Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97061
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

7 SEZON !

ocenił(a) serial na 10

CW WŁAŚNIE POINFORMOWAŁO IŻ SPN BĘDZIE MIEĆ 7 SEZON !

ocenił(a) serial na 8
snazzygirl

ja się tego właśnie dowiedziałam z twitter'a Mishy Collinsa :)

ocenił(a) serial na 10
snazzygirl

No przecież to było pewne i juz o tym się pisało :). Smallville dojechało do 10, więc liczę, że tak samo będzie z Supernatural :)

ocenił(a) serial na 10
lampard22

to nie było pewne
a to że mieli podpisane kontrakty nic nie znaczyło bo wszystko zależało od oglądalności

ocenił(a) serial na 10
snazzygirl

Oczywiście było pewne, ale nie oficjalnie. Ogladaloność utzymuje się na dosc równym poziomie od paru sezonów i to przecież CW, a nie FOX i tutaj nie ma spadku ogladalności o kilka milionów jak na przykład w Fringe.
Serial nadal jest jes popularny, ma swoich wiernych fanów, a twórcy mają kolejne pomysły na następne odcinki, więc nic nie stało na przeszkodzie aby był kolejny sezon :)

ocenił(a) serial na 7
lampard22

Niestety oglądalność 6 sezonu w porównaniu z poprzednimi jest baaaardzo słaba, więc to wcale nie było takie pewne.

ocenił(a) serial na 10
Mr_Grieves

Słaba to jest oglądalność Fringe, a jednak serial dostał 4 sezon. Podobnie Smallville wzloty i upadki, a ciągną te sezony już po raz 10.
Już rok temu były plotki, że miało wogóle nie być 6 sezonu, albo, że ma byc tylko 13 odcinków. A tu serial dostał pełny sezon i wszyscy powinni być zadowoleni.

Mr_Grieves

Oglądalność jest właśnie stabilna a nie słaba

ocenił(a) serial na 7
szarit

Porównaj sobie oglądalność 1 albo 4 sezonu z 6. "Szóstka" ledwo co wybija się ponad 2 miliony (a czasem nawet spada poniżej 2, co nigdy wcześniej się nie zdarzyło), podczas gdy 1 seria potrafiła zebrać nawet ponad 5 milionów. Ja będę dalej oglądał SPN, bo to jeden z moich ulubionych seriali, ale trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć, że liczba stałych fanów cały czas maleje. Tu zresztą wszystko jest dokładnie przedstawione :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Supernatural_episodes

Mr_Grieves

Nie obchodzi mnie oglądalność z przed 5 czy 6 lat zwłaszcza że tamte sezony uważam za słabsze od 6 a frekwencja wyższa.Teraz trzyma się stabilnie na o.2mln. co po tylu latach i tak jest sukcesem z tą tematyką.Amerykanie mają dziwną logikę,lubią oglądać coś co jest średnio ciekawe lub po prostu marne(dla mnie).Dla mnie SN tematycznie jest b.dobry i gdyby go zlikwidowali z powodu braku widowni to ciężko byłoby mi coś ciekawego znaleźć do oglądania.Nie musisz się ze mną zgadzać...

ocenił(a) serial na 10
szarit

oglądalność badana jest na jakiej podstawie ? bo przeciez wiele osob np ja oglada w internecie odcinki i zazwyczaj to jest najwiekszym przekazem wiec czy to sie liczy ?

ocenił(a) serial na 7
Ophra122

Nie liczy się bo stacja nie zarabia na ludziach, którzy oglądają ich seriale w internecie.

ocenił(a) serial na 7
szarit

Co z tego, że trzyma się stabilnie na 2 milionach, skoro kiedyś średnia wynosiła 3,5 miliona? Każdy serial się kiedyś kończy i chyba lepiej żeby odszedł będąc na najwyższym poziomie, niż miał się ciągnąć jak Moda na Sukces. Dla mnie jak na razie z Supernatural jest wszystko ok i bardzo dobrze, że pojawi się kolejna seria, bo scenarzyści chyba nie wykorzystali jeszcze wszystkich pomysłów. No a że Amerykanie nie wiedzą co dobre to akurat żadna nowość.

