Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97061
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

7x01

ocenił(a) serial na 10

swietny pierwszy odcinek 7 sezonu, powiem wam ze myslalem ze to ineczej sie potoczy pozdro dla fanow xD

ocenił(a) serial na 10
kamiladw1991

Ja też, szczególnie myślałam, że dłużej pociągną wątek Casa jako boga...

ocenił(a) serial na 10
magda100

Myślałam nawet, że cały sezon będzie tylko o tym;)

ocenił(a) serial na 10
Madx

Tak samo.

magda100

Ja właśnie myślałam, że na niego zaczną polować czy coś w tym stylu, a tu proszę...

ocenił(a) serial na 10
Suchar_022

Moim zdaniem dobrze że tak sie to skończyło ponieważ był zbyt silny, co oni mogli by mu zrobić. Ale ciekawią mnie słowa Śmierci "Znam Boga a Ty nim nie jesteś". Chyba pierwszy raz w tym serialu powiedziano że Bóg istnieje, wcześniej tylko Cass coś tam wspominał że niby oidszedł i że żaden anioł go nie widział.

ocenił(a) serial na 10
michal2788

A to czasem Chuck nie był bogiem? bo to jego zniknięcie na koniec 5s....
Poza tym przecież jeden anioł rozmawiał z bogiem o tym, że on wie co dzieje się na ziemi ale to "Not his problem".
Podobno bóg przeniósł braci do samolotu po tym jak Lucek zwiał z klatki i dwa razy wskrzesił Casa.

A tak się zastanawiam... ten głos co mówił do Cassa w kościele możliwe by to był bóg? czy to na pewno były te Lewiatany? bo ja odniosłam wrażenie, że to był bóg.

ocenił(a) serial na 9
magda100

Ja odniosłam wrażenie, że raz mówiły do niego dobre głosy, a raz złe, tak samo jak rodzaje dusz jakie wchłonął, choć może dobrym glosem był Bóg.

ocenił(a) serial na 10
AnitaBlake

To co mu się w brzuchu tentegowało to były albo te dusze albo Lewiatany...tak nawisem dusze z czyśćca generalnie nie są dobre bo to w końcu dusze potworów.
Ale ta rozmowa w kościele była nieco inna i potem jeszcze Cas jakby chciał podkreślić, że ma to w w czterech literach zmienił ten witraż przedstawiający Jezusa/Boga w swoją podobiznę.

ocenił(a) serial na 9
magda100

No może nie do końca dobre, ale neutralne ;) A te łapki z brzuszka to na pewno lewiatany były.

michal2788

Też twierdzę, że się dobrze skończyło, ale mnie to po prostu zaskoczyło :)

ocenił(a) serial na 8
Suchar_022

Lewiatan. Ciekawa istota jeśli chodzi o mitologię. Raczej w większości związany z morzem i zastanawiające czy działania niszczące Lewiatana będą związane z wodą czy też scenarzyści odejdą od standardowego przedstawiania potwora. Prawdopodobnie jednak będzie to kolejny "zwykły" potwór tylko mocniejszy od całej reszty z którą bracia i Bobbie się spotkali. Tylko skoro pokonali już diabła (albo i nie) to czym musi być Lewiatan skoro to jest po samym królu ciemności. Albo wykorzystają tą inną legendę o Lewiatanie który podobno był uwięziony w podziemiach Watykanu przez któregoś papieża i miał się uwolnić w 1000 roku i zniszczyć niebo i ziemię. Raczej druga możliwość bardziej prawdopodobna. Tylko 1000 lat później. I naczyniem niszczyciela świata będzie istota jasności czyli anioł.

ocenił(a) serial na 10
terbi_2

Z wody powiadasz to tłumaczy najnowszy zwiastun http://www.youtube.com/watch?v=KSGGaTntNjY

ocenił(a) serial na 8
magda100

To widać wyraźnie, że jednak poszli po linii oryginalnej na temat Lewiatana czy też Lewiatanów. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakoś nie do końca mnie ten pomysł przekonuje ale jeśli jakoś sprawnie to rozegrają to może być całkiem przyzwoity sezon. Tam w tym zwiastunie się pojawiał i Lucyfer to może to są jego pieski mające na celu odwrócić uwagę braci od prawdziwego zagrożenia jakim jest Lucyfer który jakimś cudem wydostał się z klatki choć to trochę naciągana teoria. Nawet bardzo naciągana w sumie bo jak miałby Lucyfer poddać swojej woli Lewiatany skoro zamknięty siedział. Chyba, że już na wolności siedzi dłuższy czas. Lub były to tylko majaczenia Sama i Lucyfer nadal siedzi gdzie miał siedzieć a potwory L będą grały pierwsze skrzypce w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
terbi_2

Z całej serii najpotężniejszym przeciwnikiem był upadły anioł czy tez archanioł, zadne inne stworzenie nie mogło sie z nim równać a tu prosze .... Lewiatany.... stworzenia starsze od aniołów i bardziej przebiegłe. Wydaje mi się że wtym sezonie powróci Antychryst i będzie good :)

ocenił(a) serial na 10
terbi_2

Nie, Lucek jest urojeniem Sama, który teraz myśli, że cały czas siedzi w klatce a to tylko "najlepsza tortura" Lucyfera ale to tylko halucynacja

Tu spoiler:
\Powiedźcie, że to co wydarzyło się w ostatnich sezonach nie dzieje się tylko w głowie Sama, jak to zasugerował Lucyfer.

Spokojnie! "Nie jesteśmy jak Lost" - mówi producent Bob Singer, a Sera Gamble szybko dodaje "albo jak zakończenie Rodziny Soprano." Można bezpiecznie założyć, że to ściana w głowie Sama ulega zawaleniu, doprowadzając go do szaleństwa, niż alternatywna rzeczywistość, która by większść fanów bardzo zdenerwowała. "Wcale nie chcemy drażnić się z naszymi fanami i mieszać im w głowach." mówi Gamble. "Działanie Lucyfera stanie się jasne po obejrzeniu drugiego odcinka, który jest głównie skoncentrowany na odpowiedzi na pytanie, co dzieje się z Casem i zajrzeniem głęboko w umysł Sama.

A więc Lucek cały czas jest w klatce i raczej nie ma co liczyć na jego powrót.

ocenił(a) serial na 10
Suchar_022

Taki był cel scenarzystów:). I oby tak dalej! NIe lubię przewidywalnych seriali/filmów.
michal2788, była mowa o Bogu wcześniej. Cass mówił braciom, że widziały go tylko 2 czy 3 archanioły, więc śmierć nie jest pierwszą ,,osobą", która twierdzi, że widziała/zna Boga :).
A co do Lucyfera... Cieszę się, że nie powróci! Wolę, żeby bawił się w klocki z Michaelem w swojej klatce.

kalambury1008

Klocki z Michałem to świetny pomysł :)

ocenił(a) serial na 10
kamiladw1991

Cass jako lewiatan w ostatniej scenie był świetny;D