Chodzi mi o kreacje potworow i efekty specjalne.
Nie oczekiwałbym efektów pokroju awatarów w serialu telewizyjnym w ciągu najbliższych 30 lat.
Ja nie mam nic do zarzucenia efektom specjalnym. Do dziś pamiętam, że nie lubiłam oglądać pierwszych sezonów nocą np. Odcinek z Krwawą Mary - przypominał mi jakiś horror. Efekty specjalne może nie rewelacyjne ale na pewno dobre, a co do charakteryzacji aktorów-potworów to niektórzy na pewno przestraszyli by nie jednego...
Jasne, jak na serial telewizyjny efekty specjalne są według mnie bardzo dobre. Co nie zmienia faktu, że do poziomu efektów filmów wysokobudżetowych jeszcze im bardzo daleko.
Nie porównuje ich do wysokobudżetowych produkcji bo jeżeli producenci chcieli by spełnić takie oczekiwanie to serial skończyłby się po kilku odcinkach bo zabrakło by funduszy by go ciągnąć ( w końcu takie coś nieźle kosztuje) ale jak powiedziałaś/eś jak na serial efekty są bardzo dobre. I tak niech trzymają bo naprawdę stworzyli rewelacyjny serial...
a ja myślę, że gdybyśmy tutaj dostali jakieś mega-extra-drogie efekty specjalne rodem z filmów hollywodzkich serial straciłby swój urok i zamiast dobrego serialu byłoby coś napchane efektami o.
Zgadzam się z zielonawariatka, lubię efekty specjalne ale co za dużo to nie zdrowo.