Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97061
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Napisy

ocenił(a) serial na 10

Kto wie, kiedy beda napisy do 20 odcinka 6 serii?

ocenił(a) serial na 10
ElectricWarrior

Przyłączam się do pytania. ;)

ocenił(a) serial na 8
WeAreBroken

polecam wam program napiprojekt, jeśli ten program nie wyszuka napisów to prawdopodobnie ich jeszcze nie ma w sieci, mimo to na stronie programu można skorzystać z funkcji darmowego sms w przypadku gdy napisy się pojawią ; )

ocenił(a) serial na 8
ElectricWarrior

do smallvilla pojawiły się już o 15-30 a do supernatural jeszcze nie ma, zawsze o wiele szybciej pojawiają się do smallvilla, chociaż jest to o wiele gorszy serial od supernatural

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

SN zawsze był gorzej traktowany jeśli chodzi o tą kwestię. Sama grupa też nie udziela żadnych informacji. Do poprzednich odcinków literki robiła jakaś dziewczyna - były naprawdę bardzo dobrej jakości, teraz ich nie zrobi bo są już w tabelce zarezerwowane dla grupy - czyli przy pomyślnych wiatrach będą za jakiś tydzień :D Sama się za nie zabiorę :)

ocenił(a) serial na 10
misiaczek37

Ktoś inny tłumaczy, więc może nie tak źle. A jeśli ktoś szybciej przetłumaczy, chwała mu!

ocenił(a) serial na 10
ElectricWarrior

Niech ktoś się zlituje i przetłumaczy :<

anytsuJ

Są po angielsku dostępne na necie jakby co. Na upartego słowa do translatora i da radę ;)

ocenił(a) serial na 10
Pattyczak

Napisy beda pewnie we wtorek przy dobrych wiatrach...

ocenił(a) serial na 7
ElectricWarrior

Przy bardzo dobrych, mogą być i w poniedziałek. Przy bardzo złych - nawet i za tydzień. Wszystko zależy od tego kto bierze się za tłumaczenie. Grupa Hatak zazwyczaj robi długo, ale są za to świetnie zrobione. Jeśli ktoś robi na właśną rękę, to są gorsze ale pojawiają się już po ok. 2 dniach. 2 lata temu udało mi się zrobić (tłumaczenie, dopasowanie, korekta) napisy do dość starego, głupiego amerykańskiego erotycznego horroru (wiem, wiem, niezły obciach). Trwało to tydzień. Chyba najgorsze 7 dni w moim życiu. Prawdziwy koszmar. I chociaż już od dawna nie muszę korzystać z tłumaczeń to od tamtej pory mam ogromy szacunek do ludzi zajmujących się tą ciężką pracą.

ocenił(a) serial na 10
Mr_Grieves

Ale napisy do vampire diares i smallville robione sa w kilka godzin

ElectricWarrior

Ja się wziąłem za tłumaczenie :D Mam gdzieś z 25%, idzie jak po grudzie, ale postawiłem sobie za cel, że je ukończe. Jutro z rana więc na pewno będą, ale jak tylko skończę to wrzucę tu link.

W zamian będę prosił o komentarze, bo to moje pierwsze :]

ocenił(a) serial na 10
Krips

Wielkie dzięki za chęci naprawdę na pewno dużo osób się ucieszy :)

ocenił(a) serial na 7
Krips

To musisz się spieszyć bo Grupa Hatak zaczęła już robić i mają 50%.

ocenił(a) serial na 9
Krips

Tez czekam kolego na napisy:) jest rano juz:D

psq

Ha, mam poślizg, sprawa mi wyskoczyła, więc nie wiem na kiedy zrobię.
Nie chcę podawać już żadnych godzin, bo znowu wprowadzę w błąd, za co przepraszam. Póki co jednak, biorę się do roboty.

ocenił(a) serial na 10
Krips

Ile masz juz mniej wiecej procent postepu?

ocenił(a) serial na 10
ElectricWarrior

Napisy z grupyhatak mają już 60%.

Okropna_Maruda

Czyli robią 10% na 4 h

ocenił(a) serial na 10
Psyhe

Ale chyba tlumacz musial w nocy spac co? Wiec nie 10% na 4h

Okropna_Maruda

http://w501.wrzuta.pl/plik/1NwsTlAmqc0/supernatural.s06e20.hdtv.xvid-2hd

Zapraszam do ściągania i życzę miłego oglądania :)

ocenił(a) serial na 10
Krips

Dzieki wielkie!

ocenił(a) serial na 10
ElectricWarrior

Jesteś wielki!

Katie_Cassidy_2

Poproszę o komentarze co do jakości napisów :] Tylko szczerze i bez lukru.

ocenił(a) serial na 10
Krips

Bardzo dobre napisy , dokładne i z sensem ;)

ocenił(a) serial na 10
Katie_Cassidy_2

Takie dobre a zostały usunięte z serwisu. Błagam! Mam uczulenie na wszelkie ,,achy, ochy, ahhh" i te nieprzetłumaczone ,,heje" - bardzo źle przez to się czyta takie napisy.

misiaczek37

Jakieś rady? Co zamiast tego pisać? A może pomijać?

A tak btw, to szukam bety :]

ocenił(a) serial na 10
Krips

Ahy, ohy i te wszystkie inne dźwiękonaśladowcze - się usuwa :) Co do ,,heje" zwykle się je tłumaczy jako na nasze po prostu ,,hej" :) Robiłam korektę do napisów i korektor takie coś by Ci wyłapał, zawsze lepiej jak ktoś inny na nie spojrzy i je całe poprawi.

ocenił(a) serial na 9
Krips

Oczywiście, że pomijać:) Im mniej takich śmieci językowych, tym lepiej dla napisów. Naprawdę, nie trzeba tłumaczyć słowo w słowo, najważniejsze, żeby zachować sens wypowiedzi. Jeśli chcesz podszlifować swój warsztat, warto zerknąć na prace doświadczonych tłumaczy i zobaczyć, jak się robi napisy "z ręcami i nogami", porównując oryginał angielski z przekładem polskim. Oczywiście, każdy ma własny styl i nie polecam jego kopiowania, ale moim zdaniem na początek to najlepsza szkoła. Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
Schizophrana

To Ty wydawałaś poprzednie napisy, prawda? Były naprawdę świetne, szkoda, że nie dodałaś do tego odcinka :(