
A tutaj minęło tyle czasu, tyle odcinków i NIC poważnego między nimi się nie wydarzyło.
Nie chodzi mi o to, żeby od razu Agata z Szymonem w ciąży była, ale żeby coś się między nimi zaczęło dziać.
Chociaż w sumie taka niespodziewana ciąża Agaty mogłaby być ciekawa.
Było chyba tak że po Pawle pojawił się ten Szymon i nawet w internecie pisało Agata-Szymon będą razem ale potem pojawił się Janek Wieczorkowski i to on był głównym obiektem zainteresowania,a teraz kiedy odszedł może wrócą do tematu.Mnie jakoś ten Szymon nie pasuje,może podoba się kobietą ale taki trochę wredny typ próbował zdobyć Hanę jak ta była na zakręcie kiedy James dawał w patelnię a Piotr walczył.To było żałosne bo wiedział że nie ma szans i w rankingu Hany jest na ostatnim miejscu.Z Agatą też trochę jakby chciał wykorzystać sytuację.Już lepszy ten radiolog albo gdyby znów się pojawił ten jego kumpel.
W sumie kobiety lepiej wiedzą na temat jego urody,ale wydaje mi się że taki Bukowski ma lepsze powodzenie u kobiet.A jeśli chodzi o charakter to wydaje się zarozumiały,pewny siebie i dość drętwy.Poza tym trochę nieetyczny bo Hana i James to byli jakby jego pacjenci a on ją potem wyrywał.
"niby chce pomagać a jakby laski chciał do łóżka wyrywać."
Psychiatra Szymon oferuje extra pakiet usług - terapia + numerek XD
Dobre,naprawdę dobre uśmiałem się.A swoją droga może dlatego Agata go spławiła bo była żażenowana jego metodami niby chce pomóc a tak naprawdę chętnie zaciągnął by ją do łóżka.Mogła mu Agata powiedzieć chętnie spotkam się z tobą pogadać,ale jak mój facet będzie mógł iść z nami.
Co do charakteru Szymona, to za wiele nie mogliśmy się do tej pory o nim dowiedzieć, bo go rzadko pokazują.
"niby chce pomagać a jakby laski chciał do łóżka wyrywać" - haha, trochę racji w tym jest.
Jednak w Leśnej Górze w ogóle ciężko jest znaleźć kogoś naprawdę porządnego.
Np. taki Gawryło w przeszłości ideałem nie był. Wyrywał zamężną Zosię. Było też powiedziane, że w przeszłości spał z wieloma, również z żoną swojego mentora, czego owocem jest Tosia. Ostatnio trochę sporządniał.
Jeśli chodzi o atrakcyjność Gawryły, to mnie on jest obojętny.
Myślę, że jednak lepiej byłoby rozwinąć postać Szymona, niż ciągle wymyślać coraz bardziej pogmatwane wątki jednym i tym samym postaciom.
W sumie tak,nie pisze że Piotr to symbol moralności wiadomo dlatego Hana długo nie chciała dać mu szansę.Ale tak jak piszesz tutaj każdy z każdym.Szymon można go rozwinąc,Pawła też,może wprowadzić kogoś nowego.
Zgadzam się, że wątek jakiejś chemii między Agatą a Szymonem mógłby być ciekawy. :) Chyba ucieszyłabym się, gdyby coś takiego wprowadzili - chociaż oczywiście zależałoby to od tego jak scenarzyści poprowadzą historię, bo ile można patrzeć na wątek opierający się na niezdecydowanej babie i facecie, który o nią zabiega bądź wątku w stylu "żuraw i czapla".
Ostatnio w ogóle pomyślałam sobie, że szkoda wielka, że Szymon ma tak małą rolę w tym serialu. Całkiem ciekawa, porządna postać z charakterem, przystojny facet, dobry aktor, a tak niewykorzystany. No ale cóż, scenarzyści wolą do bólu eksploatować irytującą Hanę czy niezdecydowaną, również drażniącą Wiktorię. A w tle marnuje się tak wiele ciekawych postaci, jak chociażby Szymon, Borys, Sambor, czy chociażby Przemek.
no zwłaszcza Przemek jest bardzo ciekawy, beznadziejny się zrobił od czasu tej Ludmiły, raz na jakiś czas ma przebłyski fajności, ale ogólnie to jest nie do zniesienia
Ale wątek ma całkiem ciekawy, a jak dotąd tylko się kłóci z Olką bądź siedzi z dzieckiem. Na pewno można byłoby to ciekawiej rozwinąć. A coś takiego mogłoby nawet - oczywiście zaprezentowane w ciekawej formie - znowu pokazać go jako postać dającą się lubić.
