Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97069
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Supernatural był genialny do czasu zesłania Szatana w otchłań piekielną:) Teraz mamy niestety przykład jak można rozmieniać jakość na drobne. Każdy kolejny sezon po końcu apokalipsy jest coraz bardziej durny i naciągany(z ciekawej fabuły zostało siano). Z genialnego serialu zrobiono bajkę-tasiemca, niestety będę go oglądać do KOŃCA, bo się do niego przywiązałem.

kryptykfilmow

Zgadzam się choć nie ze wszystkim. 6 seria nie była jeszcze taka zła, choć niektóre wątki były naciągane i bezsensowne (jak na przykład matka potworów Eve). Za to 7 seria już całkowicie jest naciągana. Nie dość że zabili Cassa (choć podobno ma wrócić jeszcze w tym sezonie) to widać że scenarzystom i producentom kończą się pomysły i upychają kolejne wątki. Jak dla mnie 6 seria mogłaby być tą ostatnią. Ale niestety producenci nastawiają się jeszcze na 8 serię...

ocenił(a) serial na 10
Supermassive

A mnie brakuje tych starych dobrych sezonów, gdzie co odcinek był inny potwór a fabuła była rzeczą podrzędną. Lewiatany zapowiadały się ciekawie... Do czasu... Bo to niby tak groźne stworzenia, że sam Bóg zamyka je w czyścu, a boją się zwykłego Ajaxa? Za chwilę zamiast nabojów z soli będą naboje z mydła... A, że Cass wróci, było pewne od momentu śmierci, bo przecież Misha Collins przyciąga wielu fanów, a za fanami idzie kasa... Z jednej strony żal kończyć Supernatural, z drugiej żal patrzeć jak się stacza na dno...

ocenił(a) serial na 9
wedrowiec22

Sezon 6 o dziwo był całkiem dobry. Natomiast 7 to jakaś masakra, durne pomysły, albo powielanie starych motywów, totalna nuda. No i główny przeciwnik - lewiatany.... żałosne.

ocenił(a) serial na 10
wedrowiec22

nie chce mi sie klocic o to czy Sn sie stacza czy nie ale ile mozna ciagnac o tym detergencie na Lewiatany , co z tego ze sa wrazliwe na srodek chemiczny? a demony boja sie zwyklej wody poswieconej przez praktycznie byle kogo wiec Twoim tokiem myslenia rowniez , nie sa grozne i nie powinny byc trzymane w piekle ( zwlaszcza ze w takim sredniowieczu pewnie latwiej bylo zdobyc wode swiecona niz tego Ajaxa)

ale jak ktos chce narzekac to narzeka na sile , nawet podajac bzdurne argumenty , bo moze sie komus nie podobac ale wymyslac na sile to juz zalosne

ocenił(a) serial na 6
wedrowiec22

idz sie utop najlepiej bo pierdzielisz takie glupoty ze szkoda gadac. Wlasnie 2 pierwsze sezony byly do dupy i ciezko sie je ogladalo. 0 fabuly tylko co odcinek zmiana miejscowki i potwora. Lewiatany nie sa takie zle i lepiej wygladaja niz czarny dym z demonow zerzniety z lostow (albo i na odwrot ;p ) Choc zgodze sie z tymi detergentami, bo to naprawde slaby pomysl na walke z tymi potworami. Powinni zrobic wielki powrot najfajniejszej broni w serialu czyli COLTA

ocenił(a) serial na 10
Lelouch Lamperouge

LelouchLamperouge -- zgadzam się w pełni z tobą 1,2 sezon masakra ogl z nudów potem mnie jednak wciągneła fabuła z aniołami ,szatanem,wrota piekieł itd te odcinki co teraz emitują nie są złe choć mogły by być lepsze np. jakaś kopia colta czy zrobienie nowej wersji bo to naprawde był fajny motyw z ta bronią ale ciekawe czy lewiatany są jedna z piątki istot na których colt nie hassa :
?!:P

ocenił(a) serial na 6
mmxssj

mam nadzieje ze sie dowiemy tego niedlugo i powroca do colta ;]

ocenił(a) serial na 7
mmxssj

Co do pierwszych sezonów trochę racji macie, ale to było wprowadzenie do serialu a wątki żółtookim demonem powiewały grozą i tajemniczością. Najlepszym okresem tego serialu, była właśnie walka z demonami i apokalipsa - takie postacie jak Ruby itd... przyciągały(nawrócony demon), Sam walczący z pociągiem do krwi, jeźdźcy apokalipsy, Szatan i kumpel Cass(który bawił do łez). 6 sezon to nuda i przykład jak zmarnowano postać Eve, 7 - Lewiatany? zabrakło im pomysłów, bo już wszystko było. Relacje braci też nie są już takie jak na początku, ile razy może jeden drugiego osłaniać i użalać się nad losem brata. NIE TWIERDZĘ że serial jest zły, ale to co najlepsze zostało już wykorzystane.

ocenił(a) serial na 7
kryptykfilmow

A więc tak była walka z niebem, piekłem w końcu apokalipsa i rozprawa z potworami z czyśćca. Sam zginą Dean też - obaj się poświęcili dla siebie, świata itd... Dean miał normalne życie, które mu zabrano(Sam zresztą też), wykończyli wszystkie znane stwory i ich pierwsze wersje(choć to robota piekieł). MI NIC NIE PRZYCHODZI DO GŁOWY BY REANIMOWAĆ TEN SERIAL?

ocenił(a) serial na 6
kryptykfilmow

wszystkie najciekawsze schematy juz wykorzystali, wiec nie da sie go juz reanimowac... Choc ja tam bym cos wymyslil ale watpie zeby oni cos ogarneli

ocenił(a) serial na 10
wedrowiec22

Wszyscy spekulują na temat tego nieszczęsnego detergentu, więc może i ja dorzucę swoje trzy grosze. Pisałam już zresztą o tym w innym temacie. Pytanie moje brzmi: czy nikt nie wpadł na to, że skoro lewiatany to wodne stworzenia (w razie wątpliwości: http://supernatural.com.pl/beasts/73.html), to zabije je, czy tam spowolni, zwyczajne zanieczyszczenie wody? Płyn do mycia podłóg - nic fajnego dla morskiego stwora. Taka tam sugestia.