Nasze matki, nasi ojcowie

Unsere Mütter, Unsere Väter
2013
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7523
Nasze matki, nasi ojcowie
powrót do forum serialu Nasze matki, nasi ojcowie

myslalem ze to amerykanie takie rzeczy(czyt. bzdury) tylko wymyslaja

aliveinchains

a tak racja to prawie promocja pedofili;p

zweistein

Tak tak oczywiście, że podczas wojny moralność idzie się walić, ale ja to oglądam z perspektywy czasów obecnych, widziałem w tym jakieś odniesienia do dzisiejszej mentalności, gdzie kultura przyjemności dominuje, skoro chłopak za którym szaleje nie żyję, to pójdę skorzystać z innego - takie dzisiejsze myślenie przedstawiają bohaterzy, gdzie liczy się tylko przyjemność od i tyle ja w tym widzę po prostu odnośniki do czasów obecnych bo jak napisałem w innym miejscu, to typowy młodzieżowy film dla niemieckich uczniaków, którzy nic o wojnie nie wiedzą, a mają się dowiedzieć jak ich dziadowie w dupę dostawali od całej europy;p

zweistein

I o to właśnie chodziło twórcom filmu. Współczucie dla Niemców pomimo że mordowali dzieci, niemowlaki, kobiety w ciąży. Film typowy dla tępego niemieckiego widza .

robocop13

No jasne, najlepiej uważać, że zabijanie niemieckich cywilów i dzieci oraz gwałcenie kobiet jest OK.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

psycholog-gej na pewno

DonVitoCorleone

Dość bzdurny komentarz.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

nie dosc!

DonVitoCorleone

Skoro uważasz, że możesz bardziej...

ocenił(a) serial na 6
zweistein

chyba mocniej

DonVitoCorleone

OK, możesz bzdurniej. Ale czy to na pewno dobrze?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

jezeli poprawnosc polityczna to niebzdura to tak

DonVitoCorleone

Jeśli psychologa, który potwierdza niewłaściwą twoim zdaniem interpretację, nazywasz gejem - jest to poprawność polityczna, niepoprawność, czy po prostu brak rozsądku (takiego zwykłego, bez opcji politycznych czy światopogladowych)?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

nie wiem o co ci chodzi
mala rada: ty sie lepiej w psychologa nie baw

DonVitoCorleone

Skoro sam nie wiesz, dlaczego piszesz "psycholog-gej", to kto ma wiedzieć?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

wiem co pisze a skoro o takiej a nie innej tresci to chyba jasne ze wiem tez dlaczego o takiej...
chodzi o twoje wypocinki

DonVitoCorleone

B. ładnie. A teraz jeszcze "logiczne" wytłumaczenie "psychologa-geja". Można, czy już za trudne?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

tu juz nie pomoge dosadnosc jest dla ludzi opoznionych

DonVitoCorleone

Po prostu wyjaśnij: prosto i komunikatywnie.

ocenił(a) serial na 1
zweistein

A co ty gejem jesteś?

ocenił(a) serial na 6
PiotrKowalski

:D :P XD

PiotrKowalski

Nie, to przecież nie u mnie, ale u kolegi "gej-psycholog" tęsknie wyskoczył jak Filip z konopii.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

niestety takie sa twoje komentarze

DonVitoCorleone

Czekam ciągle na wyjąśnienie twojego "geja-psychhologa". Cięzko, prawda? Kiedy trzeba tl€maczyć głupoty, które

zweistein

... sam przeciez nieopatrznie spłodziłes.
(ciąg dalszy)

ocenił(a) serial na 6
zweistein

ciag dalszy twojej zbednej paplaniny

DonVitoCorleone

Wszelka "paplanina" będzie zbyteczna, kiedy wyjaśnisz w końcu swojego "psychologa-geja". Ot tak, po prostu.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

widze ze tamaty okologejowskie cie nurtuja

DonVitoCorleone

Przecież to twój, nie mój wątek. Problem pewnie, ze nie bardzo wiesz, jak go wyjaśnić, prawda? ;)

ocenił(a) serial na 6
zweistein

przeczytaj temat i odnies to do twoich durnych pytan(?). dalej wiedze ze pedalstwo cie nurtuje