Ogólnie nie mówię, że to obecnie jakaś wspaniała postać, bo też uważam, że zrobił się męczący - a kiedyś go lubiłam. Ale kiedyś był w porządku - a w takiej stagnacji nawet nie ma możliwości pokazać się z dobrej strony.
ja go zupełnie z Olką nie widzę, nie pasują do siebie
lubiłam bardzo Przemka i chciałam, żeby wrócili do siebie z Wiki, ale obecnie uważam, że Wiki powinna byc z Adamem
Dla mnie też jakoś nieszczególnie do siebie pasują.
Ja swego czasu bardzo lubiłam jego postać, był radosny, z charakterem, dobry przyjaciel i nie latał z kwiatka na kwiatek. A teraz taka "mameja".
bardzo mi się nie podobało jego zachowanie jak Wiki została oblana kwasem, niby chciał ją wspierać, ale bez problemu Zuza go zdominowała i wybiła mu to z głowy, jako przyjaciel zawiódł moim zdaniem
Jak ratował Agatę przed Pawłem to miał charakter a teraz widać że jest w cieniu takiego Adama czy Andrzeja.Facet coraz bardziej zachowuje się jak taki asystent Borys.
Przemek akurat jest bardzo często ale z tych postaci rzadko występujący jest jeszcze Paweł,Iza,Nina ostatnio wogóle jej nie ma czy nawet Jan mogli by mu więcej dać zagrać.
No kłócić się nie będę. :) Wiem, że się pojawia, może źle się wyraziłam - sensem wypowiedzi było to, że raczej stał się takim zapchajdziurą, bez ciekawego wątku. Pojawia się na chwilę, żeby pokłócić z Olą, opiekować bobasem czy pomarudzić. Dla mnie Przemek jest postacią zmarnowaną przez scenarzystów w tym momencie, bo przecież do Ludmiły był całkiem ciekawą postacią i miał swój charakter.
Mimo że Przemka nie lubię przyznaje kiedyś miał pazur,charakter,ambicję a teraz to najchętniej pracowałby od 8-16 żeby odbębnić swoje albo siedział na urlopie x lat.Poza tym coś w tym jest że niektóre postaci są wybitnie przeciążone stąd mają aż za dużo wątków,sytuacji,problemów a inne występują od święta albo jak Przemek często ale bez większego wpływu na los serialu.Teraz może być trochę lepiej bo wróciła Zuza a Jan też może jeszcze spróbuje powalczyć o Olę.
ogólnie jest mega wkurzająca, a już jej zachowanie kiedyś jak czekała na Przemka a on rozmawiał z Haną w szpitalu, no masakra po prostu...
ale moze jestem troszkę uprzedzona, bo nie lubie tej aktorki
Ostatnio jej postać ma niby jakąś traumę po tej Afryce, więc Zuza to obecnie taka bidula, skwaszona, skrzywiona.
Ale w wykonaniu Kamińskiej to naprawdę jej mega irytujące.
P.S. Kamińską lubiłam w serialu "Ja wam pokażę", gdzie grała córkę Judyty. Bardzo mi się tam jej gra podobała.
"BrzydUli" widziałam tylko kilka odcinków, ale też mi się tam podobała.
A tutaj w NDiNZ tak jakoś mnie wnerwia.
Irytowała mnie jak była z Przemkiem teraz trochę mniej w sumie wolę już ją niż Olkę nie wiem co ona robi w tym serialu.
Momentami była śmieszna np w tej scenie jak poszli do łóżka w hotelu a potem do Przemka że teraz musi się z nią ożenić a ten mina jakby miał pełno w gaciach ze strachu a ona potem żartowałam,ale ogólnie do debilka to mogłaby smietnik na głowę ubrać choć tą scenę z Witkiem dobrze zagrała:)
Pewnie będzie uczuciowy kwadrat Jan,Ola,Zuza,Przemo w końcu ostatnio jak były sceny z Janem to przekaz był taki Ola kocha Jana ale jest z Przemkiem.W sumie w razie fiasku z Olą można Jana do Agaty wysłać,a orientujesz się jakiej specjalizacji jest Zuza?
A, który tam nie jest bożyszczem Przemek :Wiki, Agata,Ludmiła,Ola ,Zuza
Adam: Dorota,Wiki,Roma +dziewczyny na jedną noc
Piotr:Magda,Wiki,(Zosia?)Hana
Falkowicz:Wanda,Nina,Kinga(Wiki w sumie się nie liczybo do niczego poważnego nie doszło)
Radwan ,Konica na razie coś słabo przy nich wypadają.
Z Radwanem się nie zgodzę,Hanę już zaliczył,miał tą laskę a żona też umarła chyba z 3 lata temu,dopiero co pojawił się w serialu.Facet wygląda na takiego co umie wyrywać laski.Ale trochę przeginają chyba taki Marek ma stosunkowo słabe statystyki.