Mr_Grieves

Poziom nadal jest dobry a materiału jeszcze na ze 3 sezony spokojnie starczy(w sumie to materiału jest tyle że i dla synów naszych braci by starczyło),ale amerykańska mentalność to jest coś co mnie przeraża,i te ich słupki oglądalności...

ocenił(a) serial na 8
snazzygirl

właśnie chciałam stworzyć ten sam temat. hah. będzie się działo !!! uwielbiam ten serial ;))

ocenił(a) serial na 10
snazzygirl

A propos sezonu to i również odcinków. Jedynie co bym chciał od tego zaje... serialu to ilości odcinków zbliżonej do "Mody na sukces" której oczywiście nie oglądam i nie zamierzam. Jeśli chodzi o utrzymanie klimatu, to wg mnie nic się nie zmieniło i nadal jest bardzo dobry, a Ci co przestali oglądać i dlatego oglądalność spadła to niech się...
Pozdro dla fanów Supera!!!!

ocenił(a) serial na 8
Pietro_8

No ja troszkę zaniechałam przez te cholerne przerwy między odcinkami:/ Później ciężko się było połapać, ale obejrzałam wszystkie sezony od początku i już jestem w temacie;]

ocenił(a) serial na 10
platyna_2

A ja się wcale nie cieszę. uważam, że 5 sezon jest zdecydowanie gorszy od poprzednich. Martwię się o poziom następnego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
spines

właśnie ilośc odcinkow jest dobra bo nie jest ich za mało a akurat moda na sukces jest bez porownania z tym z reszta nie mowie tylko o ilosci odcinków ale i o jakosci spojrz w kazdym jest cos nowego i cos innego sie caly czas dzieje ja uwazam ze liczba odcinkow jest SPOKO:)

Pietro_8

racja ... ja dopiero od jakiś 2tygodnii oglądam 6sezon ... i wszyscy pisali ze słaby a nieprawda trzyma się nadal jest bardzo dobry

ocenił(a) serial na 9
snazzygirl

no to kiepsko.
gdyby skończyli na piątym, to byłby to serial w wielkim stylu i zakończenie w wielkim stylu - klasyk. a tak to powstał kolejny tasiemiec, gdzie twórcom już się kończą pomysły...

ocenił(a) serial na 7
catherinemusic

Według mnie to by było bardzo mało oryginalne zakończenie.

Jeden z braci poświęca swoje życie w zamian za uratowanie całego wszechświata. W tym czasie drugi zdobywa własną rodzinę i stara się żyć normalnie.

Taki pół happy end. Przerabiany już w wielu filmach i serialach. Dobrze, że powstają kolejne serie bo scenarzyści mają szansę na zrobienie porządnej, ciekawej i zaskakującej końcówki.

ocenił(a) serial na 9
Mr_Grieves

każdy sezon miał jakiś główny wątek, wszystko się ze wszystkim idealnie łączyło, a w sezonie 5 historia się elegancko, stylowo zakończyła... po czym w 6 sezonie zaczęła się historia ni przypiął, ni wypiął, zupełnie nijak się mająca do całości.
jeśli chcieli serial, jak to ujmujesz "ciekawie i zaskakująco zakończyć", to jakimś kilkuodcinkowym epilogiem, a nie dodatkowymi sezonami z odcinkami nietrzymającymi się kupy i zwyczajnie kiepskimi zapchajdziurami (bo tak było z większością odcinków w ostatnim sezonie i chyba nie zaprzeczysz... mini-arcydzieła to to nie były).
kocham"supernatural" i dlatego boli mnie, że z fantastycznego serialu na poziomie zrobili zrobili przeciętny programik. to nie jest "how i met your mother", które można ciągnąć w nieskończoność ku uciesze widzów, a zamknięta historia, w której twórcy na siłę starają się upchnąć coś jeszcze.
a jeśli koniecznie chcieli kontynuować, bo kasy nigdy za wiele, to powinni to wyprodukować pod innym tytułem, żeby nie psuć dobrego imienia "supernatural".

ocenił(a) serial na 8
catherinemusic

nie pasuje Ci nie oglądaj

ocenił(a) serial na 9
marcinek77

co? może jeszcze "nie pasuje, to nie pisz/nie oceniaj"? zniszczyli dobry serial i tyle, a twoje "rady" tyyyyle mnie obchodzą....

ocenił(a) serial na 10
catherinemusic

Według ciebie zniszczyli. A według mnie wciąż trzyma poziom. Ty nas nie przekonasz, my ciebie. Więc po co dalej ciągnąć ten wątek?

ocenił(a) serial na 10
catherinemusic

Popieram Cię w 100%
Skoro jest już pewne, że powstanie 7 seria to mam nadzieję, że skupią się na pokazaniu walki w niebie, rozwiną wątek Casa i jego układu z Crowleyem, itp. Nie wyobrażam sobie kolejnego sezonu składającego się z odcinków o polowaniu, poświęcaniu się braci i traktowaniu Castiela (jednego z najpotężniejszych aniołów, heeloł?) jak chłopca na posyłki.