Podobno jest aż 94% w moim guście.:) Zastanawiam się czy warto zacząć go oglądać od 1 sezonu. Uzasadnijcie dlaczego tak, a może dlaczego i nie. :)
Niestety nie mogę bo mam powolny internet i mi na wielkie poszukiwania nie pozwala. No i chciałabym poznać także "świeże" opinie, nie tylko gdzieś dawno zagrzebane. :) Jednak jak masz link do podobnego tematu, to podaj
Nie mam. Ale jeśli szukasz serialu którego po 6 sezonach nie bedziesz miała dosyć to właśnie Supernatural.Na plus idzie świetny scenariusz, zakręcona akcja i przystojni aktorzy. Bez wachania polecam. Obejrzyj pierwsze dwa odcinki. Po avie widzę,że lubisz TVD więc wydaje mi się,że to też serial dla Ciebie ;)
Zdecydowanie mogę polecić ten serial. Po obejrzeniu 5 sezonu mogę stwierdzić, że jest lepszy od TVD ze względu na emocje jakie wywołuje: od napięcia do łez wzruszenia ( choć płakać ze śmiechu też mi się zdarzyło ;D ) Z każdym kolejnym sezonem serial robi się coraz bardziej wciągający, postaci ciągle się rozwijają + pojawia się świetna muzyka ( AC/DC, Bon Jovi etc ) 1 sezon jest naprawdę dobry, choć odcinki są bardziej schematyczne niż np w 5, za to wywołują większą adrenalinę i naprawdę świetnie się je ogląda. Zalet jest mnóstwo ( aktorzy, scenariusz etc ), ja dodam od siebie tyle, że to zdecydowanie najlepszy serial jaki oglądałam :)
o, no to chyba się za niego zabiorę :> często seriale już z trzecim sezonem zaczynają się psuć a skoro ten trzyma w napięciu nawet w piątym, to musi być naprawdę niezła produkcja:D a muzyka też moje klimaty ;D
muzyka to zdecydowanie jeden z walorów tego serialu. Ja właśnie skończyłam oglądać czwarty sezon, zabieram się za piąty, a nic na razie nie jest banalne czy mdłe. Ciągłe przeplatanie się wątków, dobrze napisane postacie, dobre dialogi. Ale uważaj - strasznie wciąga, kiedy ostatnio byłam chora obejrzałam prawie cały sezon w jeden dzień ;D
Tylko się nie zraź, jeśli 1 sezon będzie ci się wydawał nudny i schematyczny - w następnych sezonach jest znacznie lepiej, szczególnie 3-4 sezon, które to wciągają już na maksa.
Pierwsze 5 sezonów jest genialnych, 6 jest niezły, a 7 oglądam już tylko z przyzwyczajenia w nadziei, że w końcu wróci na swój poziom lub zakończą go na tym sezonie i nie będą bardziej psuć ;)
Dużo horroru, humoru i napięcia ;)
Serial najlepszy jaki kiedykolwiek oglądałam! Dialogi bawią, a jednocześnie wzruszają. Każdy odcinek opiera się na prawdziwych legendach, czy podaniach, więc historie nie są wyssane z palca:) Opowiada też o rodzinie i poświęceniu, co również nadaje serialowi odpowiednią atmosferę.Radzę zacząć od pierwszego sezonu, ponieważ poznajemy w nim początki "roboty" Sam'a i Dean'a:-)))) Co tu dużo gadać: gorąco polecam :-)
Chyba najlepszy serial, jaki kiedykolwiek oglądałam. Serial jest przede wszystkim o dwóch braciach i w jaki sposób ich styl życia wpłynął na relacje pomiędzy nimi. Pierwsze dwa sezony są jakby oderwane od siebie, każdy odcinek żyje własnym życiem, jest o czym innym (a raczej o nowej istocie nadprzyrodzonej). Dopiero pod koniec drugiego i od początku trzeciego sezonu zaczynamy zauważać, iż wszystkie wydarzenia są początkiem jakiegoś wielkiego planu. Tak naprawdę to dopiero od 4 sezonu impreza się zaczyna ;-) Wtedy też wszystkie wątki z poprzednich sezonów zaczynają pięknie się zazębiać.
Wielkim plusem tego serialu zdecydowanie jest niezwykła "chemia" (bez podtekstów! :D) braci. Uwielbiam (i chyba zgodzi się ze mną każdy fan SPN) ich sprzeczki, ich lojalność wobec siebie i rodziny oraz oddanie, z jakim walczą, by nic i nikt ich nie rozdzieliło.
Kolejnymi zaletami są postacie, zarówno te, które widzimy z braćmi często, jak i te epizodyczne. Humor jest na wysokim poziomie - do tej pory tarzam się po podłodze, jak sobie przypomnę niektóre sceny :D Muzyka świetna.
Jak wcześniej napisała Martusia_18, pierwsze pięć sezonów jest genialnych (podczas sezonu 5 liczyłam dni do następnego odcinka, a w międzyczasie katowałam swój komputer powtórkami), 6 jest dość słaby w porównaniu z poprzednimi. Obecnie oglądam sezon 7 i nie żałuję :)
Podsumowując: naprawdę warto obejrzeć :)
dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) no to mnie przekonaliście, jak tylko będę mieć wolne to się zabiorę
"czy warto zacząć go oglądać od 1 sezonu" - musisz go obejrzeć od pierwszego sezonu, bracia ewoluują wraz z rozwojem fabuły, aby dobrze ich dobrze poznać i polubić musisz znać ich historię. Poza tym, jak napisałam we wcześniejszym poście - wątki z pierwszych trzech sezonów powracają w 4 i 5
Ja się zabierałam za Supernatural jakieś pół roku i nie żałuję :))) Zgadzam się, że o wiele lepszy od TVD ;) na 100% warto obejrzeć ! ;)
Ja jakoś nie rozumiem, praktycznie same diewczyny się wypowiadają ;|
Ja powiem tak, serial jest godny polecenia ze względu na różne potwory (oczywiście duchy też i inne zjawy). Głownie to był pierwszy argument kiedy chciałem ogladać, zawsze lubiałem sci-fi, fantasy, horror (choć tutaj go mało ;p) i inne tematyki związane z niewyjaśnionymi, nadprzyrodzonymi zjawiskami bądź osobami, zwierzętami czy inymi stworami.
A tak poza tym to serial polecam i nie oglądaj wszystkiego od razu... Już chyba 4 raz takz robiłem z kolejnym serialem i się nudzę przez to ^^