Niestety ostatnio zle sie dzieje z odcinkami tego wspanialego serialu ;/ a to wszystko przez niebezpiecznie spadajaca ogladalnosc w USA z nieznanych jeszcze przyczyn .
W tym tygodniu najnowszy odcinek zanotowal najgorsza ogladalnosc ze wszystkich seriali w ramowce CW a w poprzednim tez niezbyt dobrze to wyglodalo ;//
Pozostaje miec nadzieje ze to tylko chwilowy kryzys i wroci publika do swojej normy w nadchodzacych odcinkach
szkoda że w sumie wszystko zależy od ludzi w Stanach, jeśli oni nie będą oglądać Supernatural my też nie pooglądamy za długo serialu. Miejmy nadzieje że to chwilowy kryzys jak wcześniej wspomniałeś :)
Ponoc taka niska oglądalnosc była spowodowana tym ze tydzien temu były jakies mecze a w ten piątek akurat była swiatowa premiera Harrego Pottera wiec za 2 tygodnie powinna juz byc wszystko ok ,a jesli w kolejnym odcinku bedzie zblizona widowna to bedzie tragedia ;//
Oglądalność spadła nagle, nikt się nie spodziewał, że dwa ostatnie odcinki obejrzy tak mało osób czyli mniej więcej tyle co ogląda 90210 i Gossip Girl. Mam nadzieję jednak, że puszczą ten sezon do końca, wiem, że często były wahania co do kolejnego sezonu w przypadku SN ale zawsze jakoś obronną ręką z tego wychodził, pozostaje nam mieć nadzieję, że przyszły odcinek po przerwie obejrzy więcej osób.... chociaż wątpię, że go skasują bo 5 latach dalej osiąga oglądalność jako taką.
Szkoda ze nie moga brac pod uwage ilosc pobran z sieci ;p wiem ze to by byl absord ale za to jaka ogladalnosc;D
a odcinek swietny , padalem ze smiechu co chwila ;p
Źle pamiętasz. Nawet producenci serialu nie wiedzą czy będzie sezon 7 z prostego powodu, że za wcześnie jest aby cokolwiek planować. Mam nadzieję, że siódmy sezon jednak będzie, wiele seriali traciło nagle widownię a później wracało wszystko do normy. Smallville sobie świetnie radzi a ma 10 serię - w tym miało kilka upadków - więc i z SN tak będzie, no i CW to stacja, którą nie ogląda aż tak wielu widzów, więc tam nie liczą na jakieś super wyniki jakie ma House.
Zgadzam się. Dopiero na wiosne się okaże czy będzie kolejny sezon. I moim zdanie szanse na to sa bardzo duże. Skoro Smallville jadą na 10 sezonie, to nic nie stoi na przeszkodzie, że Supernatural dostał kolejny sezon. Oglądalność ma znaczenie, ale też znaczenie ma jak potoczy się fabuła w 6 sezonie...
Tak tylko sam Kripke nie był jakoś przekonany, żeby nakręcić sezon 6. Chciał sam go zakończyć na dobrym sezonie 5. Chciałam żeby sezon 6 powstał. Ale za sezonem 7 już nie jestem. Wprawdzie będę tęsknić za serialem. Ale jestem przeciwna sezonu 7. Bo co w 7 sezonie? Dalsza walka o duszę Sama. To by było już trochę naciągane dla mnie. Biorę pod uwagę, że w ostatnim odcinku będzie zamknięta sprawa czyśćca, duszy Sama i tych alf. A w sezonie 7 co? Teraz walka z UFO, z wampirami.Znów chłopacy wpakują się jakieś bagno. To by dla mnie było już naciągne.
I nie chce by zrobili z serialem to co zrobili z Smallville. Bo nie zasługuje na to.
a kto ci powiedział że w tym sezonie sam odzyska duszę skoro nie kwapi się do tego, kurde mogli by Gabriela wskrzesić :/
Naprawdę uwielbiam ten serial, Jest moim drugim ulubionym. Ale to co ostatnio z nim robią jest ponad skale.
