Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97077
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

o dosyć podobnej tematyce. Jensen Ackles świetnie wcielił się w rolę Deana! Jedyne co
razi w tym serialu to chyba wygląd bohaterów- twórcy na siłę starali się zrobić bohaterów,
którzy podobają się głupim dziewczynkom fankom Hanny Montanny. Miewam wrażenie, że
niektóre odcinki na siłę są skierowane do takiej głupiej młodzieży, ale naprawdę bardzo
mało takich, a większość jest jak te najlepsze z "X-files". Fanom Supernatural, którzy nie
widzieli "X-files" serdecznie polecam ten serial jak i serial "Millennium". Nie polecam za to
serialu "Smallville", który niby jest o tej samej tematyce, a jest bardziej żenujący niż
"Transformers" i "Dragon Ball: Ewolucja".

ocenił(a) serial na 10
napruto

Czyli, że jak mi się Dean podoba, to jestem głupią dziewczynką Hanny Montanny i głupią młodzieżą? Wytłumacz mi to.

BeautyAndStupid

chwalić, że nie chłopcem :P

ocenił(a) serial na 8
aivia

xD To pisał facet więc, uroku Deana mu nie wytłumaczymy ;D

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

Aktor, który go zagrał jest dla mnie genialny, ale nie podoba mi się bo jestem hetero :D Ale za jego grę w tym serialu dałem mu 10, bo nikt inny nie podrobi takiej świetnej kreacji.

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że wygląd postaci jest skierowany głównie do dziewczyn, a na Sama to się w ogóle patrzeć nie mogę. Ta jego drażniąca bródka, głosik podniecający dziewczyny i całokształt postaci. W którymś z odcinków 1 sezonu(pod koniec odcinka po raz pierwszy zadzwonił do nich ojciec i w odcinku był też jakiś duch szalony doktorek co usuwał kawałki mózgu) był taki typowo high schoolo musicalowy menel z tą ich typową fryzurką i w ogóle nie mogłem na niego patrzeć. Co do Deana on mnie akurat w ogóle nie drażni dzięki temu, że aktor zagrał go bardzo dobrze i w ogóle lubię postać :D Ale te plakaty filmowe i wygląd bohaterów wyglądają jakby było to coś typowo dla dziewczyn, więc chłopakowi w boxie na DVD trochę w sklepie wstyd przez to kupować -.- ale kupiłem i serial to cudeńko jakich mało :D

ocenił(a) serial na 10
napruto

Co do Sama to się zgadzam. Ale bez przesady, że plakat mówi, że serial jest skierowany typowo do płci pięknej. To, że są przystojni, nie znaczy, że są tylko dla kobiet :D

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

ŻE KURNA CO?! XD Właśnie napisałem, że też nie warto oceniać książki po okładce, ale że nad plakatami mogli się trochę bardziej postarać.

ocenił(a) serial na 10
napruto

Ej, no bo jak my mamy to odbierać jak ty piszesz "Serial boski, ale plakat jest beznadziejny, bo jeden z bohaterów ma grzywkę." :D

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Sam mam długie włosy i grzywkę chociaż jestem chłopakiem, ale nie tego się czepiam!

ocenił(a) serial na 10
napruto

To po co piszesz "taki typowo high schoolo musicalowy menel z tą ich typową fryzurką i w ogóle nie mogłem na niego patrzeć.". Nie rozumiem cię:D

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Co do fryzurki, chodziło mi o jednego gostka z 10 odcinka sezonu 1 co miał taką fryzurę Jak jakiś ZAC EFRON!

