Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97049
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Witajcie. Właśnie szukam czegoś świeżego dla mnie. Sprawdzam po kolei tytuły i
ewentualnie testuje. Kiedyś obejrzałem bodajże 2 pierwsze odcinki i odrzuciłem tą
produkcję. Z tego gatunku jestem fanem seriali: Begin Human, Charmed, Haven,
Sanctuary, Smallville oraz Vampire Diaries. Wiem, że serial "Supernatural" jest świetny i ma
wiernych fanów. Jak namówicie mnie abym ponownie spróbował obejrzeć ten serial? Do
którego odcinka mam dojść by przekonać się do tej produkcji?

ocenił(a) serial na 10
CamilloIpla

trzeba ruszyć na dobre z pierwszym sezonem, a potem już się nie da oderwać, wszyscy Ci to powiedzą, bo im dalej tym lepiej :)
mi tam osobiście wystarczyły 3-4 pierwsze odcinki, a po 21 było jasne, że nie da się już przerwać oglądania :D

więcej w tym temacie możesz poczytać tu:
http://www.filmweb.pl/serial/Nie+z+tego+%C5%9Bwiata-2005-225833/discussion/...ta k+si%C4%99+zastanawiam+czy+dalej+ogl%C4%85da%C4%87...,1306120

ocenił(a) serial na 10
CamilloIpla

Nie da się nikogo namówić. Szczerze mówiąc opisy czy streszczenia odcinków Cię raczej zniechęcą.Ale uwierz mi, że warto obejrzeć SN od pierwszego sezonu, nie włączać w połowie trzeciego czy zaczynać od szóstego. Ten serial zaskakuje z odcinka na odcinek z sezonu na sezon, nie jest przewidywalny, nudny czy głupi. Jest wart oglądania, w życiu oglądając pierwszy sezon nie pomyślałabym, że to się tak rozwinie, że zostaną wprowadzone TAKIE postaci. A od którego odcinka zaczyna się robić ciekawie? Według mnie od czwartego sezonu, ale w drugim i pierwszym już zostaje coś zapoczątkowane :) Gorąco polecam, jestem wymagającym widzem i nie przepadam z reguły za takim gatunkiem filmowym/serialowym - ale po prostu warto wybrać się w podróż z braćmi Winchester.

misiaczek37

masz racje nie da się nikogo namówić ... jak ktoś nie chce to niech nie ogląda ;-) w przypadku Supernatural to po prostu jego STRATA :D

użytkownik usunięty
CamilloIpla

Powiem ci tak - 1 i 2 sezon może ci się nie spodobać(z wyjątkiem końcówek), ale kolejne już wymiatają a zwłaszcza 5. Poza tym spotkasz po drodze bohaterów innych seriali bo wielu się przewinęło - naprawdę warto.

CamilloIpla

Wczoraj obejrzałam dwa odcinki z pierwszego sezonu. Słabe. Przede wszystkim...serial młodzieżowy! Jak brać na serio dwóch chłopców z pistoletem, którzy jeżdżą po Stanach i łapią? zabijają? duchy i wendigo :) Do tego typowe amerykańskie charaktery: jeden z braci jest wrażliwy i ambitny (nie tylko w łapaniu duchów), a drugi dowcipniś, podrywacz, twardziel, który w głębi duszy także jest wrażliwy.....
Ajjjj, słabe, słabe.... choć przyznaję, że kilka razy się przestraszyłam, ale właściwie największy gniot czasem ma jakąś "przerażającą" scenę, a mnie nie trudno wystraszyć :)
Może powinnam przeskoczyć do sezonu 4 albo 6, ale nie wydaje mi się, żeby mnie ten serial kiedykolwiek przekonał.

pauza

jak tak podchodzisz do tego serialu, to najlepiej weź się za Troskliwe misie, bo to chyba będzie na Twoim poziomie :)

kubakroolik

Tylko czekałam na taki komentarz. Bardzo lubiłam Troskliwe Misie gdy byłam mała :) A Twoim zdaniem jak powinnam podchodzić do tego serialu? Tak jak Ty? Może zaraz wrzucę sobie zdjęcie Seagala i będę fajniejsza?
Poziom! Ha!

pauza

Jeżeli chodzi o 1 i 2 sezon to tylko niektóre odcinki są dobre ale jeżeli już zaczniesz oglądać to zdasz sobie z czasem sprawę że w tym serialu nic nie dzieje się bez przyczyny i wątki i postacie co były w 1,2 sezonie wrócą w 3,4, ogólnie gdy oglądałam ten serial 1 ,2 sezon to też mnie nieco nudził ale były odcinki które rekompensowały z nadwiązką te nudniejsze i odcinki i by zobaczyć co dalej oglądałam,końcówki każdej serii są świetne,a w 3 sezonie jest więcej świetnych odcinków,a 4 czy 5 sezon są wspaniałe 6 po ospałym początku też się rozkręcił i trzyma poziom.Ogólnie polecam ale jeżeli nie możesz się przekonać to nie oglądaj nic na siłę a z czasem może weźmie cię ochota na ten serial i obejrzysz go z przyjemnością.

ocenił(a) serial na 9
pauza

pauza ja Ci radzę nie oglądać, co się będziesz męczyć :P ja się przy Supernatural świetnie bawię i nie jestem w tym odczuciu osamotniona, widocznie ten serial nie jest dla Ciebie, poszukaj sobie zatem czegoś innego.

CamilloIpla

Serial jest naprawdę z każdym odcinkiem coraz lepszy, ale muszę przyznać, że przez pierwszy sezon przebrnęłam z trudem. Naprawdę warto dać mu szansę mimo że pierwsze odcinki tak naprawdę nie zachęcają.

chinska_konserwa

ja z nudow obejrzałem pierwsze 2 sezony, pozniej juz sie nie moglem oderwac z kazdym odcinkiem lepszy. a wogole to kto nie lubil troskliwych misi jak nbyl maly :)

ocenił(a) serial na 9
maciekklimek

Troskliwe misie były świetne! :D
A co do Supernatural to pierwsze dwa sezony męczyłam prawie przez rok, jak nie miałam co robić. Ale od połowy 3 tak mnie wciągnęło, że aż sama się zdziwiłam.

ocenił(a) serial na 10
maciekklimek

Ja nie lubiłam bo były zbyt troskliwe te misie xD
Serial warty obejrzenia ale to też zależy od gustu. Faktycznie trzeba oglądać od samego początku ale myślę, że jest warto. Jak lubisz duchy, potwory, wampiry i inne bestie to 2 pierwsze sezony powinny cię zadowolić tj mnie a jeśli natomiast lubisz tematy anioł - demon to 4 i 5 sezon jak najbardziej wskazany również. 3 jest taki pośredni czyli trochę tego trochę tamtego.

ocenił(a) serial na 9
CamilloIpla

Sądząc po tytułach (Begin Human, Charmed, Haven, Sanctuary, Smallville oraz Vampire Diaries) Supernatural też powinien Ci się spodobać, może spróbuj obejrzeć więcej odcinków niż dwa, choć mi wystarczył jeden (akurat było to Bloody Mary 1x05). Widziałam wszystkie wymienione przez Ciebie produkcje i moim zdaniem Supernatural jest najlepszy z nich wszystkich, ale to tylko moja opinia :)