Naprawde widać że nie mają już co wymyślać. Jak zobaczyłem ten bezsensowny odcinek o skrzatach pracujących i zegarmistrza myślałem że mnie coś zaraz trafi.
Serial był GENIALNY na początku!. Teraz ten sezon i 2 poprzednie są poprostu słabe.
Wolałbym żeby przestali go kręcić jeszcze póki był taki dobry, Teraz to naprawde kicha się robi.
Tutaj sam nie ma duszy, tutaj wskrzeszają bez wyjaśnień.
Już nawet nie muszą się pewnie obawiać pójścia do (najgorszego miejsca) piekła bo obaj wyszli.
Naprawde serial jest teraz do du*y :/
Oglądam z sentymentu.
Dzięki Bilek za pewnego rodzaju poparcie.
a kto ci powiedział że w tym sezonie sam odzyska duszę skoro nie kwapi się do tego, kurde mogli by Gabriela wskrzesić :/ -
No właśnie to przed 2 sezony bracia mają łapać te wszystkie Alfa, by w końcu odzyskać duszę Sama. Masakra. Nie chcę by z tego serialu zrobili telenowelę argentyńską.
Ty chcesz by wskrzesili Gabriela, a ja chcę by wskrzesili Michała :)
w sumie racja, lepiej zakończyć serial kiedy nikomu to się nie znudziło a nie ciągnąć w nieskończoność . Co za dużo to nie zdrowo ;)
Oj ale on na pewno duszę odzyska czy tego będzie chciał czy nie bo przecież Dean nie pozwoli mu na takie zachowanie. Ogólnie ostatni odcinek był bardzo zabawny ale zgadzam się, że zupełnie nie był on potrzebny, jakoś wolę odcinki bardziej poważne. Co do serii 7 to nie wiem czy jestem za czy przeciw. Uwielbiam ten serial aczkolwiek ostatnio stwierdziłam, że stracił on swój klimat, brakuje mi głównego wątku, relacji Sam-Dean, odcinków, które naprawdę ciekawią a do tej pory ze dwa razy były wampiry, raz odcinek w całości oparty na postaci Bobbiego a ostatnio o wróżkach. Mam nadzieję,że będzie tak jak Sera powiedziała tzn, że odcinki po przerwie będą zupełnie inne niż te, które są puszczane do tej pory i że coś się zmieni. Ale i tak wierzę w tą serię przecież jeszcze 13 odcinków przed nami!
wiesz, supernatural teraz to jednak nie to samo co kiedyś.. pierwszy sezon był wg. mnie najlepszy.. pamiętam jak byłem chory, była zima i nie miałem nic lepszego do roboty niż oglądanie supernatural, obejrzałem wtedy jakoś 10 odcinków pod rząd :) Teraz tak jakby twórcom kończą się pomysły.. oczywiście dalej lubię ten serial i zdarzają się konkretne odcinki, jednak czasem wychodzą jakieś takie troche nijakie. Bardziej niż ostatnie odcinki SN podoba mi się np. 6 odcinkowy mini-serial The Walking Dead, polecam ; )
PS. Dexter też tak jak dawał tak daje rady , każdy odcinek wciąga i intryguje :)
ogladalnosc spada, bo poprzedni sezon powinien zakonczyc calosc. byloby swietne zakonczenie.
ale postanowili ciagnac dalej, jak widac bez sensownego motywu przewodniego, bez zadnych ciekawych pomyslow. nawet muzyka byla slaba (to mi zapadlo w pamieci z pierwszych odcinkow 6 sezonu)
ogolnie - serial byl jednym z moich ulubionych, teraz ogladam z przyzwyczajenia, ale nie dalbym wiecej za ten sezon niz 4-5 oczek w 10 stopniowej skali.
jedyny odcinek, ktory trzymal poziom byl poswiecony bobbiemu - zreszta ten odcinek w zaden sposob nei byl powiazany z glownym watkiem.