Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7523
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

myslalem ze to amerykanie takie rzeczy(czyt. bzdury) tylko wymyslaja

DonVitoCorleone

Psychologia to nie Darwin, to nie oszołomy, to również nie twoje refleksje wysnute z paluszka.
Nikt nie ma obowiązku znać wszystkiego, tylko dlaczego ty nie masz zielonego pojecia i trąbisz o tym na lewo i prawo?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

to nie ja tlumacze zwierzece zachowanie. zreszta chodzi o film, fabule rodem z hollywood i nic wiecej. to ty dorabiasz teorie, czyzbys byl w podobnej sytuacji co ta niemka?

DonVitoCorleone

Ludzkie (nie zwierzęce) zachowania wyjaśnia psychologia - a ta ne jest nie jest gejowska, ani hetero. Dlatego wiemy, że reakcja sanitariuszki na smierć ukochanego była - psychologicznie - zrozumiała. Co nie ma żadnego związku z ocena moralną.
Ile razy mam to jeszcze powtórzyć, zebyś przyjął to do wiadomości?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

zrozumiala odnosnie ludzi z charakterem dla ludzi o lekkich obyczajach

DonVitoCorleone

Dorośli ludzie uprawiali dobrowolnie seks. Wielki problem, prawda pani Dulska?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

nie wiem czy problem, problem w tym ze scena nijak ma sie do filmu i jest idiotyczna. kwestii moralnych nawet nie ma co tu podejmowac. faktycznie przy niemieckim nazizmie to petka

DonVitoCorleone

O, serio? To nie podejmuj. Kto tu nawijal raz za razem o niemoralności sceny i zachowania pielegniarki? Poszukaj swoich wywodów, a potem sam siebie napomnij, ze nie mają znaczenia.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

nie zaczalem od moralnosci, a ewentualnie ja przywolalem by usadzic twoje usprawiedliwienia dupodajstwa

ocenił(a) serial na 2
DonVitoCorleone

A mi się ta scena podobała. Babka chciała odreagować, zrobić coś głupiego, aby nie czuć tego bólu, była mu wdzięczna za uratowanie tego młodego i poszła na żywioł. Uznałam, że to było całkiem normalne, że w takich emocjach, w takim stanie zrobiła takie coś. On też jakoś specjalnie się nie bronił także gdzie jest problem?

ocenił(a) serial na 6
jocisko

w burdelu sie nikt nie broni

ocenił(a) serial na 2
DonVitoCorleone

Oj, ale porównanie.

Ona tego chciała, on tego chciał. Owszem mógł wykazać się dojrzałością i przerwać to, ale tego nie zrobił i nie mogę go za to winic :)

ocenił(a) serial na 6
jocisko

w burdelu tez raczej kazdy wie czego chce

ocenił(a) serial na 2
DonVitoCorleone

Wiedzieć czego się chce, a chcieć to to inne sprawy :)

ocenił(a) serial na 6
jocisko

no jak ktos ma schizofrenie to moze