Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97077
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Ciekawy ale...

ocenił(a) serial na 5

...raczej zaadresowany dla nastolatków.10 lat temu to może stanowiłby zagrożenie dla samego Archiwum X ale dziś to kolejny z serii pogromców duchów i łowców wampirów i Bóg wie czego jeszcze.Polecam ale raczej tej nastoletniej widowni starzy wyjadacze zwłaszcza fani Archiwum którzy z wypiekami na twarzy śledzili pare lat temu losy głównych bohaterów mogą sie zawieść.

użytkownik usunięty
McCoy

no właśnie... ja dorastałam na Archiwum X i tak nie dawno rozpoczełam przygode z serialemSupernatural... i czegoś mi brakuje! nie ma właściwie żadnej zagadki dla mnie wszystko to już było :/ tylko muza jest super, no i czasem zdarzają się smieszne dialogi :)

E tam ja też się wychowywałam na archiwum x ale supernatural oglądam z wypiekami na twarzy hehe.

użytkownik usunięty
Buba23_2

mnie nudzi z lekka, dam szanse drugiemu sezonowi ale tylko ze względu na Deana :)

ocenił(a) serial na 10
McCoy

Początkowe odcinki może i dla nastolatków, ale później to już mi się nie wydaję.

użytkownik usunięty
Destiny_5

oby! ja na razie rozpoczynam drugi sezon z siostrą, jedynka mnie nudziła, może coś się rozkręci. A tak w ogóle Jareda nie mogę znieść - kiepski aktor jak dla mnie.

Zdecydowanie warto oglądać. Kiedy skonczyłam sezon 5 serii stwierdziłam, że wartp choćby dla tego odcinka. Przez pierwsze trzy sezony jest fajny, ale bez szału, rwaz z czwartym i piątym... Majsterszyk. Mówiąc szczerze, ja pierwsze tzry sezony ogladałam chyba przez rok, 4 i 5 w niecały miesiąc.

ocenił(a) serial na 9
aka13

wszystko zalezy od gustu, ja akurat pierwsze 2 sezony łyknąłem w parte dni bo były rewelacyjne...kolejne sezony już były gorsze, obecnie ogladam z przyzwyczajenia i z checi poznania dalszych losow bohaterow ale jak mowie to zalezy od gustu. W pozniejszych sezonach jest kilka smaczkow, w postaci smiesznych odcinkow od ktorych czasem boli brzuch :) (odcinek gdzie bracia przenosza sie w inny wymiar i graja aktorow) ale szczer4ze mowiac uwzam ze jesli kogos nie w2ciaghna pierwsze 2 sezony to juz raczej nastepne tego nie uczynia.

romero84

Tak jak napisałeś, zależy to od gustu, ale trzeba przyznać, że pierwsze 2-3 sezony miały forme proceduralu. Prawda jest taka, że ja ominęłam dwa odcinki, z własnej woli, i nie byłam wyłączona z akcji. Taka forma niestety może się nudzić. Za to kolejne sezony wymagają bieżącego śledzenia rozwoju akcji- większość odcinków jest bezpośrednio ze sobą połączona. Przez co potencjalni widzowie będą oglądać dalej choćby po to, żeby dowiedzieć się, co będzie dalej, jak się wszystko rozwinie/zakończy.
Także uwielbiam odcinek z alternatywną rzeczywistością :). Nie masz nawet pojęcia, jak plączę się, próbując wytłumaczyć komuś, o co w nim chodziło. Prawda jest taka, że 6 sezon oglądałam tylko i wyłacznie dla takich smaczków, od odcinka do odcinka. W 7 jest już zdecydowanie lepiej :)

użytkownik usunięty
aka13

Sezon 5 był suuuper! zaczynam 6 no i początki trochę nudnawe ale się chyba rozkręci - zdaję się na twój gust, oglądam dalej. Dobrze, że postać Sama się idzie w "złą stronę" :) bo już mnie nudził...

romero84

Tia, odcinek z aktorami byl ok, ale najglosniej smialam sie przy odcinku z wrozkami / skrzatami domowymi (fairies).

ocenił(a) serial na 10

Wiesz co? Aktorstwo Jareda razi najbardziej chyba w późniejszym odcinkach. Takie mam odczucia.

użytkownik usunięty
Destiny_5

no to mnie dobiłaś/łeś!

ocenił(a) serial na 10

Przepraszam, nie miałam takiego zamiaru. :D

użytkownik usunięty
Destiny_5

2 sezon obejrzałam - taki sobi! teraz jestem na początku 3 , no i trzeci mi się podoba, choć mi chcą Deana zabić :( ale i tak wiem, że nie... bo jest siedem sezonów hehhe :D odcinek ze świętami Bożego Narodzenia był wzruszający :)

ocenił(a) serial na 8

polecam oglądać serial z napisami, bo lektor polski nie uchwyci tego "smaczku" jaki ma serial szczególnie dialogi Deana z Samem i później z Castielem
Ogólnie polski lektor w takim serialu powinien być zabroniony!

użytkownik usunięty
olaaa_1992

rzadko ogladam seriale z polskim lektorem czy napisami :) bo w PL nie mieszkam już długo ale fakt lektor zawsze zabiera to co najlepsze a napisy są lepsze :)

użytkownik usunięty
Destiny_5

jestem po 5 sezonie i muszę ci powiedzieć, że jego "aktorstwo" się polepszyło albo ja już się przyzwyczaiłam :)

ocenił(a) serial na 9

serial wymiata

ocenił(a) serial na 10

Rzecz gustu. :)
Mnie przy 7. już trochę razi jego gra, ale to być może tylko moje odczucie. ;)