WIEM TO BYŁO MOCNE, ALE NIE WIEM CO MAM INNEGO ZROBIĆ ŻEBYŚCIE ZROZUMIELI!

ocenił(a) serial na 10
napruto

Teraz rozumiem. Ja byłam przekonana, że ciągle mówisz o Samie XD

BeautyAndStupid

JustBeauty, sie czepiasz :P
Tak naprawdę, nam trudno oceniać czy promocja jakiegoś serialu jest napakowana testosteronem, bo jesteśmy kobietami. Podejrzewam , że gdyby serial przedstawiał dwie siostry to mógłby być równie dobry (chociaż brakowałoby mi Deana jako przystojniaka na którego warto popatrzeć) bo sama fabuła jest interesująca. Niemniej kupowanie w tym momencie dvd, gdzie na okładce są dwie roznegliżowane laski byłoby z deka dziwne :P

ocenił(a) serial na 10
aivia

Nie czepiam się, po prostu nie rozumiem pewnych wypowiedzi autora :P

ocenił(a) serial na 8
aivia

Mogliby zrobić brata i siostrę to byłoby bardziej uniwersalnie :D

napruto

E nie bardzo, różnopłciowe teamy zawsze kończą jako para :P

ocenił(a) serial na 8
aivia

No to serial poruszałby takie kwestie jak kazirodztwo xD

BeautyAndStupid

Co do archiwum x pierwotnie Scully miała być długonogą blondynką, a z Duchovnego był ładny chłopiec :)
A co do SPN to trochę się muszę zgodzić z autorem tematu (nie bijcie, nie bijcie : ) ) - serial ma pecha, bo jest produkowany przez CW, dla którego metroseksualizm jest Bogiem. Stacja nie ciągnie w kierunku kablówkowego realizmu ale aspiruje do stacji ogólnoamerykańskich dla których atrakcyjność w serialu jest bardzo istotna. Dodatkowo profil CW skierowany jest do młodych kobiet, stąd dużo plakatów, okładek płyt etc wyglada jak wygląda.
Niemniej dla mnie zawsze zaskakująca jest ogromna liczba slash fandomu :P

ocenił(a) serial na 10
napruto

Oczywiście, lepiej żeby wzieli aktorów, na których patrzeć się nie da...

ocenił(a) serial na 8
xxAniaxx

Tego nie napisałem, ale Sam jest dla chłopaka typowo drażniącą postacią.

ocenił(a) serial na 10
napruto

Nie tylko dla chłopaka :P

ocenił(a) serial na 8
xxAniaxx

Ale zrozum, że taki plakat- http://1.fwcdn.pl/po/58/33/225833/7111037.2.jpg?l=1237778807000 (w którymś kraju tak wygląda box 2 sezonu) może chłopakowi do gustu nie przypaść...

napruto

Główni bohaterowie na plakacie - co w tym dziwnego?

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Nie wyglądają jak serial "i dla chłopczyków i dla dziewczynek", tylko na "tylko dla dziewczynek".

ocenił(a) serial na 10
Rainn

Chyba chodzi mu o to jak wygląda Sam xD
Przyznam, ze osobiście nie lubię Sama.

xxAniaxx

Również za nim nie przepadam;P

ocenił(a) serial na 8
xxAniaxx

Bo np. taki plakat- http://1.fwcdn.pl/po/58/33/225833/7260968.2.jpg?l=1245119567000 jest jak najbardziej super(jeszcze ten- http://1.fwcdn.pl/po/58/33/225833/7107654.2.jpg?l=1185190085000 mi się podoba), ale zauważcie, że ten- http://1.fwcdn.pl/po/58/33/225833/7353675.2.jpg?l=1296071787000 to już masakra i wygląda jak serial produkcji Disneya.

napruto

O tak, ostatni to jakaś porażka.