DonVitoCorleone

Wystarczy wyjaśnić, przecież nie będę tego robił za ciebie, skoro to twój osobisty "psycholog-gej". To, że tak długo się z tym wozimy świadczy o tym, że nie znajdujesz uzasadnienia dla tej bzdury.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

uzasadnienie jest oczywiste. trzeba byc zboczencem zeby znajdowac uzasadnienie tej idotycznej sceny czy (tym bardziej) postepowania bohaterki. ale jak pisalem dla pedalow to nie problem

DonVitoCorleone

Nie, wystarczy znać podstawową literaturę z zakresu psychologii, żeby zrozumieć (co wcale nie oznacza akceptacji) zachowanie dziewczyny. Wystarczy być nadąsanym ignorantem, żeby nie rozumieć i wobec braku argumentów szukać rzucać bez sensu gejem.
Podać bibliografię?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

pisana przez pedala? nie. tylko zboczency (geje nie geje) traktuja ludzi jak niewyrzyte seksualne scierwa

DonVitoCorleone

Nie, chodzi o obiektywną i ogolnie przyjetą literaturę przedmiotu.
Tam mozesz przeczytać, jak reagują (i odreagowują) ludzie w warunkach wielkiego stresu. Podstawy. wiem, nie dla ciebie, bo nic o tym nie wiesz, ale jednak podstawy psychologii.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

'obiektywna i ogolnie przyjeta' - nie ma czegos takiego. obiektywne moga byc jedynie daty

DonVitoCorleone

Obiektywna w znaczeniu powszechnie akceptowana. Bo mechanizmy psychologii człowieka (tylko ty piszesz o bydlętach) są znane i opisane.
Ty nie znasz i nie rozumiesz, ale to pewnie nie twoja wina. Niby skad masz je znać, skoro nie czytasz? "Nie mógł płynąć pod prąd. W wannie nie ma prądów"

ocenił(a) serial na 6
zweistein

hitleryzm byl niemczech powszechnie akceptowany. mozesz dalej sypac bzdurnymi frazesami i teoriami dla tepego motlochu

DonVitoCorleone

Historia. To kiedyś. Współczesność. to dziś.
Jakie badania potwierdzają poparcie dzisiejszych Niemcow dla Hitlera i nazizmu?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

ja takich nie prowadze to nie moja teoria wiec nie odwracaj kota... w innym powscie juz to wyjasnialem na poprz strnatomiast ich wiedza na temat II wojny swiatowej a -o zgrozo- natemat udzialu w niej polakow wydaje sie byc(co pokazuje ten serial dobitnie) znikoma. szkoda myslalem ze sa wyzej od hamerykanow

ocenił(a) serial na 6
zweistein

no nie da sie ukryc ze takie zachowania to bydlecyzm, nie czlowieczenstwo. stad zreszta moja 'pedlaska' teoria, wiadomo, oni tez sie musza tlumaczyc

DonVitoCorleone

No, skoro twoja teoria jest "pedalska", jak ją samokrytycznie nazwałeś...

ocenił(a) serial na 6
zweistein

podstawa psychologi-zezwierzecenie. fakt nie przypuszczalbym.

DonVitoCorleone

Wiedza jest zawsze lepsza niz twoja życzeniowa ignorancja. Bo jej efektem sa wykwity rozgorączkowanego mózgu, szukającego gejów.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

twoja zas to szukanie wytlumaczenia zwierzecego zachowania (nieobceg skoadinad pedalom)

DonVitoCorleone

Psychologia tlumaczy równiez takie LUDZKIE zachowania. Po prostu:wiedza, nie gapowate dąsy o gejach.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

wiedza to wiedza, zachowanie to zachowanie. np ja wiem ze istnieja burdele i ludzie do nich chodza ale to dowod na zgnilizne moralna a nie na potrzeby seksualne. chyba ze pedaly mysla inaczej. rozumiesz juz teczowy chlopaku?

DonVitoCorleone

Teraz "wiedza to wiedza", ale wcześniej twierdziłeś "dowcipnie", ze taka wiedza musi pochodzić od geja. To jak, musi, czy tylko ty nie masz pojęcia?

ocenił(a) serial na 6
zweistein

tlumaczenie upadku morlanego to typowe dla gejow.

DonVitoCorleone

Wyjaśnianie przyczyn zachowań ludzkich jest naturalne dla psychologii.
Ocenę moralną mozna pozostawić netowym mądralom, którzy wiele więcej nie potrafią.

ocenił(a) serial na 6
zweistein

akurat najwlatwiej tlumaczyc sie 'bo tak nauka chce'. jak pisalem wojna i zabijanie rowniez sa bardzo poddatne na teorie darwina czy innych oszolomow