Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97077
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Czy opłaca się oglądać serial po 5 sezonie. Nie dawno skończyłem i nie wiem jak się za to zabrać. Opowiedzcie co jest ciekawego w 6 sezonie. Spojlery mile widziane.

ocenił(a) serial na 10
TheWalkingDead

Zdania są podzielone. Sezon szósty w dużej mierze skupia się na Castielu - na jego małej wojnie w niebie, na jego wątpliwościach i działaniach, które nie do końca mają taki skutek, jakby by chciał, aby miały. Mamy też Sama, który zostaje wyciągnięty z klatki, z małym 'defektem' który zmienia go o 180 stopni, sprawiając, że nie jest już tym samym facetem co był. Kilka postaci wróciło zza grobu. I Jest genialny Crowley, który zawiera układ z Castielem. Jest kilka odcinków-brylancików, jak chociażby odcinek, gdzie chłopaki dzięki Baltazarowi - aniołowi, który lubi mieszać, ladują w świecie alternatywnym, gdzie grają samych siebie, albo odcinek westernowy, lub ten pt. 'TThe Man Who Would Be King', który skupia się na Castielu. Kilka potknięć, wątek przewodni nie do końca przemawiający do ogółu i nieco naciągane pomysły. Mało muzyki, tak obecnej w pierwszych sezonach, ale... Wiesz, musisz się sam przekonać i nawet jesli, uznasz że to strata czasu, że Sera popsula serial, to będziesz mieć na to swój własny poglad ;D ja myślę, że mimo wszystko warto obejrzeć - chociazby z ciekawości, co było dalej. albo dla Impali. I innych bohaterów :P

ocenił(a) serial na 7
zielonawariatka

Nom zakupiłem sezon 6 i obejrzałem 5 odcinków. Nie wiem co powiedzieć bo jak na razie mam mieszane uczucia oglądając ten serial.
Mam nadzieje że wruci ten klimat z pierwszych 5 sezonów. I widzę że na fw dodany jest sezon 8. Czy to prawda?

ocenił(a) serial na 10
TheWalkingDead

taaak, 8 sezon jest już oficjalny - po wakacjach bracia powrócą do nas z...miejmy nadzieje, czymś co poprawi opinie po jakości 6 i 7 sezonu :) Może to, że Sera powiedziała 'papa' coś da. Zobaczymy.
Klimat powraca - nie do końca przez cały sezon, ale można go spokojnie wyczuć. Humor też jest, może nie jest go aż tak dużo jak poprzednio, ale... Dean i jego odzywki, albo sytuacje są śmiechowe ;) Więc... życzę wytrwania, miski popcornu i nie wrzucania na Sere, bo to jest dość powszechnym zjawiskiem przy oglądaniu 6 czy 7 sezonu :D

ocenił(a) serial na 10
zielonawariatka

ja dopiero przy 7 sezonie pokochałam ich tak na fest!! czekam z niecierpliwością na 8 sezon!!

ocenił(a) serial na 8
TheWalkingDead

Można oglądać ze względu na kilku aktorów i ich grę aktorską , a jeśli chodzi o fabułę to już nie to samo.