Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97069
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Chodzi mi o kreacje potworow i efekty specjalne.

użytkownik usunięty
pwnt_maciek

Nie oczekiwałbym efektów pokroju awatarów w serialu telewizyjnym w ciągu najbliższych 30 lat.

Ja nie mam nic do zarzucenia efektom specjalnym. Do dziś pamiętam, że nie lubiłam oglądać pierwszych sezonów nocą np. Odcinek z Krwawą Mary - przypominał mi jakiś horror. Efekty specjalne może nie rewelacyjne ale na pewno dobre, a co do charakteryzacji aktorów-potworów to niektórzy na pewno przestraszyli by nie jednego...

użytkownik usunięty
Kasandra_666

Jasne, jak na serial telewizyjny efekty specjalne są według mnie bardzo dobre. Co nie zmienia faktu, że do poziomu efektów filmów wysokobudżetowych jeszcze im bardzo daleko.

Nie porównuje ich do wysokobudżetowych produkcji bo jeżeli producenci chcieli by spełnić takie oczekiwanie to serial skończyłby się po kilku odcinkach bo zabrakło by funduszy by go ciągnąć ( w końcu takie coś nieźle kosztuje) ale jak powiedziałaś/eś jak na serial efekty są bardzo dobre. I tak niech trzymają bo naprawdę stworzyli rewelacyjny serial...

ocenił(a) serial na 10
Kasandra_666

a ja myślę, że gdybyśmy tutaj dostali jakieś mega-extra-drogie efekty specjalne rodem z filmów hollywodzkich serial straciłby swój urok i zamiast dobrego serialu byłoby coś napchane efektami o.

ocenił(a) serial na 10
zielonawariatka

Zgadzam się z zielonawariatka, lubię efekty specjalne ale co za dużo to nie zdrowo.

ocenił(a) serial na 9
zielonawariatka

Dokładnie. Nic dodać, nic ująć.