Taki szczególik.
Domowe ognisko w którym "topili" srebro.
Informacja z wikipedii. Właściwości fizyczne srebra.
Temperatura topnienia
961,78 °C
Waaaa, od kiedy to w normalnym ognisku można taką temperaturę osiągnąć :P?
Swoją drogą mały krzyżyk stopił się w ciągu 2-3 sekund. Nawet w takiej temperaturze raczej to nie jest możliwe :>
poczytaj sobie o temperaturze ognia, a zrozumiesz że jest to możliwe (posługując się również wiedzą z wikipedii)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ogie%C5%84
Stopienie nawet tak małego obiektu ze srebra nie jest możliwe w takim tempie. Ile to było... 2 ? 3 Sekundy?
Możliwe, ale pamiętaj o tym , że jest to tylko film, a nie dokument naukowy, więc nie przesadzajmy z czepianiem się szczegółów. Zwłaszcza, że mówisz o tym czy możliwe jest topienie srebra w ognisku, nie zwracając uwagi na resztę...W serialu przedstawia się istnienie duchów, ghouli, strzyg, wiedźm , itp, czymże przy tym jest taki mały szczegół jak topienie się medalika ;)
Wiesz, ja to tłumacze w taki sposób, są rzeczy realne (bądź nie) i realistyczne (bądź też nie). Są to 2 różne sprawy.
Lubię oglądać filmy/seriale nierealne (choćby ten bo mamy topielce duchy demony i inne cuda), jednak wszyscy nierealne z czym mam do czynienia czy to przez obraz (filmy seriale bajki), czy też przez tekst (książki), może być realistyczne, bądź nie.
Opisze Ci to na moim ulubionym przykładzie.
Obie wersje NIE realne, ale jedna duuużo bardziej realistyczna od drugiej.
1) Obcy przylatują na Ziemię. Wychodzą do ludzi, o dziwo mówią po Angielsku/Rosyjsku/Chińsku (po "ludzkiemu"), I co mówią? Proszą o mleko bo ich statek powietrzny nie ma "paliwa". Gdy już dostają co trzeba dają ludziom tony złota, bo dla nich to zło. I następnie odlatują.
2) Obcy przylatują na Ziemię... Porozumienia nie ma, bo wiadomo inny gatunek, inna rasa, ludzie popchnięci niepewnością i strachem atakują bez pytania - tak na wszelki wypadek. I się zaczyna wojna. Bo obcy i tak w pokojowych celach nie przylecieli..
a) która historia wydaje Ci się bardziej realistyczna (mimo że obie są nierealne)
b) którego "typu" filmy/seriale częściej się ogląda?
To, że serial Supernatural traktuje o zjawiskach paranormalnych W NICZYM nie przeszkadza mi bym oczekiwał, by głupie srebro stopi się tak jak powinno (czyli nie tak jak w serialu jest to pokazane).
Albo że scena z pszczołami i innymi owadami na strychu będzie także bardziej realistyczna.... One tam kilka minut latały, i jakoś nikomu nic się nie stało...
No i od "północy" do "świtu" czas szybko zleciał ^^
no to akurat mi sie rzuciło w oczy z tym szybkicm upływem czasu ale naprawdę przy paru takich "wpadkach" ta z\e srebrem to nic szczególnego. ;]
eh, to były początki...
mi to aż tak nie przeszkadza... ja się staram nie czepiać, oczywiście są to wpadki, ale nie aż takie, aby się tym mocno przejmować czy coś...
mozna to nazwać- dobrego złe początki ;D
jestem wlasnie przy 14 odc 2 sezonu i w porownaniu do nastepnych to tutaj sie dopiero wszystko zacznie rozkrecać pod koniec 2 sezonu. 3 wogóle to chyba mój ulubiony sezon. demony i te sprawy no sami zreszta wiecie ;]