PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810358}

Narcos: Meksyk

Narcos: Mexico
2018 - 2021
7,6 31 tys. ocen
7,6 10 1 31337
6,6 8 krytyków
Narcos: Meksyk
powrót do forum serialu Narcos: Meksyk

Fani oryginalnej serii trochę pokręcą nosem, ale koniec końców Narcos: Meksyk to opowieść bardzo ciekawa i dosyć solidnie zrealizowana. Aczkolwiek bez polotu, do którego już nas przyzwyczajono. Więcej tutaj: https://popkulturysci.pl/narcos-meksyk-recenzja/

ocenił(a) serial na 8
dariuszfilipek

SPOILER

Camarena zaczęł również ujawniać związki pomiędzy handlarzami narkotyków, meksykańskimi organami ścigania i urzędnikami rządowymi wysokiego szczebla w ramach PRI , które Gallardo uznał za poważne zagrożenie dla operacji kartelu Guadalajara w całym Meksyku.
żródło
https://books.google.pl/books?id=s5qIj_h_PtkC&pg=PA349&redir_esc=y#v=onepage&q&f =false

Zdaje mi sie że w serialu Kiki jednak nie był taki inteligenty i na nic nie wpadł. Jedyne co to pracował na polu i doniosl o jego lokalizacji. Chyba ze grzebanie w biurku nazywa się infiltracją organizacji. Po raz kolejny życie lepsze od scenariusza...a mogła wyjść z tego prawdziwa bomba.

Rafa i don Neto zdecydowanie żle przedstawieni charakterologicznie.

Dla porownania z EL Chapo, Mexico jest tylko przestawką do deseru.

ocenił(a) serial na 10
Michael_van_Grand

Właśnie zastanawiałem się nad tym, że skoro w Narcos pojawia się El Chapo to, że pociągną jego historie ale w sumie przecież już jest serial o nim:)

ocenił(a) serial na 7
Michael_van_Grand

To jest dosyć znamienne w Narcos, że nieco przekręcają rzeczy, coś odejmują i coś dodają. Żaby wspomnieć chociażby to, że Javier Pena nie miał nic wspólnego ze zdarzeniami z trzeciego sezonu. Dawno pogodziłem się, że nawet dokumenty to często fikcja, która przede wszystkim pokazuje punkt widzenia twórcy, a uproszczenia to rzecz, która ma nadawać dynamizmu akcji. I wiele innych rzeczy, o których nawet nie chce mi się myśleć o 3 nad ranem...;)

ocenił(a) serial na 8
dariuszfilipek

Szkoda, że jeszcze więcej spoilerów w tej recenzji nie dałeś...

ocenił(a) serial na 7
Alex303

Nie wiem, gdzie ty widzisz spoilery. Nie dowiesz się więcej niż ze zwiastunów i informacji prasowych... Ech, ludzie...

ocenił(a) serial na 8
dariuszfilipek

Sorry, czytałem od cholery recenzji i informacji prasowych związanych z "Narcos:Meksyk" i tam nikt nie zapodał spoileru, że wystąpią postacie ze starszych sezonów "Narcos" (a Ty napisałes dokładnie kto się pojawi). To może być naprawdę spora niespodzianka dla widzów, a ja akurat byłem przed obejrzeniem 5 odcinka jak czytałem Twoją recenzją. Więc troszkę mi popsułeś seans.

ocenił(a) serial na 7
Alex303

Spoilerem są główni bohaterowie Narcos w Narcos: Mexico, chociaż te kartele były powiązane, co było odnotowane już w Narcos? :D To masz nawet odnotowane w IMDB w obsadzie. Dobrze, przepraszam, skoro Ci zepsułem oglądanie. Polecam Ci nie czytać więcej. Mi się wydawało bardziej, że to będzie kwestia zachęty do obejrzenia... ale to ja. Życie jest pełne dziwów.