PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680486}

Narcos

2015 - 2017
8,4 183 tys. ocen
8,4 10 1 182691
7,8 22 krytyków
Narcos
powrót do forum serialu Narcos

Historia kartelów z Kolumbii, z głównym nastawieniem na postać Pablo Escobara. Sama fabuła najbardziej podobała Mi się w pierwszym sezonie i pierwszej połowie drugiego, gdyż druga jego część już niestety stała się przewidywalna. Trzeci sezon miał dla Mnie dobrą historię, ale nie urzekała jak na początku. Jednym z największych atutów tego serialu jak nie największy to pokazanie kartleu z kilku perspektyw i Jego wpływu na otoczenie. Nie Ma tu standardowego podejścia "narkotyki to zło" tylko mamy ukazanie wpływu sprzedaży na gospodarkę, to jak handlarzy odbierali zwykli ludzi i to że nawet czasami chcieli dla Nich lepiej niż politycy,a el tez oczywiście mamy dobitnie pokazaną negatywną stronę Ich działalności. Serial nakręca masa ciekawych postaci z Escobarem na czele, ale i Jego pomocnikami którzy też mają Swoją historie i motywacje, a Pablo ukazany jest jako normalny człowiek z którym łatwo utworzyć więź i co ciekawe to samo można powiedzieć o dwójce agentów którzy go ścigali, także sam często się łatałem na Tym że "kibicowałem" i ściganemu i ścigającym XD Do tego mege klimat, który tylko jest potęgowany przez historyczne wstawki, a sama wejściówka przyprawia o ciarki.