Czy tylko mnie drażnią teksty typu "proszę Cie" , " błagam Cie"? Zauważyłam że te dwa stwierdzenia ( i to nie tylko w tym serialu) są bardzo nadużywane. Dajmy na to scenę z 2 odc, która trwa minute !!! do głównej bohaterki przychodzi koleżanka i w rozmowie pomiędzy sobą 3 razy pada stwierdzenie "BŁAGAM CIĘ" ! W późniejszych scenach "proszę CIe" też z kilka razy, Czy to normalne ? Pytam, więc czy tylko mnie to tak drażni, co powoduje że nie mogę tego oglądać czy może ktoś ma podobne odczucia ?. Pozdrawiam
Myślę, że do przyjęcia przez Polaków są jedynie zwroty z PSÓW.
Niektórzy ludzie mają swoje zwroty i wolę tu nie przytaczać jakie i to nawet można odgadnąć skąd pochodzi.
chodzi o to, że mnie to drażni i myślę, że jest to nie do przyjęcia. tak samo jak dziwienie się i głupie odpowiadanie z niedowierzaniem " proszę?" "słucham?" na jakiekolwiek zadane pytanie w scenie. męczy mnie to już bo słyszę, to w każdym nowym polskim serialu.
Niestety mam wątpliwości czy scenarzyści czytają nasze komentarze.
A nawet jeśli to nie potrafią wpoić aktorom prawidłowych wypowiedzi i ze względu na koszty kolejnego kręcenia tej samej sceny, odpuszczają sobie. Odcinek serialu żyje jeden dzień.
Zauważam w serialach dużo poważniejsze błędy i naprawdę na Filmwebie nie było miejsca żeby wszystkie się zmieściły. Pomijam np ułożenie przedmiotów na stole podczas kręcenia sceny z drugiego ujęcia ale inaczej ubrana aktorka w tej samej scenie to już śmiechu warte.
Pozdrawiam.