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Ale nie plakat się w końcu liczy, chodzi mi o ogólne przedstawienie serialu w reklamach i w ogóle jakby był to jakiś 2 "Pamiętnik wampirów". A tak przy okazji co do wyglądu bohaterów to to jest prawdziwą masakrą xD http://1.fwcdn.pl/po/79/99/577999/7353182.3.jpg?l=1295840150000

ocenił(a) serial na 10
napruto

Tyle, ze to już jest: "Supernatural: The Animation" :P

ocenił(a) serial na 8
xxAniaxx

Ale niestety w tym anime w angielskim dubbingu aktor, który grał Deana będzie podkładał głos tylko w 2 finałowych odcinkach. A tu dokładniejszy wygląd postaci: Dean-http://fandomania.com/wp-content/uploads/2010/07/deananime.jpg Sam-http://fandomania.com/wp-content/uploads/2010/07/samanime.jpg

ocenił(a) serial na 10
napruto

Nie lubię anime, więc i tak nie będę tego oglądać.

ocenił(a) serial na 8
xxAniaxx

Ja jestem fanem, ale tych nowszych animacji Madhouse'a(poza Rycerzem Gotham) nie trawię. A głos Deana w anime paskudny(może to przez moje przyzwyczajenie do oryginalnego?) http://www.youtube.com/watch?v=w4tc8Do5wQA

ocenił(a) serial na 8
napruto

Poza tym anime od Madhouse'a(te nowsze, a najbardziej to dla mnie już Animatrix) są zbyt mad...zobaczcie ten fragment Supernatural- http://www.youtube.com/watch?v=eXKjPdIg3Mk&NR=1 to raczej nie napiszecie, że serial przypomina...

xxAniaxx

Ja oglądam anime, ale na to chyba się nie skuszę :P Wolę oryginał

Rainn

Dokładnie, oryginał jest o wiele lepszy :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Zwłaszcza patrząc jak w anime wyglądają postacie, widząc moją scenę z YT i słuchając dubbingu można tą kreskówkę spokojnie odstawić...

napruto

Dla mnie to Supernatural Anime to jakiś koszmar jest. Ani dla wielbicieli Spn, ani dla miłośników anime. Mogliby lepiej to przeznaczyć na fabularny spin-off, świat spn jest bardzo bogaty dałoby się tam coś fajnego wkręcić :)

ocenił(a) serial na 8
aivia

A jak widać jest to niestety tylko kolejna zwykła i krwawa rozpierducha Madhouse'a, która nie jest udana, tylko przynosi pieniądze -.-

xxAniaxx

Właśnie:P
Co masz do "Pamiętników"? xD

ocenił(a) serial na 10
Rainn

Właśnie. Damon też jest skierowany wyłącznie do dziewczynek? A może Elena też? :D

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

No..chyba "Pamiętniki.." są trochę...no...bardziej skierowane do damskiej części widowni.

napruto

No nie wiem. Wystarczy wejść na forum TVD. Jest tam paru osobników płci męskiej:P
Ja zaraziłam tym serialem mojego starszego brata.

Widziałeś chociaż kilka odcinków?

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Przy okazji kilka jak pojechałem na wieś gdzieś na jakimś Tvnie xD

napruto

W takim razie polecam obejrzenie całości. Po kilku odcinkach się rozkręca i jest naprawdę świetny. A drugi sezon jest jeszcze lepszy. I zdecydowanie odradzam oglądanie z lektorem.

ocenił(a) serial na 10
Rainn

Ja tam oglądałam z lektorem xD

ocenił(a) serial na 8
BeautyAndStupid

Ja oglądam filmy i seriale tylko z napisami. Dlatego też kupiłem Supernatural na DVD i nie wiem co później zrobię bo online nie da się chyba nigdzie Supernatural z napisami zobaczyć :(

ocenił(a) serial na 10
napruto

Od 4 sezonu są z napisami.

ocenił(a) serial na 8
xxAniaxx

Przynajmniej tyle dobrze, bo z lektorem jest dla mnie tak jakby monotonnie.

napruto

ebay lub amazon i ćwiczyć angielski :) Na galapagos nie ma co liczyć, od 4 lat mówią o wydaniu sezonu 2 na dvd i prędzej wisła zmieni bieg niż oni to wydadzą