Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97061
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Jestem pod koniec pierwszego sezonu, i niestety nie przekonuje mnie jak na razie ten serial. Zastanawiam się czy go w ogóle kontynuować bo irytuje mnie strasznie to że po każdym skończonym odcinku w następnym praktycznie nie ma żadnego odniesienia do poprzedniego każdy odcinek jest jakby innym filmem. Moje pytanie brzmi czy w następnych seriach zmieni się coś czy dalej będzie to tak wyglądało?

ocenił(a) serial na 10
kamells

pierwszy sezon to sielanka;p warto jest kontynuować oglądanie bo na serio serial cię nie zawiedzie, w kolejnych sezonach widać dużo większą kontynuacje z odcinka na odcinek. Nawet nie będziesz się spodziewać że tak to cię wciągnie. Czekam tylko na następny sezon bo po 6 czuje się spory niedosyt:)

snow_flake

Ostatnie odcinki pierwszego sezonu juz chyba bardziej nawiazuja do glownego watku, wiec mysle ze warto chociaz zmeczyc ten sezon do konca i wtedy podjac decyzje czy ogladac dalej.

ocenił(a) serial na 10
kamells

im dalej tym bardziej odcinki są ze sobą powiązane. naprawdę, po pierwszym sezonie też rozważałam czy kontynuować ale zdecydowałam się jednak na tak, i nie żałuje ;p

użytkownik usunięty
kamells

Mnie też odrzucił za pierwszym razem, zrobiłem sobie przerwę, wróciłem po pół roku, a teraz nie mogę doczekać się kolejnych odcinków!

A mnie denerwuje to ,że średnio co kilka dni pojawia się temat czy warto oglądać? czy się rozkręci? itp. Poczytajcie forum zanim stworzycie "nowy" temat, bo tylko się syf przez to robi. A jak nie chcesz to nie oglądaj i już!

ocenił(a) serial na 8
placki13

Amen.
Też mnie to irytuje, poza tym co to za pytanie "Czy warto?"? Pięć osób odpowie, że warto, a kolejne pięć, że nie i co dalej?
Subiektywne anonimowe wypowiedzi na forum to nie wyrocznia, każdy powinien sam dojść do własnych wniosków i skoro kogoś fabuła nudzi, to lepiej sobie odpuścić, niż zaśmiecać forum.

ocenił(a) serial na 10
kamells

Mi został jeszcze jeden odcinek do skończenia 1 - szego sezonu, ale zawiedziona nie jestem. Mówiono mi, że serial w późniejszych sezonach jest o wiele lepszy. Mnie osobiście się bardzo podoba, więc jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona.

kamells

Sama po pierwszym sezonie zwątpiłam i zostawiłam ten serial na kilka miesięcy. Chociaż może to nie było aż tak bardzo spowodowane tym, że serial mnie nie 'porwał', ale brakiem czasu.
Teraz za to, gdy mam go aż nadto - oglądam, oglądam i się oderwać nie mogę. Od sezonu 2 akcja rozkręca się znacząco, 3 prawie cały też świetny. Aktualnie jestem na 4 i zdecydowanie polecam osobom, które lubią taką fantastykę (:

ocenił(a) serial na 10
kamells

Tak zmieni się.
W następnych odcinkach fabuła będzie ze sobą coraz bardziej powiązana będą nawet odcinki gdzie jeden się skończy a następny zacznie się w tym samym miejscu i czasie co poprzedni się skończył czyli takie odcinki z zakończeniem "cdn."
Mnie osobiście bardzo podobały się wątki przewodnie w 5 pierwszych sezonach w 6 już nie tak bardzo jednak serial mnie wciągną i nadal oglądam.

kamells

Ja pierwszy sezon oglądałam parę miesiecy, odcinki, jak moze zauwazyłes, są skonstruowane tak, ze przez pierwsze 30min. akcja powoli się rozkręca, a ostatnie 10-15min. jest naprawdę dobre.
Potem, od finału I sezonu jakoś tak przyśpieszyłam, 4-5 sezon to już wogóle oglądałam jeden odcinek za drugim, aż limit na transfer danych co chwilę mi się kończył. Kiedy zobaczyłam finał 5 sezonu stwierdziłam stanowczo, że warto byłoby oglądać cały serial tylko dla tego jednego odcinka.
Ja sama oglądałam, ponieważ czytałam dużo o tym, że akcja w 4 i 5 sezonie jest świetna, tak przeczekiwałam. teraz mogę stwierdzić, że neispotkałam drugiego serialu o tak rozwiniętej i dopracownaje fabule, świetnie napisanych postaciach i zaskakujących wątkach. Pojawiaja się też całkowicie niekonwencjonalne i oryginalne odcinki.

aka13

http://www.popcorner. pl/blogi/jess/2011/07/10_powodow_dla_ktorych_trzeba_zobaczyc_supernatural?bo=1
Jak coś to tutaj znalazłam artykuł na popcornterze, akurat na ten temat.

kamells

Ok, skończyłem oglądać 2 sezon. Duży skok jakościowy trzeba przyznac, a końcowe odcinki na prawde bardzo dobre, zobaczymy co dalej:)

ocenił(a) serial na 10
kamells

Dalej jest tylko lepiej :)

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Dokładnie. Jedynie 6 może wydawać się niezbyt warty oglądania, ale to przejdzie razem z odcinkiem w którym wychodzi na jaw, że nie chodzi tylko o polowania.. ale bez spoilerów zbytnich.

ocenił(a) serial na 10
IamFancy

Nie da się bez spoilerów xD

Po tym kiepskim szóstym sezonie coś mi się wydaje, że siódmy bedzie rehabilitacją ;) Już się nie mogę doczekać!!

ocenił(a) serial na 10
wedrowiec22

dobrych kilka lat temu oglądałem Supernatural najpierw na tvn później na tvn7 wciągał wtedy, wciąga teraz. Jestem przy końcówce trzeciego sezonu i nic mnie nie zniechęci do obejrzenia 4,5, a nawet 6, który ma opinie nie za bardzo. Dzięki temu serialowi zrodziła się moja miłość do Impali, więc nie zostawię go tak łatwo. Do końca wakacji (pewnie szybciej :) ) obejrzę wszystko i będę czekał z niecierpliwością na 7 !!!

ocenił(a) serial na 10
rasheed777

I tak trzymać!!! 6 sezon nie jest taki znowu okropny. Po prostu nie jest tak dobry jak 2,3, 4 i 5 ;) A w cieniu ostatniego odcinka 5 serii ciężko być jeszcze lepszym ;)

użytkownik usunięty
kamells

chłopie, miałam ten sam problem
prawda jest taka ze wiele faktów sie zmienia ale jesli sie po prostu do braciszków nie przywyczaisz i do ich sposobu bycia
i nie zacznie ci ich idiotyzmów brakowac
to nie ma sensu bys sie meczył dalej xD